Agn - Pią 10 Wrz, 2010 22:29 Aś, to, że Kaśka będzie charakterna to było wiadomo od początku. W ogóle Nina Dobrev ucharakteryzowana na Kaśkę o wiele ładniej wygląda.
Ale żeby tak zaraz "w końcu kobitka z charakterem"? Raczej charakterkiem, bo fajny charakter ma np. Jenna. Strasznie ją lubię i życzę jej jak najlepiej. Niezły charakter (choć ciut nieżyciowy) miała też mamuśka Anny... no ale jej się padło. Annie zresztą też. Ech...aś - Pią 10 Wrz, 2010 22:54 niech będzie "z charakterkiem" tak sobie teraz myślę, że może przez fakt, iż Elena jest taka idealna (troszkę mdła), Kasia wydaje mi się fajną, ciekawą postacią...
zgadzam się z Tobą Agn, że Nina jako czarny charakter jest lepiej ucharakteryzowana.
szczerze mówiąc, to Jenna jakoś mi tak zawsze "przemyka" na ekranie- nie zwróciłam na nią szczególnej uwagi. muszę bardziej przyjrzeć się tej postaci... za to coraz bardziej podoba mi się Bonnie Anaru - Pią 10 Wrz, 2010 23:30
Agn napisał/a:
Niezły charakter (choć ciut nieżyciowy) miała też mamuśka Anny... no ale jej się padło. Annie zresztą też. Ech...
Uhm
Jestem w 16 odcinku i nadal żyją
Ale przez weekend pewnie skończę, bo się dobrze ogląda.Agn - Pią 10 Wrz, 2010 23:52 Aghhh!!! Papla ze mnie!!! Niech to szlag, zapomniałam!
PRZEPRASZAM!!! Eeva - Sob 11 Wrz, 2010 11:29 Obejrzałam wczoraj pierwszy odcinek i musze powiedzieć, że mi sie spodobal - daje nadzieję na to ze w drugim sezonie będzie trochę akcji.
No i Damon..... och no uwielbiam zarówno postać jak i aktora. Zdecydowanie bardziej charakterny niż Stefek (mdły do przesady, blee) i przystojniejszy oczywiscie BeeMeR - Sob 11 Wrz, 2010 15:59 Ja obejrzawszy 2x01 miałam nieco przeciwne odczucia -
* na początek Elena z nożem czyhająca na nożownika
* dialogi początkowe głównej pary się nie zmieniły i dalej brzmią:
- Elena...
- Stefan... Mówione z namaszczeniem oczywiście
* Damon ma zonka i ładnie to rozegrali no i go nieco żal - ale da sobie radę
* Stefan zaś okazuje więcej charakteru - np. w męskiej rozmowie z - jak mu tam - Frodo bezpalcym
z Kaśką też - oby tak dalej
* Caroline, Tyler, Jeremy, Bonnie - wszystko ok asiek - Sob 11 Wrz, 2010 21:12 Mnie tam Stefek nie wadzi i zgadzam się z BeeMeRkiem, że pokazał się w nowym sezonie z dobrej strony. Mam tylko jedno ale... Niechżesz on rzuci w diabły te wiewiórki, bo zaczyna wyglądać jak one. Chudy do obrzydliwości. Harry_the_Cat - Nie 12 Wrz, 2010 14:03 Dokonczylam sezon 1 i obejrzalam 1 odc nowego.
Damon rulez zdecydowanie choc dalej nie pociaga mnie zupelnie jako facet (ja chyba jestem dziwna, mi sie najbardziej podoba Matt ).
Tempo nowego sezonu fajne, juz nie moge sie doczekac az sie wreszcie rozwinie watek Taylora Interesujaco zapowiada sie historia Caroline, ale musze przyznac, ze troche mnie rozczarowala koncowka, jesli chodzi o powrot Damona do bycia bezlitosnym wampirem - takie poprowadzenie tej postaci juz w 1 odc. to troche pojscie na latwizne. Mam deja vu z poczatku sezonu 1.
Jesli chodzi o Kathryn, to zastanawia mnie, czy oni sie nie boja, ze beda je z Elena mylili czasem?
No i ze wstydem przyznaje, ze za kazdym razem, kiedy widze Bonnie, to sie gapie na jej szczeke... a jak potem dochodzi zez Damona, to mam prawie, ze zjazd...Anaru - Nie 12 Wrz, 2010 14:18
Harry_the_Cat napisał/a:
No i ze wstydem przyznaje, ze za kazdym razem, kiedy widze Bonnie, to sie gapie na jej szczeke...
Ja też wraz z tym lewym okiem
Damon mi się podoba nadal, o niebo bardziej niż Stefcio. Stefcia jeszcze trochę, a brwi przeważą, faktycznie chudzinka się robi, chociaż jak cierpiał w piwnicy to ramiona miał ładne (szczególnie jak mu nie było widać twarzy )
Damona mi żal...
Historia faktycznie lubi się powtarzać. A co te baby w Stefanku widzą, to żywcem nie wiem.... On taki straszny bezjajec jest...
Frodo bezpalcy ( ) drażnił mnie nieco, jak już nie pamiętam czy pisałam, więc jak zniknie z horyzontu to się nie obrażę.
Kaśka wredna jak na Kaśkę przystało, zobaczymy kiedy kołkiem dostanie, pewnie nieprędko
ps - korzystając z unieruchomienia w chałupie nadrobiłam całość wraz z odcinkiem 1 serii 2, więc już się nie ma co obawiać spoilerów, przynajmniej jak o mnie chodzi
I czekam na cd Agn - Nie 12 Wrz, 2010 19:09 Nieprędko, bo złego diabli nie biorą.
Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek drugiej serii.
Damon... Nie stracił nic ze swego uroku osobistego i pozostał mistrzem sarkazmu. Ale teraz to bym go najchętniej utuliła. Podejrzewam, że będzie teraz niszczył wszystko, co udało mu się zbudować.
Kiedy skręcił kark Jeremy'emu, to mi szczęka opadła na same kolana z szoku. Dałam się zaskoczyć.
Ale jemu pewnie właśnie o to chodzi. Dwie kobiety o tym samym obliczu powiedziały mu, że wolą Stefana. To on już pewnie woli, by Elena go znienawidziła i życzyła mu śmierci, niż by się nad nim litowała, truła mu, jak jej na nim zależy, ale i tak wolała Stefana. Zapewne łatwiej by mu było wtedy odejść. O cholera... Mam nadzieję, że tego NIE zrobi!!!
Ale i tak to nic w porównaniu z momentem, w którym Kaśka zadusiła Caroline. Nie!!! Tylko nie Caroline!!!
Jeszcze kilka "głębokich refleksji" ode mnie.
John niech spada na drzewo i więcej się tu nie pokazuje - płakać nie będę.
Stefek zachudzony jak nie wiem. Kostiumolodzy lepiej niech przemyślą jego stroje, bo te spodnie, które niby tak seksownie ( ) zwisają mu z bioder, straszliwie podkreślają, że jak klata jeszcze wygląda, tak nogi ma jak kościotrup, co wygląda koszmarnie.
Nie wiem, co laski w nim widzą. Naprawdę. Ale w tym odcinku miał swoje pięć minut. Jak groził Johnowi to był miód, przyznacie! I nie chodzi o to, że w ogóle mu groził (to to byle pacan potrafi), ale JAK! Noremalnie aż jęknęłam "Och, Stefciu...!"
Mason Lockwood - ooo... poproszę drugi odcinek w miarę prędko, bo chyba będzie kolejna ciekawa postać.
I tylko jedno pytanie mam - GDZIE JEST ALARIC?! DAWAJCIE MNIE ALARICA!!!
Ufff... a teraz idę do łazienki przemyć twarz, bo mnie okrutnie gorąco z emocji...
Uch, ale się atmosfera w tym serialu zagęściła... *wachluje się gazetką*Harry_the_Cat - Nie 12 Wrz, 2010 21:44 Spoilery - oficjalne opisy odcinkow 2-4:
Spoiler:
2x02 Brave New World
THE CARNIVAL FROM HELL — When a confused and desperate Caroline (Candice Accola) leaves the hospital and joins her friends at the Mystic Falls Carnival, Damon (Ian Somerhalder) wants to take immediate action, but Stefan (Paul Wesley) and Elena (Nina Dobrev) come to Caroline’s defense. Matt (Zach Roerig) is completely mystified by Caroline’s behavior, but still tries to tell her about his feelings for her.. Damon has suspicions about Tyler’s Uncle Mason (guest star Taylor Kinney..) and uses Tyler’s (Michael Trevino) volatile personality in an attempt to get Mason to reveal his secret. Upset with everything going on around her, Bonnie (Katerina Graham) takes her anger out on Damon. Steven R. McQueen also stars. John Dahl directed the episode written by Brian Young (#202).
2x03 Bad Moon Rising
STEFAN FACES A NEW DANGER — Elena (Nina Dobrev), Damon (Ian Somerhalder) and Alaric (Matt Davis) take a road trip to Duke University and search through Isobel’s research on folklore and paranormal phenomena to see if they can uncover any clues to the mystery surrounding the Lockwood family. Isobel’s former student, Vanessa (guest star Courtney Ford, “Dexter”) offers to guide them through the research and ends up getting quite an education herself. Stefan (Paul Wesley) comes face to face with a terrifying new danger in the woods, and Tyler (Michael Trevino) makes a shocking discovery about Mason (guest star Taylor Kinney)..... Steve R. McQueen, Katerina Graham, Sara Canning and Zach Roerig also star. Patrick Norris directed the episode written by Andrew Chambliss (#203).
2x04 Memory Lane
DAMON MAKES A DANGEROUS ENEMY — Stefan (Paul Wesley) takes drastic measures to find out the real reason Katherine (Nina Dobrev) has returned to Mystic Falls, and is shocked when she reveals new secrets about what really happened in 1864. Damon (Ian Somerhalder) tries a new tactic to resolve his issues with Mason, (guest star Taylor Kinney).... but it proves costly. Tyler (Michael Trevino) pushes Mason to tell him the truth about the Lockwoods. Finally, when Katherine delivers an ultimatum, Stefan and Elena (Nina Dobrev) are left with very few options. Sara Canning, Candice Accola, Zach Roerig and Matt Davis also star. Rob Hardy directed the episode written by Caroline Dries (#204).
Agn - Nie 12 Wrz, 2010 21:53
Spoiler:
Czyli Caroline przeżyła. *oddycha z ulgą*
Tak się martwiłam!
Tak, przeżywam ten serial jak opętana.
Czyli że co?
Spoiler:
Dopiero w czwartym odcinku Tyler zostanie pełnoprawnym sierściuchem? Znaczy się dowie się, że nim jest?
Do tego czasu to ja osiwieję, piekielnie jestem ciekawa tego wątku.
Kocie, dziękować za te opisy! Hmm, drugi odcinek nosi tytuł "Brave new world". Ciekawe, ciekawe... 8)Harry_the_Cat - Nie 12 Wrz, 2010 22:05 Agn, nie widzialas klipu z 2 odc?Anaru - Nie 12 Wrz, 2010 22:10
Agn napisał/a:
O właśnie, dołączam do chórku
Alaric kojarzył mi się i kojarzył i nie wiedziałam z kim , ale już wiem - ze starszą wersją Hoyta z TB
Mason i owszem, apetycznie obiecujący Agn - Nie 12 Wrz, 2010 22:19 Kocie... nie...? A już jest? Zaraz przejrzę wątek. Nie czytałam zbyt wnikliwie tego tematu, bo się bałam spoilerów...
Nie widzę tego promo. Harry_the_Cat - Nie 12 Wrz, 2010 22:31 No bo tu chyba nie ma... ale czekaj, poszukam...
O właśnie, dołączam do chórku
Alaric kojarzył mi się i kojarzył i nie wiedziałam z kim , ale już wiem - ze starszą wersją Hoyta z TB
Mason i owszem, apetycznie obiecujący
Też się podpiszę pod tymi żądaniami Bez Alarica to nie to samo. I fakt, że Mason wydaje się być kuszący, ciekawe jak się ta postać rozwinie.
A Damona szkoda okrutnie, ma w sobie tyle bólu, tak się starał, a tu znowu te baby namąciły A Stefek fakt chudy jak szczapa, ale w charakterze zmężniał ciekawe co dalej.Fibula - Nie 12 Wrz, 2010 23:56 Jestem ciekawa, jak zagra aktor wcielający się w wujka Tylera - widziałam go w innym serialu i tam mnie niczym nie zachwycił .Agn - Pon 13 Wrz, 2010 12:44 E tam zmężniał. On już miewał chwile wampirze w pierwszym sezonie, ale poza nimi pozostał Stefkiem. Kiedyż ta Elena w końcu zmądrzeje...
Alaric będzie. *czytała spoilery* No nie obruszać mi się tu na spoilery, ta postać musi się tak czy siak pojawić w serialu, przecież nie zniknąłby z obsady ot tak sobie!
*ogląda promo* O żesz tyyy... Ja się... pochlastam chyba. To teraz będę płakała nad Mattem?!
Bonnie to teraz będzie sobie w tą swoją krzywą brodę pluć całymi litrami śliny. I coś mi się zdaje, że Damon będzie jej dogryzał na temat Caroline ile wlezie.
Klip jest... tak, w 100% Damonowy. Już się nie mogę doczekać...
*zastanawia się* Ciekawe, jak się będą miały wilkołaki do wampirów... Wrogowie? Sojusznicy? Zdziczałe bestie, które wampiry będą chciały wytłuc do ostatniej samicy? Ot kolejny gatunek w Mystic Falls? Yvain - Pon 13 Wrz, 2010 21:00 Może wilkołaki są powodem dla którego wróciła Kasiunia, była przecież wyraźnie zdegustowana w rozmowie ze Stefkiem, że rodzina burmistrza Lockwooda przejęła ziemie po utłuczonych wampirach, przy okazji pewnie dokopie komu się da A Stefek fakt, że zostanie Stefkiem wielkiej rewelacji się nie spodziewam, chociaż wydaje się ciut bardziej posolony, czyli nie taki mdły przynajmniej w tym odcinku.Agn - Pon 13 Wrz, 2010 21:11 Posolony... a Kaśka musi być popieprzona, że preferuje Stefana, skoro obok kręci się Damon, for God's sake! Elena zresztą tyż tej przyprawy używa. Yvain - Pon 13 Wrz, 2010 21:12
Agn napisał/a:
Posolony... a Kaśka musi być popieprzona, że preferuje Stefana, skoro obok kręci się Damon, for God's sake! Elena zresztą tyż tej przyprawy używa.
Zgadzam się w zupełności Eeva - Pon 13 Wrz, 2010 22:02 Nie wiem jak możecie oglądać promo nowych odcinków.. Ja to bym nie mogła tak zobaczyć co będzie i potem umierać z ciekawości cały tydzień Harry_the_Cat - Pon 13 Wrz, 2010 22:35 Oj, gdyby mi teraz ktos dal ostatnia scene finalu 2 sezonu, to tez bym obejrzala. Te typ tak ma Eeva - Pon 13 Wrz, 2010 22:37
Harry_the_Cat napisał/a:
Oj, gdyby mi teraz ktos dal ostatnia scene finalu 2 sezonu, to tez bym obejrzala. Te typ tak ma
Może i by mnie kusiło ale chyba bym się nie zdecydowała na obejrzenie
Wolę jak zakończenie sezonu jest niespodziewajką (nie ukrywam, że nie zawsze miła, ale cuż)