Aktorzy - Benedict Cumberbatch
Admete - Pon 06 Lut, 2012 19:03
Do takiego pisania, oglądania tez bym się przyłączyła. Tyle, że ja w sobotę mam urodziny bratanic.
BeeMeR - Pon 06 Lut, 2012 19:05
| Cytat: | Dla mnie pokusą jest też to, że można sobie potem to odtworzyć i się jeszcze pochichrać z samych siebie | i nic się nie traci z fazy
Aragonte - Pon 06 Lut, 2012 19:12
| Admete napisał/a: | | Do takiego pisania, oglądania tez bym się przyłączyła. |
Oho, to chyba trzeba wybrać do oglądania III odcinek drugiej serii
Admete - Pon 06 Lut, 2012 19:16
Nieee...to musiałabym obejrzeć na spokojnie
Anonymous - Pon 06 Lut, 2012 20:19
Majtki leca przez glowe, z podwojnym tulupem, piruetem, po drodze robia salto i potrojnego axla i laduja telemarkiem. A Aine wyglada tak: Co w gruncie rzeczy wyglada dosc smiesznie...
Anonymous - Pią 10 Lut, 2012 12:59
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Anonymous - Pią 10 Lut, 2012 13:01
A tu sie biedak poplul - i oczywiscie te wersje wybrali. Pewnie stwierdzili, ze niby bardziej realistyczna... Ciezkie jest zycie aktora...
Aragonte - Pią 10 Lut, 2012 13:18
Aine, opisuj linki, pliss - co jest w tym pierwszym?
Nie lubię włazić na oślep i wiem, że nie tylko ja
Anonymous - Pią 10 Lut, 2012 13:32
kiedy jakos nie potrafilam wymyslec tytulu, to stwierdzilam, ze nie napisze - lepiej nie napisac nic, niz zle...
BeeMeR - Pią 10 Lut, 2012 13:33
a moze byjednak założyć wątek Benkowi, co?
To fragmenty "Na koniec świata/ziemi" nigdy nie pamiętam jak to idzie.
Anonymous - Pią 10 Lut, 2012 13:38
Ja jednak sklanialabym sie bardziej do watku Sherlokowskiego - sadze, ze organizacyjnie lepiej. Zamiast dzialac w 3-4 watkach bylby 2 sherlokowskie: jeden dotyczacy Sherlocka, a drugi Sherlocka Holmesa
Aragonte - Pią 10 Lut, 2012 15:27
| AineNiRigani napisał/a: | Ja jednak sklanialabym sie bardziej do watku Sherlokowskiego - sadze, ze organizacyjnie lepiej. Zamiast dzialac w 3-4 watkach bylby 2 sherlokowskie: jeden dotyczacy Sherlocka, a drugi Sherlocka Holmesa |
I tak - bez względu na liczbę wątków - wygra chaos
No dobra, zakładam wątki - i Benedicta, i odrębny dla innych ekranizacji Doyle'a.
milenaj - Sob 11 Lut, 2012 23:03
I z przyzwyczajenia miałam napisać w wątku Sherlocka.
Filmik krótkometrażowy.
Anonymous - Sob 11 Lut, 2012 23:20
Zwierz wrzucil dzis. Podobalo mi sie tak samo jak za pierwszym razem. Jak widac ozna zrobic film z 2-3 zdaniowym dialogiem, za to krzyczacym wymowa olbrazu glosno i dobitnie ...
milenaj - Sob 11 Lut, 2012 23:39
Zwierz jest niestrudzona w wynajdywaniu takich ciekawostek.
Aragonte - Sob 11 Lut, 2012 23:46
| milenaj napisał/a: | | I z przyzwyczajenia miałam napisać w wątku Sherlocka. |
Wcale mnie to nie dziwi
Co to za film? Obejrzałam kawałek - strasznie smutny mi się wydaje - reszta się ładuje.
Dobra, idę podejrzeć bloga Zwierzowego
Anonymous - Nie 12 Lut, 2012 03:56
Ogladalam to jakies 2 tygodnie temu (i chyba linka tez wrzucalam). To jest smutne - szczegolnie ostatnie sekundy, to zrozumienie na twarzy zony jednego z braci... Film mowi tak wiele, majac tak niewiele dialogow...
Szukam natomiast komentarza Benka do fragmentow Skandalu - pokazane byly momenty, gdy rzuca - gl;ownie telefonami i komentowal ze musi tego zaprzestac, bo to dziwnie wyglada. A nie jest w scenariuszu, ani nie jest wynikiem uwag rezyserskich, tylko jego wlasny nawyk i przyzwyczajenie rzucania przedmiotami (dodam, ze rzuca je zawsze lewa reka, co jest urocze).
Agn - Nie 12 Lut, 2012 20:54
*przybywa z całym swoim majdanem*
Mogę?
*rozkłada zabawki, wygodnie mości się w fotelu i bezczelnie zadomawia*
To "mogę?" to była tylko taka grzecznościówka, nie łudźcie się.
To pozwolę sobie przejrzeć wątek, by być obytą, o czym się teraz konwersuje, a co już było. I z czego to przeklejone, jeśli przeklejone.
Aragonte - Pon 13 Lut, 2012 00:36
Przeklejone, przeklejone
Jam ci to, nie chwaląc się, uczyniła
Anonymous - Pon 13 Lut, 2012 00:40
| Agn napisał/a: | | *przybywa z całym swoim majdanem* ) |
Wreszcie jakas dobra wiadomosc
starkus - Wto 14 Lut, 2012 21:55
A takie coś widziazło towarzystwo? Znaczy sie Benek na deskacch teatru:
Anonymous - Śro 15 Lut, 2012 01:19
Widzialo
BeeMeR - Śro 15 Lut, 2012 05:14
Nie widziało
starkus - Śro 15 Lut, 2012 07:27
Acha mam takie pytanie: czy on teraz w czyms teatralnym gra? Bo i Frankerstein i Turning Point to 2010/2011, a teraz nie widze, aby cos było. A jak się na wiosnę do Londynu wybieram to planuję "ucztę" dla zmysłów, w tym teatr, no i nie moge się zdecydować na co iść, a tańsze bilety na maj to już i teraz są zarezerwowane częściowo, więc musze się pospieszyć. Any suggestions?
BeeMeR - Śro 15 Lut, 2012 12:32
wrzucę i tu bo jakby nie było Benek sprowokował mnie do obejrzenia:
Van Gogh - painted with words
Bardzo ciekawy pomysł na przedstawienie życiorysu - odwołując się wyłącznie do autentycznie zapisanych ówcześnie słów: listów, notek lekarskich itp. wkładanych w usta odpowiednio ucharakteryzowanych aktorów . Pomysł przedni, wykonanie niezłe, tylko jak zwykle ostatnio czepiam się niepotrzebnej początkowej achronologii (może niesłusznie )
Van Gogh na zdjęciu z ukochanym bratem Theo (dalibóg nie pamiętam który jest który ), dom rodzinny
oraz personifikowany prze Benedicta Cumberbatcha:
oraz bardzo, bardzo liczne autoportrety (i być może zapodział się tu i czyjś portret - tj. ten ostatni jest Gaugina):
okazało się również w trakcie, że namalował znacznie więcej obrazów niż "Słoneczniki" i nawet niektóre mi się podobają choć generalnie styl mi nieszczególnie podchodzi.
a chyba najbardziej spodobało mi się to:
i przykład miejsca w rzeczywistości i jak widział je malarz (bardzo mi się te porównania podobały ):
|
|
|