North and South - serial BBC - Ulubione sceny z serialu
Gosia - Pon 29 Maj, 2006 18:43
| Monika napisał/a: | No to Kaziutko, photoshop do ręki i preparuj zdjęcie swoje z Ryśkiem :grin:
Później to już tylko w ramkę i postawić przy łóżeczku :razz: |
Powaznie sie nad tym zastanawiam
Kaziuta - Pon 29 Maj, 2006 18:50
| Gunia napisał/a: | KAZIUTA! OPANUJ SIĘ! Fanficki się po nocach czyta, co? Idź ty kobito do fryzjera ze swoimi myślami... Pamiętaj, ze jesteś Damą przez duże "D". |
O damie pamiętam, a jakże,a ty mi chyba troche zazdrościsz mojej bujnej wyobraźni, co?
Gunia - Pon 29 Maj, 2006 18:53
Hehe... W której dziedzine konkretnie?
Kaziuta - Pon 29 Maj, 2006 19:10
Tutaj dialog schodzi na niewłasciwe tory więc zamilknę. :neutral:
Gunia - Pon 29 Maj, 2006 19:12
Dobrze... Reszta jest milczeniem... Ale widzisz: ja się sama demoralizuję...
Gunia - Pon 29 Maj, 2006 19:21
Ale, ale! Postanowiłam wprowadzić w życie ten pomysł z ramką i poszukuję pilnie jakiegoś zdjęcia Jasia/Rysia o możliwie dużych wymiarach... Macie może jakieś? Najwyżej zrobię mozajkę z avatarów.
GosiaJ - Pon 29 Maj, 2006 23:03
| Kaziuta napisał/a: | Monisiu Photoskop nie zastapi faceta w naturze tym bardziej, że już wiem czym takie patrzenie w jego wypadku sie kończy. :oops:
|
Słusznie prawisz, Kaziutko, słusznie :oops:
Anonymous - Czw 01 Cze, 2006 17:09
| Kaziuta napisał/a: | Monisiu Photoskop nie zastapi faceta w naturze tym bardziej, że już wiem czym takie patrzenie w jego wypadku sie kończy. :oops:
|
Kaziutka, a wiesz, ze kiedys widzialam ogloszenie "lalka jaka sobie wybierzesz" Dostarczasz zdjecie i robia Ci dmuchana lalke do przytulania z twarza z wybranym zdjeciem :grin:
Kaziuta - Czw 01 Cze, 2006 17:18
No wiesz Aine !
Lalka to też nie to samo, bo jest gumowa tam gdzie nie powinna być.
:smile: A poza tym źle mi się kojarzy.
Anonymous - Czw 01 Cze, 2006 20:41
No to masz problem...
izek - Czw 01 Cze, 2006 21:35
| Kaziuta napisał/a: | No wiesz Aine !
:smile: A poza tym źle mi się kojarzy. |
a pamiętasz Ally McBeal? Miała takiego dmuchanego faceta ubranego we flanelową piżamkę do przytulenia w sam raz
basiek - Pią 02 Cze, 2006 06:53
| izek napisał/a: | | Kaziuta napisał/a: | No wiesz Aine !
:smile: A poza tym źle mi się kojarzy. |
a pamiętasz Ally McBeal? Miała takiego dmuchanego faceta ubranego we flanelową piżamkę do przytulenia w sam raz |
Balbina - Pią 02 Cze, 2006 07:48
Aż mi głupio! Niestety nie zagłosuje bo nie oglądałam filmu i nie czytałam książki.
Muszę najpierw przeczytać (odwrotnie nie lubię) bo ztego co widzę jest SUPERR!. Rozwalę moją bibliotekę jak nie będzie książki!!!
Gosia - Pią 02 Cze, 2006 07:50
Mowa o N&S Balbino? Tylko w oryginale....
Nie ma polskiego tlumaczenia, poza tym co nasze wspaniale dziewczyny pieknie przelozyly na ludzki jezyk
Anonymous - Pią 02 Cze, 2006 07:50
Balbino, mogę Ci to na jutro przywieść do K-kowa.
Z przeczytaniem będzie problem, no chyba że polskie tłumaczenie nie jest Ci potrzebne
Balbina - Pią 02 Cze, 2006 11:30
Polskie tylko i wyłącznie z angielskiego tylko "how do you do" i nic poza tym.
Aine kochana powiedz jak się z Tobą skontaktować jutro nie jestem w samym Krakowie tylko troche na zachód (10km). Daj cynk co zrobić.
Balbina - Pią 02 Cze, 2006 14:06
Kochana Aine o 15:00 zbieram manaty i idę do chaty póżniej już nie ma ze mną kontaktu przez internet. W poniedziałek możemy wrócic do tematu czytadełka, powiedz tylko gdzie i jak się z Tabą skontaktować i coś ustalimy.
Anonymous - Pią 02 Cze, 2006 16:04
Napisz do mnie na maila albo na GG
Dopiero kole 15 wracam z pracy.
Nie ma polskiego tłumaczenia powiesci N&S, musisz sie zadowolic filmem i naszymi tlumaczeniami (tzn. dziewczat, nie moimi )
Co do K-kowa, to bywam jedynie w weekendy. W ten na pewno, przyszły - być może. Nie znam jeszcze planu na czerwiec
Zgadamy sie kole poniedzialku.
asiek - Sob 03 Cze, 2006 00:33
Są dwie sceny, niestety nie objęte ankietą, które mnie bardzo wzruszyły. Pierwsza z nich to wizyta Margaret w Helstone, kiedy przez moment widzi swoich rodziców... uśmiechniętych...pogodnych...siedzących przed domem, w ogrodzie.
Druga scena, to rozmowa Dixon z Margaret, na krótko przed śmiercią pani Hale. Dixon tak pięknie mówi o swoim przywiązaniu i miłości do matki Margaret.......chwyta za serce.
Gosia - Sob 03 Cze, 2006 08:12
Ta pierwsza scena tez robi na mnie podobne wrazenie.
To tak jak powrot do dziecinstwa, ktorego juz nie ma ...
Taki nostalgiczny rajski obrazek... i swiadomosc, ze to juz nie wroci...
Ta druga tylko za pierwszym razem jak ja ogladalam.
achata - Wto 13 Cze, 2006 22:09
quote] ... Zaś co do pierwszych oświadczyn, to jest z tą sceną związana jedyna moja pretensja do Alison... Zamiast "... że mówię tak... bez osłonek" powinno być "... że nie owijam w bawełnę..." [/quote]
Dobre, naprawdę dobre
ewelinka - Sob 24 Cze, 2006 16:49
| Gunia napisał/a: | | Z "Youtube" nie da się ściągnąć. Można obejrzeć, ale zapisać nie da rady. |
Dzięki dziewczyny za informacje.Szkoda trochę bo teledysk naprawdę jest śliczny.
Aga85 - Sob 24 Cze, 2006 17:08
| ewelinka napisał/a: | | Gunia napisał/a: | | Z "Youtube" nie da się ściągnąć. Można obejrzeć, ale zapisać nie da rady. |
Dzięki dziewczyny za informacje.Szkoda trochę bo teledysk naprawdę jest śliczny. |
Owszem, jest prześliczny. I też żałuję, że nie można ściągnąc i zapisac na kompie, bo muszę za każdym razem wchodzic na stronę "Youtube" ??: . A robię to codziennie -oglądam i oglądam... aaaach
Gunia - Sob 24 Cze, 2006 18:49
O taaak... Teledysk jest piękny...
kami - Czw 20 Lip, 2006 19:27
Dziewczyny jestem krótko po pierwszym obejrzeniu N&S i muszę powiedzieć że... film jest cudowny :smile: A jeśli chodzi o ulubioną scenę to widzę że zagłosowałam jak większość na scenę peronową, którą po prostu uwielbiam. Jest fantastyczna pod każdym względem- i aktorskim i dialogowym. I jak Janek patrzy na Małgosię gdy ona objaśnia mu swój plan inwestycji pieniędzy...
|
|
|