Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14
Trzykrotka - Pią 09 Lut, 2018 12:45
Ja też w pracy, buuuu
Otwieram tam, gdzie transmisja w internecie i czytam:
12:35
Za nami kolejne ekipy: Luksemburczycy, Litwin, a po nich reprezentacja Madagaskaru, Malezyjczycy
BeeMeR - Pią 09 Lut, 2018 12:46
| Trzykrotka napisał/a: | | Za nami kolejne ekipy: Luksemburczycy, Litwin, a po nich reprezentacja Madagaskaru, Malezyjczycy | Czyli przegapiłam tego jednego reprezentanta
/kursuję teraz kuchnia-pokój /
Trzykrotka - Pią 09 Lut, 2018 13:45
| BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Za nami kolejne ekipy: Luksemburczycy, Litwin, a po nich reprezentacja Madagaskaru, Malezyjczycy | Czyli przegapiłam tego jednego reprezentanta
/kursuję teraz kuchnia-pokój / |
Byle nie machali za bardzo tabliczkami
Anaru - Pią 09 Lut, 2018 14:01
Nie mieli tabliczek tylko gałązki niesione przez śnieżynki
https://twitter.com/hashtag/PyeongChang2018?src=hash
https://twitter.com/Eurosport_PL/status/961935222106476544/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fsport.se.pl%2Finne-sporty%2Fsporty-zimowe%2Fpjongczang-2018-na-zywo-ceremonia-otwarcia-live-relacja-online-z-igrzysk-olimpijskich_1039672.html
Trzykrotka - Pią 09 Lut, 2018 14:41
Mam nadzieję, że to obejrzę z powtórki. Piszą, że Boguś, Donghae, Suzy i jeszcze kilka hallyu gwiazd biegło ze zniczem. A komuś tancerze w czerwonych strojach kojarzyli się z Hwarangami.
Aragonte - Pią 09 Lut, 2018 14:45
| Trzykrotka napisał/a: | | Mam nadzieję, że to obejrzę z powtórki. Piszą, że Boguś, Donghae, Suzy i jeszcze kilka hallyu gwiazd biegło ze zniczem. A komuś tancerze w czerwonych strojach kojarzyli się z Hwarangami. |
A Ma Wang nie biegł?
Trzykrotka - Pią 09 Lut, 2018 14:47
| Aragonte napisał/a: |
A Ma Wang nie biegł? |
leżał biedak w szpitalu i komentował do ekranu.
Aragonte - Pią 09 Lut, 2018 14:48
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
A Ma Wang nie biegł? |
leżał biedak w szpitalu i komentował do ekranu. |
A nie przygotowywał się psychicznie do odłączenia aparatury?
Trzykrotka - Pią 09 Lut, 2018 14:51
| Aragonte napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
A Ma Wang nie biegł? |
leżał biedak w szpitalu i komentował do ekranu. |
A nie przygotowywał się psychicznie do odłączenia aparatury? |
Nie, to już było po tym, jak dowiedział się, ile dzieci naprodokował
Agn za każdym razem kiedy czytam o twoim zupowym termosiku (cudny jest ) to się zastanawiam, czy też możesz z niego dzwonić do Oh Gonga
Aragonte - Pią 09 Lut, 2018 15:01
| Trzykrotka napisał/a: | Nie, to już było po tym, jak dowiedział się, ile dzieci naprodokował |
I że ma sekretną kochankę, o której nic nie wie, a pewnych atrybutów nie używał od tysiąca lat, jak twierdzi
| Trzykrotka napisał/a: | Agn za każdym razem kiedy czytam o twoim zupowym termosiku (cudny jest ) to się zastanawiam, czy też możesz z niego dzwonić do Oh Gonga |
Agn raczej nie ma takiej potrzeby, to nie Junki Ja bym chciała, a jakże
BeeMeR - Pią 09 Lut, 2018 15:04
| Trzykrotka napisał/a: | | Piszą, że Boguś, Donghae, Suzy i jeszcze kilka hallyu gwiazd biegło ze zniczem | Bogusia widziałam - acz nie byłam na 100% pewna czy to on
Admete - Pią 09 Lut, 2018 15:04
A będzie jakas powtórka-skrót z otwarcia? Bo ja z tych, co dopiero w tym tygodniu zorientowali się, że to w Korei jest - byłam święcie przekonana, że w Chinach
Aragonte - Pią 09 Lut, 2018 15:07
| Admete napisał/a: | A będzie jakas powtórka-skrót z otwarcia? Bo ja z tych, co dopiero w tym tygodniu zorientowali się, że to w Korei jest - byłam święcie przekonana, że w Chinach |
Ja od czasu ogłoszenia hiatusu wiedziałam, że są w Korei
Ale mam nadzieję, że Hwayugi hiatus nie dotknie
Inna sprawa, że pewnie wpłynie to na ratingi.
BeeMeR - Pią 09 Lut, 2018 15:14
| Aragonte napisał/a: | | Ja od czasu ogłoszenia hiatusu wiedziałam, że są w Korei | Tak jak ja
CSW też niósł znicz - i wiele innych sław
https://www.koreaboo.com/...chang-olympics/
Trzykrotka - Pią 09 Lut, 2018 15:25
Faktycznie I nawet wydawało się, że będzie krzyczał kamsamida i faighting, jak prezes Woo Hwi
| Admete napisał/a: | | A będzie jakas powtórka-skrót z otwarcia? |
Na pewno będzie Eurosport uruchomił na olimpiadę 3 dodatkowe kanały. Ja też na to liczę.
Admete - Pią 09 Lut, 2018 15:29
Nie mam kablówki. No to nie obejrzę. Szkoda, że ta olimpiada w ogóle jest. Ja mam urlop, a tu nie będzie co oglądać. A długo to całe zamieszanie ma trwać? Dwa tygodnie? Naprawdę nie znoszę takich imprez. Zaburzają człowiekowi życie
Aragonte - Pią 09 Lut, 2018 15:29
| Trzykrotka napisał/a: | Faktycznie I nawet wydawało się, że będzie krzyczał kamsamida i faighting, jak prezes Woo Hwi |
Może w ogóle ten jego występ ze zniczem w Hwayugi to był też taki meta-żart?
Trzykrotka - Pią 09 Lut, 2018 15:59
| Aragonte napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | Faktycznie I nawet wydawało się, że będzie krzyczał kamsamida i faighting, jak prezes Woo Hwi |
Może w ogóle ten jego występ ze zniczem w Hwayugi to był też taki meta-żart? |
Nie zdziwiłabym się
Admete, nie martw się, na pewno będziesz miała co oglądać. Otwarcie jeśli nie w kablówce, to w internecie na pewno będzie.
BeeMeR - Pią 09 Lut, 2018 16:05
A jakby co to jakiś seguk dawno skończony
Aragonte - Pią 09 Lut, 2018 16:06
Albo coś lubianego do powtórzenia we fragmentach
Admete - Pią 09 Lut, 2018 16:53
Na razie jest Vera. Widziałam fragmenty przed chwilą. Jakieś 20 minut. Koreańczycy są doskonali jeśli chodzi o takie rzeczy. Może jeszcze gdzieś obejrzę inne fragmenty.
Aragonte - Pią 09 Lut, 2018 20:53
Hwayugowe fanvidy, wrzucam, żeby nie zgubic, może Trzykrotka sobie obejrzy:
https://www.youtube.com/watch?v=s8zUQmKzyLQ
https://www.youtube.com/watch?v=xkbfhqigK4w
https://www.youtube.com/watch?v=Wyy6MoUzH78
A ten chyba już linkowałam, ale podrzucę jeszcze raz, bo strasznie mi wlazła do głowy ta piosenka i nie chce się odczepic:
https://www.youtube.com/watch?v=B7XBD4BWCCI
Trzykrotka - Pią 09 Lut, 2018 22:51
| Aragonte napisał/a: | | Hwayugowe fanvidy, wrzucam, żeby nie zgubic, może Trzykrotka sobie obejrzy: I |
Jakie ciekawe Podziwiam ludzi, którzy z danego materiału tworzą całkiem nową opowieść czasami. mimo, że jest z tym masa roboty, jakoś dziwnie się cieszę na powrót do poczatku i tłumaczenie pierwszych odcinków. Już mi się zapomniało, ile pięknych ujęć tam było. Oh Gong na przejciu dla pieszych, patrzący bezczelnie w oczy zaszokowanej Sun mi, która widzi go po raz pierwszy od tamtej chwili w dzieciństwie, kiedy go uwolniła, a on ją oszukał i zostawił na pastwę gniewu Niebios. I piękne były te chwile, kiedy jeszcze nie było między nimi Geum Gang Go, a on rozpalał dla niej światło i puszczał fajerwerki prostym strzepnięciem palcami
Mam za sobą połowę literek do 12. Jutro zlot, więc tym razem nie wyrobię się przed premierą 13, choć i tak od kiedy Bu Ję zastąpiła demonica, mówi się w dramie o wiele mniej , a więcej rzuca ukośnych spojrzeń i czaruje przy pomocy róż - da tłumacza to ulga Oj, jak mi się podobało, że h Gong obchodził się z szamanką bez ceremonii - za kark złapał jak mlodego psiaka, w łeb trzasnął Może nie da jej się ogłupić bez reszty.
Obejrzałam duże fragmenty otwarcia olimpiady. Piękne było, imponująco sprawnie przygotowane
Aragonte - Sob 10 Lut, 2018 00:08
| Trzykrotka napisał/a: | | Już mi się zapomniało, ile pięknych ujęć tam było. Oh Gong na przejciu dla pieszych, patrzący bezczelnie w oczy zaszokowanej Sun mi, która widzi go po raz pierwszy od tamtej chwili w dzieciństwie, kiedy go uwolniła, a on ją oszukał i zostawił na pastwę gniewu Niebios. I piękne były te chwile, kiedy jeszcze nie było między nimi Geum Gang Go, a on rozpalał dla niej światło i puszczał fajerwerki prostym strzepnięciem palcami |
Ja pamiętam, jak Oh Gong pilnował swojej zdobyczy przez całą noc i odpędzał tymi fajerwerkami zgłodniałe duchy I jak ze śmiechem na ustach zamieniał się w trąbę powietrzną paroma ruchami wachlarza tuż po swoim uwolnieniu
Wiem, że ta drama jest niedoskonała, że Goblin miał lepsze efekty itepede, ale nic nie poradzę - strasznie mi się teraz te początkowe, baśniowo-SPN-Grimmowe odcinki Hwayugi podobają Oglądałam je już ładne kilka razy.
Edit: nowe fotki z 13. odcinka - wkurzony na Niebiosa, baaardzo zuy Oh Gong
Trzykrotka - Sob 10 Lut, 2018 00:18
| Aragonte napisał/a: |
Wiem, że ta drama jest niedoskonała, że Goblin miał lepsze efekty itepede, ale nic nie poradzę - strasznie mi się teraz te początkowe, baśniowo-SPN-Grimmowe odcinki Hwayugi podobają Oglądałam je już ładne kilka razy. |
Buuuu, to jest właśnie wada robienia napisów do bieżącej dramy - na nic innego nie ma czasu. wczoraj wieczorem naszła mnie chęć obejrzenia jeszcze raz historii lubieżnego demona, który porwał Sam Jang do świata ze zdjęcia, czyli historię o tym, jak GGG znalazło się na nadgarstku Małpiego Króla. I następnego odcika, kiedy to SOG już zauważył, ak działą GGG i domagał się dezaktywacji przez powtórkę aktywacji
W ogóle nie porównuję tych dwóch dram, glównie dlatego, że Goblin znudził mnie i zmęczył po chyba 3 odcinkach. Ale technicznie na pewno był lepszy, miał więcej pięknych plenerów, no i aktorka była lepsza. Ale znowu; duet męski nie umywał się do obecnego, a na dodatek dziewczynka w uczniowskim mundurku jakoś nie mogła u mnie mentalnie "zagrać" jako partnerka Goblina.
Słyszałam smaczną historyjkę, nie wiem, czy prawdziwą, na temat wieku bohaterki Goblina Otóż - miała ona być dorosłą kobietą, 25-27 letnią. Ale ostre weto ostawił jeden ze sponsorów - producent mundurków szkolnych.
O, teraz mi się coś skojarzyło Wiecei, co łączy panie grające główne role w Goblinie i Hwayugi? Otóż zagrały tę samą postać, jedna w dramie, druga w filmie. Nasza Sam Jang gra Seol w filmowej wersji Cheese In a Trap. Premiera filmu ma być w kwietniu, a obsada jest wyraźnie starsza od bardzo młodej, dramowej.
|
|
|