Ogłoszenia drobne - Mam, szukam, oddam w dobre ręce :)
Caitriona - Śro 30 Wrz, 2009 15:46
| trifle napisał/a: | | Potrzebuję rad i przykładów telefonów, które wam się dobrze używają |
Ja mam SE K770i. I jest jak dla mnie rewelacyjny. Dobra bateria, świetne menu, dobrze leży w ręku, bardzo dobry wyświetlacz. Mój tata tez ten ma i również jest bardzo zadowolony.
Anonymous - Śro 30 Wrz, 2009 15:52
Ja w ogole chwale wszystkie swoje soniaki - dobre baterie, czytelne menu. Obecny mi sie wprawdzie nie podoba (W300i), ale nie o wyglad mi w nim chodzilo, a o funkcje, ktore ma dla mnie stworzone.
trifle - Śro 30 Wrz, 2009 15:55
| AineNiRigani napisał/a: | Jak ja kupowalam, to ktoras z dziewczyn mi doradzila orange:
http://www.orange.pl/klienci_ind/telefony?redir=0
Mozna sobie odfajkowac to, na czym Ci zalezy i system wyszuka Ci modele. W zasadzie kazdy operator ma takowy, mozna sie rozgladnac... |
A już zaglądałam tam. Ale to mi nic nie daje. Wolę takie konkretne opinie wasze. Ten SE to chyba dla mnie za drogi Ale dzięki, dzięki, nawet nie wiedziałam w jakiej nieświadomości żyję, że teraz taki wybór jest.
Admete - Śro 30 Wrz, 2009 15:58
Ja mam dość stary telefon i ma on mało funkcji, ale go strasznie lubię Samsunga mam.
Anonymous - Śro 30 Wrz, 2009 16:17
Ja mam z Pleja... w sumie większość znajomych na pleja przechodzi teraz... a model ujdzie... samsung... nawet dobry jak na samsung S7330 bodajże.
Admete - Śro 30 Wrz, 2009 17:05
Ja mam telefon na kartę, no nie mogę znieść myśli, że mnie jakis tam abonament obowiązuje
Admete - Śro 30 Wrz, 2009 18:14
| Gosia napisał/a: | No dobrze, a ile Cię kosztuje komórka miesięcznie? |
25 zł - czasami mi coś zostaje na następny miesiąc, poza tym od czasu do czasu nie kupuję od razu karty. Ostatecznie mogę miesiąc nie uzupełniać. Przez pół dnia ( w pracy ) komórka jest wyłączona i zdarza mi się o niej potem zapomnieć. Jak po pracy wychodzę z domu, to bywa że jej nie zabieram, bo nie zawsze chcę być osiągalna. Mam komórkę w celach praktycznych - ale nie musiałabym jej mieć. W zasadzie tylko esemesuję i czasem krótko zadzwonię w pilnej sprawie.
Anonymous - Śro 30 Wrz, 2009 18:19
w sumie jako byla posiadaczka telefonu na karte i obecna posiadaczka abonamentu stwierdzam, ze poza darmowymi wieczorami, abonament sie nie oplaca...
Admete - Śro 30 Wrz, 2009 18:40
W moim przypadku zupełnie się nie opłaca. A nowych telefonów nie potrzebuję zbyt często. Pierwszy był używaną Nokią i miałam go chyba ze 4 lata, a teraz mam od dwóch lat Samsunga i będę go mieć pewnie jeszcze długo.
Caitriona - Śro 30 Wrz, 2009 18:53
Ja nie gadam przez telefon, po to żeby gadać. Dzwonię, gdy muszę kogoś o czymś powiadomić, coś przełożyć itp sprawach. Zazwyczaj też pisze sms-y. W karcie przeraża mnie myśl, że mogę potrzebować zadzwonić natychmiast, a skończy mi się karta i nie będę miała gdzie kupić następnej. Abonament ten co mam mi w zupełności wystarcza, ale w razie potrzeby mogę go po prostu przekroczyć (choć mi się to nie zdarza).
Admete - Śro 30 Wrz, 2009 19:07
Mnie nie przeraża myśl, że mi się karta skończy. Dawniej żyło się bez komórki i tez było dobrze. Akurat do komórek jestem dość sceptycznie nastawiona.
Anonymous - Śro 30 Wrz, 2009 19:19
jak mialam karte bardzo czesto chodzilam z "golym" kontem, ale zawsze mialam w portfelu oladowanie 5-zlotowe "na czarna godzine".
Biorac pod uwage moje obecne rachunki telefoniczne - to byl naprawde dobry system
praedzio - Śro 30 Wrz, 2009 19:23
Mnie komórka parę razy życie uratowała. Tymczasem mam ją na kartę i też sobie chwalę.
Nie wiem, Trifle, jak Ci doradzić. Zastanów się do czego ma Ci ta komórka służyć, jakie ma mieć funkcje (wiadomo - im bardziej zaawansowane, tym droższy model), czy stawiasz na ładny wygląd, czy na lepszą baterię, do jakiego menu jesteś przyzwyczajona i czy np. zależy Ci na łączności Bluetooth... Z reguły jest tak, że jeśli ktoś jest przyzwyczajony do danego producenta, to po prostu wybiera nowszy model tegoż.
aneby - Śro 30 Wrz, 2009 19:53
Ja też mam na kartę w Orange. Generalnie nie dzwonię dużo i 50 zł/3 mies mi wystarcza.
Jak dużo dzwonisz, to chyba lepiej wybrać Play, bo mają tańsze połączenia. Co prawda inni do playa mają drożej, ale to ich zmartwienie
A co do telefonów, mam już drugiego SE - teraz k550i, i jestem zadowolona. Dobra bateria, proste menu, radio i mp3, aparat średni, ale telefon służy do rozmawiania, a nie do zdjęć
Przy karcie jest większa kontrola wydatków na rozmowy. Po każdym wykonanym połączeniu dostaję sms ile trwało i jaki był koszt. Jak nie mam kasy, nie doładowuję i nie martwię się,
że muszę zapłacić abonament. A rozmowy przychodzące mam jeszcze przez jakiś czas.
Fibula - Śro 30 Wrz, 2009 21:57
Podepnę się tutaj z moim pytaniem: Może znacie jakieś fajne sklepy internetowe z dużym wyborem ładnej porcelany (szukam filiżanek do kawy)? Biała odpada.
Caitriona - Śro 30 Wrz, 2009 22:46
| Admete napisał/a: | | Mnie nie przeraża myśl, że mi się karta skończy. Dawniej żyło się bez komórki i tez było dobrze. Akurat do komórek jestem dość sceptycznie nastawiona. |
U nas w rodzinie był bardzo nieprzyjemny i w sumie tragiczny w skutkach wypadek, trzeba było wezwać pogotowie i nie było z czego. Dawne to były czasy, 'przedkomórkowe', ale jednak coś we mnie zostało. Dlatego też moja mama ma zawsze przy sobie telefon, zawsze dbam żeby był naładowany i sprawny. I jednak wolę abonament.
Anonymous - Śro 30 Wrz, 2009 22:49
Dlatego tez ja kupilam tacie abonament. Nie gada prawie wcale, ale mozna do niego zadzwonic i w razie czego on dzwoni do nas...
A ja zupelnie z innej beczki - czy ktoras z Was ma jakas zaprzyjazniona lub w miare zaufana firme remontowo-budowlana, ktora wystawia faktury VAT?
Trzykrotka - Czw 01 Paź, 2009 08:37
Ja nigdy nie miałam innej komórki niż SE - teraz ten sam model, co Gosia . Bardzo lubię ich układ klawiatury i sposób ułożenia menu. Moja poprzednia działała chyba ze 4-5 lat, az ją w końcu wyprałam (niechcący) i padł jej wyświetlacz. Obecna robi bardzo dobre zdjęcia
miłosz - Czw 01 Paź, 2009 09:36
a mua miała SE i nie chce nigdy więcej mieć - w końcu wróciłam do Nokii
Caitriona - Czw 01 Paź, 2009 10:01
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja nigdy nie miałam innej komórki niż SE |
Pierwszego miałam Samsunga, ale nie do końca mi odpowiadał, zmieniłam więc go na SE i teraz nie wybieram innych
Anonymous - Czw 01 Paź, 2009 12:15
Ja wczesnie zaczynalam przygode z komorka (bedzie juz ponad 11 lat), wiec troche modeli przeroibilam. Zaczelam od Sagema, potem kilka lat mialam Erickssona (ktory ostatecznie nie wytrzymal srodziemnomorskiego klimatu ), potem to nawet Samsung byl, Motorolki 2 (jedna mam do tej pory jako "zastepcza") - ale krotko. Nie odpowiadaly mi - slabe baterie, wyswietlacz i glosniki do dupy, ale przede wszystkim - trudno mi sie bylo z nimi dogadac, bo one sa bardziej Nokiowe, a ja i Nokia gadamy innymi jezykami.
Potem jakos tak pod rzad mi sie trafily SE - w zasadzie bylam otwarta na inne modele,ale jak bralam SE to od razu wiedzialam co gdzie jest, robilam wszystko instynktownie - z wszystkich bylam i jestem szalenie zadowolona. No wiec kupilam tez SE dla mamy - bo bala sie komorki jak diabel swieconej wody. Miala do czynienia z Nokiami i one ten lek jej poglebily, wprowadzaly w kompleksy - ale pewnie obie reprezentujemy slynny typ SE
Ty sie trifle zastanow, jak to u Ciebie jest. Nokiowcy nie dogadaja sie z zadnym innym typem niz Nokia (ostatecznie Motorola i niektore Samsungi). SEwcy, przeniesli sie najczesciej z Sagemow i Siemensow i za cholere nie dogadaja sie z Nokiami. Wiecznie anuluja sobie komendy
Gunia - Czw 01 Paź, 2009 12:28
| AineNiRigani napisał/a: | SEwcy, przeniesli sie najczesciej z Sagemow i Siemensow i za cholere nie dogadaja sie z Nokiami. Wiecznie anuluja sobie komendy |
Amen. To o mnie.
Admete - Czw 01 Paź, 2009 12:36
| Caitriona napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Ja nigdy nie miałam innej komórki niż SE |
Pierwszego miałam Samsunga, ale nie do końca mi odpowiadał, zmieniłam więc go na SE i teraz nie wybieram innych |
Moja mama ma SE i szczerze go nie znoszę. Już bardziej pokręconego nie mogli zrobić Chciała mi go dać, ale wolę mój prosty w obsłudze Samsung. Właściwie to ja nie lubię komórek. To takie smycze.
Anonymous - Czw 01 Paź, 2009 12:40
Miałam raz SE. Dla mnie jedyny plus to była świetna bateria co po moim pierwszym telefonie- Samsungu było błogosławieństwem.... Później była Motorola teraz jest Samsung, czyli wróciliśmy do korzeni.... Tata jako pierwszy tel. mial nokię pamiętną 3310 z SE też nie mógł się dogadać, później wziął moją Motorolę a teraz ma takiego samego Samsunga jak ja
Anonymous - Czw 01 Paź, 2009 13:04
No wiec wlasnie - wszystko sie zgadza.
Nokie, Motorole i wiekszosc Samsungow ma klawiature przeciwlegla do SE i anuluje sie sobie wszystkie komendy. Gdy sie napisze dlugiego SMSa i go anuluje bez zapisania - szlag moze rafic. A to sie zdarza nagminnie i we wszystkim
|
|
|