Fantastyka - Przygody Merlina
Aragonte - Wto 20 Kwi, 2010 01:58
| Caitriona napisał/a: | Ja nie Harry i tekstów na pamięć nie znam, ale i ja lubię ten serial. On jest taki lekki i odprężający. I bardzo sympatyczny. Zdecydowana to zasługa głównego duetu aktorskiego. Chłopaki świetnie razem współgrają i mają niezłe teksty |
Powiedziałabym nawet, że jest między nimi ekranowa chemia a poświęcają się dla siebie nawet częściej niż bracia Winchester
Właśnie skończyłam I sezon Jutro mam nadzieję nadgryźć sezon II, bo biorę wolny dzień
Najogólniej mówiąc, bardzo mi się podobał ten serialik - było bez fajerwerków, ale dokładnie tak, jak się spodziewałam, kiedy już zaakceptowałam konwencję. I bawiłam się świetnie
Caitriona - Wto 20 Kwi, 2010 12:05
| Aragonte napisał/a: | | I bawiłam się świetnie |
I o to chodzi
| AineNiRigani napisał/a: | | i jakis taki mieciutki. |
Aine, nie zrozum mnie źle, ale jak można o nim powiedzieć, że jest "mięciutki"? Tzn. jaki? Z ciekawości pytam, bo przecież każdy ma prawo do swojego postrzegania świata
Aragonte - Śro 21 Kwi, 2010 23:25
Przy okazji oglądania czwartego odcinka II serii Merlina doszłam do wniosku, że widoczne są inspiracje Robinem z Sherwood - akcja tego odcinka wyraźnie nawiązuje do wydarzeń z pierwszego, podwójnego odcinka z białym Robinem, czyli do Syna Herne'a.
W każdym razie tak to na razie odbieram
Aragonte - Pią 23 Kwi, 2010 00:48
II sezonu Merlina ciąg dalszy - uśmiałam się podczas oglądania podwójnego odcinka Beauty and the Beast
Uther poślubił trolla
I ta cudna scenka na zakończenie, kiedy Merlin rzucił do Artura tekst "myślałem, że chciałeś się przytulić"
Między chłopakami jest chemia, stanowczo
Caitriona - Pią 23 Kwi, 2010 16:31
| Aragonte napisał/a: | | ta cudna scenka na zakończenie, kiedy Merlin rzucił do Artura tekst "myślałem, że chciałeś się przytulić" |
Piękny moment Lubię właśnie takie wstawki w tym serialu, chłopaki razem są cudowni
Aragonte - Pią 23 Kwi, 2010 19:04
| Caitriona napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | ta cudna scenka na zakończenie, kiedy Merlin rzucił do Artura tekst "myślałem, że chciałeś się przytulić" |
Piękny moment Lubię właśnie takie wstawki w tym serialu, chłopaki razem są cudowni |
Też bardzo lubię te wstawki i zawsze je sobie oglądam po kilka razy, żeby się pośmiać
Nie ma co mówić, na dniach kupuję polskie DVD.
Caitri, a masz jakieś ładne avki Merlinowo-Arturowe? Albo może Harry?
Pójdę zresztą z tą prośbą do odpowiedniego wątku
Caitriona - Pią 23 Kwi, 2010 21:49
| Aragonte napisał/a: | | Caitri, a masz jakieś ładne avki Merlinowo-Arturowe? Albo może Harry? |
Harry ma, ja nie robiłam z tego serialu chyba żadnych
Admete - Sob 24 Kwi, 2010 07:34
Na LJ jest mnóstwo merlinowych avków.
Aragonte - Nie 25 Kwi, 2010 16:32
Mam obejrzane pół II sezonu Merlina - siódmy odcinek, o łowcy czarownic, był naprawdę dobry - i w sumie bardziej w konwencji serio.
Mam nadzieję, że zdążę jeszcze sobie dzisiaj coś obejrzeć.
A skoro już dorobiłam się DVD, to pewnie zacznę robić jakieś screeny
Caitriona - Nie 25 Kwi, 2010 16:36
Czyli jednak Aragonte serial przypadł Ci do gustu Ja go kojarzę przede wszystkim tak rozrywkowo, tak jak teraz Glee.
Aragonte - Nie 25 Kwi, 2010 16:54
Przypadł, przypadł, ale odleżał swoje na półce. Teraz chyba potrzebowałam lekkiego serialu fantasy. Legend od The Seeker się nie sprawdziło za bardzo, Merlin okazał się w sam raz (kiedy już zaakceptowałam konwencję).
Caitri, Ty widziałaś już oba sezony? Bo tak oglądam sobie niefrasobliwie ten drugi i mam mgliste odczucia, że to będzie zmierzało w kierunku trochę bardziej poważnej konwencji, chociaż na szczęście zadęcia nie powinno być. Ciekawa jestem, jak dalej poprowadzą postać Morgany - lubię ją Także za to, że trochę niejednoznaczna jest. I jaka śliczna! A duet Merlina i Artura niezmiennie mnie rozśmiesza
Caitriona - Nie 25 Kwi, 2010 17:08
Legend of the Seeker jednak mi się znudził. Dokończyłam pierwszą serię i sru. Nawet nie chciało mi się zobaczyć pierwszego odcinka serii drugiej.
Merlina za to oglądałam na bieżąco i oczywiście mam obejrzane dwa sezony i czekam na trzeci
Nie ukrywam, że lubię chłopaków najbardziej. Morgana czasem potrafiła mnie lekko wnerwić, ale jestem ciekawa jak dalej potoczą się jej losy. Aktorka rzeczywiście jest ładna. I świetnie jej w tym zielonym płaszczu z kapturem Nie przepadam do końca natomiast za Gwen, moim zdaniem nie najlepiej obsadzona rola. Ale za to już Lancelot jest idealny
Nawet jeśli się trochę zmieni klimat na nieco poważniejszy, sądzę, że jakiegoś zadęcia nie powinno być. Będzie dobrze
Aragonte - Nie 25 Kwi, 2010 17:24
Co do Seekera, to zastanawiam się, czy jednak nie sięgnąć po II serię (z pominięciem nieobejrzanych odcinków I serii), bo zbiera lepsze recenzje. Chyba zmienił się reżyser i zrobiła się bardziej mroczna - podobno jest lepsza, więc przynajmniej spróbuję obejrzeć kawałek.
Gwen jest nudnawa, co tu kryć No i też uważam, że pomysł z ciemnoskórą Ginewrą jest nieco ryzykowny. Podobnie jak obsadzenie jej w roli pokojówki.
A Lancelota mogłoby być duuuużo więcej
Caitriona - Nie 25 Kwi, 2010 17:46
| Aragonte napisał/a: | | A Lancelota mogłoby być duuuużo więcej |
Siem z Tobą zgadzam
Dokładnie: Gwen jest nudnawa... Nie pasuję do tego Artura.
Co do Seekera, to chyba już raczej nie wrócę. Może jak już inne "moje" seriale się pokończą, to spróbuję.
Admete - Nie 25 Kwi, 2010 20:19
Ja do Sekeera chyba wrócę...Natomiast do Merlina nadal mam spore obiekcje
Aragonte - Nie 25 Kwi, 2010 20:25
No to może kiedyś będziemy razem komentować Seekera i piękną rzeźbę terenu
Nie masz się co zmuszać do Merlina, skoro Cię odstręcza, nic na siłę
Admete - Nie 25 Kwi, 2010 20:41
Odstręcza to nie, ale jakoś jestem uprzedzona. Zobacze w czasie wakacji
Aragonte - Nie 25 Kwi, 2010 20:59
Spróbuj, spróbuj - ale nastaw się na lekkie młodzieżowe kino
Obejrzałam dziewiąty odcinek II serii Merlina, The Lady of the Lake . Zaczyna, się zastanawiam, czy twórcy nie zainspirowali się przypadkiem SPN Motyw bohatera zakochanego w dziewczynie zamieniającej się w potwora w każdym razie mieliśmy właśnie przerobiony
Ale, ale - podobało mi się. Biedny Merlinek...
Caitriona - Nie 25 Kwi, 2010 21:56
No biedny był, biedny...
Admete, sądzę, że wakacje to idealny czas żeby popróbować tego Merlina
Admete - Nie 25 Kwi, 2010 22:05
Może się uda - ostatecznie polubiłam Sanctuary, a to tez chwilami zabawowo-młodzieżowe
Aragonte - Nie 25 Kwi, 2010 22:55
Ooo, a Sanctuary nadal przede mną.
Harry, Caitri, Praedzio - kojarzycie to ujęcie?
Mnie ono bardzo rozbawiło
Caitriona - Pon 26 Kwi, 2010 19:54
Kurczę, to nie z tego odcinka, gdzie on był tak szaleńczo zakochany w jakieś dziewczynie, co było wynikiem czarów? Tak czy siak, screenek piękny
Aragonte - Pon 26 Kwi, 2010 20:22
Jasne, że z tego Kochał się tam w pięknej (i głupiej) Vivian. To screenek ze sceny, kiedy zakradał się przez okno z różą w zębach, jak widać
Aragonte - Nie 02 Maj, 2010 02:19
II sezon Merlina za mną - bardzo mi się podobał ten ostatni odcinek Wątki rodzinne, parę zabawnych scenek na linii Merlin - Artur, które uwielbiam
Co jakiś czas tylko warczałam w duchu - kiedy w końcu utłuką tego Uthera?... Jestem w stanie się wczuć w nastawienie jego wrogów, jak dla mnie sam sobie jest winien
Harry, to kiedy ten III sezon?
Caitriona - Nie 02 Maj, 2010 16:11
| Aragonte napisał/a: | | kiedy w końcu utłuką tego Uthera?... |
Żądnaś krwi widzę
|
|
|