To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Downton Abbey

Admete - Pon 25 Paź, 2010 16:18

Siedem chyba.
milenaj - Pon 25 Paź, 2010 17:36

Tak, jest siedem odcinków.

Wikipedia:

[edit] Series Two
On 12 October 2010 Laura Mackie, the ITV Director of Drama Commissioning, confirmed that the drama will return for a second series in 2011. In a statement, she said:

"We're delighted with the audience response to Downton Abbey and the positive critical reaction. We're extremely proud to have commissioned a series which has clearly captivated ITV1 viewers. Consequently, we're thrilled to be announcing the recommission of a new series for 2011 which will allow us to spend more time with the Crawley family and their servants."[3]
The second series will be composed of eight episodes.[9]

Caitriona - Pon 25 Paź, 2010 18:13

Sceny z Anną i Batesem były piękne. Mnie się jeszcze szalenie podobała w tym odcinku lady Violet. Najpierw totalne zaprzecznie i udawanie, że nie wie o czym Ci wszyscy ludzie mówą, a potem taki ładny gest :) :) Cudowna jest ta rywalizacja pomiędzy nią, a panią Crawley.
I jeszcze ta scenka, kiedy Anna i Bates upierali się żeby przeszukano pokoje: miny i zachowanie O'Brien i Thomasa były bezcenne :mrgreen: :mrgreen:

trifle - Pon 25 Paź, 2010 22:25

Uwielbiam Downton. No naprawdę. A ileż się będzie działo w szóstym odcinku!

Harry, a Ty oglądasz w tv czy gdzieś w sieci?

Agn - Pon 25 Paź, 2010 22:35

Mówi się CocoJumboTV, Trifluś. ;)

Właśnie coco jumbo kolejny odcinek. Tylko czemu będzie marne 7 odcinków? To ma być sezon? Wolne żarty... :(

Harry_the_Cat - Pon 25 Paź, 2010 23:10

No ja ogladam to w TV :) Chyba jedyna rzecz, ktora tak na zywo normalnie tu w TV zaliczam. BoMerlina to tylko czasami - bardzo rzadko jestem w domu w soboty o 19...

Ale juz planuje zakup DVD DA - jakos w drugiej polowie listopada wychodzi.

Agn - Pon 25 Paź, 2010 23:24

O... A może też się skuszę? :mysle:
trifle - Pon 25 Paź, 2010 23:26

Agn napisał/a:
Mówi się CocoJumboTV, Trifluś. ;)

Wiem! ;) Ale mi nie chodzi właśnie o CocoJumboTV, tylko o zwyczajną tv albo jakąś stronę bbc czy czego tam, gdzie za opłatą można oglądać tak jak w tv - jeśli się tegoż nie ma na przykład ;)

Harry_the_Cat - Pon 25 Paź, 2010 23:50

No tak w ogole to tu kazda wieksza TV ma iPlayer - online, kiedy mozna przez jakis czas po emisji za darmo obejrzec. Takze jak jednego odcinka nie widzialam, to tam nadrobilam.
Admete - Wto 26 Paź, 2010 07:12

Obawiam się, że strony brytyjskie tego typu to mogą tylko w WB działać...Też bym chciała dvd.

Nie lubie jednak Mary i nie bedę jej kibicowac. Jest niepoważna i dziecinna.

Harry_the_Cat - Wto 26 Paź, 2010 20:15

Admete napisał/a:
Obawiam się, że strony brytyjskie tego typu to mogą tylko w WB działać..

Tez sie tego obawiam.

Admete - Wto 26 Paź, 2010 20:22

Jeśli zakończą wybuchem wojny, to ciekawa jestem, w którym momencie zaczną drugą serię. Męska część ( ta młodsza ) będzie musiała iśc na front.
trifle - Wto 26 Paź, 2010 21:01

Harry, a możesz podać tę stronę? Ot, żeby zobaczyć :mysle:
Harry_the_Cat - Wto 26 Paź, 2010 21:18

No dla ITV to bedzie http://www.itv.com/itvplayer/
BBC ma swoja: http://www.bbc.co.uk/iplayer/
i tak dalej...

trifle - Wto 26 Paź, 2010 21:20

O, dzięki dzięki, dostałam przed chwilą adres od Mag też. Faktycznie, żeby to działało trzeba być w UK. Ech.
Harry_the_Cat - Śro 27 Paź, 2010 00:01

avki: http://ebony-twilight.liv...001.html#cutid1
Caitriona - Śro 27 Paź, 2010 00:37

Widziałam je, podobają mi się, szczególnie kolorystyka. Sama też chyba trochę porobię avków, już się nawet rozejrzałam za screencapami ;)
Caitriona - Śro 27 Paź, 2010 23:09

Zrobiłam avki z pierwszego odcinka: http://iloveimpala67.live...111.html#cutid1 :D
Admete - Czw 28 Paź, 2010 06:36

Genialne, pozyczę sobie potem kilka :)
milenaj - Czw 28 Paź, 2010 10:10

Ja chyba też :-D :-D :-D
trifle - Czw 28 Paź, 2010 11:24

Ja też! A z tych z linka Harry też sobie tak mogę korzystać? Nie mam LJ, więc nie mogę skomentować i nie wiem, jak rozumieć "credit" :ops1:
Caitriona - Czw 28 Paź, 2010 12:00

Dzięki dziewczyny! Cieszę się, że się podobają ;)
Agn - Czw 28 Paź, 2010 21:43

Śliczne są!!! 39/40 - prześliczne ujęcie! Ach, wiadomo, Caitri solidna firma. :mrgreen: Tylko czy w 13 coś ci się nie przesunęło? Czy to tak ma być? Bo ciut dziwnie wygląda.
I jeszcze bym chciała jakieś natężenie Batesa do wyboru. Ale poza tym - przepięknościowe. :serce:

Caitriona - Pią 29 Paź, 2010 00:03

Pięknie dziękuję! :D

Agn napisał/a:
Tylko czy w 13 coś ci się nie przesunęło? Czy to tak ma być? Bo ciut dziwnie wygląda.

Tak miało być :mrgreen:

Jeśli chodzi o Batesa, to jakoś dobrego ujęcia nie mogłam wyłapać... Ale z czasem powinno być go więcej ;)

Agn - Nie 31 Paź, 2010 21:00

Miałam zryty tydzień i nie znalazłam chwilki, by obejrzeć ostatni odcinek DA. Tak więc nadrobiłam dzisiaj. Rozpływam się. Mary mnie wkurza. Jej się faktycznie wydaje, że ludzie wokół to zabawki! :evil: Trochę szkoda mi Edith, ale z drugiej strony list, który napisała do ambasady może zdrowo nabruździć i może lepiej, by ochłonęła po sprzeczce z siostrą, bo potem może potwornie żałować.
Bates i Anna - czy ja tu coś muszę w ogóle pisać? :serce2: Strasznie mi się podobają ich wspólne sceny. Takie niby nic, on jej tylko pomaga pościelić łóżko, ale przy tym rozmawiają. I w jaki sposób... :serce:
Tylko szkoda mi kucharki. Mam nadzieję, że coś wymyślą. Może będzie nosiła okulary i to jakoś powstrzyma proces. Łzy mi stanęły w oczach, jak rozmawiała z Carlsonem. :(
Sybill z każdym kolejnym odcinkiem podbija moje serce coraz mocniej. Gwen tak samo. W ogóle to obie dziewczyny mają piękne włosy, to tak na marginesie.
Chwila nerwów dla tej ogrzycy O'Brian i gnidy Thomasa była przepiękna. Jak im się należało!!! DOBRZE IM TAK, ŁACHMYTOM SKOŃCZONYM!!! Choć w dalszym ciągu mam nadzieję, że ktoś ich zrzuci ze schodów. Niemniej Anna sprawę rozwiązała pięknie.
I w ogóle... Caitri, przepraszam, że tak bezczelnie kradnę ci z LJ obrazek, ale muszę się odpowiednio przystroić. Nawet jeśli grozi mi z twej strony straszliwy gniew i krwawa zemsta. :wink: