Ekranizacje - Emma BBC serial 2009
Anonymous - Nie 26 Kwi, 2009 18:54
a ja wlasnie zauwazylam ze Rupert Evans jest moim astrologicznym blizniakiem
Caitriona - Nie 26 Kwi, 2009 21:33
Bardzo się cieszę, że Jodhi May gra w tej produkcji, bo bardzo ją lubię. Ale na tych zdjęciach to obie panie, a już na pewno Emma, wyglądają mało elegancko... Zobaczymy jak im to wyjdzie w ostatecznym rozrachunku Ciekawa jestem państwa Elton: Cole ma idealny wygląd jędzy, może być zabawnie
spin_girl - Pon 27 Kwi, 2009 11:42
Ooooooo Blake Ritson!!! Uwielbiam go! Szkoda, że tutaj w negatywnej roli pana Eltona
nicol81 - Pon 27 Kwi, 2009 14:56
Myślę, że wybrali Ritsona właśnie bo Elton na początku ma się wydawać takim niewiniątkiem.
May też lubię, ale pani Weston miała chyba być piękna?
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja mam tylko wątpliwość, czy ta ekranizacja jest potrzebna, skoro są już dwie, współczesne, obie dobre. |
Dobre, ale krótkie- obie pomijają mnóstwo wątków. Serial się przyda.
lemurcio - Pon 27 Kwi, 2009 15:31
| Caitriona napisał/a: | Ciekawa jestem państwa Elton: Cole ma idealny wygląd jędzy, może być zabawnie |
jako Janeyrowa Blanche Ingram sprawdziła się w jędzowatej roli znakomicie zobaczymy na co ją jeszcze stać. Ciekawe czy tez ubiora ja w ten paskudny beret
Trzykrotka - Pon 27 Kwi, 2009 19:38
| nicol81 napisał/a: |
Dobre, ale krótkie- obie pomijają mnóstwo wątków. Serial się przyda. |
No właśnie nie wiem... Emma akurat jest bardzo statyczną opowieścią, w której naszą uwagę kieruje się nie na to, co się wydarzyło, tylko na to, co kto powiedział, jak kto inny to skomentował i jak kto na kogo popatrzył. Cóż tam jeszcze istotnego można sfilmować? Monologi panny Bates o wieprzowinie? Rozważania pana Woodhouse o kaszce? Wolałabym chyba, żeby na razie zostawili Emmę w spokoju.
Admete - Pon 27 Kwi, 2009 20:13
Ja tez uważam, że niepotrzebnie się za to zabrali. Mansfield Park czeka na porządną, uczciwą ekranizację - co najmniej 6 odcinków.
nicol81 - Pon 27 Kwi, 2009 21:16
No nie- gdybym miała wybór MP albo Emma, to oczywiście wolałabym MP...Ale tak ogólnie to się cieszę na Emmę. W obu wersjach brakuje pewnych scen- np. w żadnej nie ma Knightleya jadącego konno, gdy grupa siedzi u Batesów.
Gitka - Pon 04 Maj, 2009 14:36
Jeszcze trochę zdjęć:
http://www.romola-garai.c...ls.php?album=74
Trzykrotka - Pon 04 Maj, 2009 18:57
Romola wygląda bardzo ładnie w kapeluszu z szerokim rondem, beret do odstrzału.
Nie mogę uwierzyć, że to miasteczko to nie wybudowany specjalnie plan filmowy. Cudeńko!
Harry_the_Cat - Wto 05 Maj, 2009 21:23
pan Knightley: http://pemberley.com/bin/emma/emma.cgi?read=30757
Trzykrotka - Wto 05 Maj, 2009 22:15
Eeeeeeeeeee, jakoś na Londyńczyka mi bardziej wygląda niż na właściciela ziemskiego
trifle - Wto 05 Maj, 2009 22:38
Prawda.
Ale podoba mi się jego twarz, bo coś mi w niej przypomina twarz doktora prowadzącego moje ulubione zajęcia
Gosia - Śro 06 Maj, 2009 07:55
Jak dla mnie może być.
Trzykrotka - Śro 06 Maj, 2009 08:37
Ten aktor niezbyt podobał mi się jako Edmund w Mansfield Park Rozemy. Był mało wyrazisty. Nie będę go jednak skreślać, zanim nie zobaczę, jak gra. Matthew też nie podobał mi się na zdjęciach, a w filmie - i owszem.
Nadal uważam, że można było poczekać z serialem o Emmie.
Caitriona - Śro 06 Maj, 2009 20:25
| Harry_the_Cat napisał/a: | | pan Knightley |
Hmm, jakoś nie bardzo mi się widzi, ale może to tylko fotki, może będzie dobrze grał... Choć dla mnie już na zawsze panem Knightleyem będzie Jeremy
Alicja - Czw 07 Maj, 2009 08:35
| Caitriona napisał/a: | | Choć dla mnie już na zawsze panem Knightleyem będzie Jeremy |
to pewnie coś w rodzaju uczucia że panem Darcy dla mnie zawsze będzie Colin
| Trzykrotka napisał/a: | | beret do odstrzału. |
nawet dwa berety, ten czerwony i ten granatowy
Tamara - Czw 07 Maj, 2009 11:56
Nie podoba mnie sie ten pan
Trzykrotka - Czw 07 Maj, 2009 12:00
| Tamara napisał/a: | Nie podoba mnie sie ten pan |
A Angelinie Jolie się podobał. To jej ex-mąż. (wybaczcie offtopiczny żarcik)
spin_girl - Czw 07 Maj, 2009 12:15
| Trzykrotka napisał/a: | | A Angelinie Jolie się podobał. To jej ex-mąż. |
Potem jej się gust polepszył i przerzuciła się na Brada Pitta
aneby - Czw 07 Maj, 2009 12:20
Po drodze był jeszcze Thornton (Billy Bob - nie mylić z Johnem)
spin_girl - Czw 07 Maj, 2009 12:33
jak widać na załączonym obrazku- Thornton Thorntonowi nierówny
nicol81 - Czw 07 Maj, 2009 12:47
| Trzykrotka napisał/a: | | Ten aktor niezbyt podobał mi się jako Edmund w Mansfield Park Rozemy. Był mało wyrazisty. Nie będę go jednak skreślać, zanim nie zobaczę, jak gra. |
Mało wyrazisty to doskonałe określenie Jak nawet na Edmunda za mało wyrazisty, to co na Knightleya, paragona męskości Mam nadzieję, że gra jakoś pomoże...
Beretom śmierć!!!!
Gitka - Pon 15 Cze, 2009 20:10
Ktoś się natrudził
Emma - Jane Austen
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Gitka - Czw 09 Lip, 2009 16:41
Jest już pierwszy zwiastun
http://www.bbc.co.uk/pres...09/bbcone.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=FjPMEopKtDs
|
|
|