Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje
Agn - Nie 30 Mar, 2008 16:38
Bo? Mówię, jak jest.
A Caspian jest... mhm. No, ładniutki, no. W pierwszej Narni oblizywałam się przy Tumnusie (ach, ten Dżemik! ), to teraz na kimś innym trzeba będzie się skupić w trakcie seansu. Jednakowoż chciałabym wiedzieć, czy to ładne chłopię grać potrafi, bo na świecie pełno buź do kochania, a z aktorstwem różnie bywa. Chociaż nadzieja w tym, że facet w teatrze wcześniej chyba grywał, to może wie, z czym to się je.
Właśnie dorwałam e-booka kronik narnijskich. Czas przypomnieć sobie jak dokładnie wyglądała ta druga część, coby potem uczciwie się zachwycać tudzież jechać po reżyserze, scenarzyście i całej reszcie tałatajstwa.
Gosia - Nie 30 Mar, 2008 16:45
Mlodziutki ci on jest
Ale zobaczymy, zdjecie czasem nie oddaje rzeczywistosci.
Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 17:50
http://pl.youtube.com/wat...feature=related
Ogladnelam do konca, bo myslalam, ze bedzie cus dalej.. Teraz to bedzie chyba moja najobrzydliwsza scena w filmie...
Agn - Nie 30 Mar, 2008 18:48
*ómiera*
Z braku materiałów zakończyło się tylko na tej jednej kwestii. Ale ja ją lubię. Może dlatego, że nie obejrzałam do końca. Po trzech razach dałam sobie siana.
Ed.
Tutaj coś lepszego:
Pokazane są ujęcia z treningów. Hurra!!! Kurczę, jezdem po prostu świrnięta na tym punkcie. Zawsze, noremalnie ZAWSZE dodatki do filmów zaczynam od trailerów i od ujęć z treningów. Po prostu uwielbiam patrzeć na to, jak aktorzy pracowali nad jakąś sekwencją walki, by potem w filmie wyglądała naturalnie. Mniam, mniam. Co ja poradzę? Facet z mieczem w łapie, ja już mięknę. A swojego czasu sama chciałam się uczyć walk mieczem, ale brak czasu pokonał moją wolę.
Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 20:06
Agn, ojcze moj, jam nieodrodna cora Twa !!
To jest jedna z przyczyn dla ktorych wole wersje oryginalne, a wsrod oryginalnych, wybieram zawsze te z full dodatkami. Wole doplacic i miec potem wersje kilkuplytowe (do tej pory z chciwoscia ogladam "Zaginiony dysk" z Piratow z Karaibów).
Zaraz po dodatkach ogladam film jeszcze raz, z komentarzami. To tez uwielbiam
Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 20:10
Ha ogladnelam sobie te mgawki i tak sobie mysle, czy nie mogli dac Caspianowi lzejszego tego miecza, bo tutaj wyraznie z niego slekka za ciezki...
Agn - Nie 30 Mar, 2008 21:32
| AineNiRigani napisał/a: | Agn, ojcze moj, jam nieodrodna cora Twa !!
To jest jedna z przyczyn dla ktorych wole wersje oryginalne, a wsrod oryginalnych, wybieram zawsze te z full dodatkami. Wole doplacic i miec potem wersje kilkuplytowe (do tej pory z chciwoscia ogladam "Zaginiony dysk" z Piratow z Karaibów).
Zaraz po dodatkach ogladam film jeszcze raz, z komentarzami. To tez uwielbiam |
Ja z tymi komentarzami to tak nie bardzo, bo po dwóch-trzech scenach szlag mnie trafia, że ktoś mi w tle nawija. Wolę, by aktorzy, reżyser i cała ta zgraja opowiedziała mi o kręceniu, nawet scena po scenie w kilkugodzinnym dokumencie niż na tle filmu. Mam przed sobą film, to się na nim skupiam i gadanie mi przeszkadza.
Za to jeśli chodzi o dodatki - tak, jesteśmy rodziną. Muszę mieć wszystkie dodatki, które będzie można zakuwać na blachę. A jak są to dodatki w postaci treningów, to... to się chyba powtarzam?
Na razie mam takie małe coś. Jeśli Prince Caspian mi się spodoba, to rozważę kupno DVD z dodatkami. Ale jak nie będzie tam treningów to nie powiem co z czego i komu powyrywam.
Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 22:20
Nie wszystkie komentarze sa fajne, ale te z Opowiesci - naprawde niezle. Spacyfikowalam kolege puszka Lucy, a i ocena Paula na temat Dzema rowniez byla rozbrajajaca
RaczejRozwazna - Nie 30 Mar, 2008 22:46
SPOJLER!!!
no i moje dawniejsze przypuszczenia o romansie na linii Kaspian-Zuzanna się potwierdziły. Chyba trochę przeginają, kurka...
Agn - Pon 31 Mar, 2008 10:04
CURSE YOU, AQUA SCAN!!! Co za pacan to wymyślił?! Zabić! Noremalnie zabić!
Skoro tak im źle bez miłości, to czemu już w pierwszej części nie podsunęli jakiejś lali Peterowi? Albo nie zrobili incestu np. Susan/Edmund, byle było! Hmpf!
Pardon za nadmiar emotek, ale naprawdę się wnerwiłam. Głupie wątki miłosne...
*wściekły tatuś*
Ed: Do tego filmiku podłożono dźwięk z trailera. Jak to się ładnie ułożyło! Na ekraniku tekst o flircie między Susan a Caspianem i że to ma się nijak do książki, a w tle "I don't remember any ruins in Narnia."
Ed2: No śliczny jest, noremalnie...
achata - Pon 31 Mar, 2008 15:53
Przecież ten romans to na razie tylko plotki, jakiś mały flirt- może lekkie iskrzenie między tymi dwoma, ale myślę, że naprawdę nie powodów do paniki.
RaczejRozwazna - Pon 31 Mar, 2008 16:18
To też jest dobre. tylko kiepska wersja, niestety
http://pl.youtube.com/watch?v=ZuUeDZSPGAg
A ci ludzie poniżej mają fajne filmiki z Księcia Kaspiana. Podziwiam chwilami jak można zrobić coś z nieczgo
faithhillroxs - http://pl.youtube.com/watch?v=vaUz84rJJDA
PrinceCaspian58 - http://pl.youtube.com/watch?v=mxSMq9ORn6w
Agn - Pon 31 Mar, 2008 16:57
| achata napisał/a: | | Przecież ten romans to na razie tylko plotki, jakiś mały flirt- może lekkie iskrzenie między tymi dwoma, ale myślę, że naprawdę nie powodów do paniki. |
Wiesz, plotki czy nie, ale mnie niepokoją i tyle. By nie powiedzieć - złoszczą. Nawet ten flirt czy tam iskrzenie mi pasuje jak pięść do nosa. W książce nie ma o tym mowy. Wkurza mnie takie dopinanie iskrzenia, żeby Amerykanom łatwiej się film oglądało. Równie dobrze mogliby np. w WP dorobić sceny, w których widać, że Aragorn choćby rozważa małżeństwo z Eowiną. Zabiłabym na miejscu.
Widzisz, to, co mi się w Narni podoba, to "czystość", brak takich wątków, które już podchodzą pod dorosłe.
RaczejRozwazna - Pon 31 Mar, 2008 17:03
W ksiące bohaterowie są o wiele młodsi. Jak się dowiedziałam ile ma filmowy książę kaspian od razu wiedziałam, że będą chcieli wszystko 'podkolorować". Ciekawe więc jak rozpalnują "Wędrowca do świtu"....
Agn - Pon 31 Mar, 2008 17:05
No właśnie. Nie masz wrażenia, że wcisnęli flirt dlatego, że aktor grający Caspiana jest starszy niż książkowy bohater?
Ale ok, nie panikujmy. Wdech - wydech - wdech - wydech... filmu jeszcze nie widzieliśmy, może to zwykłe podsycanie ciekawości. *łudzi się*
RaczejRozwazna - Pon 31 Mar, 2008 19:45
| Agn napisał/a: | | No właśnie. Nie masz wrażenia, że wcisnęli flirt dlatego, że aktor grający Caspiana jest starszy niż książkowy bohater? |
Tak własnie myślę. Od razu wydawał się to podejrzane a w Wędrowcu do świtu to Edmund będzie już w tym wieku, że może będzie walczył z kaspianem o córkę ramandu, a tfu
Agn - Pon 31 Mar, 2008 19:56
Ba! Nawet wygra. Ciężko ranny Caspian znajdzie się pod czułą opieką Susan, nastąpi głębokie uczucie zwieńczone ślubem.
Aragonte - Pon 31 Mar, 2008 19:57
| Agn napisał/a: | Ba! Nawet wygra. Ciężko ranny Caspian znajdzie się pod czułą opieką Susan, nastąpi głębokie uczucie zwieńczone ślubem. |
Nie strasz
Agn - Pon 31 Mar, 2008 20:09
I Caspian będzie miał syna z Susan. Nastąpi też crossover z Mrocznymi Materiami, czyli okaże się, że po jakimśtam czasie Susan będzie musiała wrócić do swojego świata, bo inaczej zacznie chorować i umrze. Caspian zaś dostanie od świętego Mikołaja nóż, dzięki któremu będzie mógł się przedostawać ze świata do świata.
Aragonte - Pon 31 Mar, 2008 20:15
Magiczny nóż
To nie ten wątek, wiem... ale ciekawa jestem, co zrobią z drugim tomem Pullmana
Agn - Pon 31 Mar, 2008 20:21
Nie będzie Willa, tylko Caspian, zobaczysz.
*sfazowany tatuś*
Aragonte - Pon 31 Mar, 2008 20:25
W sumie Will mógłby wyglądać jak Kaspian, co mi tam
Agn - Pon 31 Mar, 2008 20:37
Ale do roli Willa nasz drogi aktor-od-Caspiana też byłby za stary.
Dobra, koniec OT!
Gunia - Wto 01 Kwi, 2008 20:13
| Agn napisał/a: | Ba! Nawet wygra. Ciężko ranny Caspian znajdzie się pod czułą opieką Susan, nastąpi głębokie uczucie zwieńczone ślubem. |
To już wiemy, dlaczego ekranizowanie kończą na trzeciej części.
nicol81 - Wto 01 Kwi, 2008 20:41
| RaczejRozwazna napisał/a: | | W ksiące bohaterowie są o wiele młodsi. Jak się dowiedziałam ile ma filmowy książę kaspian od razu wiedziałam, że będą chcieli wszystko 'podkolorować". Ciekawe więc jak rozpalnują "Wędrowca do świtu".... |
Kaspain jest młodszy...ALe Zuzanna chyba nie W "Wędrowcu" już przecież była dorosła...
|
|
|