To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Piraci z Karaibow - Pirates of the Caribbean

Caitriona - Śro 26 Gru, 2007 23:12

Podobało :) I jak za Willem jakoś szalenie nie przepadałam tak jest mi go a właściwie ich szkoda. Ja liczyłam ze to jego tatuś porwie się na serduszko Davy'ego.
Harry_the_Cat - Śro 26 Gru, 2007 23:37

Ja tam przepadam za Willem szalenie ;) :mrgreen:
Caitriona - Czw 27 Gru, 2007 11:45

Tak czy siak biedak nie zasłużył na taki los. I Elizabeth też nie.
Anonymous - Czw 27 Gru, 2007 11:52

co fakt to fakt. bardzomi ich żal jest. Zanim się zeszli mieli milion perturbacji i zamiast happy endu jeden dźień na dziesięć lat. SUPER
Caitriona - Czw 27 Gru, 2007 11:53

Prawda? Nie fair.
Ale za to ślub mieli wyjątkowy :mrgreen:

Anonymous - Czw 27 Gru, 2007 12:05

taa. wyjątkowy ślub początkiem wyjątkowego pożycia :wink:
Anonymous - Sob 13 Mar, 2010 23:08

Naprawdę bardzo, bardzo lubię trzecią część. Mimo iż nadal uważam, że koniec dla Willa i Elizabeth jest nie fair i lektor mi przeszkadzał to jednak Deep, Bloom byli tak cudowni wraz z całą bracią piracką, że nie korciło mnie przerwać seans :rotfl: :rotfl:
BeeMeR - Sob 13 Mar, 2010 23:13

Ja też sobie oglądałam, choć chwilami tylko jednym okiem :P
Zdecydowanie najbardziej lubię jedynkę, a najmniej dwójkę.
Też uważam, że koniec dla Willa i Elizabeth powinien być inny :foch2:

Anonymous - Sob 13 Mar, 2010 23:18

dawno nie oglądałam pozostałych dwóch, dziś tylko okiem rzuciłam na jedynki początek, ale z lektorem co też zaburzyło mój odbiór. Pamiętaj jednak, że zdecydowanie dwójka podobała mi się najmniej...
Admete - Nie 14 Mar, 2010 08:25

Lubię drugą ze względu na komandora i byłam rozczarowana jego wątkiem w 3. Przy nim Will był absolutnie bezbarwny ;)
Calipso - Nie 14 Mar, 2010 09:15

A ja zapomniałam o wczorajszym filmie :? Może któregoś dnia zrobię sobie powtórkę,bo mam wszystkie części na płytach.Zresztą gdyby nie Piraci z Karaibów,nie było by Calipso :-P
Anonymous - Nie 14 Mar, 2010 09:58

Admete napisał/a:
Lubię druga ze względu na komandora

to fakt, postać miała ogromny potencjał i w dwójce mi sie bardzo podobał, ale wie=docznie twórcy nie mieli pomysłu, albo nie chcieli mieć i w trójce rach i ciahc :(

Katarynka - Nie 14 Mar, 2010 13:12

Ja zdecydowanie wolę jedynkę i dwójkę, trójka mnie nie porwała choćby ze względu na Komandora. I zgadzam się z moją przedmówczynią, że chyba nie mieli pomysłu na jego postać. Za to w roli Elisabeth, Keira bardzo, ale to bardzo mi sie podobała :)
Caitriona - Nie 14 Mar, 2010 14:25

Wybaczyć im (twórcom) tego nie mogę takiego zakończenia, jeśli chodzi o postać Komandora. Byłam oburzona. Jedynka jest jednak najlepsza.
BeeMeR - Nie 14 Mar, 2010 14:47

Caitriona napisał/a:
Wybaczyć im (twórcom) tego nie mogę takiego zakończenia, jeśli chodzi o postać Komandora.
za to jest bardzo, bardzo ładnie sfilmowane, jak tak schodzi po schodach, a wszystko wokół ulega zniszczeniu (a jego nawet nie draśnie ;) ) :serce:
Harry_the_Cat - Nie 14 Mar, 2010 15:14

A tak ogolnie, to jednak kawal swietnego kina - calosc, niezaleznie od slabszych elementow. Pamietam z jakim sceptyzmem podchodzilam do tej idei - co? Piraci? i to jeszcze Piraci z Karaibow? Beznadziejny tytul. A tu taka perelka... niekoniecznie czarna ;)
Katarynka - Nie 14 Mar, 2010 15:17

Ja też musiałam się długo przekonywać do Piratów.
BeeMeR - Nie 14 Mar, 2010 15:37

Ja się nie musiałam przyzwyczajać w ogóle - film mi się "od pierwszego kopa" spodobał - i Johnny Depp, Orlando i Keira oraz jej filmowy ojciec :mrgreen:
zachwycona byłam - ja lubię takie bajki :cheerleader2:

Anonymous - Sob 22 Sty, 2011 23:40

Widziałyście trailer czwartej części?
http://www.youtube.com/watch?v=KR_9A-cUEJc

Kiedyś moje wnuki(lub mojej siostry jak swoich nie będę miała) będą mnie prowadzić na POTC część 32

milenaj - Nie 23 Sty, 2011 12:36

Obawiam się, że ta seria nigdy mi się nie znudzi :-D .
TomekPopek21 - Czw 06 Gru, 2012 13:22

a wiadomo coś czy 5 część będzie ??? 4 była spoko nawet bez poprzednich postaci.
Anonymous - Wto 14 Maj, 2013 18:31

To już oficjalnie potwierdzone! Będzie piąta część Piratów z Karaibów i Johny Depp znowu zagra naszego ulubieńca - Jacka Sparrowa.
Niestety nie znane mi są szczegóły kontraktu, ale potwierdzono, że film zawita w kinach latem 2015!

https://www.facebook.com/...17.254445913829