Filmy - Filmy i seriale kostiumowe
Dorfi - Pią 27 Lip, 2007 13:39
| praedzio napisał/a: | Trochę mi to przypomina powieści Juliette Benzoni... Ale to dobrze! Lubię takie klimaty. Pamiętacie taki serial, który kiedyś, dawno, dawno temu leciał na TVP 1 pt. "Katarzyna"? Jak ja bym sobie go jeszcze raz obejrzała... Chyba nie ma szans... |
Dobrze pamiętam ten serial. I miał taką piękną melodię Oglądałam go regularnie. Nie obejrzałam tylko ostatniego odcinka, bo akurat w tym dniu wyjeżdżaliśmy nad morze ( że też akurat musiał się kończyć w wakacje)
A tak w tym temacie daaawno temu leciał jeszcze film "Książe Gaston (?) rycerz z Pirenejow" czy jakoś tak. Ale to musiało być bardzo dawno, bo ledwo go pamiętam. I chyba jeszcze wtedy mieliśmy czarno-biały telewizor. Też go oglądałam wtedy regularnie.
Anonymous - Pią 27 Lip, 2007 15:12
Katarzyna była niejednokrotnie wspominana z wielkim sentymentem...
Ja pamietam byłam wówczas w II klasie i przygotowywałam się do komunii jak sie zaczynał
asia90 - Pią 17 Sie, 2007 14:28
"Niesamowita podróż Mary Bryant" widział ktoś może?
link do filmu
zapowiada się ciekawie
aktorka Romola Garai ostatnio zrobiła maraton po filmach kostiumowych
zagrala jeszcze w Angel
link do angel
i Amazing Grace
link do amazing grace
Caitriona - Pią 17 Sie, 2007 17:59
Ramola jak Ramola ale tam gra Jack Davenport! Chciałabym to zobaczyć...
Harry_the_Cat - Pią 17 Sie, 2007 18:02
| asia90 napisał/a: | "Niesamowita podróż Mary Bryant" widział ktoś może?
link do filmu
zapowiada się ciekawie |
Nie widziałam, ale słyszałm dobre rzeczy.
Anonymous - Pią 31 Sie, 2007 11:59
Ja mam pytanie z innej beczki - czy ktoś widział może miniserial "Muskając aksamit" i może mi go polecić lub odradzić? Zainteresowałam się nim, bo na imdb ktoś napisał, że Andrew Davies (który pisał scenariusz) stworzył arcydzieło i jestem ciekawa, czy warto obejrzeć.
Alison - Pią 31 Sie, 2007 12:48
| Nimloth napisał/a: | | Ja mam pytanie z innej beczki - czy ktoś widział może miniserial "Muskając aksamit" i może mi go polecić lub odradzić? Zainteresowałam się nim, bo na imdb ktoś napisał, że Andrew Davies (który pisał scenariusz) stworzył arcydzieło i jestem ciekawa, czy warto obejrzeć. |
Nie znam tego, ale jeśli Andrew Davies napisal scenariusz, to polecam w ciemno. Co firma to firma
Anonymous - Pią 31 Sie, 2007 13:14
W sumie fakt .
Anonymous - Pon 03 Wrz, 2007 13:28
Dodatkową zachętą może być fakt, że autorką powieści 'Tipping the Velvet' jest Sarah Waters (to ta od 'Złodziejki' )
Anonymous - Pon 03 Wrz, 2007 14:16
"Złodziejki" nie widziałam, ale słyszałam wiele dobrego. A "Tipping the velvet" niedługo będę miała, obejrzę i ocenię . Gra tam Keely Hawes, którą bardzo lubię, więc dobrze się zapowiada.
Harry_the_Cat - Sob 08 Wrz, 2007 23:44
| bezpaznokcianka napisał/a: | | dzięki Gitko. No to jak nic nie zobaczyłam ostatniego odcinka. |
eee... seria 1 ma 6, a seria 2 - 4.
Przynajmniej tak jest napisane u mnie na opakowaniu. Mąż na razie obejrzał ze 3 odcinki, więc jeszcze nie przetestowane do konca.
bezpaznokcianka - Nie 09 Wrz, 2007 13:45
| Harry_the_Cat napisał/a: |
eee... seria 1 ma 6, a seria 2 - 4.
Przynajmniej tak jest napisane u mnie na opakowaniu. Mąż na razie obejrzał ze 3 odcinki, więc jeszcze nie przetestowane do konca. |
to jakim cudem ja widziałam już 12 odcinków i dalej nie wygląda na koniec?
bardzo bym chciała wiedzieć jak to się kończy.
BTW - początek jest wspaniał Lyme Park w całej okazałości. Myślałam, że z krzesła spadnę. Wnętrza również LP.
Harry_the_Cat - Nie 09 Wrz, 2007 13:51
To ja nie czaję..
Mam oryginalne wydanie - dwa sezony.... Napisali, że "complete". A czy my mówimy o tej samej produkcji? Z Ioanem?
bezpaznokcianka - Nie 09 Wrz, 2007 13:59
może odcinki są jakoś... inaczej zredagowane?
ja oglądałam tą najnowszą - z Danielem Lewisem i Rupertem Gravesem. Ioan Gruffudd
gra Bosinney'ego. 2002. No to chyba to. Hm.
No nic. Jak twój mąż skończy to oglądać, to powiedz mi w jakim momencie się to kończy. Mi się urywa w momencie gdy córeczka Soamesa Fleur dosłownie rzuca się w Robin Hill, że chce poślubić Jona. Ale właściwie oni potem odjeżdżają i tyle. Obgryzłam już wszystkie paznokcie, bo chcę wiedzieć czy ona za niego wyjdzie czy nie...
Anonymous - Nie 09 Wrz, 2007 22:33
O i znane twarze - tę mloda blondynke pamietam z Targowiska proznosci - bardzo, bardzo bardzo mi sie tam podobała (chociaz nie byla tam blondynka ) - duzo lepsza niż Reese. Az smaka sobie zrobilam na powtorke...
No i mniej słynny brat słynnego pana Darcyego - Jo Firth - jak zawsze nienagannie sliczny i jak zawsze zimny - tutaj tez gra jakas nieprzyjemna role jak sadze.
Cóz... jestem pewna, ze film by mi sie spodobal
Anonymous - Nie 09 Wrz, 2007 22:43
Mówisz o Natashy Little? Była świetną Becky, też nabrałam ochoty na powtórkę .
Anonymous - Pon 10 Wrz, 2007 00:23
A juści !!
Bardzo ładna, ale nie lalkowata, figlarna, kokieteryjna - po prostu idealna.
Admete - Śro 12 Wrz, 2007 13:36
Eeee tam...Miłość jest zawsze miłościa Widocznie miała się zakochać w dziewczynie i już Przecież samo uczucie pozostaje takie samo.
Gitka - Wto 18 Wrz, 2007 08:25
Gosiu, ten film który ogladałaś bez polskich napisów będzie w naszej telewizorni
Środa 26.09 TV7 22,45
Chodzi mi o:
Guwernantka
The Governess
Dramat obyczajowy, Wielka Brytania 1998
Obsada:
Minnie Driver - Rosina da Silva
Tom Wilkinson - Charles Cavendish
Harriet Walter - pani Cavendish
Florence Hoath - Clementina Cavendish
Bruce Myers - ojciec Rosiny
Jonathan Rhys Meyers - Henry Cavendish
Historia Rosiny, pochodzącej z bardzo bogatej żydowskiej rodziny, która po śmierci ojca zmuszona jest do podjęcia pracy. Ukrywając semickie pochodzenie, zostaje zatrudniona jako guwernantka przez rodzinę mieszkającą w Szkocji. Tam nawiązuje namiętny romans z Charlesem, ojcem dzieci, które uczy.
http://www.telemagazyn.pl/program/3439883208.html
http://www.filmweb.pl/Gov...e,Film,id=10412
praedzio - Wto 18 Wrz, 2007 12:00
$#@%!!!
Czemu nie mam TVN 7?!
Admete - Wto 18 Wrz, 2007 13:48
Ja też nie mam! Buuu...Za to mam katar. Ktoś sie wymieni?
Mag - Wto 18 Wrz, 2007 14:26
Ja mam i co z tego???
O tej porze śpię twardym snem - kto chce wystrzelać "ramówkarzy" z TV????
Gosia - Wto 18 Wrz, 2007 16:41
To fajnie! Film interesujacy, przypominal mi trochę "Dziewczynę z perłą".
Tu są moje wrazenia jak ktos ma ochote luknąc:
http://forum.northandsout...ighlight=#84344
Gosia - Śro 19 Wrz, 2007 21:36
| Gitka napisał/a: | Gosiu, ten film który ogladałaś bez polskich napisów będzie w naszej telewizorni
Środa 26.09 TV7 22,45
|
A ja zapamietalam że mial byc w srodę i chcialam juz dzis ogladac
Bylebym pozniej nie zapomniala
kikita - Sob 22 Wrz, 2007 02:59
Wiem,wiem że juz pisalam na ten temat ale jakaś chol..a mnie podkusiła żeby zobaczyc sobie jeszcze raz Elise z Rivombrosy!!!! A tera kurde godz.2.40 a mnie sie nie chce spać jakieś Fabrizia mi sie marzą i miłości wielkie. CZEMU do czorta tacy faceci nie biegaja sobie luzem a my tylko "pyk" i łowimy na wedkę naprzykład.Co????!!!!!Zrobie se kawę i jeszcze choc jeden
tylko jeden odcinek zalicze i idę spac.Kule na mole a noc taka krótka

Mamusiu moja ależ on sie broni przed ta miłością .Ale Elisa to "baba z biglem" a nie jakieś tam potulne ciele.
Alez ja wrażliwa jestem,no normalnie "serce na zicherce".
|
|
|