To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Klasyka romansu

Calipso - Pon 29 Cze, 2009 19:18

spin_girl napisał/a:
Kurczę, a ja sobie niedawno kupiłam Annę Kareninę w antykwarciacie, takie stare i brzydkie wydanie :(

Ja też dzisiaj kupiłam tę książkę w szmatlandzie za całe 4 złote :-D Wydanie z 1986 roku :wink:
I sobie ponarzekam w temacie :( Od prawie dwóch miesięcy nigdzie nie mogę kupić książek z Klasyki romansu :cry2: Wiedziałąm że mieszkam na zażupiu,ale nie sądziłam że tylko ja będę chciała kupować tę serię :cry2:

Anaru - Wto 30 Cze, 2009 00:51

A nie możesz poprosić, żeby Ci odkładali w kiosku/sklepie? I żeby zamawiali, tak w ogóle?
spin_girl - Wto 30 Cze, 2009 10:17

Choć poniższa wiadomość nie dotyczy bezpośrednio serii "Klasyka Romansu" jest na tyle zbliżona tematycznie, że chyba nie zostanie potraktowana jak offtop?
Do magazynu "Zwierciadło" jest obecnie dołączana książka "Malowany Welon"- piękna historia miłosna z krajobrazami Chin w tle (polecam również film). Książka jest bardzo ładnie wydana, duża czcionka, filmowa okładka. Całość (z pismem) kosztuje 11.90 zł. Polecam!

Anonymous - Wto 30 Cze, 2009 11:58

Spinka mnie ubiegła. Widziałam dziś w kiosku :)
Książka jest stosunkowo kiepska jednakowoż można sobie film uzupełnić

Calipso - Wto 30 Cze, 2009 14:11

Anaru napisał/a:
A nie możesz poprosić, żeby Ci odkładali w kiosku/sklepie? I żeby zamawiali, tak w ogóle?

Prosiłam o to,ale się nie zgodzili.Tłumaczyli się tym,że zostaliby na lodzie,gdybym ich nie kupiła :roll:

Anonymous - Wto 30 Cze, 2009 15:31

Calipso napisał/a:
Prosiłam o to,ale się nie zgodzili.

to może inny kiosk... bo to chyba zależy od kioskarza ja wielokrotnie prenumerowałam coś w ten sposób.... np. tygodniki... Pani wiedziała, że biorę i odkłądała mi co tydzień a ja w zależności od okolicznosci, stanu kasy odbierałam bądź co tydzień, bądź co dwa, hurtem, albo wszystko pod koniec miesiąca. I do dziś gdy pytam o coś w kiosku, Pani mnie informuje, ze miała, ale nie schodziło o jak coś może mi zamawiać i odkładać. Może Calipso znajdź życzliwszy kiosk :wink:

Calipso - Wto 30 Cze, 2009 15:33

lady_kasiek napisał/a:
Może Calipso znajdź życzliwszy kiosk

Kaśku,wierz mi,w Białej przeszłam siedemnaście! kiosków i nic z tego.Gdyby tak nie było,to bym siedziała cicho.

Anonymous - Wto 30 Cze, 2009 15:42

Kurczę... i w 17 kioskach nikt nie zgodził się? Co za miasto :confused3:
Calipso - Śro 01 Lip, 2009 11:35

Biedny dziki wschód :roll:
Anonymous - Czw 16 Lip, 2009 18:39

od jutra drugi tom Anny Kareniny a za dwa tygodnie pamiętniki Casanovy
spin_girl - Nie 19 Lip, 2009 21:38

pamiętniki Casanovy to klasyka romansu? :shock:
Anaru - Nie 19 Lip, 2009 22:30

spin_girl napisał/a:
pamiętniki Casanovy to klasyka romansu? :shock:

Pewnie bardziej niż markiza de Sade :mrgreen:

spin_girl - Pon 20 Lip, 2009 09:54

Ale to taki raczej romans jednostronny był :mrgreen: I bez happy endu. Przynajmniej dla tych uwiedzionyc kobiet.
Sofijufka - Pon 20 Lip, 2009 13:30

no nie wiem, spin :mysle: Co najmniej kilka razy to ona go rzucała. Poza tym rozstawali sie mile, a panie na ogół wspominały go z wdzięcznoscia....
Anonymous - Pią 31 Lip, 2009 19:44

Dorwałam "Pamiętniki" Casanovy. Na folii była okładka, że za dwa tygodnie "Pani Bovary"
Anonymous - Pon 17 Sie, 2009 15:08

I zdaje się, że Pani Bovary to ostatnia pozycja z tej serii.