Aktorzy austenowscy - Colin Firth
lizzzi - Sob 10 Sty, 2009 16:34
Zapomniałam, że "Miasto..." już ogladałam. Trochę nudy na pudy
Gosia - Sob 10 Sty, 2009 17:24
Ja też oglądałam, ale chyba sobie dziś nagram
Alicja - Sob 10 Sty, 2009 18:43
wczoraj oglądałam Kiedyś mnie znajdziesz.
Colin trochę straszy niż w DiU, ale nadal szykowny. Nie poradzę nic na to, że gdy widziałam jego ruchy gdy spacerował, to widziałam Darcego i jego dziarski chód O Hunt nie będę pisać, bo to nie to miejsce Nie rozczarowałam się. Oczekiwałam właściwie lekkiego filmu i romansu, a otrzymałamdobry film, który mnie wciągnął.
Desperackie oczekiwanie na dziecko, to coś co sama przeszłam, więc doskonale rozumiałam te emocje i chwytanie się wszystkich sposobów. Poruszono też relacje pomiędzy adoptowanymi dziećmi a rodzicami, którzy je przysposobili, tego ,że dziecka adoptowanego wcale nie kocha się mniej. Rodzica, który się odnajduje po latach i emocji z tym związanych. A ponadto - co rzadkie, jak czuje się dziecko biologiczne w stosunku do adoptowanego.
Colin spełnił moje oczekiwania i dobrze zagrał ojca, którego rzuciła żona i matka jego dzieci i mężczyzny, który próbuje bronić się przed kolejnym uczuciem.
Oraz oddał co może grać w duszy mężczyzny, który kolejny raz zawiódł się na kobiecie. Chyba najlepsza scena filmu.
damamama - Nie 11 Sty, 2009 17:25
Oryginalne tłumaczenie jest trochę inne od tego, które miałam okazję zobaczyć poraz pierwszy. W nim to właśnie "zabierał swoje nerwy na spacer". Świetnie dobrana muzyka.
Alicja - Pon 12 Sty, 2009 07:03
przy pierwszym oglądaniu raczej nie zwracam szczegółowej uwagi na tłumaczenie tylko skupiam się na tym co się dzieje poza tym włączyłam sobie angielski i polskie napisy. Polskie napisy to dopiero jest inna bajka
Caitriona - Wto 10 Mar, 2009 15:11
Może ktoś jeszcze nie ma, a chciałby mieć: Valmont za całe 5zł: http://merlin.pl/Valmont_...t/2,622693.html
Alicja - Wto 10 Mar, 2009 15:21
w zeszłym tygodniu kupiłam w merlinie za 5 zł Colin tam taki młody
Anaru - Wto 10 Mar, 2009 16:09
| Caitriona napisał/a: | | Może ktoś jeszcze nie ma, a chciałby mieć: Valmont za całe 5zł: |
Kupiłam dzięki
W sobotę sobie w Wawie odbiorę osobiście
Caitriona - Wto 10 Mar, 2009 17:58
Cieszę się ze ktos skorzystał Ja zakupiłam Dear Frankie bo Valmonta już mam i bardzo lubię. Swietna rola Colina.
Anaru - Wto 10 Mar, 2009 19:10
| Caitriona napisał/a: | | Valmonta już mam i bardzo lubię. Swietna rola Colina. |
Przeczytałam cały opis
Pełny opis produktu:
Valmont
Reżyseria: Milos Forman
Czas trwania: 01:34:00
Dźwięk: DD 5.1 angielski, polski, (DTS ES) angielski
Występują: Fairuza Balk , Annette Bening , Jeffrey Jones , Ian McNeice , Meg Tilly
Co tam jakiś Colin Firth, nieważny taki, poboczna rola
BeeMeR - Wto 10 Mar, 2009 19:16
| Anaru napisał/a: | Co tam jakiś Colin Firth, nieważny taki, poboczna rola | Tak jak dla niektórych Vader w Gwiezdnych Wojnach
Caitriona - Śro 11 Mar, 2009 12:43
| Anaru napisał/a: | | Występują: Fairuza Balk , Annette Bening , Jeffrey Jones , Ian McNeice , Meg Tilly |
Matulu, nie wymienieli go w obsadzie.......
Alicja - Śro 11 Mar, 2009 16:21
za to na okładce jest
Anaru - Śro 11 Mar, 2009 16:56
| BeeMeR napisał/a: | Tak jak dla niektórych Vader w Gwiezdnych Wojnach |
Ciiiii... nie kompromituj mnie
damamama - Wto 31 Mar, 2009 14:44
Powtarzam za Film Web:
| Cytat: | W kwietniu w Nowym Jorku rozpoczną się zdjęcia do filmu "Main Street" według jednego z ostatnich tekstów Hortona Foote'a, scenarzysty "Zabić drozda". Obraz ma bardzo interesującą obsadę, w której skład wchodzą: Orlando Bloom, Colin Firth, Ellen Burstyn, Patricia Clarkson oraz Andrew McCarthy.
Film opowie o mieszkańcach małego miasteczka, których życie wywróci się do góry nogami wraz z przybyciem do miasta młodej dziewczyny. Ta rola wciąż jeszcze nie została obsadzona.
Całość wyreżyseruje laureat nagrody Tony – scenicznego Oscara – John Doyle.
|
Ciekawa jestem tego filmu.
trifle - Pon 01 Cze, 2009 17:00
Genua. Włoskie lato. Pragnę tego filmu od majowego weekendu w Krakowie, gdzie w witrynie Kina Ars zobaczyłam zapowiedź. Kocham takie tematy
Tutaj zwiastun (skradziony z Halsztuka):
http://www.dobrykadr.com/...enova-zwiastun/
Jeszcze troszkę ponad tydzień!
Anonymous - Pon 01 Cze, 2009 17:45
| trifle napisał/a: | | Tutaj zwiastun (skradziony z Halsztuka): |
nie wiem skąd skradziony, ale chcę oglądnąć.... chyba
trifle - Pon 01 Cze, 2009 19:00
Ja do kina na to popędzę. Mam nadzieję, że będzie szybko. Pooglądać sobie Włochy na ekranie tuż przed sesyją - cudnie
I Colin do tego!
Alicja - Pon 01 Cze, 2009 22:53
też już oglądałam zapowiedzi i się zapaliłam
czekam jeszcze na szansę obejrzenia Easy Virtue i Accidental Husband
damamama - Nie 21 Cze, 2009 17:21
Premiera w Polsce ponoć była a filmu dalej w kinach nie widać, nawet w zapowiedziach. Może to tylko tak u nas? Ja też mam zamiar się wybrać.
trifle - Nie 21 Cze, 2009 21:53
We Wrocławiu jest już od tygodnia. Ale o kiepskiej godzinie i daleko ode mnie, więc póki sesja na pewno nie dam rady
Gunia - Pon 27 Lip, 2009 17:38
Easy Virtue - jednak w Polsce!
http://www.filmweb.pl/f336437/Wojna+domowa,2008
Alicja - Pon 27 Lip, 2009 21:09
brak mi słów z radości
tytuł- wojna domowa- kojarzy mi się z serialem
damamama - Wto 28 Lip, 2009 14:34
Mam (nie tę wersję), ale jeszcze nie zobaczyłam. :cry2:Nie oznacza to jednak, że się nie zaopatrzę w polskojęzyczną wersję. Genua u nas dalej niedostępna.
Alicja - Wto 04 Sie, 2009 08:23
wrzucam tango z Easy Virtue
http://www.youtube.com/wa...mEOwC-SAxc&NR=1
|
|
|