Seriale - Pretty Little Liars
Eeva - Pią 30 Sty, 2015 20:49
Ooooo, oglądałam GG.
PLL faktycznie z odcinka na odcinek coraz głupsze, zobaczysz ze wGG będzie tak samo
Kogo ostawiasz, ze na końcu okaże sie być tajemniczą GG? (tak, ostatni odcinek wszystko wyjasni!)
Akaterine - Pią 30 Sty, 2015 20:53
| Eeva napisał/a: | PLL faktycznie z odcinka na odcinek coraz głupsze, zobaczysz ze wGG będzie tak samo |
Nie pocieszyłaś mnie . Na razie mnie zabiła przemiana Sereny po rozstaniu z Danem. Głupie jak cholera. Intrygi Chucka też przesadzone, z resztą wszystko jest przesadzone . Ale pierwszy sezon dawał radę.
| Eeva napisał/a: | | Kogo ostawiasz, ze na końcu okaże sie być tajemniczą GG? (tak, ostatni odcinek wszystko wyjasni!) |
Na razie nikogo, bo w sumie na razie jakoś mnie to nie rusza . Myślałam, że GG będzie jak A w PLL, naprawdę będzie zatruwać życie, a w sumie mam wrażenie, że główni bohaterowie to raczej olewają, a GG jest przede wszystkim głosem zza kadru. Ale może to też się zmieni.
Eeva - Pią 30 Sty, 2015 20:59
| Akaterine napisał/a: | | Intrygi Chucka też przesadzone |
Ja pokochałam Chucka
W przeciwieństwie do Natea który jest nudny jak flaki z toną oleju. Bleh. Hejtuję go.
| Akaterine napisał/a: | | Myślałam, że GG będzie jak A w PLL |
Wszystko rozwiąże się w ostatnim odcinlu
| Akaterine napisał/a: |
Nie pocieszyłaś mnie |
Nie pocieszy Cię także to, ze ostatni odcinek miał tylko 6 odcinków, bo tak spadła oglądalność i chyba też trochę zabrakło scenarzystom pomysłow
Akaterine - Nie 01 Lut, 2015 17:20
| Eeva napisał/a: | | W przeciwieństwie do Natea który jest nudny jak flaki z toną oleju. Bleh. Hejtuję go. |
Nate jest okropny. I jeszcze mnie wkurza, że nie może się zdecydować - przez parę dni nie widział Jenny, więc znowu leci na Vanessę, następnym razem co, Vanessa nawali i poleci do Jenny?
Tak jak w pierwszym sezonie wolałam Serenę, to w drugiem coraz bardziej lubię Blair, choć zachowuje się jak total bitch (w sumie nią jest, nie licząc chwil słabości ).
Akaterine - Pon 02 Lut, 2015 21:32
Ile razy jeszcze Dan i Serena będą ze sobą zrywać i do siebie wracać? I jak on mógł być tak głupi, żeby spotykać się w restauracji z nauczycielką, z którą, jak wszyscy sądzą, ma romans?
Eeva - Wto 03 Lut, 2015 08:25
| Akaterine napisał/a: | | Ile razy jeszcze Dan i Serena będą ze sobą zrywać i do siebie wracać? |
Co najmniej milion razy
Eeva - Czw 12 Mar, 2015 08:24
akaterine oglądasz jeszcze PLL?
a właśnie wczoraj nadrobiłam dwa ostatnie odcinki (oprócz 24) i mam ochote walić głową w mur. Po raz setny już chyba powiem, że scenarzyści wykorzystali wszelkie możliwe (i niemożliwe pomysły).
Podoba mi sie natomiast pomysł wysłanie Spencer do Londynu (ale pewnie spali to na panewce), bo mogłaby tam odetchnąć od A i rozpocząć nowe życie. Chociaz znając serial to pewnie macki A sięgają równiez na stary kontynent.
Eeva - Czw 12 Mar, 2015 08:42
Na forum tv.com wyczytałam:
| Cytat: | | Oh, it's been confirmed that big A won't be revealed till season 6.. so whatever is gonna happen in two weeks is another lousy writer's job. |
Grrrrrrr
Akaterine - Czw 12 Mar, 2015 17:58
Jeszcze nie oglądałam, ale po tak zachęcających komentarzach od razu się zabieram .
Zastanawiam się, czy po szczytach głupoty w przedostatnim sezonie Gossip Girl PLL wyda mi się mniej głupie, czy nie wpłynie to na moją opinie .
Akaterine - Nie 15 Mar, 2015 21:24
Obejrzałam i w sumie już nie wiem, o co chodzi, nie wiem, do czego to zmierza i totalnie mnie to nie interesuje . Obejrzę sezon do końca i goodbye PLL.
Skończyłam też GG, które miało zaskakująco dobre zakończenie. Tożsamość GG sensowna, z resztą Dana podejrzewałam od kiedy wyszła jego książka. Wcześniej stawiałam na Dorotę . Ale to co się działo w międzyczasie . Szczególnie ślub Blair z księciem i całe przedślubne i poślubne zamieszanie . Ale fakt, że Chuck okazał się fajną postacią, Blair z resztą też. Serena niewyobrażalnie miotała się i miałam jej dość przez większość serialu.
Ogólnie - 6 sezonów znośnego odmóżdżania się . Plus fajne ciuchy, no i Dan, na którym można było zawiesić oko .
Eeva - Pon 16 Mar, 2015 08:22
| Akaterine napisał/a: | | Obejrzę sezon do końca i goodbye PLL. |
Ja nie wiem czy się jeszcze nie skuszę na ostatni sezon. wiesz, w stylu "oglądałam już tyle czasu to równie dobrze mogę doglądając do końca". Kurczę tyle czasu znosiłam te bezsensy to już MUSZĘ się dowiedzieć kim jest A. MUSZĘ.
Dooglądałam odcinek 24 (ten z procesem". Widziałaś?
| Akaterine napisał/a: | | Ale fakt, że Chuck okazał się fajną postacią, Blair z resztą też. |
Najbardziej lubiłam Blair zawsze
Eeva - Śro 25 Mar, 2015 21:46
Oglądasz? CZY TY TO OGLĄDASZ????????????????
Obejrzałam właśnie ostatni odcinek. Serio??? Uprowadzenie? Straszliwy dom? Bosh.
No i podpowiedź kim jest A. Czy doczekam się w końcu szalonego brata bliźniaka? Evil twin? Moje marzenia się spełnią?
Akaterine - Śro 25 Mar, 2015 21:47
Jeszcze nie obejrzałam, ale jak zawsze dałaś zachęcający opis, więc nie mam innego wyjścia .
Eeva - Śro 25 Mar, 2015 21:49
Obejrzyj. MUSZĘ omówić z Tobą finał.
Eeva - Śro 25 Mar, 2015 21:51
Na imdb odcinek dostał 9,2 punkta
Akaterine - Czw 26 Mar, 2015 19:28
Obejrzane
Na początku trochę mnie to porwanie załamało, ale później zaczęło mi się podobać. W sumie takie pokręcone rozwiązanie ma sporo sensu .
No to kim jest Charles? Najbardziej pasuje szalony brat bliźniak Jasona, bo kogo innego?
Eeva - Pią 27 Mar, 2015 09:01
No i serio? Mona? To już tak pokręcone, ze zacyzna być śmieszne. Niby ktoś umiera ale potem jednak żyje. Nie możemy być pewne czy zaraz nie "ozyją" też inne osoby.
Poza tym nie uwazasz, ze teraz powinni wypuścić z więźnia Ali i Hannę skoro Tanner na własne oczy zobaczyła, że Mona jednak żyje?
Na forum wyczytałam, ze Charles to może być:
1. szalony brat bliźniak Jasona
2. nieślubne dziecko matki Ali i adoptowanego ojca Bethany (konfiguracje czyj to może być syn są doprawdy różne). Dość ciekawą opcją jest to co wyczytałam, że Charles to staromodne imie i bardziej pasuje to bycia bratem Bethany niż do bycia bratem osób o nowoczesnych imionach jak Jason i alison.
Akaterine - Pią 27 Mar, 2015 18:35
| Eeva napisał/a: | | Poza tym nie uwazasz, ze teraz powinni wypuścić z więźnia Ali i Hannę skoro Tanner na własne oczy zobaczyła, że Mona jednak żyje? |
Pewnie wypuszczą, może wykorzystają Ali do znalezienia dziewczyn? Choć prędzej to Caleb namierzy sygnał kamer, ale pewnie do tego czasu Charles samodzielnie przeniesie dziewczyny gdzie indziej (niezłą ma chłopak krzepę ).
| Eeva napisał/a: | | Dość ciekawą opcją jest to co wyczytałam, że Charles to staromodne imie i bardziej pasuje to bycia bratem Bethany niż do bycia bratem osób o nowoczesnych imionach jak Jason i alison. |
Brzmi sensownie, ale nie wiem, czy tu można stosować sensowne wyjaśnienia.
Inna sprawa - czemu ten nowy chłopak Arii podsłuchiwał rodziców Spencer? Też jest w coś wmieszany?
Eeva - Sob 28 Mar, 2015 10:54
| Akaterine napisał/a: | (niezłą ma chłopak krzepę ). |
Nie mozemy wykluczyć ze to bardzo silna dziewczyna, ktora np straciła brata o imieniu Charles. Poza tym to moze być tylko plot twis, przecież jest damskie imię Charlie.
| Akaterine napisał/a: | | eż jest w coś wmieszany? |
Jak każdy na tym świecie chyba. Tylko czy on pracuje dla a (prawdopodobnie) czy chce uratować Arię (nie sądzę).
Eeva - Wto 23 Cze, 2015 12:40
Akaterine, oglądasz?
W końcu coś się ruszyło w kwestii Charlesa. W KOŃCU.
Trochę dobiła mnie Aria, która teraz jest troche zbitym psiakiem w kwestii Andrew.
Nie sądzisz, ze z tą Sara coś jest nie tak??
Poza tym, nie uważasz że to bycie policjantem przez Tobiego jest z deka przesadzone/ Jego szkolenie trawało moze z 5 minut, a teraz nie dość, że bierze udział w ważnych śledztwach, ma wgląd w ważne akta to jeszcze dostaje nowego "w sensie nowego w miescie) partnera. Tiaaaa
Obserwacja zupełnie nie związana z fabułą - Zauważyłam, ze aktorka grająca Ali mocno przytyla?
PS.
Pomyslałam, ze docenisz koszulkę kóra mam dzisiaj
Akaterine - Wto 23 Cze, 2015 18:17
| Eeva napisał/a: | | Trochę dobiła mnie Aria, która teraz jest troche zbitym psiakiem w kwestii Andrew. |
Mnie dobił Caleb i matka Hanny. Wiedzą, że spędziła miesiąc uwięziona przez psychopatę w dokładnej replice swojego pokoju, ale gdy zaczyna zmieniać swój pokój to są wielce zdziwieni "Hannah, co się dzieje, czy to ma związek z tym, co się tam działo?..."
| Eeva napisał/a: | | Nie sądzisz, ze z tą Sara coś jest nie tak?? |
Stworzyłam sobie teorię, że ona jest Charlesem po zmianie płci . To miałoby sens biorąc pod uwagę poprzednie sezony - zaginęła w tym czasie, co Alison, pewnie to ona chciała ją zabić, dlatego matka Alison jej nie wydała, no i Sara była taką Ali w swojej grupce - coś zostało w genach .
| Cytat: | | Poza tym, nie uważasz że to bycie policjantem przez Tobiego jest z deka przesadzone/ Jego szkolenie trawało moze z 5 minut, a teraz nie dość, że bierze udział w ważnych śledztwach, ma wgląd w ważne akta to jeszcze dostaje nowego "w sensie nowego w miescie) partnera. Tiaaaa |
Co nie? Szczególnie, że wszyscy wiedzą, jak blisko jest zamieszany w całą sprawę. Za parę odcinków powinien wręcz zostać detektywem i głównodowodzącym .
| Eeva napisał/a: | | Obserwacja zupełnie nie związana z fabułą - Zauważyłam, ze aktorka grająca Ali mocno przytyla? |
Że mocno to nie, ale ona ogólnie ma chyba wahania wagi
Koszulka fajna
Eeva - Wto 23 Cze, 2015 20:56
| Akaterine napisał/a: | | Mnie dobił Caleb i matka Hanny. Wiedzą, że spędziła miesiąc uwięziona przez psychopatę w dokładnej replice swojego pokoju, ale gdy zaczyna zmieniać swój pokój to są wielce zdziwieni "Hannah, co się dzieje, czy to ma związek z tym, co się tam działo?..." |
O tak! Na śmierć o tym zapomniałam To było dramatyczne.
| Akaterine napisał/a: | | Stworzyłam sobie teorię, że ona jest Charlesem po zmianie płci |
Ja czytałam teorię, że CeCe jest Charlesem po zmienie płci. Że od maleńkości była transgender i dlatego ją oddali.
| Akaterine napisał/a: | | Za parę odcinków powinien wręcz zostać detektywem i głównodowodzącym |
Może dostanie awans do FBI? Oczywiście delegatura w Rosewood.
Akaterine - Wto 23 Cze, 2015 21:06
| Eeva napisał/a: | | Ja czytałam teorię, że CeCe jest Charlesem po zmienie płci. Że od maleńkości była transgender i dlatego ją oddali. |
W sumie też ma sens . Zakładając, że cokolwiek w tym serialu ma sens
Eeva - Wto 23 Cze, 2015 21:08
No wlasnie nic za bardzo nie ma sensu
Dziś nastepny odcinek, wiec ciekawe co sie wydarzy.
Wyczytałam, że PLL dostały dwa kolejne sezony. Ech
Akaterine - Czw 02 Lip, 2015 19:38
Nadrobiłam dwa ostatnie odcinki. Sen Spencer z piątego - pierwsze skojarzenie - Sia Chandelier .
Załamuje mnie to, co one wyprawiają pomimo tego, że na wolności jest psychopata. Spacer po zmroku wokół domu, w którym mógł ukrywać się A? Żaden problem. Tak samo wieczorny wypad na basen, fotograficzna nie-randka Arii z dopiero co poznanym gościem, nocna wycieczka do Radley i inne tego typu rzeczy .
|
|
|