To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Hell on Wheels

Agn - Pią 30 Gru, 2011 00:48

milenaj napisał/a:
Zachęcona wszymi dyskusjami obejrzałam. Jestem na odcinku szóstym. Oglądam i oderwać się nie moge. No i już żałuję, że pierwsza seria liczy sobie tak mało odcinków. Ostatio się wciągnę w serial, a tu już koniec. I czekaj tu człowieku na ciąg dalszy.

Milenaj, witaj w naszym kole wielbicieli HoW! :) Prrrawda, że wspaniały? :serce:
Serial jest nieodrywalny, wsysa bezlitośnie i nie pytając cię o zdanie. Póki co jestem zachwycona, jak rozłożona jest akcja i w ogóle jak nakręcony jest serial. Pieję też z zachwytu nad muzyką i bohaterami.
I kto by pomyślał, że ja za westernami jakoś nigdy aż tak nie przepadałam...

Admete napisał/a:
Na poczatku pyta tego gościa w kościele czy byłw Meridian.

Konkretnie to mu mówi: "Tell me about Meridian". Czyli on już wiedział, że to jeden z nich. Sąsiedzi... wątpię, by widzieli z bliska, a jak nie z bliska, to nie wiem, jak z twarzami sprawców. Choć mogła się wydarzyć i taka historia - jakiś dzieciak schował się za dajmy na to stodołą i był mimowolnym świadkiem wydarzeń. Po wszystkim udaje mu się zwiać i komuś to opowiedzieć, np. sąsiadom. Albo któryś ze sprawców był znany w okolicy, tego pierwszego dorwał Bohannon i wycisnął z niego wiedzę o "kolegach". Różnie mogło być. Po prostu ciekawi mnie bardzo, jak to wyglądało według twórców serialu.

Admete napisał/a:
Może się przechwalali...

To by też mi jakoś tak... pasowało.

milenaj napisał/a:
Intryguje mnie Szwed. Świetnie zagrana jest ta postać.

Nie znoszę Szweda. Znaczy się jest dobrze zagrany i to ogólnie ciekawa postać, choć póki co kojarzy mi się trochę ze szczurem. Ale fakt, że trudno na niego mieć jakiegoś haka, na którym można by go powiesić.
A aktora to ja znam z, ahem, no z ekranizacji "Zmierzchu".

milenaj napisał/a:
To idę sobię zrobić herbatki i zasiadam do oglądania. :-D

I jak wrażenia??? :excited:

Admete napisał/a:
Bawi mnie w odcinku 7 scena, gdy Cullen uczy Elama strzelać.

Fakt, jedna z moich ulubionych.
Cullen: Umiesz strzelać?
Elam: No jasne, mój pan ciągle dawał mi broń i pozwalał sobie strzelać.
:lol:
I po wystrzeleniu magazynka:
Cullen: Jesteś gotowy.
Elam: Gotowy? Nawet nie wcelowałem w drzewo!
Cullen: To znaczy, że będziesz musiał podejść bliżej.
:lol:

PS
Admete napisał/a:
Thin jaki ty masz bojowy avek :-D

To się musiało kiedyś stać... :lol:

Aragonte - Pią 30 Gru, 2011 00:59

Kurczę, może ja poczekam do zakończenia sezonu HoW i wtedy zacznę oglądać? Zaległości serialowe i tak mam potężne :roll:

Agn, zauważyłaś wątek Sherlocka? :wink:

Agn - Pią 30 Gru, 2011 08:45

Zauważyłam, ale już wczoraj do niego nie zaglądałam, albowiem odfajkowywałam wątki i kładłam się spać.

Obejrzyj sobie HoW... Nie pożałujesz... :twisted:

Admete - Pią 30 Gru, 2011 08:56

Aragonte będą jeszcze trzy odcinki, akurat zdążysz obejrzeć te siedem, zanim się skończy.
Thin Cullen nie znał na początku zadnych nazwisk, ani twarzy. Myslę, że na początku wiedział ogólnie, jaki oddział był w Meridian. Potem zaczął szukać ludzi, którzy w tym oddziale byli. Takie rzeczy dało się pewnie sprawdzić. On nadal nie wie, kim był ten ostatni jankeski żołnierz.

Agn - Pią 30 Gru, 2011 09:08

Zna jego nazwisko. Z twarzą kiepsko, bo zdjęcie złośliwie akurat na tym fragmencie było rozmazane. Ale spoko, Szwed się dziwnie strasznie nim zainteresował, podejrzewam, że coś z tego zainteresowania wyniknie. Może niekoniecznie po myśli Szweda, ale...
Jestem też ciekawa, co Cullen będzie robił, gdy już dokona swej zemsty. Na razie to mu chyba napędza żywot... :mysle:

Admete - Pią 30 Gru, 2011 10:49

Jak to pisali w materiałach na temat serialu = Cullen is a broken man.
Aragonte - Pią 30 Gru, 2011 11:05

Agn napisał/a:
Obejrzyj sobie HoW... Nie pożałujesz... :twisted:

Obejrzałam już początek i wiem, że będzie mi się podobało, mam też zebrane siedem odcinków. Na razie czuję się jednak sfazowana przez Sherlocka i czekam, aż mi faza minie :wink:

milenaj - Pią 30 Gru, 2011 11:22

Agn napisał/a:
milenaj napisał/a:
To idę sobię zrobić herbatki i zasiadam do oglądania.

I jak wrażenia???

No wrażenie to ja mam z odcinka, na odcinek lepsze. Zaczynam wręcz uwielbiać ten serial.
A jak się Cullen spogląda od pewnego czasu na Lily...
Mam wrażenie, że ona fizycznie jest podobna do jego żony.

Agn napisał/a:
milenaj napisał/a:
Intryguje mnie Szwed. Świetnie zagrana jest ta postać.

Nie znoszę Szweda. Znaczy się jest dobrze zagrany i to ogólnie ciekawa postać, choć póki co kojarzy mi się trochę ze szczurem. Ale fakt, że trudno na niego mieć jakiegoś haka, na którym można by go powiesić.
A aktora to ja znam z, ahem, no z ekranizacji "Zmierzchu".

No, ja też go nie lubię, ale bardzo mi się podoba takie odtworzenie postaci. Ja nie widzę słabych punktów w grze po prostu.

Admete - Pią 30 Gru, 2011 12:40

Żona Cullena miała ciemne włosy, w retrospekcji w zwiastunie widać ją, gdy wyszywa ten obrazek, który Cullen znalazł potem w rzeczach Jankesa. Ale była z Połnocy, na pewno była mądrą i zdecydowaną kobietą - namówiła go na uwolnienie niewolników. Sam powiedział, że umiała go namówić do wielu rzeczy. Lily też jest zdecydowana i nie jest pustą lalą salonową. Poza tym jest jedyną "inną" kobietą w obozie. Jest damą i jest piękna.
Caitriona - Pią 30 Gru, 2011 22:27

Chciałam tylko dodać, że Szwed (który wydawało mi się, że mówił o sobie że pochodzi z Norwegii :mrgreen: ) to Alastair z Supernatural ;) Tam też świetnie zagrał, a był jednocześnie niesamowicie irytujący.
Agn - Pią 30 Gru, 2011 22:30

Oraz przyniosła mu wiadro z wodą po walce! :mrgreen: A na pytanie, jak jej się podobała walka odparła z frapującym uśmiechem: "Bardzo!"

Admete napisał/a:
Jak to pisali w materiałach na temat serialu = Cullen is a broken man.

My point exactly.

Mileno, to my tu będziemy mieli z każdym odcinkiem niezłą pogawędkę. Zdominujem wątek, ha! :mrgreen:
Oj, chyba nam go miotełki wydzielą, żebyśmy się mogły pokisić razem. :lol:

praedzio - Pią 30 Gru, 2011 22:34

Caitriona napisał/a:
Chciałam tylko dodać, że Szwed (który wydawało mi się, że mówił o sobie że pochodzi z Norwegii ) to Alastair z Supernatural Tam też świetnie zagrał, a był jednocześnie niesamowicie irytujący.

A ja cały czas zastanawiałam się, skąd znam ten sepleniący głos. ;) A tu proszę. ;)

Agn - Pią 30 Gru, 2011 22:38

A możliwe, nie pamiętałam o tym... :mysle:
Aragonte - Pią 30 Gru, 2011 23:23

Agn napisał/a:
Mileno, to my tu będziemy mieli z każdym odcinkiem niezłą pogawędkę. Zdominujem wątek, ha! :mrgreen:

Toż już jedna z miotełek pytała, czy przypadkiem nie wydzielić :wink: zwłaszcza że jej zdaniem to niekoniecznie serial kryminalny :-P

Agn - Pią 30 Gru, 2011 23:52

Ale ja wtedy nie zabrałam głosu. Natomiast widzę, że zaczyna się HoWowe rozpasanie i tak sobie pomyślałam, że to nie jest zły pomysł.

Swoją szosą - zaczęłam wreszcie Deadwood. Na razie jestem po pierwszym odcinku. Podoba mi się, chociaż Hell on wheels podoba mi się bardziej.

Admete - Sob 31 Gru, 2011 08:48

To poprosimy miotełkę :)
milenaj - Sob 31 Gru, 2011 11:19

Agn napisał/a:

A możemy. :mrgreen:
Wzięło mnie bardzo. Jak ja lubię mieć taką fazę. :banan:

Admete - Sob 31 Gru, 2011 15:17

Po wczorajszym seansie LOTR ( pierwsza część ) stwierdzam, że faktycznie Anson Mount ma coś z Viggo Mortensena ;)
milenaj - Sob 31 Gru, 2011 17:03

Spojrzenie ma podobne. :mrgreen:
Admete - Nie 01 Sty, 2012 00:11

Takie lekko zmęczone.
Agn - Nie 01 Sty, 2012 15:37

TOLD YA!!! Od razu to zauważyłam! Bardzo zwrócił mą uwagę kształt oczu, no i że takie jasne wyglądają z ogorzałej (i zarośniętej) twarzy. I kości policzkowe. I sposób mówienia. Ale gra inaczej, żeby nie było.

Jutro nowy odcinek, zgadza się? Moja cierpliwość piszczy już, biedna uciśniona...
milenaj napisał/a:
Wzięło mnie bardzo. Jak ja lubię mieć taką fazę. :banan:

Moja takoż!!! :mrgreen:

Admete - Nie 01 Sty, 2012 17:14

Też nie mogę się doczekać. Pójdę sprawdzić, może jakiś nowy fragment gdzieś jest?

Lily chyba będzie miec kłopoty:

http://www.spoilertv.co.u...08_0005.JPG.php

milenaj - Nie 01 Sty, 2012 17:19

Wygląda jakby płakała. :mysle:
Admete - Nie 01 Sty, 2012 20:21

Wywiad z aktorem odtwarzającym rolę Szweda.

http://www.hitfix.com/blo...d-breaking-dawn

Agn - Nie 01 Sty, 2012 21:16

Admete napisał/a:
Lily chyba będzie miec kłopoty:

A z całą pewnością będzie mieć brudne rąsie. Co ona tak rozgrzebuje? Toż mapy już wyciągnęła... :mysle: