To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Południe Polski - zlot

BeeMeR - Śro 09 Maj, 2012 07:43

I tak oto północ zawitała na południu więc już jest chyba kwita ;)
Skoro już problemu nie ma to ja chciałam nadmienić że gdyby był jakiś zlocik w Tarnowie to ja jestem chętna :mrgreen: Albo gdzieś, gdzie jestem w stanie dojechać i wrócić w niecały dzień i nie przeputać majątku (którego nie mam) na podróż ;)

Admete - Śro 09 Maj, 2012 10:58

U nas to raczej w mniejszych ilościach teraz, ze względu na Małą. Basiu zawsze możesz przyjechac do nas z Adasiem, wiesz o tym :) I jakby co to na priva. Aragonte wyrzuć ten wątek. Powiem Rielli, ż eto nieaktualne.
Aragonte - Śro 09 Maj, 2012 17:14

A może będzie aktualne za jakiś czas? :mysle: Poczekam trochę, wywalić zawsze można.
Deanariell - Śro 09 Maj, 2012 19:34

A tam, nie widzę potrzeby wywalania czegokolwiek, dyskusja przecież zakończona i chyba nic takiego się nie stało. Ja przynajmniej problemu nie widzę. Zwykłe niedogadanie się, normalna sprawa.

BeeMeR napisał/a:
gdyby był jakiś zlocik w Tarnowie to ja jestem chętna

Basiu, zawsze możesz sobie zrobić małą wycieczkę z Adaśkiem, tym bardziej, że widzę, iż rośnie nam mały podróżnik. ;) W jakiś weekend moglibyście tu przyjechać rano, pospacerowalibyśmy po okolicy i wieczorkiem powrót w domowe pielesze - czy jakoś tak. Też bym była chętna, gdybyś wyraziła ochotę przyjazdu - zapraszam, u mnie w domu jak coś baza wypadowa by była. Majątku chyba byś nie straciła na podróż do nas? Ania poznałaby kolegę, a Adaś zwiedziłby kolejny kawałek świata. :) Pomysł doskonały i wart rozważenia. :oklaski:

Admete - Śro 09 Maj, 2012 19:39

A my ostatnio jesteśmy lepsze niż restauracja, nakarmić potrafimy ;)
BeeMeR - Czw 10 Maj, 2012 06:04

Powiem szczerze że w domyśle miałam zostawienie Adaśka Dziadkom i ew. mój wypad jednodniowy, ale w sumie czemu nie :mrgreen:
A co do pysznego jedzenia nie mam wątpliwości, sądząc po zachęcających opisach na forum :mrgreen:

Agn - Czw 10 Maj, 2012 06:51

Admete napisał/a:
A my ostatnio jesteśmy lepsze niż restauracja, nakarmić potrafimy ;)

Tylko ostatnio??? :shock: Przepraszam bardzo, ostatnio mnie w waszych okolicach nie było, a wcześniej nigdy u was nie chodziłam głodna i spragniona! :lol:

Admete - Czw 10 Maj, 2012 06:56

No dobra, nie ostatnio, tylko od dawna. Ale od paru lat jesteśmy bardziej wyrafinowane ;)
Agn - Czw 10 Maj, 2012 06:59

Teraz serwujecie homary, ostrygi i słonia w oliwkach? :lol:
Admete - Czw 10 Maj, 2012 07:02

Teraz długo myslimy, co gotujemy i z czego ;) A Riella miesza w tym kotle i miesza ;)
Anaru - Czw 10 Maj, 2012 10:22

Muszę zerknąć czy nie byłoby możliwe w miarę szybkie przemieszczenie się na linii Wrocław-Tarnów i z powrotem. Ma wielką, wielką ochotę na jakieś spotkanko...
Admete - Czw 10 Maj, 2012 10:52

Dobre połączenie na pewno sa. Thin wypróbowała ;)
BeeMeR - Czw 10 Maj, 2012 11:22

Zerkaj zerkaj i daj znać - ja chętnie np. w jakąś sobotę :mrgreen:
Anaru - Czw 10 Maj, 2012 14:13

Admete napisał/a:
Thin wypróbowała

Mówiła mi wczoraj, że jechała 9 godzin... :confused3:
A ja grzebnęłam i jedzie się około 7....

Admete - Czw 10 Maj, 2012 15:48

Tylko nie w weekend 2-3 czerwca - w pracy jestem
Anaru - Pią 11 Maj, 2012 00:14

Wtedy nie, wtedy akurat będziemy na Rynku uskuteczniać Wielkie Żarcie. :mrgreen:
Deanariell - Pią 11 Maj, 2012 18:57

Agn napisał/a:
Teraz serwujecie homary, ostrygi i słonia w oliwkach?

Słonie są pod ścisłą ochroną! :bejsbol: :-P Natomiast oliwki jak najbardziej u nas możesz dostać, z sałatką lub bez. ;) Homara też raczej bym Ci nie podała, ale ostatnio intensywnie myślę nad próbą zrobienia w końcu lazanii ze szpinakiem... :mysle:

Admete napisał/a:
Riella miesza w tym kotle i miesza

Jak to rasowa wiedźma, czarami marami walczę z kociołkami. :lol:

BeeMeR napisał/a:
Powiem szczerze że w domyśle miałam zostawienie Adaśka Dziadkom i ew. mój wypad jednodniowy, ale w sumie czemu nie

No to przemyśl sobie i zaplanuj jak Ci będzie wygodnie - mnie obie opcje odpowiadają. :cheerleader2:

Admete napisał/a:
Tylko nie w weekend 2-3 czerwca - w pracy jestem

2 czerwca to mamy urodziny Annarielki. :mrgreen: Może zajrzysz po pracy? :-D

Admete - Pią 11 Maj, 2012 18:58

2 czerwca jestem wolna :) 3 pracuję. I już mi się nie chce. Urodzin nie odpuszczę.
Deanariell - Pią 11 Maj, 2012 19:00

Admete napisał/a:
Urodzin nie odpuszczę.

To super. :kwiatek:

Barbarella - Śro 07 Mar, 2018 17:17

Agn, Ita Industriada w tym roku 9 czerwca.
BeeMeR - Śro 07 Mar, 2018 17:28

Też sobie zanotuję ;)
Barbarella - Czw 08 Mar, 2018 10:20

BeeMeR napisał/a:
Też sobie zanotuję ;)

A jakże. Towarzystwo zawsze mile widziane. :mrgreen:

ita - Czw 08 Mar, 2018 11:01

O, bosko. I to już za niedługo. Jak ten czas leci, dopiero co mokłyśmy pod elektrownią, pamiętacie? 😁
To co, będzie my się industriadować? 😀

Loana - Czw 08 Mar, 2018 11:47

Ja będę pewnie brała udział w którejś Industriadzie, bo aż trzy miejsca się do nas zgłosiły, więc kogoś tam trzeba będzie wysłać. Pewnie wyląduje w Bielsku-Białej...
Barbarella - Czw 08 Mar, 2018 13:28

Loana napisał/a:
Pewnie wyląduje w Bielsku-Białej...

:excited: :excited: :excited: Loana daj znać, czy tam będziesz na sto procent. Zmienię wtedy plany industriadowe.