To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Hobbit

Hanula - Nie 17 Lip, 2011 22:34

Aragonte napisał/a:
Może Being Human?

na 100% w nim grał a uwielbiam ten serial i jego Mitchella :wink:

Akaterine - Nie 17 Lip, 2011 22:34

Może to kwestia zdjęcia, bądź fryzury, zarostu i spojrzenia ;) .
A widziałam Desperate Romantics i pewnie przyzwyczaiłam się do kręconych włosów i bokobrodów, jak i bardziej beztroskiego spojrzenia i pozy (zdjęcie).

Aragonte - Nie 17 Lip, 2011 22:37

Jakby to powiedzieć, hmmm...

Wolę krasnoluda :wink:

praedzio - Nie 17 Lip, 2011 22:39

Ja też. ;) Ale tutaj na razie chyba grozi mi podkochiwanie się w Bilbo, bo nikt inny mnie nie kręci. ;) Na razie.
Hanula - Nie 17 Lip, 2011 22:41

Akaterine napisał/a:
Może to kwestia zdjęcia.

hmm masz rację wygląda inaczej :wink:

Hanula - Nie 17 Lip, 2011 22:43

Aragonte napisał/a:
Wolę krasnoluda :wink:

mam nadzieję, że też będę wolała :wink:

Aragonte - Nie 17 Lip, 2011 22:48

Na razie oceniam tylko tę jedną fotkę - taka wersja Kiliego mi pasuje, zobaczymy jeszcze, jak wypadnie w akcji :wink:
praedzio napisał/a:
Ja też. ;) Ale tutaj na razie chyba grozi mi podkochiwanie się w Bilbo, bo nikt inny mnie nie kręci. ;) Na razie.

Ależ Ty jesteś wybredna :-P Trzynastu różnej maści krasnoludów do wzięcia, a Ty kręcisz nosem i oglądasz się za hobbitem :-P :wink:

praedzio - Nie 17 Lip, 2011 22:57

Taka karma. :lol:
Anonymous - Nie 17 Lip, 2011 23:39

Aragonte napisał/a:
Na razie oceniam tylko tę jedną fotkę - taka wersja Kiliego mi pasuje, zobaczymy jeszcze, jak wypadnie w akcji :wink:
praedzio napisał/a:

Ależ Ty jesteś wybredna :-P Trzynastu różnej maści krasnoludów do wzięcia, a Ty kręcisz nosem i oglądasz się za hobbitem :-P :wink:

Se wypraszam. Ja od dawna kocham sie we Freemanie !! Nie powiem, Aidan w wersji wampirzej byl naprawde majtkopedny, ale ten z loczkami - brrr !!
Podoba mi sie, ze krasnoludy tez sie starzeja (chociaz na swoja niekorzysc :P ). No ale w koncu w takiej produkcji musi byc ktos, na kim mozna zawiesic oko. Martinowego Bilba nikt nie doceni (i dobrze, bedzie wiecej dla mnie :banan: ), elfy beda raczej drugoplanowe i dla nastolatek. Prawdziwym kobietom pozostana krasnoludy. Trzeba ich zrobic tak aby byly tego godne :)

Aragonte - Pon 18 Lip, 2011 00:53

Ależ ja bardzo lubię Freemana :)
No nie, coś nie wyszły mi żarty, skoro Aine wzięła je serio :wink:

Trudno się mówi, idę spać.

Admete - Pon 18 Lip, 2011 09:08

Aragonte - zeza nie dostaniesz, ale z tą śmiercią na końcu drugiej części to już gorzej ;)
Aragonte - Pon 18 Lip, 2011 09:11

Admete napisał/a:
Aragonte - zeza nie dostaniesz,

Myślisz, że będą się trzymali ramię w ramię i nie będę zmuszona do zezowania w dwie części ekranu? :mrgreen:

Admete napisał/a:
ale z tą śmiercią na końcu drugiej części to już gorzej ;)

No wieeeeem... *wzdech*

Deanariell - Pon 18 Lip, 2011 10:31

Nie będę oryginalna, gdy powiem, że chyba jajko zniosę do premiery... :roll: :lol: tak bym już chciała to obejrzeć. :slina: :wink:
Admete - Pon 18 Lip, 2011 10:39

Riella oczekiwanie ma swój urok :) Pamiętasz przecież czekanie na WP.
Deanariell - Pon 18 Lip, 2011 11:16

Admete napisał/a:
Riella oczekiwanie ma swój urok

Pamiętam. :) Ale z wiekiem człowiek faktycznie traci cierpliwość. :P Tym bardziej, że zapowiada się superowo. :excited:

Anonymous - Pon 18 Lip, 2011 12:15

Deanariell napisał/a:
Nie będę oryginalna, gdy powiem, że chyba jajko zniosę do premiery... :roll: :lol: tak bym już chciała to obejrzeć. :slina: :wink:

a potem kolejny rok czekania...

zuza - Pon 18 Lip, 2011 12:35

Milo, ze Legolasa zagra znowu Orlando :)
Deanariell - Pon 18 Lip, 2011 12:35

AineNiRigani napisał/a:
a potem kolejny rok czekania...

Też o tym pomyślałam, ale bałam się nawet napisać czy wypowiedzieć głośno - tak przerażająco to brzmi... :-P :wink:

Admete - Pon 18 Lip, 2011 14:02

Widzisz - musisz teraz być podwójnie cierpliwa ;)
Deanariell - Pon 18 Lip, 2011 14:36

zuza napisał/a:
Milo, ze Legolasa zagra znowu Orlando

Tylko nie pamiętam czy Legolas w ogóle pojawia się w "Hobbicie"? :mysle: Jest na pewno mowa o jego ojcu, ale on sam chyba nie występuje tak naprawdę? :-|

Caitriona - Pon 18 Lip, 2011 15:24

Oki doki, muszę zabrać się za książkę. Zdjęcia krasnoludów, świetne. Rysiu rządzi, podoba mi się jeszcze ten którego na avku ma Aragonte ;)
Aragonte - Pon 18 Lip, 2011 17:32

Caitriona napisał/a:
Oki doki, muszę zabrać się za książkę. Zdjęcia krasnoludów, świetne. Rysiu rządzi, podoba mi się jeszcze ten którego na avku ma Aragonte ;)

:mrgreen:
A może zrobisz jakieś ładniejsze avki na bazie tego zdjęcia? :kwiatek:

Deanariell napisał/a:
zuza napisał/a:
Milo, ze Legolasa zagra znowu Orlando

Tylko nie pamiętam czy Legolas w ogóle pojawia się w "Hobbicie"? :mysle: Jest na pewno mowa o jego ojcu, ale on sam chyba nie występuje tak naprawdę? :-|

Nie pojawia się, ale teoretycznie może :wink:
Podczytuję sobie ostatnio kolejny raz (z dużą radością :mrgreen: bo jest tam sporo humoru) Hobbita i dochodzę do wniosku, że to jest napisane w taki dość "skondensowany" sposób, więc podział akcji na dwa filmy może nawet nie będzie takim zwykłym nabijaniem kasy.

Caitriona - Pon 18 Lip, 2011 17:50

Aragonte napisał/a:
A może zrobisz jakieś ładniejsze avki na bazie tego zdjęcia?

Mogę spróbować ;)

Aragonte - Pon 18 Lip, 2011 22:23

Caitriona napisał/a:
Aragonte napisał/a:
A może zrobisz jakieś ładniejsze avki na bazie tego zdjęcia?

Mogę spróbować ;)

:mrgreen: :excited: :kwiatki_wyciaga:

Aragonte - Wto 19 Lip, 2011 14:53

Poczytałam sobie wpisy na filmwebie pod fotką Thorina (no i pozostałymi fotami) i lekko mi wszystko opadło - zasadniczo to jest wielka zgroza, że brody nie takie, że krasnoludy są łyse, że wyglądają jak wymoczki, a powinno się je móc łatwiej przeskoczyć niż obejść, że baryłki piwa pod pachą im brakuje... :paddotylu:
Ogółem moim zdaniem wypowiada się tam stado kwękających malkontentów, z których żaden filmu nie nakręcił, ale naturalnie wiedzą wszystko lepiej od Jacksona :roll:
http://www.filmweb.pl/new...bbicie%22-75662

Mnie tam te przerysowane stylizacje pasują do żartobliwego stylu Hobbita i myślę, że będę się bawić dobrze w kinie, nawet jeśli broda Thorina okaże się taka, jak na tym poprawionym Photoshopem zdjęciu, a Kili będzie tak elfi, jak na zdjęciu z bratem Filim (do którego ni czorta nie jest podobny :-P ) i wbrew opisom Tolkiena czarnowłosy, a nie "żółtobrody" (bo tyle charakterystyki udało mi się wyszukać tak na szybko).