To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje

Agn - Nie 30 Mar, 2008 16:38

Bo? Mówię, jak jest.

A Caspian jest... mhm. No, ładniutki, no. W pierwszej Narni oblizywałam się przy Tumnusie (ach, ten Dżemik! :serce: ), to teraz na kimś innym trzeba będzie się skupić w trakcie seansu. Jednakowoż chciałabym wiedzieć, czy to ładne chłopię grać potrafi, bo na świecie pełno buź do kochania, a z aktorstwem różnie bywa. Chociaż nadzieja w tym, że facet w teatrze wcześniej chyba grywał, to może wie, z czym to się je.

Właśnie dorwałam e-booka kronik narnijskich. Czas przypomnieć sobie jak dokładnie wyglądała ta druga część, coby potem uczciwie się zachwycać tudzież jechać po reżyserze, scenarzyście i całej reszcie tałatajstwa.

Gosia - Nie 30 Mar, 2008 16:45

Mlodziutki ci on jest ;)
Ale zobaczymy, zdjecie czasem nie oddaje rzeczywistosci.

Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 17:50

http://pl.youtube.com/wat...feature=related
Ogladnelam do konca, bo myslalam, ze bedzie cus dalej.. Teraz to bedzie chyba moja najobrzydliwsza scena w filmie...

Agn - Nie 30 Mar, 2008 18:48

*ómiera*
Z braku materiałów zakończyło się tylko na tej jednej kwestii. Ale ja ją lubię. Może dlatego, że nie obejrzałam do końca. Po trzech razach dałam sobie siana. :rotfl:

Ed.
Tutaj coś lepszego:
Pokazane są ujęcia z treningów. Hurra!!! Kurczę, jezdem po prostu świrnięta na tym punkcie. Zawsze, noremalnie ZAWSZE dodatki do filmów zaczynam od trailerów i od ujęć z treningów. Po prostu uwielbiam patrzeć na to, jak aktorzy pracowali nad jakąś sekwencją walki, by potem w filmie wyglądała naturalnie. Mniam, mniam. Co ja poradzę? Facet z mieczem w łapie, ja już mięknę. A swojego czasu sama chciałam się uczyć walk mieczem, ale brak czasu pokonał moją wolę. :(

Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 20:06

Agn, ojcze moj, jam nieodrodna cora Twa !! :D
To jest jedna z przyczyn dla ktorych wole wersje oryginalne, a wsrod oryginalnych, wybieram zawsze te z full dodatkami. Wole doplacic i miec potem wersje kilkuplytowe (do tej pory z chciwoscia ogladam "Zaginiony dysk" z Piratow z Karaibów).
Zaraz po dodatkach ogladam film jeszcze raz, z komentarzami. To tez uwielbiam :D

Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 20:10

Ha ogladnelam sobie te mgawki i tak sobie mysle, czy nie mogli dac Caspianowi lzejszego tego miecza, bo tutaj wyraznie z niego slekka za ciezki...
Agn - Nie 30 Mar, 2008 21:32

AineNiRigani napisał/a:
Agn, ojcze moj, jam nieodrodna cora Twa !! :D
To jest jedna z przyczyn dla ktorych wole wersje oryginalne, a wsrod oryginalnych, wybieram zawsze te z full dodatkami. Wole doplacic i miec potem wersje kilkuplytowe (do tej pory z chciwoscia ogladam "Zaginiony dysk" z Piratow z Karaibów).
Zaraz po dodatkach ogladam film jeszcze raz, z komentarzami. To tez uwielbiam :D

Ja z tymi komentarzami to tak nie bardzo, bo po dwóch-trzech scenach szlag mnie trafia, że ktoś mi w tle nawija. Wolę, by aktorzy, reżyser i cała ta zgraja opowiedziała mi o kręceniu, nawet scena po scenie w kilkugodzinnym dokumencie niż na tle filmu. Mam przed sobą film, to się na nim skupiam i gadanie mi przeszkadza.

Za to jeśli chodzi o dodatki - tak, jesteśmy rodziną. Muszę mieć wszystkie dodatki, które będzie można zakuwać na blachę. A jak są to dodatki w postaci treningów, to... to się chyba powtarzam?

Na razie mam takie małe coś. Jeśli Prince Caspian mi się spodoba, to rozważę kupno DVD z dodatkami. Ale jak nie będzie tam treningów to nie powiem co z czego i komu powyrywam.

Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 22:20

Nie wszystkie komentarze sa fajne, ale te z Opowiesci - naprawde niezle. Spacyfikowalam kolege puszka Lucy, a i ocena Paula na temat Dzema rowniez byla rozbrajajaca :D
RaczejRozwazna - Nie 30 Mar, 2008 22:46

SPOJLER!!!

no i moje dawniejsze przypuszczenia o romansie na linii Kaspian-Zuzanna się potwierdziły. Chyba trochę przeginają, kurka... :wsciekla:

Agn - Pon 31 Mar, 2008 10:04

CURSE YOU, AQUA SCAN!!! Co za pacan to wymyślił?! Zabić! Noremalnie zabić! :bejsbol: :obrzydzenie: :uzi: :frustracja: :evil: :grobek: :grobek: :grobek:
Skoro tak im źle bez miłości, to czemu już w pierwszej części nie podsunęli jakiejś lali Peterowi? Albo nie zrobili incestu np. Susan/Edmund, byle było! Hmpf!
Pardon za nadmiar emotek, ale naprawdę się wnerwiłam. Głupie wątki miłosne... :evil:

*wściekły tatuś*

Ed: Do tego filmiku podłożono dźwięk z trailera. Jak to się ładnie ułożyło! Na ekraniku tekst o flircie między Susan a Caspianem i że to ma się nijak do książki, a w tle "I don't remember any ruins in Narnia." :lol:

Ed2: No śliczny jest, noremalnie...

achata - Pon 31 Mar, 2008 15:53

Przecież ten romans to na razie tylko plotki, jakiś mały flirt- może lekkie iskrzenie między tymi dwoma, ale myślę, że naprawdę nie powodów do paniki.
RaczejRozwazna - Pon 31 Mar, 2008 16:18

To też jest dobre. tylko kiepska wersja, niestety

http://pl.youtube.com/watch?v=ZuUeDZSPGAg

A ci ludzie poniżej mają fajne filmiki z Księcia Kaspiana. Podziwiam chwilami jak można zrobić coś z nieczgo :-P

faithhillroxs - http://pl.youtube.com/watch?v=vaUz84rJJDA

PrinceCaspian58 - http://pl.youtube.com/watch?v=mxSMq9ORn6w

Agn - Pon 31 Mar, 2008 16:57

achata napisał/a:
Przecież ten romans to na razie tylko plotki, jakiś mały flirt- może lekkie iskrzenie między tymi dwoma, ale myślę, że naprawdę nie powodów do paniki.

Wiesz, plotki czy nie, ale mnie niepokoją i tyle. By nie powiedzieć - złoszczą. Nawet ten flirt czy tam iskrzenie mi pasuje jak pięść do nosa. W książce nie ma o tym mowy. Wkurza mnie takie dopinanie iskrzenia, żeby Amerykanom łatwiej się film oglądało. Równie dobrze mogliby np. w WP dorobić sceny, w których widać, że Aragorn choćby rozważa małżeństwo z Eowiną. Zabiłabym na miejscu.
Widzisz, to, co mi się w Narni podoba, to "czystość", brak takich wątków, które już podchodzą pod dorosłe.

RaczejRozwazna - Pon 31 Mar, 2008 17:03

W ksiące bohaterowie są o wiele młodsi. Jak się dowiedziałam ile ma filmowy książę kaspian od razu wiedziałam, że będą chcieli wszystko 'podkolorować". Ciekawe więc jak rozpalnują "Wędrowca do świtu"....
Agn - Pon 31 Mar, 2008 17:05

No właśnie. Nie masz wrażenia, że wcisnęli flirt dlatego, że aktor grający Caspiana jest starszy niż książkowy bohater?

Ale ok, nie panikujmy. Wdech - wydech - wdech - wydech... filmu jeszcze nie widzieliśmy, może to zwykłe podsycanie ciekawości. *łudzi się*

RaczejRozwazna - Pon 31 Mar, 2008 19:45

Agn napisał/a:
No właśnie. Nie masz wrażenia, że wcisnęli flirt dlatego, że aktor grający Caspiana jest starszy niż książkowy bohater?

Tak własnie myślę. Od razu wydawał się to podejrzane :confused3: a w Wędrowcu do świtu to Edmund będzie już w tym wieku, że może będzie walczył z kaspianem o córkę ramandu, a tfu

Agn - Pon 31 Mar, 2008 19:56

Ba! Nawet wygra. Ciężko ranny Caspian znajdzie się pod czułą opieką Susan, nastąpi głębokie uczucie zwieńczone ślubem. :thud:
Aragonte - Pon 31 Mar, 2008 19:57

Agn napisał/a:
Ba! Nawet wygra. Ciężko ranny Caspian znajdzie się pod czułą opieką Susan, nastąpi głębokie uczucie zwieńczone ślubem. :thud:

Nie strasz :confused3:

Agn - Pon 31 Mar, 2008 20:09

I Caspian będzie miał syna z Susan. Nastąpi też crossover z Mrocznymi Materiami, czyli okaże się, że po jakimśtam czasie Susan będzie musiała wrócić do swojego świata, bo inaczej zacznie chorować i umrze. Caspian zaś dostanie od świętego Mikołaja nóż, dzięki któremu będzie mógł się przedostawać ze świata do świata. :-P
Aragonte - Pon 31 Mar, 2008 20:15

Magiczny nóż :mrgreen:
To nie ten wątek, wiem... ale ciekawa jestem, co zrobią z drugim tomem Pullmana :roll:

Agn - Pon 31 Mar, 2008 20:21

Nie będzie Willa, tylko Caspian, zobaczysz. :lol:
*sfazowany tatuś*

Aragonte - Pon 31 Mar, 2008 20:25

W sumie Will mógłby wyglądać jak Kaspian, co mi tam :mrgreen:
Agn - Pon 31 Mar, 2008 20:37

Ale do roli Willa nasz drogi aktor-od-Caspiana też byłby za stary.

Dobra, koniec OT!

Gunia - Wto 01 Kwi, 2008 20:13

Agn napisał/a:

To już wiemy, dlaczego ekranizowanie kończą na trzeciej części. :lol:

nicol81 - Wto 01 Kwi, 2008 20:41

RaczejRozwazna napisał/a:
W ksiące bohaterowie są o wiele młodsi. Jak się dowiedziałam ile ma filmowy książę kaspian od razu wiedziałam, że będą chcieli wszystko 'podkolorować". Ciekawe więc jak rozpalnują "Wędrowca do świtu"....

Kaspain jest młodszy...ALe Zuzanna chyba nie :mysle: W "Wędrowcu" już przecież była dorosła...