To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Niedługo w kinie

miłosz - Pon 16 Mar, 2009 17:47

wielbicielki greckich wesel ;) i wakacji winny być ustsfakcjonowanemoje życie w ruinach lekko wakacyjnie i ciasteczkowo oczywiscie jak sie człek pozbędzie burzy owłosienia ;) człek sie nazywa Alexis Georgoulis jako wakacyjne ciasio grzechu warte :slina:
trifle - Pon 16 Mar, 2009 17:51

O, a kiedy to?
trifle - Pon 16 Mar, 2009 17:54

Sprawdziłam, w maju dopiero, buu..
miłosz - Czw 23 Kwi, 2009 11:44

dziś we Francji premiera Coco Avant Chanel u nasz w czerwcu :) podoba mi sie Audrey szczególnie na początku tego trailera :) a czy Francuzom sie udało? obaczym ;) info o filmie
miłosz - Wto 19 Maj, 2009 11:50

na pazdziernik zapowiada sie premiera Agory
"Akcja "Agory" rozgrywa się w Egipcie w IV wieku naszej ery. Głównym bohaterem jest Davus (Max Minghella), niewolnik zakochany w swej pięknej pani, adeptce filozofii i astrologii z Aleksandrii - Hypatii (Rachel Weisz). Jest to czas wielkich przemian - rozwija się chrześcijaństwo. Podczas gdy Hypatia ze wszystkich sił stara się uratować od zapomnienia wiedzę starożytnego świata przed nową religią, Davus jest rozdarty pomiędzy miłością do swej pięknej pani a pragnieniem wolności, którą mogłoby mu zapewnić przejście na chrześcijaństwo. " (za filmwebem)

Admete - Śro 27 Maj, 2009 23:03

Nowy film Bagińskiego:

http://film.onet.pl/zwias...4007,filmy.html

Anaru - Śro 27 Maj, 2009 23:17

Można go gdzieś zobaczyć? :mysle:
Admete - Śro 27 Maj, 2009 23:34

Jeszcze nie teraz.
Anaru - Śro 27 Maj, 2009 23:53

Ale to krótkometrażówka chyba (?), wyjdzie jakoś w kinach? Jako dodatek? W TV?
Trzykrotka - Czw 28 Maj, 2009 19:16

I nowy Kolski, Afonia i pszczoły
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=32459
Ciekawa jestem, czy równie piękny, jak Jasminum

Admete - Wto 23 Cze, 2009 12:37

Zdjęcia do Burtonowskiej Alicji w Krainie Czarów;

http://www.comingsoon.net...ws.php?id=56475

praedzio - Wto 23 Cze, 2009 13:28

O, rany! :shock: Osobliwie to wygląda.
Admete - Wto 23 Cze, 2009 13:29

To jest robione ta sama techniką, co Beowulf.
Gunia - Wto 23 Cze, 2009 20:22

Interesujące... :-D
Tamara - Wto 23 Cze, 2009 21:29

Podoba mi sie , wygląda tak jak powinno :oklaski: Szalony Kapelusznik :serce:
miłosz - Czw 25 Cze, 2009 12:16

julie & julia zwiastunik i info w obsadzie Meryl Streep i Amy Adams :) premiera planowana w Polsce na pażdziernik ;) a w stanach na lipiec :roll:
Admete - Czw 25 Cze, 2009 16:10

Dlaczego nie od razu w styczniu?;-) Świetnie się zapowiada.
Admete - Nie 28 Cze, 2009 14:20

Pojadę do Krakowa, zeby ten film w kinie zobaczyć:

http://www.youtube.com/wa...xI&feature=fvst

Alicja - Czw 02 Lip, 2009 08:25

Johnny Depp :-D sama bym chętnie obejrzała
miłosz - Pon 13 Lip, 2009 16:06

my sister keeper to według Jodi Pinoult............

"Sara i Brian wiodą spokojne życie. Idylla zostaje jednak przerwana, gdy dociera do nich przerażająca informacja o chorobie córki. Aby ratować życie dziecka, para podejmuje trudną decyzję, która na zawsze zmieni ich życie. Dylematy etyczno-moralne zmieniają ich relacje. Prawdziwy koszmar zaczyna się jednak, kiedy ich druga córka okrywa prawdę dotyczącą jej poczęcia "

z filmwebu przewidziane na sierpień ;)

Alicja - Wto 14 Lip, 2009 14:47

to według mojej ulubionej ksiażki napisanej przez Picolut- Bez mojej zgody,
mam obawy czy pójść na ten film, gdyż ksiązka jest tak dobra iż scenariusz musiałby być rewelacyjny by jej dorównać

Anonymous - Wto 14 Lip, 2009 18:30

Alicja napisał/a:
to według mojej ulubionej ksiażki napisanej przez Picolut- Bez mojej zgody,
mam obawy czy pójść na ten film, gdyż ksiązka jest tak dobra iż scenariusz musiałby być rewelacyjny by jej dorównać

mogę się tylko podpisać. I dodam tylko, że moim zdaniem to jest ciężka książka na dobry film napisana w sposób, który może utrudnić ekranizację

Alicja - Śro 15 Lip, 2009 10:01

emocje, które odczuwają główni bohaterzy są bardzo trudne do oddania na ekranie. Zresztą ty wiesz, że to co robili było diametralnie inne od ich przemyśleń, a myśli na ekranie nie zobaczymy :-|
Anonymous - Śro 15 Lip, 2009 10:38

ciężko mi sobie to wyobrazić jak to nakręcą? iężko mi wyobrazić sobie Cameron jako matkę... bo to jest bardzo trudna rola do zagrania. Matka rozdarta miedzy dwójką dzieci.

No i problem jak piszesz motywów postępowania i przemyśleń... zrobią z bohaterów stwory gadające do siebie? :shock:

Alicja - Śro 15 Lip, 2009 10:40

bez tego, niestety, połowy szalejacych w duszach emocji nie bedzie można oddać