To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Serialowe meme

Calipso - Śro 25 Lut, 2009 06:16

AineNiRigani napisał/a:
Slonce, dlatego pisze, ze teraz to on oglada te same seriale co ja. Sam z siebie preferuje podobny zestaw jak Twoj tata (no moza poza Pierwsza miloscia i Straznikiem )

I tym sie różnimy,w domu muszą być dwa telewizory bo ojciec nie ustąpi :roll:

Ja naprawdę mam słabą pamięć.Pamiętam statek którym przylecieli na "nową ziemię",pamiętam twarz mechanika,pierwsze kroki w przystosowaniu się do nowych warunków,ale nic poza tym.Jakieś migawki,twarze :ops1:

praedzio - Śro 25 Lut, 2009 06:17

Oho, zostałam wyznacznikiem, jeśli chodzi o urodę facetów? :lol: "Praedzio by się spodobał"? Nieładnie mnie tak intrygować, kiedy złamanego odcinka nie widziałam. :foch2: :P ;)
Anaru - Śro 25 Lut, 2009 09:12

Wszystkie seriale, które teraz oglądasz: Spn, Tudorzy, House, Bones (dwa ostatnie jak mam chwilkę, niezbyt regularnie)

Seriale, które oglądasz na bieżąco: Spn, jak trafię w TV to House również ;)

Serial, który zmienił twoje życie: hmmm... nie wiem czy jest coś takiego ;)

Serial, który zabrałbyś na bezludną wyspę: Nie chcę na bezludną wyspę ;) , nie umiem niczego oglądać w kółko - na razie chyba bardzo niedokończonego House'a i dokończone Spn ;)

Seriale, które (w całości) obejrzałeś więcej, niż raz: Zmiennicy, Alternetywy 4, reszta jednorazowo ;) , chociaż mam zamiar odświeżyć sobie N&S, bo prawie nic nie pamiętam, a i nie mam nic przeciwko powtórce Spn

Seriale, których nie byłeś w stanie skończyć: daaawno Plebania, kiedyś daaawno Złotopolscy ;) , na razie mam parę rozbebeszonych, niedokończonych, np. House, Bones, ale to kwestia czasu

Seriale, które znasz tylko po jednym odcinku: nie pamiętam, chyba Lost, ale tu było kilka kawałków kilku odcinków chyba, toże samo się tyczy Mody na sukces, która niestety czasem leci, a właściwie się wlecze jak jestem w Konstancinie, niektóre lecące w TV jak mnie coś zainteresuje na chwilę

Serial, który najbardziej cię śmieszy: Spn, Friends

Serial, na którym płaczesz: nie płaczę na serialach, chociaż czasem mnie coś za gardło chwyci w jakiejś scenie

Serial, na którym się boisz: chwilami Spn w gwałtowniejszych i niespodziewanych momentach, ale to krótkie momenty ;)

Serial, na którego nowe odcinki najbardziej niecierpliwie czekasz: Spn, ale tak serio to cierpliwie ;)

Serial, który ciągle oglądasz (niekoniecznie w całości): Jak idzie w TV to Zmiennicy i Alternatywy 4, z doskoku, niekoniecznie muszę całość

Twoja pierwsza i największa miłość serialowa: kiedyś daaaawno temu Robin Hood, daaaawno....

Seriale, które masz zamiar zacząć oglądać: wszystkie jeszcze nie obejrzane kostiumowe w tym Cranford, oraz True Blood, Rzym (jak go wreszcie pożyczę od Dorfi...), chciałabym dopaść w całości Bez skazy
Co to jest Fringe??? Ten mózg mnie zafrapował... :mysle: :mrgreen:
Blood Ties kiedyś chciałam dopaść, bo mnie chyba jakiś trailer zainteresował, acha i kiedyś było chyba coś takiego na HBO jak Cyrk...? Było? Akurat właśnie przestałam mieć wtedy HBO, ale tak mi się coś kojarzy...

Serial, który masz, ale od dawna nie możesz się za niego zabrać: j.w. część kostiumowych, czekam na Basię, samej mi się nie chce ;)

Serial, który każdy powinien obejrzeć: nie wiem, może House, ale nie do każdego dotrze, nie ma uniwersalnych seriali ;)

Serial, który oglądasz tylko ty eee... Kryminalni mi się zdarzali kiedyś, 24 godziny kiedyś jak szło w TV (a teraz mam się zamiar dobrać do płytek od Admete) ;)

Serial, który ma najfajniejszych bohaterów: Spn, House, Friends

Serial, który ma najfajniejsze dialogi: Spn, House, Friends

Serial, który uważasz za najlepszy: Spn? House?

Serial, który uważasz za najgorszy: Lost, Moda na sukces, tasiemce brazylijskie, wenezuelskie itd, niektóre współczesne polskie (ale nie znam absolutnej większości, nie oglądam, czasem trafiam na jakiś fragment odcinka - ale to to chyba telenowele, a nie seriale, nie wiem czy się liczy)

Serial, który najbardziej cię męczył, a mimo to obejrzałeś w całości: nie ma czegoś takiego, jak mnie nudzi, to nie ruszam następnego odcinka, ale szansę daję

Serial, który był świetny, ale się popsuł: Desperate Housewives, Z Archiwum X, Prison Break, 6 stóp pod ziemią

Serial, który poprawia się w miarę trwania: nie mam pojęcia...

Serial, który wycofano z produkcji, i uważasz, że to był błąd: nie wiem co nie jest produkowane, nie śledzę

Seriale, które lubiłeś w dzieciństwie: Alternatywy 4, Zmiennicy, Czterej pancerni i pies, Kariera Nikodema Dyzmy, Przygody pana Michała, Domek na prerii, Robin Hood, Ptaki ciernistych krzewów, Szogun, Bill Cosby Show, Pełna chata, Cudowne lata, MASH ;) Niewolnica Isaura (ale to tasiemiec raczej) :D :D :D
na pewno coś tam jeszcze się przewinęło, ale nie pamiętam

Anonymous - Śro 25 Lut, 2009 09:32

Wszystkie seriale, które teraz oglądasz: Spn, , House, Bones, GA, Ranczo
Seriale, które oglądasz na bieżąco: jw

Serial, który zmienił twoje życie: SPN, pierwszy nałóg, potem nic nie było już takie samo.

Serial, który zabrałbyś na bezludną wyspę: Allo Allo.
Seriale, które (w całości) obejrzałeś więcej, niż raz: Allo, Allo. Alternatywy 4, Dr Quin :rumieniec: i House

Seriale, których nie byłeś w stanie skończyć: polskie tasiemce.

Seriale, które znasz tylko po jednym odcinku: CSI ewentualnie oglądałam chyba po jednym odcinku tych różnych rodzajów. I Ostry Dyżur, i chyba Archiwum X(kiedy pacholęciem byłam)

Serial, który najbardziej cię śmieszy: Allo Allo, Alternatywy, House.

Serial, na którym płaczesz: GA, (czasami)

Serial, na którym się boisz:SPN
Serial, na którego nowe odcinki najbardziej niecierpliwie czekasz: House, Bones, SPN
Serial, który ciągle oglądasz (niekoniecznie w całości): jw :mrgreen:

Twoja pierwsza i największa miłość serialowa: Dr Quin :mrgreen:

Seriale, które masz zamiar zacząć oglądać: oj dużo, Prywatna Praktyka, Samlive(czy jak to się pisze) Wzór, Rzym może, chociaż czasu mało...troszkę

Serial, który masz, ale od dawna nie możesz się za niego zabrać: Smalvile

Serial, który każdy powinien obejrzeć: House, bo ewidentnie jest dla każdego, tak jak nie każdy lubi takie fantastyczne SPN, czy kryminalne Bones, to na dowcip Doktóra złapią się wszyscy.

Serial, który oglądasz tylko ty nie ma chyba takiego :P

Serial, który ma najfajniejszych bohaterów: Spn, House, Allo Allo :mrgreen: , Bones

Serial, który ma najfajniejsze dialogi: jw

Serial, który uważasz za najlepszy: Spn House a Allo Allo to mistrzostwo :mrgreen:

Serial, który uważasz za najgorszy: Moda na sukces i polskie tasiemce

Serial, który najbardziej cię męczył, a mimo to obejrzałeś w całości: brak

Serial, który był świetny, ale się popsuł
:GA

Serial, który poprawia się w miarę trwania: nie wiem

Serial, który wycofano z produkcji, i uważasz, że to był błąd: brak odpowiedzi

Seriale, które lubiłeś w dzieciństwie: Alternatywy 4, Przygody pana Michała, Domek na prerii, Robin Hood,Pełna chata, Dr Quin i tak poza tym to nie oglądałam seriali będąc dzieckiem :mrgreen:

Admete - Śro 25 Lut, 2009 09:36

Anaru jeżeli Cyrk to Carnivale to ja też mam to w planach ;-) Tam tez gra Clancy Brown. Na pewno go znacie z roli Kurgana z I Nieśmiertelnego.

Aine - dałaś mi te linki i teraz tak mi żal tego serialu. Tak się przywiązałam wtedy do bohaterów, że pozostawienie tej historii w taki sposób jest wprost bolesne. Bardzo mi się podobało pokazanie silnych kobiet w serialu obok równie silnych mężczyzn. I masz rację - chyba jeszcze widzowie nie byli do czegoś takiego przywyczajeni. Przede wszystkim serial nie składał się z pojedynczych odcinków, tylko miał bardzo silnie zarysowaną fabułę, która spajała całość wydarzeń na Ziemi i na nowej planecie. Podobno nawet gdybysmy się doczekali nowych odcinków wtedy po pierwszej serii, to bylibyśmy rozczarowani. Wywalili dotychczasowego głównego scenarzystę i chcieli dokonać zdecydowanych zmian.
Ja się mocno zastanawiam nad tym dvd...
Z ciekawostek - Jessika Stein czyli doktor Julia z Earth 2 zagrała policjantkę w odcinku Supernatural - Benders. Na pewno ja pamiętacie - przykuła Deana do samochodu policyjnego ;-)

Anaru - Śro 25 Lut, 2009 09:50

Admete napisał/a:
Anaru jeżeli Cyrk to Carnivale to ja też mam to w planach ;-) Tam tez gra Clancy Brown. Na pewno go znacie z roli Kurgana z I Nieśmiertelnego.

Tak, chyba Carnivale :mrgreen:
Eee... nie znam :mysle:

ooo, Smallville bardzo lubiłam kiedyś :mrgreen: , nawet nie miałabym nic a nic przeciwko powtórce ;)

Admete napisał/a:
Na pewno ja pamiętacie - przykuła Deana do samochodu policyjnego ;-)

O tak, mimo jednokrotnego oglądania - miała niesamowite oczy

BeeMeR - Śro 25 Lut, 2009 09:53

lady_kasiek napisał/a:
Serial, który każdy powinien obejrzeć: House, bo ewidentnie jest dla każdego, tak jak nie każdy lubi takie fantastyczne SPN, czy kryminalne Bones, to na dowcip Doktóra złapią się wszyscy.
Dowcip dowcipem, owszem, ale znam takich, co wymiękają przy operacjach :-P i opisach potencjalnych schorzeń :mrgreen:
BeeMeR - Śro 25 Lut, 2009 09:56

Anaru napisał/a:
Smallville bardzo lubiłam kiedyś :mrgreen: , nawet nie miałabym nic a nic przeciwko powtórce ;)
a ja nie oglądałam - i nie miałabym nic przeciwko obejrzeniu - ale jak pooglądam to, co teraz zaczęłam bo juz i tak niemało tego :roll:
Harry_the_Cat - Śro 25 Lut, 2009 09:56

Anaru napisał/a:
ooo, Smallville bardzo lubiłam kiedyś :mrgreen: , nawet nie miałabym nic a nic przeciwko powtórce ;)

Pewnie szczególnie czwartego sezonu ;)

Anaru - Śro 25 Lut, 2009 10:12

A kto był w czwartym sezonie? Jensen? Nie kojarzyłam go jeszcze wtedy zupełnie ;)
Ogólnie jakoś lubiłam ten serial, był naprawdę fajny mimo wszelkich radosnych bzdurek :mrgreen: .

Harry_the_Cat - Śro 25 Lut, 2009 10:17

Jensen, Jensen ;)
BeeMeR - Śro 25 Lut, 2009 10:19

Harry_the_Cat napisał/a:
Jensen, Jensen ;)
To brzmi zachęcająco :mrgreen:
Anonymous - Śro 25 Lut, 2009 11:17

Admete napisał/a:
Z ciekawostek - Jessika Stein czyli doktor Julia z Earth 2 zagrała policjantkę w odcinku Supernatural - Benders. Na pewno ja pamiętacie - przykuła Deana do samochodu policyjnego ;-)

Ja ja pamietalam, tylko zapomnialam skad :D
Ona sie przewijala potem po serialach, dosc czesto ja potem widywalam (albo dostrzegalam :D )

Alicja - Czw 26 Lut, 2009 08:47

:shock: ale mam refleks, dopiero teraz zauważyłam to memo

musze znaleźć trochę czasu na ankietę, ale jedno napiszę:
byłam prawie pewna, że nikt oprócz mnie nie pamięta Ziemia 2 ! :banan:
jaka byłam straszliwie zła gdy zniknął nagle w tv

Admete - Czw 26 Lut, 2009 10:17

Ziemia 2 trochę wyprzedzała swój czas jako serial. teraz myslę, że by się spodobała. Wystarczy popatrzeć na Lost. W konstrukcji trochę przypomina Ziemię 2.
Alicja - Czw 26 Lut, 2009 15:18

a ja tak lubiłam oglądać Ziemia 2, przy Lost czasami się gubiłam :roll:
Calipso - Czw 26 Lut, 2009 16:27

Ja Lost nawet nie zaczepiłam :roll:
Anonymous - Czw 26 Lut, 2009 16:39

Lost mnie dosc szybko znudzilo.
Anaru - Czw 26 Lut, 2009 17:26

Ja Lost próbowałam zaczepić ;) , dałam mu szansę ze 3 razy, ale po prostu nie byłam w stanie wejść w akcję :confused3: :spi: i odpuściłam...
praedzio - Czw 26 Lut, 2009 17:54

No, co wy? Świetny serial! Mam na myśli Lost, oczywista. Momentami faktycznie można się pogubić, ale to w końcu adekwatne do tytułu jest. :P Trochę się spóźniam z odcinkami, ale później robię sobie maratonik i gra gitara. :D

Caitri, poprzyj mnie! ;)

Anonymous - Czw 26 Lut, 2009 18:02

Poczatek bardzo mi sie podobal, ale potem schematycznosc mnie znuzyla. Akcja faktyczna wlokla sie, wiele "przypadkowych" spotkan przestalo zaskakiwac. A gdy juz przeniesli sie do motywow z przyszlosci wymieklam. Po wymeczeniu sie przy kilku odcinkach stwierdzilam, ze to nie ma sensu. Masochistka nie jestem...
Caitriona - Czw 26 Lut, 2009 18:50

praedzio napisał/a:
Caitri, poprzyj mnie!

E, no tak, tzn. początki były super. Naprawdę. Ale powiem szczerze że teraz i ja zaczynam już odczuwać lekki przesyt Lostem. Końcówka serii czwartej po prostu mnie powaliła... Ale, ale mam zamiar obejrzeć jeszcze tą serię co teraz leci - piątą zdaje się, ale to jak skończę to co teraz oglądam ;)

praedzio - Czw 26 Lut, 2009 18:52

Ale chyba skończą na piątej, hę? Ileż można być zLostowanym?
Caitriona - Czw 26 Lut, 2009 18:57

No ja mam nadzieję ze to się juz skończy. Jak będzie wiecej serii już ich oglądac nie bedę!
Aragonte - Pon 02 Mar, 2009 20:56

Anaru napisał/a:
Ja Lost próbowałam zaczepić ;) , dałam mu szansę ze 3 razy, ale po prostu nie byłam w stanie wejść w akcję :confused3: :spi: i odpuściłam...

Ja obejrzałam tylko pilota i nie miałam jakoś ochoty oglądać dalej.