To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - SPOOKS (Tajniacy) 7 - here comes Lucas North... (seria 7)

Harry_the_Cat - Wto 28 Paź, 2008 01:05

Na RAOnline pojawiają się klipy: http://www.richardarmitag...ideo-clips.html
przecinek - Wto 28 Paź, 2008 12:00

Czy ten serial można zacząć oglądać tak od 7 serii? Czy może ktoś opisać co się działo wcześniej?
Harry_the_Cat - Wto 28 Paź, 2008 20:08

Myślę, że można. Ja widziałam kiedyś sezon 1 a potem mam lukę. ;)
Gosia - Wto 28 Paź, 2008 22:23

Ja tez nie zamierzam ogladac poprzednich sezonow, a jak czegos nie bedziemy rozumiec, to zapytamy Admete :mrgreen:
W kazdym razie na to liczę :rumieniec:
Obejrzalam dzis te dwa fragmenty ze strony RAOnline i wiecie co? Prawdopodobnie będzie sie fajnie ten film ogladalo. ;)
Ryś ma straszne tatuaze w tym filmie, nie wiem jak beda pamietac w czasie calego serialu, jak mają je malowac, zeby wciaz wygladaly tak samo :mrgreen:
A w tym drugim fragmencie jak kogos uderzal bedac w plaszczu, to wygladalo to jak w Matrixie :mrgreen:

Admete - Wto 28 Paź, 2008 22:41

Spokojnie obejrzycie serię 7 bez znajomości wcześniejszych ;-) I tak wysłali w kosmos większośc starej obsady ( i to cos ze dwa razy ;-) ). A ja sobie przeczytałam jeden spoiler i już wiem kogo zlikwidowali na samym początku ;-) Przyjęłam to ze stoickim spokojem - po tym co zrobili z moimi ulubionymi postaciami już nic mnie nie wzruszy ;-) Mam tylko nadzieję, że Harry Pearce zostanie na swoim miejscu, bo bez niego MI5 nie istnieje ;-)
Harry_the_Cat - Wto 28 Paź, 2008 22:44

Admete napisał/a:
przeczytałam jeden spoiler i już wiem kogo zlikwidowali już na samym początku

ja tez wiem ;)

Gosia - Wto 28 Paź, 2008 22:54

Mowicie o Rupercie? w koncu Ryś miał go zastapic .... Szkoda ..., a mogly być dwa fajne ciacha w jednym filmie :(
Gosia - Wto 28 Paź, 2008 23:03

Co do mówienia po rosyjsku, troche to jednak brzmi tak, jak w filmach angielskojęzycznych gdzie trafiają się bohaterowie, którzy mówią po polsku, ot choćby w "Lawendowym wzgórzu" :mrgreen:
Ale w koncu Lucas North nie musi mowic biegle po rosyjsku ...

Caitriona - Wto 28 Paź, 2008 23:11

No ładnie... Pozbyli się Ruperta? Troszku żal... Ale i tak serialu się doczekać nie mogę :excited:
Caitriona - Wto 28 Paź, 2008 23:16

Ale tak w pierwszym odcinku?... Jak mówiłam: troszku żal.
Gosia - Wto 28 Paź, 2008 23:17

Ale Ryś go nie zabija, mam nadzieje :roll:
Caitriona - Śro 29 Paź, 2008 00:03

Tez bym wolała żeby to nie ręka Rysia mordowała Ruperta...
Admete - Śro 29 Paź, 2008 15:31

Ja na razie nie mam czasu oglądac. Ta jasnowłosa agentka ( krótka fryzurka ) to Jo ;-)
Harry_the_Cat - Śro 29 Paź, 2008 20:19

Zabawny text o telefonach komórkowych w Spooks - http://www.mobileshop.com...-mobile-phones/

Nawet mi przyszło do głowy, że to rosyjskie więzienie wcale nie było takie izolowane, jak oglądałam t scenę ;)

Harry_the_Cat - Śro 29 Paź, 2008 21:26

Obejrzałam pierwszy odcinek. Szkoda mi było Adama....
Ogólnie dobry poziom, ale faza na sensacyjne filmy chyba mi nieco minęła. Ale będę oglądała dalej.
Ryś super wygląda jako szpieg ;)

Gosia - Śro 29 Paź, 2008 23:25

Ryś wygląda bardzo dobrze i inaczej, ale czego żałuję w następnych odcinkach przemienia sie chyba w eleganckiego agenta i zostaje ogolony :( Wolę go z zarostem, bo dzięki temu jest inny niz zawsze. Odcinek 1 ma trochę dłużyzn, sporo gadania do połowy filmu, na szczęscie potem zaczyna się coś dziać i to dużo. Sama akcja uwolnienia zakładnika i jej ciąg dalszy wciągająca.
Żal mi Ruperta, bardzo chętnie obejrzałabym obu przystojniaków w jednym filmie - blondyn i czarny (oczywiscie nie chodzi o kolor skóry :mrgreen: ) Fajny duet był w tym odcinku.
Nie wszystko zrozumialam, ale wlasciwie nie jest to istotne, ważna była akcja, no i Ryś, którego było można obejrzeć w nowym filmie. Wreszcie! Oczywiście szkoda, że to nie kostiumowiec, ale zawsze to nowy gatunek filmowy w jego karierze. Na razie jest ok, patrzyłam na jego grę i radzi sobie dobrze. Jedna scena, już o niej pisałam, jak z Matrixa. Niestety w innej walczy z kobietą, no ale to zła kobieta była :mrgreen: przez nią mogło zginąć wielu ludzi.
Aha, i chyba już nie lubię tej blondyny..
Co zabawne, w roli tajniaczki (kim ta postać właściwie jest?) matka Bridget Jones :mrgreen:

Harry_the_Cat - Czw 30 Paź, 2008 00:04

Obejrzałam 1-3. Im dalej robi się bardziej interesująco, choć Lucas zdjae się już w 2. odcinku jasno deklaruje swoją lojalność. Nawet żałowałam, że to już koniec tej trójki. Taaa, blondynki (Rose), to ja też nie lubię...

I mi tam się RA podoba...

Gosia - Czw 30 Paź, 2008 00:18

Nie masz fotki z zarostem? ;)
Harry_the_Cat - Czw 30 Paź, 2008 00:34

Nie, bo to chwyciłam przy trzecim odcinku. I mam tylko te dwie.
Admete - Czw 30 Paź, 2008 05:20

A ja chyba obejrzę dopiero jak będzie całość, bo tak robiłam przy Spooks wcześniej. Poza tym co mam sie spieszyć, jak wy już macie...a ja nie ;-)
Gosia - Czw 30 Paź, 2008 08:20

Dzieki Mag :kwiatek:
Trzeba przyznac, ze w niebieskim i czarnym mu do twarzy ;)

Admete - Czw 30 Paź, 2008 14:22

Mag13 napisał/a:
Ale zawsze możemy nie mieć całości.... :mrgreen:

Wybacz Mag, ale jakos w to nie wierzę ;)

Gosia - Czw 30 Paź, 2008 18:29

No dobrze, jestem po 2. Znowu przegadane, zwłaszcza na początku, ale od pewnego momentu Rysia tj. Lucasa Northa jest dużo.
Zupełnie nie rozumiem intrygi, tzn. co miala wspolnego z tym wszystkim żona Northa (poza tym ze dzialala dla Rosjan), czemu nagle ten ruski a la-Gierek zdecydowal sie zdradzic swoich (szantaż?) i jakie zadanie miala łódź podwodna...
Slowem niewiele zrozumialam :mrgreen: Pogapilam sie tylko na Rysia, bo chwilami wygladal calkiem ciekawie, i i miał sporo do grania - dwie dluzsze rozmowy z eks-żoną, no i cala akcja z a la - Gierkiem, a także ze swoimi partnerami z MI5.
Aha i znowu Ryś siedział z kobietą na ławeczce ;)
No to niedlugo zerkne na 3.
Ta blondyna (Rose?) miala koszmarną akcje w przebieralni :confused3:

Zabraklo chyba w Waszych zestawach tej fotki ;)

Admete - Czw 30 Paź, 2008 20:39

Mówiłam, że Ros jest okropna ;-) Ja obejrze w weekend, bo na razie cierpię na brak czasu. Jutro jak zwykle wstaje o 5.
Gosia - Czw 30 Paź, 2008 22:00

Motyw zainteresowania Wiliamem Blakiem jest wykorzystany jako główny w "Czerwonym smoku" z Ralphem Fiennesem, fascynacja jednym z obrazów Blake`a dochodzi u niego do tego stopnia, że zdaje mu się, że ten smok wydaje mu rozkazy. Pod koniec filmu wchodzi do biblioteki i zjada kartkę z obrazem. To tyle powiązań z Blakiem.

Scena, w której Lucas odtwarza w pamięci co widział na ekranie komputera - trzeba przyznac, że pamieć fotograficzna :mrgreen:

dyskusja o łodzi, podejrzenie, że podejmie ona próbę "opanowania" podwodnego łaczą światłowodowego, by dokonać cyberataku na W. Brytanię.
AAA, światłowody! Już panimaju.

No wlasnie, mialam problem z tym jak pozyskal tego a la Gierka dla Brytyjczykow, to bylo dla mnie niezrozumiale.

Rozbawilo mnie jak Ryś mówil: Elizawieta :mrgreen: Kiedy pierwszy raz wymowil to imie, zastanawialam się, co to za imie, bo zrozumieć nie moglam :mrgreen:

No i rozwalilo mnie jak Lucas wszedl do ambasady rosyjskiej, ktory podwojny szpieg by to zrobil? Wczesniej spotykali się na dachach itp, a tu tak jawnie, razem i to jeszcze do ambasady?

No i o co chodzilo z tą skora Lucasa, tez nie zrozumialam.

Ogromniaste dzieki, Mag. Pieknie wszystko wyłożone, a te rozmowy byly dla mnie za trudne :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga:

Aha i jeszcze pytanko - tam są dwie blondynki Joe i Rose. Czy obie kręciły z Adamem? Bo jakos emocjonalnie reagowaly na niego...