To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Paul Newman

Anaru - Nie 05 Sie, 2012 14:26

Prawdaż :mrgreen:
Szczególnie ładnie wyeksponowane. :twisted:

Agn - Nie 05 Sie, 2012 14:32

Cytat:
Szczególnie ładnie wyeksponowane. :twisted:

Święte słowa! Mhhhrrrr...

Anonymous - Nie 05 Sie, 2012 15:27

wlasnie mialam powiedziec, ze te plecy to tak dla Anaru - z laurka niemalze i osobista plecowa dedykacja.
praedzio - Nie 05 Sie, 2012 16:04

Dorzucam kolejną porcję fotek:

... i kolejne jajcarskie:

:lol:

Anaru - Nie 05 Sie, 2012 20:13

AineNiRigani napisał/a:
wlasnie mialam powiedziec, ze te plecy to tak dla Anaru - z laurka niemalze i osobista plecowa dedykacja.

No nie będę się wypierać, że piękne męskie plecy przechodzące w zgrabne męskie biodra lubię :mrgreen: , a jak jeszcze do kompletu mam piękne męskie ramiona, to tym bardziej. :twisted:

praedzio napisał/a:
Dorzucam kolejną porcję fotek:

Obejrzane, z rozpływająca się Agn u boku :mrgreen:

Agn - Nie 05 Sie, 2012 21:23

Anaru napisał/a:
z rozpływająca się Agn u boku :mrgreen:

Subtelnie to ujęłaś. Ja tam topniałam na podłodze! Kwiliłam jak jakaś nienormalna, o strużce śliny sowicie kapiącej na podłoże to już w ogóle nie wspomnę.

Aha! Obwieszczam oraz wszem i wobec wiadomym czynię, że Anaru jest moją osobistą boginią miesiąca! Coby nikt nie miał wątpliwości... :mrgreen:

Skoro dzielimy się fotkami, pozwolę sobie wrzucić kilka zdjęć Paula w wydaniu dojrzałym. On mi się podoba nie tylko jako młody facet. Uważam, że prawdziwym cudem stał się w okresie dojrzałości, ale podoba mi się również jako starszy pan. Naprawdę ładnie się starzał, tak... godnie.

Mogęęę? Ok, nikt nie zgłasza obiekcji. Hehe, no to jadziem z tem koksem.

I jeszcze, by nie być gołosłowną...

Agn - Nie 05 Sie, 2012 21:59

I jeszcze coś dorzucę - Iconoclasts, odcinek z Robertem Redfordem i Paulem Newmanem: http://www.youtube.com/watch?v=l2uKGmNPhaI (to jest pierwsza część, ale obok jest następna). To program o ludziach, którzy zrobili coś nietypowego. Redford, wiadomo, odpalił festiwal kina niezależnego Sundance, a Paul - obozy dla chorych dzieci.
Aragonte - Nie 05 Sie, 2012 22:04

Agn napisał/a:
Skoro dzielimy się fotkami, pozwolę sobie wrzucić kilka zdjęć Paula w wydaniu dojrzałym. On mi się podoba nie tylko jako młody facet. Uważam, że prawdziwym cudem stał się w okresie dojrzałości, ale podoba mi się również jako starszy pan. Naprawdę ładnie się starzał, tak... godnie.

Wcale mnie to nie dziwi - miał pięknie rzeźbione rysy (brzmi górnolotnie, ale taka prawda), uroczy uśmiech i oczy, nie roztył się, nie rozpił - klasa sama w sobie...

Agn - Nie 05 Sie, 2012 22:09

Ważne jest dla mnie nie tyle to, że zachował urodę. Godne starzenie się to dla mnie - po prostu się starzeje. Jest zadbany, ale widać wiek. Niczego nie poprawiał, nie naciągał. Widać na nim czas i jest to naprawdę ładny widok.
Aragonte - Nie 05 Sie, 2012 22:13

W przypadku niektórych aktorów widać ten wiek w mniej ładny sposób, z powodów, które powyżej wymieniłam :)
praedzio - Nie 05 Sie, 2012 22:17

Ten facet po prostu znalazł to, co w życiu najważniejsze.

Agn - Nie 05 Sie, 2012 22:23

Cytat:
W przypadku niektórych aktorów widać ten wiek w mniej ładny sposób, z powodów, które powyżej wymieniłam :)

Np. Brando. Albo Elvis.
Cytat:
Ten facet po prostu znalazł to, co w życiu najważniejsze.

Szczęściarz.

Agn - Nie 05 Sie, 2012 22:58

A'propo - tu pierwsza część dokumentu o Joanne i Paulu: http://www.youtube.com/wa...feature=related
milenaj - Pon 06 Sie, 2012 07:29

Agn napisał/a:

W "Bez złych intencji" miał 56 lat i wygladał świetnie.

Moje wrażenia http://forum.northandsout...art=2550#335483

A na TCM, którego jestem szczęśliwą posiadaczką szykują siędwa następne filmy do oglądania. :banan:

Agn - Pon 06 Sie, 2012 08:07

milenaj napisał/a:
szykują siędwa następne filmy do oglądania.

Które???
milenaj napisał/a:
W "Bez złych intencji" miał 56 lat i wygladał świetnie.

Nie wątpię. On całe życie wyglądał bardziej niż świetnie. :serce: Twoje wrażenia przeczytałam i dziś wieczorem planuję sobie obejrzeć ten film. Ach, nie mogę się doczekać. Tylko w pracy wytrzymać i już... :mrgreen:

EDYCJA: Aha, już widzę. Nieugięty Luke i Nagroda. Ten drugi ciągle przede mną. A pierwszy już widziałam - film jest cudowny.
EDYCJA II: A 17 sierpnia na TCM będzie Ruchomy cel!

milenaj - Pon 06 Sie, 2012 08:26

Pozostaje tylko trzymać kciuki, żebym akurat była w domu, bo mój dekoder z możliwością nagrywania lubi nawalać. :-|
Agn - Pon 06 Sie, 2012 08:30

Jak widzę TCM lubi puszczać filmy po 2-3 razy, więc masz szansę.
No i zawsze pozostaje CocoJumboTV. :mrgreen:

milenaj - Pon 06 Sie, 2012 08:39

Też tak własnie przepatrzyłam, że chyba jakoś dam radę. O tej szóstej rano z pewnością. :mrgreen:
Agn - Pon 06 Sie, 2012 08:56

milenaj napisał/a:
O tej szóstej rano z pewnością. :mrgreen:

Czego się nie robi dla Paula... :mrgreen:

praedzio - Pon 06 Sie, 2012 10:57

Jest! Jest! Przyszła książka! :banan_Bablu: Przy okazji zrobiłam przedstawienie wylatując z mokrą głową na ulicę (myłam głowę i byłam w trakcie nakładania odżywki na włosy), bo musiałam podpisać odbiór przesyłki. Listonosz zażartował, że Poczta Polska jest tak szybka, że człowiek nie zdąży wziąć prysznica. :lol:

Nic to! Mam Bezwzględny wyzysk! :banan_Bablu:

Agn - Pon 06 Sie, 2012 19:27

A ja właśnie skończyłam czytać! Boru, gdzie produkują takich ludzi?! Zaiste wspaniały był z niego facet, tyle wam powiem! :serce:

A na zachętę podrzucę mój ulubiony fragment (no, jeden z wielu).

Panowie wypuszczają na rynek swój popcorn. Jak to zwykle przy "premierze" produktu robią imprezę reklamową, na której śpiewają śmieszne piosenki i ogólnie jest fajnie.
Cytat:
Na naszej popcornowej imprezie Paul i Hotch urzędowali za barem. Hotch napełniał kieliszki przeróżnymi drinkami, które później podawał Paulowi, a ten z kolei rozdawał kieliszki zebranym gościom. Jedna pani, patrząc na Paula z uwielbieniem, zapytała się go, czy mógłby zamieszać jej drinka swoim własnym palcem. "Bezpieczniej jest używać w tym celu kostek do lodu" - odpowiedział Paul. Z kolei inna pani zapytała się go, czy mógłby zdjąć na chwilę okulary słoneczne, żeby mogła popatrzeć w jego słynne przepiękne niebieskie oczy.
- Bardzo bym chciał, madame - powiedział Paul - ale obawiam się, że jak zdejmę okulary, to opadną mi spodnie.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

praedzio - Pon 06 Sie, 2012 22:02

Też ryknęłam śmiechem w pociągu przy tym fragmencie. ;)

Niektóre listy od fanów były przezabawne. :lol:

Agn - Pon 06 Sie, 2012 22:06

Na mnie to już w ogóle dziwnie się ludzie patrzą w autobusie, bo co jakiś czas chichoczę pod nosem. I tak, niektóre listy są b. zabawne. A te na końcu - bardzo wzruszające.

Obejrzałam Bez złych intencji: http://forum.northandsout...art=2550#335614

Wspominałam już kiedyś, że uwielbiam Paula Newmana? :love_shower:

praedzio - Pon 06 Sie, 2012 22:14

Agn napisał/a:
Wspominałam już kiedyś, że uwielbiam Paula Newmana?

Nie mam pojęcia. ;) A wspominałaś? :lol:

Wracając do książki - któy to z nich miał stać za barem, a który miał być Gorącą Hostessą? :mrgreen:
A, i uwielbiam ich wspólne wyprawy na ryby. :rotfl:

Jeszcze ryknęłam śmiechem przy fragmencie, w którym Paul odpowiadał na pytanie, jak to się stało, że zajął się kuchnią. Odpowiedział, że fartuszek kucharski robił mu za przebranie, żeby nie skończył wykastrowany, jak jego psy. :rotfl:

Agn - Pon 06 Sie, 2012 22:20

praedzio napisał/a:
Nie mam pojęcia. ;) A wspominałaś? :lol:

No to czas mnie to w końcu zrobić. Uwaga, oświadczam! UWIELBIAM PAULA NEWMANA!!!

praedzio napisał/a:
któy to z nich miał stać za barem, a który miał być Gorącą Hostessą? :mrgreen:

To chyba oczywiste? :lol:

Moja wyobraźnia dokonywała karkołomnych wyczynów, kiedy wyobrażałam sobie te przedstawienia, które dawali (kasa też szła na obozy). Paul najczęściej dostawał jakąś rolę kobiecą i przebierał się choćby za kandydatkę na miss. O ludu, to musiało być epickie! :rotfl: