To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

praedzio - Sob 27 Wrz, 2008 18:41

Ja wiem! Znów Michael musi wyciągać kogoś z więzienia. :roll: Tempo akcji podobne do tempa sezonu pierwszego, ale temat wtórny. Za to niejaki Australiczyk mniam mniam! :mrgreen: I tak - zakończenia sezonów są niezmiennie otwarte.
aneby - Sob 27 Wrz, 2008 18:42

praedzio napisał/a:
Australiczyk mniam mniam

Przyłączam się :wink: mniam ,mniam :slina:

Harry_the_Cat - Sob 27 Wrz, 2008 20:29

Eeee.... no wie wiem, jak mi będzie w takim razie szło oglądanie dalszych sezonów. Pożyjemy, zobaczymy ;)
Caitriona - Nie 28 Wrz, 2008 10:56

Pytam, bo nie chcę spoilerować ;)
Nie da się ukryć, scenarzyści mają czasem dziwne i zaskakujące pomysły.
Tak za tym serialem nie tęsknię, ale jak już zacznę oglądać sezon to normalnie nie mogę przestać - czyli taki serial bagienko ;) :D

Harry_the_Cat - Nie 28 Wrz, 2008 11:50

No ja nadal tkwie na odcinku 3 sezonu 2 - usnęłam przy nim któregoś dnia i coś dalej nie idzie...
nicol81 - Śro 01 Paź, 2008 11:29

Caitriona napisał/a:
Pierwszy spoiler był mi że tak powiem obojętny, ale ten drugi już mi się raczej nie podobał...

A czemu drugi nie? Ja z drugiego szalenie się ucieszyłam :banan: I dzięki temu lepiej mi idzie oglądanie trzeciego sezonu...

przecinek - Pią 03 Paź, 2008 12:33

Niezauważenie drugi sezon rozpoczął jeden z lepszych seriali ubiegłego sezonu "Life" z Damianem Lewisem. Za dużo dobrego w jednym czasie, nie nadążam.
praedzio - Pią 03 Paź, 2008 13:31

Jak to: niezauważenie??? :shock: A w wątku Lewisowym była waćpanna? ;)
Harry_the_Cat - Pią 03 Paź, 2008 22:40

Skończyłam drugi sezon PB - słabszy niż pierwszy, ale jak mówiła Cait, jednak wciąga...

Szczerze mówiąc przwijałam wątki T-Baga, C-Note'a, Potoschka (sp?)... Miałam wrażenie, że ich jedyne zadanie to zabicie czasu....

Teraz oglądam pilot sezonu 3. Zobaczymy....

nyota - Sob 04 Paź, 2008 08:37

Muszę przyznać, że wszystkie moje ulubione seriale wróciły z wielkim hukiem.
Harry_the_Cat napisał/a:
Teraz oglądam pilot sezonu 3. Zobaczymy....

Mój mąż :mrgreen: zniechęcił się sezonem 3 po kilku odcinkach, ale 4 oglądamy już razem. Poprawili się- inny schemat, szybsza akcja.
A ogląda ktoś Dextera?

Admete - Sob 04 Paź, 2008 11:09

Albo Mentalistę? Mnie sie podoba :-)
Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2008 02:27

Prison Break... pozbyli się tatuaża... nie wierzę... :?
praedzio - Nie 05 Paź, 2008 08:44

Harry, idziesz jak burza! Chyba mnie właśnie przegoniłaś... :lol:
Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2008 10:48

Ja sporo przewijam, bo mnie nudzi...
Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2008 10:53

Ja nie żałuję... :mrgreen: I szczerze mówiąc, to czwarty sezon jak na razie jest niesamowity. Każdy odcinek robi piorunujące wrażenie.. :thud:
praedzio - Nie 05 Paź, 2008 11:00

Oj, Gosiu! SPN to zupełnie inna bajka! :D Każdy odcinek to majstersztyk sam w sobie. Nie wyobrażam sobie przewijania podczas oglądania SPN. ;)
Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2008 11:04

Czego nie można powiedzieć o PB... są momentami takie dłużyzny.... No i sporo pomysłów odgrzewają.

I trochę mnie irytuje Michael i Sara - jak na ludzi, którzy się tak kochają, to jakoś mało to przekonywająco to wygląda, jak są razem. Chyba mi się nie podoba Sara... Nie wiem...

praedzio - Nie 05 Paź, 2008 11:20

Gosia napisał/a:
W kazdym razie SPN zaczyna chyba na mnie dzialac jak plachta na byka :-P

Cóż, chyba cię rozumiem. Po prostu za dużo i za głośno o nim mówimy. :D Wybacz supernaturalnym wariatkom. :kwiatek:

Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2008 11:26

Gosia, postaramy się trzymać nasze zachwyty w jednym wątku ;)
A tak w ogóle to sama ten temat tu wyciągnęłaś. :-P Ja pisałam o Prison Break

Admete - Nie 05 Paź, 2008 12:07

Gosia napisał/a:
praedzio napisał/a:
Nie wyobrażam sobie przewijania podczas oglądania SPN. ;)

A ja sobie wyobrażam :roll:
No dobra, nie bede marudzic, bo filmu tak naprawde nie znam... i mi sie nie chce poznawac.
Na szczescie mam swoje fascynacje :serduszkate: nowej mi nie trzeba.

W kazdym razie SPN zaczyna chyba na mnie dzialac jak plachta na byka :-P

Wiesz Gosiu trzeba byc tolerancyjną. Zawsze mnie dziwi, ze fantastyka budzi tak skrajne emocje :roll: Ja przeciez nie każę nikomu nic z tego oglądać albo czytać. Z drugiej strony nie przeszkadza mi jak ktoś ogląda/czyta coś zupełnie innego...Ogólnie moje gusta są tak rozległe, że w zasadzie mogę obejrzeć prawie wszystko ;-)
W zasadzie może wyjaśnię Ci to następująco - stosunkowo niewielka liczba osób lubi takie rzeczy jak Spn, więc jeśli spotka się taka grupa, to następuje natychmiastowe i całkowite porozumienie. Z mojego doświadczenia wynika, że jest ono silniejsze niż porozumienie na innych literacko-filmowych płaszczyznach. Nie wiem z czego to wynika, ale tak jest :-) Dla supernaturalnych i niesupernaturalnych sióstr :serce:

Tak przy okazji PB teraz nie oglądam, podobnie jak Herosów, tak samo jak True Blood. Ale jakoś mi nie przeszkadza dbac, by inni oglądali to, co lubią :-) Dziewczyny wiedzą o czym mówię :-) I moga mi o tym truć, ile wlezie :-D Lubie dbać o cudze fascynacje, jesli moge ;-)

Caitriona - Nie 05 Paź, 2008 12:52

Admete napisał/a:
Dziewczyny wiedzą o czym mówię

Wiedzą! :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Harry_the_Cat napisał/a:
I szczerze mówiąc, to czwarty sezon jak na razie jest niesamowity.

Niezły jest. Chyba dorównuje pierwszemu, który jest zdecydowanie najlepszy. Dobrze mi się ten sezon ogląda.
Harry_the_Cat napisał/a:
Chyba mi się nie podoba Sara...

Mnie chyba też nie, bo nawet mi się nie podobało że ją ożywili... Jakoś tak zbędna mi się wydaje.

Harry_the_Cat - Nie 05 Paź, 2008 13:13

Nawet nie że zbędna, ale taka drętwa. W pierwszym sezonie jej postać była ciekawa... teraz? Czy oni w ogóle mają ze sobą coś wspólnego? Jedyne, co mają sobie do powiedzenia, to "pewnego dnia" i "łódka" (to tak w skrócie). No i jak na ludzi, którzy są ze sobą 24/7 i się kochają, to jakoś mało sobie okazują czułości... :roll:
Gosia - Nie 05 Paź, 2008 21:04

Admete napisał/a:
Wiesz Gosiu trzeba byc tolerancyjną. Zawsze mnie dziwi, ze fantastyka budzi tak skrajne emocje :roll: Ja przeciez nie każę nikomu nic z tego oglądać albo czytać. Z drugiej strony nie przeszkadza mi jak ktoś ogląda/czyta coś zupełnie innego...[.]stosunkowo niewielka liczba osób lubi takie rzeczy jak Spn, więc jeśli spotka się taka grupa, to następuje natychmiastowe i całkowite porozumienie.

No fajnie. Mam zarzut o brak tolerancji ... :roll:
Okay...
Tyle, ze jak przychodze na spotkanie, to mam ochote pogadac, a nie sluchac tylko o serialu, ktorego nie ogladam...
Ale w porządku...

Aragonte - Nie 05 Paź, 2008 21:08

Gosia napisał/a:
Admete napisał/a:
Wiesz Gosiu trzeba byc tolerancyjną. Zawsze mnie dziwi, ze fantastyka budzi tak skrajne emocje :roll: Ja przeciez nie każę nikomu nic z tego oglądać albo czytać. Z drugiej strony nie przeszkadza mi jak ktoś ogląda/czyta coś zupełnie innego...[.]stosunkowo niewielka liczba osób lubi takie rzeczy jak Spn, więc jeśli spotka się taka grupa, to następuje natychmiastowe i całkowite porozumienie.

No fajnie. Mam zarzut o brak tolerancji ... :roll:
Okay...
Tyle, ze jak przychodze na spotkanie, to mam ochote pogadac, a nie sluchac tylko o serialu, ktorego nie ogladam...
Ale w porządku...

Gosiu, myślę, że się z Admete nie zrozumiałyście i mówiłyście o dwóch różnych sprawach. Admete nie było na warszawskim spotkaniu i nie może wiedzieć, czy i w jakim stopniu rozmowa była zmonopolizowana przez jeden serial. Jestem z frakcji SPN, ale rozumiem, że kogoś może to nudzić itd.
Tak samo hamuję się i biorę poprawkę na inne swoje fascynacje - niby dlaczego miałabym oczekiwać, że ktoś poświęci godzinę na wysłuchiwanie, jakie to mam plany wobec własnych bohaterów?
Obawiam się, że trudno zadowolić wszystkich - czy to w realu, czy w necie :wink:

Admete - Nie 05 Paź, 2008 21:30

Najwyraźniej nie zrozumiałam. Przepraszam :kwiatek: