To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz

BeeMeR - Nie 20 Lut, 2022 22:04

RaczejRozwazna napisał/a:
Beemer ile to ma odcinków?
35 odcinków po 45min ale tak od połowy 19 do połowy 29 można spokojnie zignorować :cool: bo to jest czyste szaleństwo lakornowe, nikt przy zdrowych zmysłach by się tak nie zachowywał względem kobiety którą kocha :uzi:
Lakorny tak często mają, zawsze można nie oglądać, nikogo nie namawiam :P
Chodzi mi przede wszystkim o przemoc słowną, i trochę szarpaniny, z kolei ona go leje czym popadnie - parasolką, kijkiem, wazonem - to nie jest popychadło i za to ją lubię :oklaski: :mrgreen:

U mnie już się opamiętał, i znów zaczął zachowywać jak facet, którym był wcześniej, w międzyczasie obnażył zdradzieckie kłamstwa Siostry i na nowo wróciliśmy na dobre tory, uff

RaczejRozwazna napisał/a:
Zresztą chce też zobaczyć kawałek Kosmity bo mi się strasznie nie podoba
Och, a jak on mnie się nie podobał :lol:
I Brzydactwo też, a potem wyoglądałam wszystko co się dało :lol:
Oglądaj śmiało :kwiatki_wyciaga:
I baw się dobrze :mrgreen:

100 dni książę lekko drewniany, ale pani świetna, drama śliczna wizualnie i odpoczynkowa.

RaczejRozwazna - Nie 20 Lut, 2022 22:10

Nie zaczynam nowej dramy póki nie nadgonię pracy, ale za to obejrzałam bardzo klimatyczny, nostalgiczny film z Kang Ha Neulem Waiting for rain. Nie jest to arcydzieło ale ma tę wspaniałą aurę wschodniej nostalgii, melancholii, niedopowiedzenia, która znowu bardzo mnie ujęła. Film o czekaniu, pozornie bezowocnym, ale jednak takim, które ukierunkowuje i zmienia życie; ale także opowieść o rozmijaniu się z rzeczywistością i życiu marzeniami. I o relacjach, bardzo różnych. KHN bardzo dobry, choć jako postać trochę mnie wkurzał, ale role żeńskie wręcz świetne. Bardzo ładne, dające nadzieję zakończenie. Wizualnie piękny chwilami, z pewnymi motywami przewodnimi i też z ograniczoną rolą muzyki, co świetnie się komponowało z obrazem.

Dobrze mi zrobił ten film.

Trzykrotka - Pon 21 Lut, 2022 08:49

Poszukam sobie, dziękuję :kwiatek:
Nie spodziewałam się, że powiem jak Admete: cieszę się że olimpiada wreszcie się skończyła i wróci normalny tryb serialowy :banan:

RaczejRozwazna - Pon 21 Lut, 2022 13:14

Jest na dramaqueen po polsku. Po angielsku też mi gdzieś mignął.
Trzykrotka - Pon 21 Lut, 2022 13:31

Dzięki :kwiatek:

Widzę, że są już nowe odcinki dramy o meteorologach, więc będzie ostateczny test czy oglądać, a dziś ma się też zacząć Business Proposal - zobaczymy, czy będzie do obejrzenia.

Admete - Pon 21 Lut, 2022 13:55

Trzykrotka napisał/a:
Nie spodziewałam się, że powiem jak Admete: cieszę się że olimpiada wreszcie się skończyła i wróci normalny tryb serialowy

Ha! ;) Profiler wraca w piątek. Nareszcie. Business Proposal za tydzień.

BeeMeR - Pon 21 Lut, 2022 21:35

Na przełomie 7/8 odcinka Bulgasal bardzo ładna scena przedstawienia się i lekkiego przytulenia w piggybacku.
Czy wspominałam jak pięknie Lee Jin Wook mruga? Tak, wolno, jakby leniwie - pasuje do postaci :serce:

Game Ruk Game Rai - ostatni spam bo skończyłam maraton :wachluje:
Ogólnie bardzo mi się podobało :serce: tylko bym to trochę skróciła i przemodelowała końcówkę (przedfinał jest przedramatyzowany a finał lekko mdły), ale całość jak najbardziej. Podobała mi się droga przez trzy wcielenia: niewinne dzieciaki/młodzież z wyspy, współczesne, nowoczesne postaci, niezbyt "grzeczne" ale spod których tu i ówdzie wyłaziły poprzednie postaci (Och, nawet wcielenie drania wspominam nieźle, bo tez i wyglądał jak milion bahtów :wachluje: ), i na koniec mieszanka obu, tj. fajna, zaświergolona para, ale już nie tak naiwna ani niewinna jak z początku. Zagrali to cudnie :oklaski: Może szkoda, że postaci pani nie rozwinięto pod koniec bardziej, ale cóż, pół finału leżała nieprzytomna, ma wymówkę ;)

Z cudów medycyny dramowej : patrzcie i uczcie się, jak należy się przygotować tj. umalować do operacji ;) I jaka impreza może być potem na oiomie :lol:

Zwiedzamy Tajlandię i łapiemy świetliki :serce:

Najbardziej zachwycona byłam powrotem na wyspę :love_shower: i próbą przypomnienia, a przynajmniej opowiedzenia tego co było między nimi - no i tworzenia nowych wspomnień. :serduszkate: Że ją pan w tym celu związał własnym krawatem i uprowadził? :innocent3: Post factum, tj. już na wyspie się na to zgodziła, tylko trzymała go początkowo na odległość kija :bejsbol:
Ale jak to było oczywiste - tylko im nie przeszkadzać i na pewno się dogadają :serce2:
Mają wyjątkowo piękne poranki - nikt nie ucieka, nie focha, nie odsuwa, po prostu jest im dobrze - zachwyconam :serduszkate:
Oczywiście im poprzeszkadzali, ale w ich przypadku co się odwlecze to nie upiecze ;)

I na koniec ballada, która mi się bardzo podoba :serce: jako żywo pierwsza piosenka powtarzana w dramie milion razy, która mi się jeszcze nie znudziła ;)
https://www.youtube.com/watch?v=az3_i63nBbc

Admete - Pon 21 Lut, 2022 21:53

Ależ malowniczo. A Lee Jin Wook w ogóle szalenie przystojny w Bulgasal. Nie miałam czasu na dwa ostatnie odcinki po polsku. Obejrzałam za to 5 odcinek Tracer.
Trzykrotka - Pon 21 Lut, 2022 22:07

Makijaż operacyjny to chyba tylko Kajol w Fanaa miała lepszy, brawo :oklaski: Spotkałam kiedyś w górach pana z serii szlakowego amoroso, który twierdził, że kobieta nawet po wielu godzinach na szlaku powinna być piękna i elegancka, więc wiecie :rotfl:

Ja z przyjemnością wróciłam do Forecast - zdecydowanie kiedy nie pokazują wiarołomnego narzeczonego tylko świeżo upieczonych kochanków, robi się lepiej. Oboje właśnie przybyli do pracy, każde z innej strony, ona spóźniona, on w tym samym ciuchu co wczoraj (ALARM! nie spał w domu!) i oboje kichają - pooodeeejrzaaaneee! Jż współpracownicy strzygą uszami i jest zabawnie.

RaczejRozwazna - Pon 21 Lut, 2022 22:15

A ja w przerwach w pracy zobaczyłam fragmenty dość kiepskiego filmu z Junkim Never say goodbye - ale podobał mi się tam bo ładnie podrywa dziewczynę, całuje, płacze i nawet tańczy! I śpiewa główną, całkiem przyjemną piosenkę z filmu - kojarzyła mi się z którąś z Healera! :mysle: Przy okazji się zorientowałam, że on rzeczywiście profesjonalnie i dobrze śpiewa (i w Arang śpiewał trudny kawałek!), ma trochę przytłumiony ale ciepły głos.
Piosenka, a przy okazji streszczenie całego filmu poniżej :-D

https://www.youtube.com/watch?v=x6yEOnKNiiY

Nie mogę teraz nic absorbującego, dopóki nie skończę tego co mam zrobić - tydzień na pewno. Za bardzo mnie te dramy absorbują, kto by się spodziewał. Ale za to słucham sobie rożnych soundtracków do pracy.

Jednym słowem witaj kolejna, niespodziewana fazo :-D :cheerleader2: :banan:

<a to wszystko przez Was :nudelkula1_zolta: :wink: >

Aragonte - Pon 21 Lut, 2022 22:28

BeeMeR napisał/a:
Czy wspominałam jak pięknie Lee Jin Wook mruga? Tak, wolno, jakby leniwie - pasuje do postaci :serce:

On w ogóle prezentuje się w tej dramie świetnie :serce:

Admete - Wto 22 Lut, 2022 06:11

O tak jest bardzo atrakcyjny.
Trzykrotka - Wto 22 Lut, 2022 09:41

Patrzyłam wczoraj na zapowiedzi nowych dram i proszę! Są wśród nich nawet bardzo krótkie :lol: Może to jakiś nowy trynd?
4 odcinki Sondtrack No 1 z Park Hyung Sikiem ze Strong Woman i - niestety tą lalą Han So Hee. Ale może przez 4 odcinki z nią wytrzymam, bo Hyung Sika chętnie zobaczyłabym.
Why Her? kolejny noona romance, ale chyba połączony z kryminałem, z inną Panną Oh i młodziakiem z True Beauty. Ona wykładowca, on student, praz jakiś zUy czebol razem z nimi.
Tomorrow - raczej się nie ekscytuję. Coś o aniołach śmierci, z naszą Sam Jang i Lee Soo Hyukiem oraz tym ładnym młodym z Porcelanowego króla.
From Now Showtime - "policja i duchy" - już ziewam. Obsada nie kusząca
No i last but not least - Pachinko.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pachinko_(TV_series)
Produkcja amerykańska, z międzynarodową obsadą, saga rodzinna przez pokolenia. Gra pani Youn Yuh Jung, ta starsza pani, która zdobyła Oskara za Monnari, oraz - ta-dam- Lee Min Ho. Ciekawa jestem jego roli, bo nie dość, że to lata 30 i kostium ładny, to może wreszcie po tych wszystkich syrenkach i królach z alternatywnej rzeczywistości LMH zagra jakąś normalną postać.
Kilka odcinków, niewiele, to też zachęta.

BeeMeR - Wto 22 Lut, 2022 10:00

Trzykrotka napisał/a:
Makijaż operacyjny to chyba tylko Kajol w Fanaa miała lepszy, brawo
Pod operację oczu, owszem :lol: Ta została postrzelona, jak to lekarz fachowo określił "w ważne części ciała", na oko prawe płuco albo obojczyk :wink: wzięli ją na stół jak stała. Potem na koniec miała sukienkę na ramiączkach i ani śladu blizny w miejscu, gdzie wcześniej obficie krwawiła przez koszulkę :lol:
Uwielbiam medycynę dramową i inne absurdy :lol:
Ja już kiedyś wspominałam, że mi się lakorny trochę z bolly kojarzą i niewątpliwie spełniają bardzo podobną rolę. :mrgreen:

RR - karm fazę, póki trwa :kwiatek:

Żeby to Pachinko było dobre to gym obejrzała, ale ja już mam bardzo mało wiary w LMH :mysle:
Nawiasem, Loana, oglądałaś City Huntera? Park Min Young taka młoda i śliczna :serce:

Loana - Wto 22 Lut, 2022 10:28

BeeMeR napisał/a:
Nawiasem, Loana, oglądałaś City Huntera? Park Min Young taka młoda i śliczna

No mam to na liście, ale na razie nie włączałam, bo co prawda jest Park Min Young, ale też Lee Min Ho... muszę z nim skończyć chociaż jedną inną dramę, a się nie mogę zebrać... Bosz, ja nawet włączyłam sobie melodramat, a nie kontynuowałam dramę z nim :P Spróbuję tego Kinga skończyć, to wtedy może pomyślę nad City Hunterem :P

BeeMeR - Wto 22 Lut, 2022 10:45

LMH ma okropną fryzurę, ale jest w tej roli niezły, a jak łyknęłaś Payakorn to City Huntera też dasz radę :wink: no i jest tam przystojny prokurator :serce: oraz kilka innych barwnych postaci.
Trzykrotka - Wto 22 Lut, 2022 10:48

BeeMeR napisał/a:

Żeby to Pachinko było dobre to gym obejrzała, ale ja już mam bardzo mało wiary w LMH :mysle:

To amerykańska produkcja, a LMH nie gra głównej roli, a epoka jest ciekawa. Ja mam ochotę choć spróbować.

A propos Park Min Young, to przypomniała mi się jej dawna sesja reklamowa jakiejś marki odzieżowej, w której wystąpiła z Jun KI. Jacy oni oboje byli śliczni i młodzi
https://www.youtube.com/watch?v=8U1XPkINe2U

BeeMeR - Wto 22 Lut, 2022 10:52

No właśnie, epoka ciekawa, mnie chodziło tylko o to, że LMH nie stanowi wabika, ale kto wie, może nas zaskoczy na plus :wink:
Trzykrotka - Wto 22 Lut, 2022 11:07

Loana napisał/a:

No mam to na liście, ale na razie nie włączałam, bo co prawda jest Park Min Young, ale też Lee Min Ho...

Oni wtedy byli parą w życiu i ładnie rezonowali na ekranie :serce:

A LMH wyglądał tak

RaczejRozwazna - Wto 22 Lut, 2022 11:23

Te krótsze dramy to prezent duchów dramowych dla nowonawróconej ;) Ale opisy na razie mnie nie porywają. Choć chętnie bym z Wami coś obejrzała. O Insiderze z KHN nic nie słychać? :)

Ten niezachęcający LMH w czym grał, żebym mogła się spodziewać? Edit. Wygląda całkiem zachęcająco... :mysle:

Trzykrotka - Wto 22 Lut, 2022 12:07

W ostatniej dramie wyglądał już tak

Lee Min Ho to tak wielka gwiazda, że nawet jak nie gra, to dostaje nagrody branżowe :lol: Niestety, leniuch z niego i w niczym porządnym już od dawna nie gra. Dlatego BeeMer już straciła nadzieję :lol: Kręci wielkobudżetowe, wielkie super-produkcje, tyle, że mięska w tym mało.

RaczejRozwazna - Wto 22 Lut, 2022 12:09

To jakiś koreański "książę i ja"? :lol:
Trzykrotka - Wto 22 Lut, 2022 12:13

Król, moja droga, w ostatniej dramie grał króla alternatywnego królestwa Corei...
Drama ma tytuł King. The Eternal Monarch i właśnie Loana się z nią zmaga.

Loana - Wto 22 Lut, 2022 12:17

Trzykrotka napisał/a:
Drama ma tytuł King. The Eternal Monarch i właśnie Loana się z nią zmaga.

Oj zmagam się, zmagam... nie, żebym nie miała zachęt, bo gra aktorka, którą bardzo polubiłam w Goblinie; jest super podwójna rola ochroniarza, naprawdę zabawna; budżet mieli wielki i co prawda czasem PPL walą w twarz, ale wizualnie jest bardzo ładnie i kolorowo. Jest element fantastyczny, jest romans*, mają być też podróże w czasie... Dwa razy już zaczynałam tą dramę i za pierwszym razem doszłam do 8 odcinka, za drugim do 10... muszę się przemóc i w końcu to zakończyć, bo aż mi głupio, że mnie to tak nudzi :P
*ale przyznaję, że ten romans to nawet nie na kolanie, ale kufa na pięcie pisali -_-'...

RaczejRozwazna - Wto 22 Lut, 2022 12:21

Co za poświęcenie... :lol:

Zaraz, czy ja go znam z trailera Faith?