Seriale - Downton Abbey
Admete - Pon 25 Paź, 2010 16:18
Siedem chyba.
milenaj - Pon 25 Paź, 2010 17:36
Tak, jest siedem odcinków.
Wikipedia:
[edit] Series Two
On 12 October 2010 Laura Mackie, the ITV Director of Drama Commissioning, confirmed that the drama will return for a second series in 2011. In a statement, she said:
"We're delighted with the audience response to Downton Abbey and the positive critical reaction. We're extremely proud to have commissioned a series which has clearly captivated ITV1 viewers. Consequently, we're thrilled to be announcing the recommission of a new series for 2011 which will allow us to spend more time with the Crawley family and their servants."[3]
The second series will be composed of eight episodes.[9]
Caitriona - Pon 25 Paź, 2010 18:13
Sceny z Anną i Batesem były piękne. Mnie się jeszcze szalenie podobała w tym odcinku lady Violet. Najpierw totalne zaprzecznie i udawanie, że nie wie o czym Ci wszyscy ludzie mówą, a potem taki ładny gest Cudowna jest ta rywalizacja pomiędzy nią, a panią Crawley.
I jeszcze ta scenka, kiedy Anna i Bates upierali się żeby przeszukano pokoje: miny i zachowanie O'Brien i Thomasa były bezcenne
trifle - Pon 25 Paź, 2010 22:25
Uwielbiam Downton. No naprawdę. A ileż się będzie działo w szóstym odcinku!
Harry, a Ty oglądasz w tv czy gdzieś w sieci?
Agn - Pon 25 Paź, 2010 22:35
Mówi się CocoJumboTV, Trifluś.
Właśnie coco jumbo kolejny odcinek. Tylko czemu będzie marne 7 odcinków? To ma być sezon? Wolne żarty...
Harry_the_Cat - Pon 25 Paź, 2010 23:10
No ja ogladam to w TV Chyba jedyna rzecz, ktora tak na zywo normalnie tu w TV zaliczam. BoMerlina to tylko czasami - bardzo rzadko jestem w domu w soboty o 19...
Ale juz planuje zakup DVD DA - jakos w drugiej polowie listopada wychodzi.
Agn - Pon 25 Paź, 2010 23:24
O... A może też się skuszę?
trifle - Pon 25 Paź, 2010 23:26
| Agn napisał/a: | Mówi się CocoJumboTV, Trifluś. |
Wiem! Ale mi nie chodzi właśnie o CocoJumboTV, tylko o zwyczajną tv albo jakąś stronę bbc czy czego tam, gdzie za opłatą można oglądać tak jak w tv - jeśli się tegoż nie ma na przykład
Harry_the_Cat - Pon 25 Paź, 2010 23:50
No tak w ogole to tu kazda wieksza TV ma iPlayer - online, kiedy mozna przez jakis czas po emisji za darmo obejrzec. Takze jak jednego odcinka nie widzialam, to tam nadrobilam.
Admete - Wto 26 Paź, 2010 07:12
Obawiam się, że strony brytyjskie tego typu to mogą tylko w WB działać...Też bym chciała dvd.
Nie lubie jednak Mary i nie bedę jej kibicowac. Jest niepoważna i dziecinna.
Harry_the_Cat - Wto 26 Paź, 2010 20:15
| Admete napisał/a: | | Obawiam się, że strony brytyjskie tego typu to mogą tylko w WB działać.. |
Tez sie tego obawiam.
Admete - Wto 26 Paź, 2010 20:22
Jeśli zakończą wybuchem wojny, to ciekawa jestem, w którym momencie zaczną drugą serię. Męska część ( ta młodsza ) będzie musiała iśc na front.
trifle - Wto 26 Paź, 2010 21:01
Harry, a możesz podać tę stronę? Ot, żeby zobaczyć
Harry_the_Cat - Wto 26 Paź, 2010 21:18
No dla ITV to bedzie http://www.itv.com/itvplayer/
BBC ma swoja: http://www.bbc.co.uk/iplayer/
i tak dalej...
trifle - Wto 26 Paź, 2010 21:20
O, dzięki dzięki, dostałam przed chwilą adres od Mag też. Faktycznie, żeby to działało trzeba być w UK. Ech.
Harry_the_Cat - Śro 27 Paź, 2010 00:01
avki: http://ebony-twilight.liv...001.html#cutid1
Caitriona - Śro 27 Paź, 2010 00:37
Widziałam je, podobają mi się, szczególnie kolorystyka. Sama też chyba trochę porobię avków, już się nawet rozejrzałam za screencapami
Caitriona - Śro 27 Paź, 2010 23:09
Zrobiłam avki z pierwszego odcinka: http://iloveimpala67.live...111.html#cutid1
Admete - Czw 28 Paź, 2010 06:36
Genialne, pozyczę sobie potem kilka
milenaj - Czw 28 Paź, 2010 10:10
Ja chyba też
trifle - Czw 28 Paź, 2010 11:24
Ja też! A z tych z linka Harry też sobie tak mogę korzystać? Nie mam LJ, więc nie mogę skomentować i nie wiem, jak rozumieć "credit"
Caitriona - Czw 28 Paź, 2010 12:00
Dzięki dziewczyny! Cieszę się, że się podobają
Agn - Czw 28 Paź, 2010 21:43
Śliczne są!!! 39/40 - prześliczne ujęcie! Ach, wiadomo, Caitri solidna firma. Tylko czy w 13 coś ci się nie przesunęło? Czy to tak ma być? Bo ciut dziwnie wygląda.
I jeszcze bym chciała jakieś natężenie Batesa do wyboru. Ale poza tym - przepięknościowe.
Caitriona - Pią 29 Paź, 2010 00:03
Pięknie dziękuję!
| Agn napisał/a: | | Tylko czy w 13 coś ci się nie przesunęło? Czy to tak ma być? Bo ciut dziwnie wygląda. |
Tak miało być
Jeśli chodzi o Batesa, to jakoś dobrego ujęcia nie mogłam wyłapać... Ale z czasem powinno być go więcej
Agn - Nie 31 Paź, 2010 21:00
Miałam zryty tydzień i nie znalazłam chwilki, by obejrzeć ostatni odcinek DA. Tak więc nadrobiłam dzisiaj. Rozpływam się. Mary mnie wkurza. Jej się faktycznie wydaje, że ludzie wokół to zabawki! Trochę szkoda mi Edith, ale z drugiej strony list, który napisała do ambasady może zdrowo nabruździć i może lepiej, by ochłonęła po sprzeczce z siostrą, bo potem może potwornie żałować.
Bates i Anna - czy ja tu coś muszę w ogóle pisać? Strasznie mi się podobają ich wspólne sceny. Takie niby nic, on jej tylko pomaga pościelić łóżko, ale przy tym rozmawiają. I w jaki sposób...
Tylko szkoda mi kucharki. Mam nadzieję, że coś wymyślą. Może będzie nosiła okulary i to jakoś powstrzyma proces. Łzy mi stanęły w oczach, jak rozmawiała z Carlsonem.
Sybill z każdym kolejnym odcinkiem podbija moje serce coraz mocniej. Gwen tak samo. W ogóle to obie dziewczyny mają piękne włosy, to tak na marginesie.
Chwila nerwów dla tej ogrzycy O'Brian i gnidy Thomasa była przepiękna. Jak im się należało!!! DOBRZE IM TAK, ŁACHMYTOM SKOŃCZONYM!!! Choć w dalszym ciągu mam nadzieję, że ktoś ich zrzuci ze schodów. Niemniej Anna sprawę rozwiązała pięknie.
I w ogóle... Caitri, przepraszam, że tak bezczelnie kradnę ci z LJ obrazek, ale muszę się odpowiednio przystroić. Nawet jeśli grozi mi z twej strony straszliwy gniew i krwawa zemsta.
|
|
|