To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Emma BBC serial 2009

Anonymous - Nie 26 Kwi, 2009 18:54

a ja wlasnie zauwazylam ze Rupert Evans jest moim astrologicznym blizniakiem :P :rotfl:
Caitriona - Nie 26 Kwi, 2009 21:33

Bardzo się cieszę, że Jodhi May gra w tej produkcji, bo bardzo ją lubię. Ale na tych zdjęciach to obie panie, a już na pewno Emma, wyglądają mało elegancko... Zobaczymy jak im to wyjdzie w ostatecznym rozrachunku ;) Ciekawa jestem państwa Elton: Cole ma idealny wygląd jędzy, może być zabawnie ;)
spin_girl - Pon 27 Kwi, 2009 11:42

Ooooooo Blake Ritson!!! Uwielbiam go! :excited: Szkoda, że tutaj w negatywnej roli pana Eltona :(
nicol81 - Pon 27 Kwi, 2009 14:56

Myślę, że wybrali Ritsona właśnie bo Elton na początku ma się wydawać takim niewiniątkiem.
May też lubię, ale pani Weston miała chyba być piękna? :ops1:

Trzykrotka napisał/a:
Ja mam tylko wątpliwość, czy ta ekranizacja jest potrzebna, skoro są już dwie, współczesne, obie dobre.

Dobre, ale krótkie- obie pomijają mnóstwo wątków. Serial się przyda.

lemurcio - Pon 27 Kwi, 2009 15:31

Caitriona napisał/a:
Ciekawa jestem państwa Elton: Cole ma idealny wygląd jędzy, może być zabawnie ;)

jako Janeyrowa Blanche Ingram sprawdziła się w jędzowatej roli znakomicie ;) zobaczymy na co ją jeszcze stać. Ciekawe czy tez ubiora ja w ten paskudny beret :wink:

Trzykrotka - Pon 27 Kwi, 2009 19:38

nicol81 napisał/a:

Dobre, ale krótkie- obie pomijają mnóstwo wątków. Serial się przyda.

No właśnie nie wiem... Emma akurat jest bardzo statyczną opowieścią, w której naszą uwagę kieruje się nie na to, co się wydarzyło, tylko na to, co kto powiedział, jak kto inny to skomentował i jak kto na kogo popatrzył. Cóż tam jeszcze istotnego można sfilmować? Monologi panny Bates o wieprzowinie? Rozważania pana Woodhouse o kaszce? Wolałabym chyba, żeby na razie zostawili Emmę w spokoju.

Admete - Pon 27 Kwi, 2009 20:13

Ja tez uważam, że niepotrzebnie się za to zabrali. Mansfield Park czeka na porządną, uczciwą ekranizację - co najmniej 6 odcinków.
nicol81 - Pon 27 Kwi, 2009 21:16

No nie- gdybym miała wybór MP albo Emma, to oczywiście wolałabym MP...Ale tak ogólnie to się cieszę na Emmę. W obu wersjach brakuje pewnych scen- np. w żadnej nie ma Knightleya jadącego konno, gdy grupa siedzi u Batesów.
Gitka - Pon 04 Maj, 2009 14:36

Jeszcze trochę zdjęć:

http://www.romola-garai.c...ls.php?album=74

Trzykrotka - Pon 04 Maj, 2009 18:57

Romola wygląda bardzo ładnie w kapeluszu z szerokim rondem, beret do odstrzału.
Nie mogę uwierzyć, że to miasteczko to nie wybudowany specjalnie plan filmowy. Cudeńko!

Harry_the_Cat - Wto 05 Maj, 2009 21:23

pan Knightley: http://pemberley.com/bin/emma/emma.cgi?read=30757
Trzykrotka - Wto 05 Maj, 2009 22:15

Eeeeeeeeeee, jakoś na Londyńczyka mi bardziej wygląda niż na właściciela ziemskiego
trifle - Wto 05 Maj, 2009 22:38

Prawda.
Ale podoba mi się jego twarz, bo coś mi w niej przypomina twarz doktora prowadzącego moje ulubione zajęcia :D

Gosia - Śro 06 Maj, 2009 07:55

Jak dla mnie może być.
Trzykrotka - Śro 06 Maj, 2009 08:37

Ten aktor niezbyt podobał mi się jako Edmund w Mansfield Park Rozemy. Był mało wyrazisty. Nie będę go jednak skreślać, zanim nie zobaczę, jak gra. Matthew też nie podobał mi się na zdjęciach, a w filmie - i owszem.
Nadal uważam, że można było poczekać z serialem o Emmie.

Caitriona - Śro 06 Maj, 2009 20:25

Harry_the_Cat napisał/a:
pan Knightley

Hmm, jakoś nie bardzo mi się widzi, ale może to tylko fotki, może będzie dobrze grał... Choć dla mnie już na zawsze panem Knightleyem będzie Jeremy :serduszkate:

Alicja - Czw 07 Maj, 2009 08:35

Caitriona napisał/a:
Choć dla mnie już na zawsze panem Knightleyem będzie Jeremy

to pewnie coś w rodzaju uczucia że panem Darcy dla mnie zawsze będzie Colin :mysle:

Trzykrotka napisał/a:
beret do odstrzału.

nawet dwa berety, ten czerwony i ten granatowy :wink:

Tamara - Czw 07 Maj, 2009 11:56

Nie podoba mnie sie ten pan :confused3:
Trzykrotka - Czw 07 Maj, 2009 12:00

Tamara napisał/a:
Nie podoba mnie sie ten pan :confused3:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A Angelinie Jolie się podobał. To jej ex-mąż. (wybaczcie offtopiczny żarcik)

spin_girl - Czw 07 Maj, 2009 12:15

Trzykrotka napisał/a:
A Angelinie Jolie się podobał. To jej ex-mąż.

Potem jej się gust polepszył i przerzuciła się na Brada Pitta :mrgreen:

aneby - Czw 07 Maj, 2009 12:20

Po drodze był jeszcze Thornton :mrgreen: (Billy Bob - nie mylić z Johnem)
spin_girl - Czw 07 Maj, 2009 12:33

jak widać na załączonym obrazku- Thornton Thorntonowi nierówny :mrgreen:

nicol81 - Czw 07 Maj, 2009 12:47

Trzykrotka napisał/a:
Ten aktor niezbyt podobał mi się jako Edmund w Mansfield Park Rozemy. Był mało wyrazisty. Nie będę go jednak skreślać, zanim nie zobaczę, jak gra.

Mało wyrazisty to doskonałe określenie :? Jak nawet na Edmunda za mało wyrazisty, to co na Knightleya, paragona męskości :wink: :serduszkate: Mam nadzieję, że gra jakoś pomoże... :?

Beretom śmierć!!!! :bejsbol:

Gitka - Pon 15 Cze, 2009 20:10

Ktoś się natrudził :thud:

Emma - Jane Austen

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Gitka - Czw 09 Lip, 2009 16:41

Jest już pierwszy zwiastun

http://www.bbc.co.uk/pres...09/bbcone.shtml

http://www.youtube.com/watch?v=FjPMEopKtDs