Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz
BeeMeR - Nie 20 Lut, 2022 22:04
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Beemer ile to ma odcinków? | 35 odcinków po 45min ale tak od połowy 19 do połowy 29 można spokojnie zignorować bo to jest czyste szaleństwo lakornowe, nikt przy zdrowych zmysłach by się tak nie zachowywał względem kobiety którą kocha
Lakorny tak często mają, zawsze można nie oglądać, nikogo nie namawiam
Chodzi mi przede wszystkim o przemoc słowną, i trochę szarpaniny, z kolei ona go leje czym popadnie - parasolką, kijkiem, wazonem - to nie jest popychadło i za to ją lubię
U mnie już się opamiętał, i znów zaczął zachowywać jak facet, którym był wcześniej, w międzyczasie obnażył zdradzieckie kłamstwa Siostry i na nowo wróciliśmy na dobre tory, uff
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Zresztą chce też zobaczyć kawałek Kosmity bo mi się strasznie nie podoba | Och, a jak on mnie się nie podobał
I Brzydactwo też, a potem wyoglądałam wszystko co się dało
Oglądaj śmiało
I baw się dobrze
100 dni książę lekko drewniany, ale pani świetna, drama śliczna wizualnie i odpoczynkowa.
RaczejRozwazna - Nie 20 Lut, 2022 22:10
Nie zaczynam nowej dramy póki nie nadgonię pracy, ale za to obejrzałam bardzo klimatyczny, nostalgiczny film z Kang Ha Neulem Waiting for rain. Nie jest to arcydzieło ale ma tę wspaniałą aurę wschodniej nostalgii, melancholii, niedopowiedzenia, która znowu bardzo mnie ujęła. Film o czekaniu, pozornie bezowocnym, ale jednak takim, które ukierunkowuje i zmienia życie; ale także opowieść o rozmijaniu się z rzeczywistością i życiu marzeniami. I o relacjach, bardzo różnych. KHN bardzo dobry, choć jako postać trochę mnie wkurzał, ale role żeńskie wręcz świetne. Bardzo ładne, dające nadzieję zakończenie. Wizualnie piękny chwilami, z pewnymi motywami przewodnimi i też z ograniczoną rolą muzyki, co świetnie się komponowało z obrazem.
Dobrze mi zrobił ten film.
Trzykrotka - Pon 21 Lut, 2022 08:49
Poszukam sobie, dziękuję
Nie spodziewałam się, że powiem jak Admete: cieszę się że olimpiada wreszcie się skończyła i wróci normalny tryb serialowy
RaczejRozwazna - Pon 21 Lut, 2022 13:14
Jest na dramaqueen po polsku. Po angielsku też mi gdzieś mignął.
Trzykrotka - Pon 21 Lut, 2022 13:31
Dzięki
Widzę, że są już nowe odcinki dramy o meteorologach, więc będzie ostateczny test czy oglądać, a dziś ma się też zacząć Business Proposal - zobaczymy, czy będzie do obejrzenia.
Admete - Pon 21 Lut, 2022 13:55
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie spodziewałam się, że powiem jak Admete: cieszę się że olimpiada wreszcie się skończyła i wróci normalny tryb serialowy |
Ha! Profiler wraca w piątek. Nareszcie. Business Proposal za tydzień.
BeeMeR - Pon 21 Lut, 2022 21:35
Na przełomie 7/8 odcinka Bulgasal bardzo ładna scena przedstawienia się i lekkiego przytulenia w piggybacku.
Czy wspominałam jak pięknie Lee Jin Wook mruga? Tak, wolno, jakby leniwie - pasuje do postaci
Game Ruk Game Rai - ostatni spam bo skończyłam maraton
Ogólnie bardzo mi się podobało tylko bym to trochę skróciła i przemodelowała końcówkę (przedfinał jest przedramatyzowany a finał lekko mdły), ale całość jak najbardziej. Podobała mi się droga przez trzy wcielenia: niewinne dzieciaki/młodzież z wyspy, współczesne, nowoczesne postaci, niezbyt "grzeczne" ale spod których tu i ówdzie wyłaziły poprzednie postaci (Och, nawet wcielenie drania wspominam nieźle, bo tez i wyglądał jak milion bahtów ), i na koniec mieszanka obu, tj. fajna, zaświergolona para, ale już nie tak naiwna ani niewinna jak z początku. Zagrali to cudnie Może szkoda, że postaci pani nie rozwinięto pod koniec bardziej, ale cóż, pół finału leżała nieprzytomna, ma wymówkę
Z cudów medycyny dramowej : patrzcie i uczcie się, jak należy się przygotować tj. umalować do operacji I jaka impreza może być potem na oiomie
Zwiedzamy Tajlandię i łapiemy świetliki
Najbardziej zachwycona byłam powrotem na wyspę i próbą przypomnienia, a przynajmniej opowiedzenia tego co było między nimi - no i tworzenia nowych wspomnień. Że ją pan w tym celu związał własnym krawatem i uprowadził? Post factum, tj. już na wyspie się na to zgodziła, tylko trzymała go początkowo na odległość kija
Ale jak to było oczywiste - tylko im nie przeszkadzać i na pewno się dogadają
Mają wyjątkowo piękne poranki - nikt nie ucieka, nie focha, nie odsuwa, po prostu jest im dobrze - zachwyconam
Oczywiście im poprzeszkadzali, ale w ich przypadku co się odwlecze to nie upiecze
I na koniec ballada, która mi się bardzo podoba jako żywo pierwsza piosenka powtarzana w dramie milion razy, która mi się jeszcze nie znudziła
https://www.youtube.com/watch?v=az3_i63nBbc
Admete - Pon 21 Lut, 2022 21:53
Ależ malowniczo. A Lee Jin Wook w ogóle szalenie przystojny w Bulgasal. Nie miałam czasu na dwa ostatnie odcinki po polsku. Obejrzałam za to 5 odcinek Tracer.
Trzykrotka - Pon 21 Lut, 2022 22:07
Makijaż operacyjny to chyba tylko Kajol w Fanaa miała lepszy, brawo Spotkałam kiedyś w górach pana z serii szlakowego amoroso, który twierdził, że kobieta nawet po wielu godzinach na szlaku powinna być piękna i elegancka, więc wiecie
Ja z przyjemnością wróciłam do Forecast - zdecydowanie kiedy nie pokazują wiarołomnego narzeczonego tylko świeżo upieczonych kochanków, robi się lepiej. Oboje właśnie przybyli do pracy, każde z innej strony, ona spóźniona, on w tym samym ciuchu co wczoraj (ALARM! nie spał w domu!) i oboje kichają - pooodeeejrzaaaneee! Jż współpracownicy strzygą uszami i jest zabawnie.

RaczejRozwazna - Pon 21 Lut, 2022 22:15
A ja w przerwach w pracy zobaczyłam fragmenty dość kiepskiego filmu z Junkim Never say goodbye - ale podobał mi się tam bo ładnie podrywa dziewczynę, całuje, płacze i nawet tańczy! I śpiewa główną, całkiem przyjemną piosenkę z filmu - kojarzyła mi się z którąś z Healera! Przy okazji się zorientowałam, że on rzeczywiście profesjonalnie i dobrze śpiewa (i w Arang śpiewał trudny kawałek!), ma trochę przytłumiony ale ciepły głos.
Piosenka, a przy okazji streszczenie całego filmu poniżej
https://www.youtube.com/watch?v=x6yEOnKNiiY
Nie mogę teraz nic absorbującego, dopóki nie skończę tego co mam zrobić - tydzień na pewno. Za bardzo mnie te dramy absorbują, kto by się spodziewał. Ale za to słucham sobie rożnych soundtracków do pracy.
Jednym słowem witaj kolejna, niespodziewana fazo
<a to wszystko przez Was >
Aragonte - Pon 21 Lut, 2022 22:28
| BeeMeR napisał/a: | Czy wspominałam jak pięknie Lee Jin Wook mruga? Tak, wolno, jakby leniwie - pasuje do postaci |
On w ogóle prezentuje się w tej dramie świetnie
Admete - Wto 22 Lut, 2022 06:11
O tak jest bardzo atrakcyjny.
Trzykrotka - Wto 22 Lut, 2022 09:41
Patrzyłam wczoraj na zapowiedzi nowych dram i proszę! Są wśród nich nawet bardzo krótkie Może to jakiś nowy trynd?
4 odcinki Sondtrack No 1 z Park Hyung Sikiem ze Strong Woman i - niestety tą lalą Han So Hee. Ale może przez 4 odcinki z nią wytrzymam, bo Hyung Sika chętnie zobaczyłabym.
Why Her? kolejny noona romance, ale chyba połączony z kryminałem, z inną Panną Oh i młodziakiem z True Beauty. Ona wykładowca, on student, praz jakiś zUy czebol razem z nimi.
Tomorrow - raczej się nie ekscytuję. Coś o aniołach śmierci, z naszą Sam Jang i Lee Soo Hyukiem oraz tym ładnym młodym z Porcelanowego króla.
From Now Showtime - "policja i duchy" - już ziewam. Obsada nie kusząca
No i last but not least - Pachinko.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pachinko_(TV_series)
Produkcja amerykańska, z międzynarodową obsadą, saga rodzinna przez pokolenia. Gra pani Youn Yuh Jung, ta starsza pani, która zdobyła Oskara za Monnari, oraz - ta-dam- Lee Min Ho. Ciekawa jestem jego roli, bo nie dość, że to lata 30 i kostium ładny, to może wreszcie po tych wszystkich syrenkach i królach z alternatywnej rzeczywistości LMH zagra jakąś normalną postać.
Kilka odcinków, niewiele, to też zachęta.
BeeMeR - Wto 22 Lut, 2022 10:00
| Trzykrotka napisał/a: | | Makijaż operacyjny to chyba tylko Kajol w Fanaa miała lepszy, brawo | Pod operację oczu, owszem Ta została postrzelona, jak to lekarz fachowo określił "w ważne części ciała", na oko prawe płuco albo obojczyk wzięli ją na stół jak stała. Potem na koniec miała sukienkę na ramiączkach i ani śladu blizny w miejscu, gdzie wcześniej obficie krwawiła przez koszulkę
Uwielbiam medycynę dramową i inne absurdy
Ja już kiedyś wspominałam, że mi się lakorny trochę z bolly kojarzą i niewątpliwie spełniają bardzo podobną rolę.
RR - karm fazę, póki trwa
Żeby to Pachinko było dobre to gym obejrzała, ale ja już mam bardzo mało wiary w LMH
Nawiasem, Loana, oglądałaś City Huntera? Park Min Young taka młoda i śliczna
Loana - Wto 22 Lut, 2022 10:28
| BeeMeR napisał/a: | | Nawiasem, Loana, oglądałaś City Huntera? Park Min Young taka młoda i śliczna |
No mam to na liście, ale na razie nie włączałam, bo co prawda jest Park Min Young, ale też Lee Min Ho... muszę z nim skończyć chociaż jedną inną dramę, a się nie mogę zebrać... Bosz, ja nawet włączyłam sobie melodramat, a nie kontynuowałam dramę z nim Spróbuję tego Kinga skończyć, to wtedy może pomyślę nad City Hunterem
BeeMeR - Wto 22 Lut, 2022 10:45
LMH ma okropną fryzurę, ale jest w tej roli niezły, a jak łyknęłaś Payakorn to City Huntera też dasz radę no i jest tam przystojny prokurator oraz kilka innych barwnych postaci.
Trzykrotka - Wto 22 Lut, 2022 10:48
| BeeMeR napisał/a: |
Żeby to Pachinko było dobre to gym obejrzała, ale ja już mam bardzo mało wiary w LMH
|
To amerykańska produkcja, a LMH nie gra głównej roli, a epoka jest ciekawa. Ja mam ochotę choć spróbować.
A propos Park Min Young, to przypomniała mi się jej dawna sesja reklamowa jakiejś marki odzieżowej, w której wystąpiła z Jun KI. Jacy oni oboje byli śliczni i młodzi
https://www.youtube.com/watch?v=8U1XPkINe2U
BeeMeR - Wto 22 Lut, 2022 10:52
No właśnie, epoka ciekawa, mnie chodziło tylko o to, że LMH nie stanowi wabika, ale kto wie, może nas zaskoczy na plus
Trzykrotka - Wto 22 Lut, 2022 11:07
| Loana napisał/a: |
No mam to na liście, ale na razie nie włączałam, bo co prawda jest Park Min Young, ale też Lee Min Ho... |
Oni wtedy byli parą w życiu i ładnie rezonowali na ekranie
A LMH wyglądał tak
RaczejRozwazna - Wto 22 Lut, 2022 11:23
Te krótsze dramy to prezent duchów dramowych dla nowonawróconej Ale opisy na razie mnie nie porywają. Choć chętnie bym z Wami coś obejrzała. O Insiderze z KHN nic nie słychać?
Ten niezachęcający LMH w czym grał, żebym mogła się spodziewać? Edit. Wygląda całkiem zachęcająco...
Trzykrotka - Wto 22 Lut, 2022 12:07
W ostatniej dramie wyglądał już tak
Lee Min Ho to tak wielka gwiazda, że nawet jak nie gra, to dostaje nagrody branżowe Niestety, leniuch z niego i w niczym porządnym już od dawna nie gra. Dlatego BeeMer już straciła nadzieję Kręci wielkobudżetowe, wielkie super-produkcje, tyle, że mięska w tym mało.
RaczejRozwazna - Wto 22 Lut, 2022 12:09
To jakiś koreański "książę i ja"?
Trzykrotka - Wto 22 Lut, 2022 12:13
Król, moja droga, w ostatniej dramie grał króla alternatywnego królestwa Corei...
Drama ma tytuł King. The Eternal Monarch i właśnie Loana się z nią zmaga.
Loana - Wto 22 Lut, 2022 12:17
| Trzykrotka napisał/a: | | Drama ma tytuł King. The Eternal Monarch i właśnie Loana się z nią zmaga. |
Oj zmagam się, zmagam... nie, żebym nie miała zachęt, bo gra aktorka, którą bardzo polubiłam w Goblinie; jest super podwójna rola ochroniarza, naprawdę zabawna; budżet mieli wielki i co prawda czasem PPL walą w twarz, ale wizualnie jest bardzo ładnie i kolorowo. Jest element fantastyczny, jest romans*, mają być też podróże w czasie... Dwa razy już zaczynałam tą dramę i za pierwszym razem doszłam do 8 odcinka, za drugim do 10... muszę się przemóc i w końcu to zakończyć, bo aż mi głupio, że mnie to tak nudzi
*ale przyznaję, że ten romans to nawet nie na kolanie, ale kufa na pięcie pisali -_-'...
RaczejRozwazna - Wto 22 Lut, 2022 12:21
Co za poświęcenie...
Zaraz, czy ja go znam z trailera Faith?
|
|
|