Seriale - Bones (Kości)
Harry_the_Cat - Sob 15 Mar, 2008 15:42
| Admete napisał/a: | | 6 z trzeciej serii jest też wyjatkowa. Brennan pyta Booth'a czy ją zdradzi, a on całkiem poważnie odpowiada, że nigdy So sweet. |
ech...
Harry_the_Cat - Nie 16 Mar, 2008 10:48
Obejrzałam parę odcinków trzeciej serii i o ile to, co się dzieje na linii Booth-Brennan jest , to trochę mniej mi się podoba część sensacyjna. Bones mało czasu w sumie spędza w laboratorium, właściwie przestała pod tym względem być potrzebna - wystarczy Zack. Zack ogólnie stracił jako postać - naprawde sprowadzili go do roli naukowca, który zajmuje się tylko swoją pracą.
Poza tym czasami wydaje mi się, że wątki sensacyjne nie są dopracowane - napięcie i dramatyzm osiągane są kosztem wiarygodności akcji. Booth i Bones jeżdżą sami tam, gdzie spodziewają się spotkać mordercę (np. z tymi wężami), albo nawet Booth pojechał sam, bez żadnych posilków za Gormagonem, po tym, jak ten podrzucił bombę. No i nawet w tym domu starców nie zapytali, jak wyglądał ten chłopak na motorze... a przecież raczej nie chodził cały czas w kasku.
To takich parę uwag, ale ogólnie i tak wiadomo, że oglądam to nie ze względu na ciekawe zagadki i porywające śledztwa
A, i jeszcze jedno - przeczytałam gdzies na lj, że oficjalnie nie ma jeszcze potwierdzenia, że będzie czwarty sezon.... Mam nadzieję, że zdążymy do czegoś dojść, zanim zdejmą serial...
Admete - Nie 16 Mar, 2008 10:54
Nie sądzę, żeby Fox zdjął ten serial, bo mają cały czas dobrą ogladalność i bardzo dobre recenzje.
Wiesz - tam nigdy nie chodziło o zagadki Zackowi jeszcze dadza watek, tak sądzę.
Harry_the_Cat - Nie 16 Mar, 2008 11:13
Kontekst tego komentarza o ewentualnym zdjęciu serialu był taki, że z Foxem to nigdy nic nie wiadomo. Ale nie ma co tegio roztrząsać.
| Admete napisał/a: | | Wiesz - tam nigdy nie chodziło o zagadki Zackowi jeszcze dadza watek, tak sądzę. |
Tak, wiem. Ale to przeniesienie akcentów - tj. Bones głownie poza laboratorium - trochę ujemnie wpływa na humor, IMHO. W tych starszych odcinka, które widziałam (no bo mam wielką dziurę na sezon 2, gdzie cały widziałam chyba tylko jeden odcinek, a poza tym, to klipy...), był taki rytm - Booth przychodzi do Instytutu, Bones czyta z kości, jak z książki... Teraz w laboratorium są głównie Zack, Cam, rzadziej Hodgins, i własciwie nei ma tylu interakcji Bootha z Zezulcami. O wynikach ich prac Booth i Bones dowiadują się jednak zbyt często przez telefon. I to taki minus...
Admete - Nie 16 Mar, 2008 12:42
Cóż wprowadzili Cam - ona była przez pół serii 2 związana z Booth'em, potem pojawił się na trzy, cztery odcinki taki nowy agent, z którym kręciła Bones przez chwilę. No i był Gordon Gordon To dodało trochę postaci. A i zapomniałabym o ojcu Brennan i jej bracie. Jakoś nie zauważyłam tego przesunięcia akcentów i jakos nie brakuje mi laboratorium. Może dlatego, że ja oglądam wszystko na bieżąco.
Harry_the_Cat - Nie 16 Mar, 2008 23:14
Obejrzałam kolejny odcinek. Chyba muszę zacząć mysleć o zmianie avka/ewentualnie o takim banerku jak ma Cait.
Caitriona - Wto 18 Mar, 2008 14:14
| Harry napisał/a: | | (no bo mam wielką dziurę na sezon 2, gdzie cały widziałam chyba tylko jeden odcinek, a poza tym, to klipy...), |
A u mnie wszystko gotowe, czeka tylko na spotkanie
| Cytat: | | przeczytałam gdzies na lj, że oficjalnie nie ma jeszcze potwierdzenia, że będzie czwarty sezon.... |
Nie strasz!
Kurczę, tez nie odczułam jakiegoś przeniesiena... Moze właśnei dlatego że oglądam wszystko po kolei i to sie stało jakoś tak naturalnie że nawet tego nei zauważyłam
A co do wątków kryminalnych, cóż - moze nie są super, ale z drugiej strony, dla mnie, nie sa najważneijsze, a pewniekiem w niejednym naprawdę kryminalnym serialu lepeij nie są zrobione. Ja tam zwracam uwagę na B&B, zezowatych, rozmowy i humor
Hehe, zdecydowałam się na taki bannerek, bo ich się tak często nie zmienia jak avków i dzięki temu SPN i Bones mam zawsze "na sobie"
Zrób jakiś Harry!!
Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 19:49
| Caitriona napisał/a: | | Harry napisał/a: | | (no bo mam wielką dziurę na sezon 2, gdzie cały widziałam chyba tylko jeden odcinek, a poza tym, to klipy...), |
A u mnie wszystko gotowe, czeka tylko na spotkanie |
No wiem....
| Cytat: | | Cytat: | | przeczytałam gdzies na lj, że oficjalnie nie ma jeszcze potwierdzenia, że będzie czwarty sezon.... |
Nie strasz! |
Tylko tak czytałam. Te odcinki, co maja lecieć od kwietnia, to nakręcili jeszcze przed strajkiem, a tymczasem nie zaczęli kręcic nowych.
| Cytat: | Kurczę, tez nie odczułam jakiegoś przeniesiena... Moze właśnei dlatego że oglądam wszystko po kolei i to sie stało jakoś tak naturalnie że nawet tego nei zauważyłam |
Bardzo możliwe.
| Cytat: | A co do wątków kryminalnych, cóż - moze nie są super, ale z drugiej strony, dla mnie, nie sa najważneijsze, a pewniekiem w niejednym naprawdę kryminalnym serialu lepeij nie są zrobione. Ja tam zwracam uwagę na B&B, zezowatych, rozmowy i humor |
Przecie, że nie ogladam tego dla widoku tych wszystkich trupów
A które odcinki lubicie najbardziej?
Admete - Wto 18 Mar, 2008 19:54
Chyba nie umiałabym wybrać...Tak się zastanawiam...duzo by ich było. W 1 serii jest taki dziwny, który rozgrywa się w Nowym Orleanie - podobał mi się. Potem ten z hazardem w Las Vegas. Wszystkie, w których pojawia się Gordon Gordon ( począwszy od tego z klaunem ). Pod koniec 2 serii jest też odcinek o śmierci takiej chorej dziewczynki. Smutny, ale zapada w pamięć. W 3 trudno byłoby mi wybrać, bo wszystkie sa dobre.
Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 20:29
Znalazłam coś takiego i nawet zabawne
KLIK
Caitriona - Wto 18 Mar, 2008 20:43
| Harry_the_Cat napisał/a: | | A które odcinki lubicie najbardziej? |
Nie jestem w stanie wybrać... Naprawdę! Bardzo podobał mi się ten w LV, ten gdzie Booth ratuje Bones, ten z claunem, ten z kolacją którą gotuje Bones na koniec itd itd
Admete - Wto 18 Mar, 2008 20:48
O własnie! Ten odcinek, który reżyserował Duchowny tez był bardzo dobry. Tam wyjaśniono sporo z historii rodziny Brennan.
Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 20:58
Przeglądam ten dziennik co to go tam wyzej wrzuciłam i jest tam parę innych zabawnych postów - m. in o bohaterach:
http://justice79.livejour...46.html#cutid1:
This is Rebecca. Parker’s mom.
We like her, because she said no when Booth proposed.
This is Caroline Julian.
She’s a lawyer, helping our gang out of jams both personal and professional.
She’s also the patron saint of shippers!
Caitriona - Wto 18 Mar, 2008 21:07
| Harry_the_Cat napisał/a: |
We like her, because she said no when Booth proposed.[/i] |
Dobre!
Admete - Wto 18 Mar, 2008 21:10
Sully: We like him, because he left.
Zgadzam się całkowicie
Caitriona - Wto 18 Mar, 2008 21:33
O, on mnie denerwował! I jeszcze był brzydki.
Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 21:59
| Caitriona napisał/a: | | I jeszcze był brzydki. |
Fakt. Jak mogła się skusić, jak tu taki Booth obok??? (i to mówie nawet nie będąc wielką fanka urody DB )
Admete - Wto 18 Mar, 2008 22:16
Booth jest jedyny w swoim rodzaju i bynajmniej nie chodzi o urodę męską Ale figurę to ma bardzo przyjemną, bardzo Zwłaszcza w tych białych koszulach
Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 22:32
| Admete napisał/a: | | Ale figurę to ma bardzo przyjemną, bardzo Zwłaszcza w tych białych koszulach |
Ale tak serio, to David jako taki specjalnie mnie nie pociąga, ale Booth jest fajniutki (mimo, że za szeroki w barach na mój gust ). Najbardziej go lubię w tej zielonawej kurtce....
ETA: a pamiętacie to: http://www.youtube.com/watch?v=gNe2xy5YRLo
Bardzo dobry klip
Caitriona - Wto 18 Mar, 2008 22:41
| Admete napisał/a: | | Ale figurę to ma bardzo przyjemną, bardzo Zwłaszcza w tych białych koszulach |
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Najbardziej go lubię w tej zielonawej kurtce.... |
Normalnie jakbym siebie słyszała!!! Ta kurtka jest super!
Klip bardzo fajny, a piosenka świetna
Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 22:51
Bo my tu jednym głosem, Cait
Caitriona - Wto 18 Mar, 2008 22:58
I to właśnie lubię!
Harry_the_Cat - Wto 18 Mar, 2008 23:00
To jest fajne! Streszczenie trzeciej serii so far: http://www.youtube.com/watch?v=lwKnRHN8L88
Admete - Śro 19 Mar, 2008 13:47
To ja wolę jednak białe koszule I właśnie taka figura z barczystymi ramionami, ale szczupła - jest najładniejsza Dla mnie oczywiście.
Caitriona - Śro 19 Mar, 2008 16:40
Fajny t-shirt i zielona a'la wojskowa kurteczka też nie jest zła
|
|
|