To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bones (Kości)

Harry_the_Cat - Sob 15 Mar, 2008 15:42

Admete napisał/a:
6 z trzeciej serii jest też wyjatkowa. Brennan pyta Booth'a czy ją zdradzi, a on całkiem poważnie odpowiada, że nigdy So sweet.

ech... :serduszkate:

Harry_the_Cat - Nie 16 Mar, 2008 10:48

Obejrzałam parę odcinków trzeciej serii i o ile to, co się dzieje na linii Booth-Brennan jest :serce2: , to trochę mniej mi się podoba część sensacyjna. Bones mało czasu w sumie spędza w laboratorium, właściwie przestała pod tym względem być potrzebna - wystarczy Zack. Zack ogólnie stracił jako postać - naprawde sprowadzili go do roli naukowca, który zajmuje się tylko swoją pracą.
Poza tym czasami wydaje mi się, że wątki sensacyjne nie są dopracowane - napięcie i dramatyzm osiągane są kosztem wiarygodności akcji. Booth i Bones jeżdżą sami tam, gdzie spodziewają się spotkać mordercę (np. z tymi wężami), albo nawet Booth pojechał sam, bez żadnych posilków za Gormagonem, po tym, jak ten podrzucił bombę. No i nawet w tym domu starców nie zapytali, jak wyglądał ten chłopak na motorze... a przecież raczej nie chodził cały czas w kasku. :confused3:

To takich parę uwag, ale ogólnie i tak wiadomo, że oglądam to nie ze względu na ciekawe zagadki i porywające śledztwa ;)

A, i jeszcze jedno - przeczytałam gdzies na lj, że oficjalnie nie ma jeszcze potwierdzenia, że będzie czwarty sezon.... :( Mam nadzieję, że zdążymy do czegoś dojść, zanim zdejmą serial... :rumieniec:

Admete - Nie 16 Mar, 2008 10:54

Nie sądzę, żeby Fox zdjął ten serial, bo mają cały czas dobrą ogladalność i bardzo dobre recenzje.
Wiesz - tam nigdy nie chodziło o zagadki ;-) Zackowi jeszcze dadza watek, tak sądzę.

Harry_the_Cat - Nie 16 Mar, 2008 11:13

Kontekst tego komentarza o ewentualnym zdjęciu serialu był taki, że z Foxem to nigdy nic nie wiadomo. Ale nie ma co tegio roztrząsać.

Admete napisał/a:
Wiesz - tam nigdy nie chodziło o zagadki Zackowi jeszcze dadza watek, tak sądzę.

Tak, wiem. Ale to przeniesienie akcentów - tj. Bones głownie poza laboratorium - trochę ujemnie wpływa na humor, IMHO. W tych starszych odcinka, które widziałam (no bo mam wielką dziurę na sezon 2, gdzie cały widziałam chyba tylko jeden odcinek, a poza tym, to klipy...), był taki rytm - Booth przychodzi do Instytutu, Bones czyta z kości, jak z książki... Teraz w laboratorium są głównie Zack, Cam, rzadziej Hodgins, i własciwie nei ma tylu interakcji Bootha z Zezulcami. O wynikach ich prac Booth i Bones dowiadują się jednak zbyt często przez telefon. I to taki minus... ;)

Admete - Nie 16 Mar, 2008 12:42

Cóż wprowadzili Cam - ona była przez pół serii 2 związana z Booth'em, potem pojawił się na trzy, cztery odcinki taki nowy agent, z którym kręciła Bones przez chwilę. No i był Gordon Gordon ;) To dodało trochę postaci. A i zapomniałabym o ojcu Brennan i jej bracie. Jakoś nie zauważyłam tego przesunięcia akcentów i jakos nie brakuje mi laboratorium. Może dlatego, że ja oglądam wszystko na bieżąco.
Harry_the_Cat - Nie 16 Mar, 2008 23:14

Obejrzałam kolejny odcinek. Chyba muszę zacząć mysleć o zmianie avka/ewentualnie o takim banerku jak ma Cait.
Caitriona - Wto 18 Mar, 2008 14:14

Harry napisał/a:
(no bo mam wielką dziurę na sezon 2, gdzie cały widziałam chyba tylko jeden odcinek, a poza tym, to klipy...),

A u mnie wszystko gotowe, czeka tylko na spotkanie :cool:

Cytat:
przeczytałam gdzies na lj, że oficjalnie nie ma jeszcze potwierdzenia, że będzie czwarty sezon....

Nie strasz!

Kurczę, tez nie odczułam jakiegoś przeniesiena... Moze właśnei dlatego że oglądam wszystko po kolei i to sie stało jakoś tak naturalnie że nawet tego nei zauważyłam ;)

A co do wątków kryminalnych, cóż - moze nie są super, ale z drugiej strony, dla mnie, nie sa najważneijsze, a pewniekiem w niejednym naprawdę kryminalnym serialu lepeij nie są zrobione. Ja tam zwracam uwagę na B&B, zezowatych, rozmowy i humor ;) :D

Hehe, zdecydowałam się na taki bannerek, bo ich się tak często nie zmienia jak avków i dzięki temu SPN i Bones mam zawsze "na sobie" :D
Zrób jakiś Harry!!

Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 19:49

Caitriona napisał/a:
Harry napisał/a:
(no bo mam wielką dziurę na sezon 2, gdzie cały widziałam chyba tylko jeden odcinek, a poza tym, to klipy...),

A u mnie wszystko gotowe, czeka tylko na spotkanie :cool:

No wiem....

Cytat:
Cytat:
przeczytałam gdzies na lj, że oficjalnie nie ma jeszcze potwierdzenia, że będzie czwarty sezon....

Nie strasz!

Tylko tak czytałam. Te odcinki, co maja lecieć od kwietnia, to nakręcili jeszcze przed strajkiem, a tymczasem nie zaczęli kręcic nowych.

Cytat:
Kurczę, tez nie odczułam jakiegoś przeniesiena... Moze właśnei dlatego że oglądam wszystko po kolei i to sie stało jakoś tak naturalnie że nawet tego nei zauważyłam ;)

Bardzo możliwe.

Cytat:
A co do wątków kryminalnych, cóż - moze nie są super, ale z drugiej strony, dla mnie, nie sa najważneijsze, a pewniekiem w niejednym naprawdę kryminalnym serialu lepeij nie są zrobione. Ja tam zwracam uwagę na B&B, zezowatych, rozmowy i humor ;) :D

Przecie, że nie ogladam tego dla widoku tych wszystkich trupów ;)

A które odcinki lubicie najbardziej?

Admete - Wto 18 Mar, 2008 19:54

Chyba nie umiałabym wybrać...Tak się zastanawiam...duzo by ich było. W 1 serii jest taki dziwny, który rozgrywa się w Nowym Orleanie - podobał mi się. Potem ten z hazardem w Las Vegas. Wszystkie, w których pojawia się Gordon Gordon ( począwszy od tego z klaunem :) ). Pod koniec 2 serii jest też odcinek o śmierci takiej chorej dziewczynki. Smutny, ale zapada w pamięć. W 3 trudno byłoby mi wybrać, bo wszystkie sa dobre.
Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 20:29

Znalazłam coś takiego i nawet zabawne ;)

KLIK

Caitriona - Wto 18 Mar, 2008 20:43

Harry_the_Cat napisał/a:
A które odcinki lubicie najbardziej?

Nie jestem w stanie wybrać... Naprawdę! Bardzo podobał mi się ten w LV, ten gdzie Booth ratuje Bones, ten z claunem, ten z kolacją którą gotuje Bones na koniec itd itd :D

Admete - Wto 18 Mar, 2008 20:48

O własnie! Ten odcinek, który reżyserował Duchowny tez był bardzo dobry. Tam wyjaśniono sporo z historii rodziny Brennan.
Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 20:58

Przeglądam ten dziennik co to go tam wyzej wrzuciłam i jest tam parę innych zabawnych postów - m. in o bohaterach:

http://justice79.livejour...46.html#cutid1:

This is Rebecca. Parker’s mom.
We like her, because she said no when Booth proposed.

This is Caroline Julian.
She’s a lawyer, helping our gang out of jams both personal and professional.
She’s also the patron saint of shippers!

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Caitriona - Wto 18 Mar, 2008 21:07

Harry_the_Cat napisał/a:

We like her, because she said no when Booth proposed.[/i]

Dobre! :mrgreen:

Admete - Wto 18 Mar, 2008 21:10

Sully: We like him, because he left.
Zgadzam się całkowicie :-)

Caitriona - Wto 18 Mar, 2008 21:33

O, on mnie denerwował! I jeszcze był brzydki.
Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 21:59

Caitriona napisał/a:
I jeszcze był brzydki.

Fakt. Jak mogła się skusić, jak tu taki Booth obok??? (i to mówie nawet nie będąc wielką fanka urody DB :roll: )

Admete - Wto 18 Mar, 2008 22:16

Booth jest jedyny w swoim rodzaju i bynajmniej nie chodzi o urodę męską ;-) Ale figurę to ma bardzo przyjemną, bardzo :ops1: Zwłaszcza w tych białych koszulach :-)
Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 22:32

Admete napisał/a:
Ale figurę to ma bardzo przyjemną, bardzo Zwłaszcza w tych białych koszulach

:mrgreen:

Ale tak serio, to David jako taki specjalnie mnie nie pociąga, ale Booth jest fajniutki (mimo, że za szeroki w barach na mój gust ;) ). Najbardziej go lubię w tej zielonawej kurtce.... :rumieniec:

ETA: a pamiętacie to: http://www.youtube.com/watch?v=gNe2xy5YRLo

Bardzo dobry klip :serce:

Caitriona - Wto 18 Mar, 2008 22:41

Admete napisał/a:
Ale figurę to ma bardzo przyjemną, bardzo Zwłaszcza w tych białych koszulach

Harry_the_Cat napisał/a:
Najbardziej go lubię w tej zielonawej kurtce....

Normalnie jakbym siebie słyszała!!! :serce2: Ta kurtka jest super!

Klip bardzo fajny, a piosenka świetna :D

Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 22:51

Bo my tu jednym głosem, Cait ;)
Caitriona - Wto 18 Mar, 2008 22:58

I to właśnie lubię! :-D :-D :-D
Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 23:00

To jest fajne! Streszczenie trzeciej serii so far: http://www.youtube.com/watch?v=lwKnRHN8L88
Admete - Śro 19 Mar, 2008 13:47

To ja wolę jednak białe koszule ;-) I właśnie taka figura z barczystymi ramionami, ale szczupła - jest najładniejsza ;) Dla mnie oczywiście.
Caitriona - Śro 19 Mar, 2008 16:40

Fajny t-shirt i zielona a'la wojskowa kurteczka też nie jest zła ;)