To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Benedict Cumberbatch

Admete - Pon 06 Lut, 2012 19:03

Do takiego pisania, oglądania tez bym się przyłączyła. Tyle, że ja w sobotę mam urodziny bratanic.
BeeMeR - Pon 06 Lut, 2012 19:05

Cytat:
Dla mnie pokusą jest też to, że można sobie potem to odtworzyć i się jeszcze pochichrać z samych siebie :wink:
i nic się nie traci z fazy :mrgreen:
Aragonte - Pon 06 Lut, 2012 19:12

Admete napisał/a:
Do takiego pisania, oglądania tez bym się przyłączyła.

Oho, to chyba trzeba wybrać do oglądania III odcinek drugiej serii :wink:

Admete - Pon 06 Lut, 2012 19:16

Nieee...to musiałabym obejrzeć na spokojnie ;)
Anonymous - Pon 06 Lut, 2012 20:19

Trzykrotka napisał/a:
A propos głosu: Benedict czyta Keatsa
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Majtki leca przez glowe, z podwojnym tulupem, piruetem, po drodze robia salto i potrojnego axla i laduja telemarkiem. A Aine wyglada tak: :excited: :slina: :thud: Co w gruncie rzeczy wyglada dosc smiesznie... :mysle:

Anonymous - Pią 10 Lut, 2012 12:59

Anonymous - Pią 10 Lut, 2012 13:01

A tu sie biedak poplul - i oczywiscie te wersje wybrali. Pewnie stwierdzili, ze niby bardziej realistyczna... Ciezkie jest zycie aktora...

Aragonte - Pią 10 Lut, 2012 13:18

Aine, opisuj linki, pliss - co jest w tym pierwszym?
Nie lubię włazić na oślep i wiem, że nie tylko ja :wink:

Anonymous - Pią 10 Lut, 2012 13:32

kiedy jakos nie potrafilam wymyslec tytulu, to stwierdzilam, ze nie napisze - lepiej nie napisac nic, niz zle...
BeeMeR - Pią 10 Lut, 2012 13:33

a moze byjednak założyć wątek Benkowi, co?
To fragmenty "Na koniec świata/ziemi" nigdy nie pamiętam jak to idzie.

Anonymous - Pią 10 Lut, 2012 13:38

Ja jednak sklanialabym sie bardziej do watku Sherlokowskiego - sadze, ze organizacyjnie lepiej. Zamiast dzialac w 3-4 watkach bylby 2 sherlokowskie: jeden dotyczacy Sherlocka, a drugi Sherlocka Holmesa :)
Aragonte - Pią 10 Lut, 2012 15:27

AineNiRigani napisał/a:
Ja jednak sklanialabym sie bardziej do watku Sherlokowskiego - sadze, ze organizacyjnie lepiej. Zamiast dzialac w 3-4 watkach bylby 2 sherlokowskie: jeden dotyczacy Sherlocka, a drugi Sherlocka Holmesa :)

I tak - bez względu na liczbę wątków - wygra chaos :-P

No dobra, zakładam wątki - i Benedicta, i odrębny dla innych ekranizacji Doyle'a.

milenaj - Sob 11 Lut, 2012 23:03

I z przyzwyczajenia miałam napisać w wątku Sherlocka. :mrgreen:

Filmik krótkometrażowy.

Anonymous - Sob 11 Lut, 2012 23:20

Zwierz wrzucil dzis. Podobalo mi sie tak samo jak za pierwszym razem. Jak widac ozna zrobic film z 2-3 zdaniowym dialogiem, za to krzyczacym wymowa olbrazu glosno i dobitnie ...
milenaj - Sob 11 Lut, 2012 23:39

Zwierz jest niestrudzona w wynajdywaniu takich ciekawostek.
Aragonte - Sob 11 Lut, 2012 23:46

milenaj napisał/a:
I z przyzwyczajenia miałam napisać w wątku Sherlocka.

Wcale mnie to nie dziwi :-P

Co to za film? Obejrzałam kawałek - strasznie smutny mi się wydaje - reszta się ładuje.
Dobra, idę podejrzeć bloga Zwierzowego :wink:

Anonymous - Nie 12 Lut, 2012 03:56

Ogladalam to jakies 2 tygodnie temu (i chyba linka tez wrzucalam). To jest smutne - szczegolnie ostatnie sekundy, to zrozumienie na twarzy zony jednego z braci... Film mowi tak wiele, majac tak niewiele dialogow...

Szukam natomiast komentarza Benka do fragmentow Skandalu - pokazane byly momenty, gdy rzuca - gl;ownie telefonami i komentowal ze musi tego zaprzestac, bo to dziwnie wyglada. A nie jest w scenariuszu, ani nie jest wynikiem uwag rezyserskich, tylko jego wlasny nawyk i przyzwyczajenie rzucania przedmiotami (dodam, ze rzuca je zawsze lewa reka, co jest urocze).

Agn - Nie 12 Lut, 2012 20:54

*przybywa z całym swoim majdanem*
Mogę?
*rozkłada zabawki, wygodnie mości się w fotelu i bezczelnie zadomawia*
To "mogę?" to była tylko taka grzecznościówka, nie łudźcie się. :twisted:

To pozwolę sobie przejrzeć wątek, by być obytą, o czym się teraz konwersuje, a co już było. I z czego to przeklejone, jeśli przeklejone. ;)

Aragonte - Pon 13 Lut, 2012 00:36

Przeklejone, przeklejone :wink:
Jam ci to, nie chwaląc się, uczyniła :-P

Anonymous - Pon 13 Lut, 2012 00:40

Agn napisał/a:
*przybywa z całym swoim majdanem* )

Wreszcie jakas dobra wiadomosc :)

starkus - Wto 14 Lut, 2012 21:55

A takie coś widziazło towarzystwo? Znaczy sie Benek na deskacch teatru:

Anonymous - Śro 15 Lut, 2012 01:19

Widzialo :)
BeeMeR - Śro 15 Lut, 2012 05:14

Nie widziało :kwiatek:
starkus - Śro 15 Lut, 2012 07:27

Acha mam takie pytanie: czy on teraz w czyms teatralnym gra? Bo i Frankerstein i Turning Point to 2010/2011, a teraz nie widze, aby cos było. A jak się na wiosnę do Londynu wybieram to planuję "ucztę" dla zmysłów, w tym teatr, no i nie moge się zdecydować na co iść, a tańsze bilety na maj to już i teraz są zarezerwowane częściowo, więc musze się pospieszyć. Any suggestions? :roll:
BeeMeR - Śro 15 Lut, 2012 12:32

wrzucę i tu bo jakby nie było Benek sprowokował mnie do obejrzenia: :mrgreen:

Van Gogh - painted with words

Bardzo ciekawy pomysł na przedstawienie życiorysu - odwołując się wyłącznie do autentycznie zapisanych ówcześnie słów: listów, notek lekarskich itp. wkładanych w usta odpowiednio ucharakteryzowanych aktorów :oklaski: . Pomysł przedni, wykonanie niezłe, tylko jak zwykle ostatnio czepiam się niepotrzebnej początkowej achronologii :P (może niesłusznie ;) )

Van Gogh na zdjęciu z ukochanym bratem Theo (dalibóg nie pamiętam który jest który :P ), dom rodzinny

oraz personifikowany prze Benedicta Cumberbatcha:

oraz bardzo, bardzo liczne autoportrety (i być może zapodział się tu i czyjś portret - tj. ten ostatni jest Gaugina):

okazało się również w trakcie, że namalował znacznie więcej obrazów niż "Słoneczniki" ;) i nawet niektóre mi się podobają choć generalnie styl mi nieszczególnie podchodzi.

a chyba najbardziej spodobało mi się to:

i przykład miejsca w rzeczywistości i jak widział je malarz (bardzo mi się te porównania podobały :oklaski: ):