Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku
Admete - Nie 15 Sty, 2017 19:04
A ja jestem w 3 odcinku Crime squad - fajny ten główny detektyw Trochę jest krzyczenia i latania, ale da się znieść.
Aragonte - Nie 15 Sty, 2017 19:06
Admete, pokaż tego fajnego detektywa
| Trzykrotka napisał/a: | Zauważyłaś, że nie mówił jeszcze tym pięknym, głębokim głosem Jung Woo?
Yoon Si Yoon ma straszne ADHD, ale też tak absurdalnie dużo uroku, że nie mogłam mu się oprzeć i nie lubić go. Ale romansowo kibicowałam panu Mulderowi. |
No cóż, aktor może sobie obniżyć głos do danej roli - Liv Tyler zrobiła coś takiego do roli Arweny, a Matthew McFadyen - do roli Atosa
Romansowo kibicuję Mulderowi, ale widzę, że to Enrique ma większe możliwości wydobycia panny z jej skorupy. Zresztą Enrique w sumie łatwo polubić
BeeMeR - Nie 15 Sty, 2017 19:47
Oni w większości - hwarangi - mają ładny makijaż
Panna od Księcia z Legend urodziła nie tak dawno chyba syna, może chcieć wrócić do dramalandu (nie wiem po co, okropna jest porównywalnie z Drugą z My Girl
| Admete napisał/a: | | jestem w 3 odcinku Crime squad - fajny ten główny detektyw | Który to ten główny? Czy to Homicide?
(w takim razie główny to Jumong, tylko starszy )
Aragonte - Nie 15 Sty, 2017 19:59
| BeeMeR napisał/a: | Oni w większości - hwarangi - mają ładny makijaż |
Fakt - możemy się od nich uczyć
Główny z FBND skojarzył mi się z Junkim w cywilu (przez to ADHD) i nie może mi się to skojarzenie odczepić. Tylko że Junki ładniejszy, wiadomo
A Druga okropna jak nie wiem co
Admete - Nie 15 Sty, 2017 20:12
| Aragonte napisał/a: | | Admete, pokaż tego fajnego detektywa |
On tam chodzi rozczochrany jak nieboskie stworzenie, bo to rok 2011 - teraz by go obcięli na krótko. Ten pan:
http://asianwiki.com/Song_Il-Kook | BeeMeR napisał/a: | | w takim razie główny to Jumong, tylko starszy ) |
Wiem, że to on - skojarzyłam, poza tym pewnie po tym tropie wyszukałaś serial Na razie wolę coś, co ma 16 odcinków, a nie 80, ale i na to pewnie przyjdzie czas
BeeMeR - Nie 15 Sty, 2017 20:38
| Admete napisał/a: | pewnie po tym tropie wyszukałaś serial | Nie, po prostu regularnie włazi mi w oczy na którymś forum i tak mi się kojarzyło że może a nuż twój gatunek dramowy
Teraz odkryłam, że to Jumong, jak sprawdziłam kto to ten główny - kojarzyłam tego z F44
Aragonte - Nie 15 Sty, 2017 20:50
Pan całkiem fajny, Admete. W niczym go nie widziałam (sprawdziłam listę dokonań ).
Admete - Nie 15 Sty, 2017 21:22
Pan fajny i bohater w moim typie - udręczony Ale humoru też trochę jest.
Trzykrotka - Nie 15 Sty, 2017 21:54
| Aragonte napisał/a: |
Fakt - możemy się od nich uczyć |
Nie powiem, młody policjant z Achiary też ma pięknie zrobione oczy. Makijażyści wpadli na świetny pomysł tych brązowych kresek, które dodają oczom wyrazistości, a nie wyglądają na eyeliner.
Odcinek 6 Achiary - kurcze, chyba muszę powtórzyć. Pogoda jest tak senna, że obejrzałam go w jakimś półśnie. Nie jest to w kazdym razie drama, która trzymałaby na brzeżku krzesła - wszystko dzieje się dość spokojnie, mimo duchów, szkieletu i brzydkich sprawek mieszkańców.
| Aragonte napisał/a: | Główny z FBND skojarzył mi się z Junkim w cywilu (przez to ADHD) i nie może mi się to skojarzenie odczepić. Tylko że Junki ładniejszy, wiadomo
|
Ta Druga tylko w BBF grała miłą postać, a poza tym same wiedźmy, jak choćby w Gumiho.
Moim zdaniem skojarzenie YSY z Jun Ki jest jak najbardziej zasadne. Podobny poziom ADHD i taka trochę eflia uroda. Moim zdaniem, próbował też powtórzyć sztuczkę Jun Ki na zmianę emploi z flower boya na mężczyznę, czyli poszedł do wojska jako chłopiec, a wrócił z niego do dramalandu rolą w Mirror, gdzie grał bardziej stonowanego, spokojniejszego bohatera. Tylko junkowy Arang jest dramą bardzo udaną, a Mirror nie.
Aragonte - Nie 15 Sty, 2017 22:36
Poziom ADHD niewątpliwie zbliżony
Mulder na pijaku mnie rozbawił Dał się przyłapać z karteczką przed drzwiami lubej, zwiewał stamtąd w podskokach (i z karteczką post-in przyklejoną z tyłu do spodni ). Ech, szkoda mi go nieco.
Piękna jest też konfrontacja obu panów - Quasi-Junki/Enrique kontra Mulder - podczas której Mulder zostaje rozbrojony mentalnie, ba, nawet o numer telefonu go poproszono A zaraz potem Enrique odkrył naszywkę Realu Madryt na ciuchach Muldera i z radością odnajmił, że oto trafił mu się "rywal" jako kibicowi Barcelony
Całkiem fajną muzykę dobierają, muszę przyznać.
Edit: no i rywale spędzili całą noc w salonie gier
Aragonte - Nie 15 Sty, 2017 23:07
Przerywnik - ktoś widział te fotki naszego Jaśka? To być może z tego nowego filmu - jaki śliczny psiak z nim jest na tych zdjęciach
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15355740_1187444548017631_4568827237051642095_n.jpg?oh=9a65d48297d4338ac773c967b4fe787a&oe=5921A7D7
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15492448_1187444854684267_4838518783324729816_n.jpg?oh=186d064539e04075dbbfdbce33dc0c36&oe=58DE74C3
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15492109_1187444911350928_2735768748019938331_n.jpg?oh=e23836bed5ae108eaa42e342dd7983b0&oe=59205D57
Trzykrotka - Nie 15 Sty, 2017 23:44
Oj, pamiętam, że mecze Barcy potem często w dramie się oglądało
Pamiętam, jak Mulder uciekał z karteczką na tyłku
Jeśli psina będzie grała z Jaśkiem, to Jaśkowi współczuję. Pokona go i zagarnie wszystkie piski widowni Obaj cudni.
Achiara numer 7 za mną - oj, paskudnie wygląda sprawa z nieudanymi i niechcianymi dziećmi - aż mi się żal zrobiło tej męczącej małej czebolówny. Albo odcinek był żwawszy, albo ja odpoczęta, bo świetnie mi się oglądało.
Aragonte - Pon 16 Sty, 2017 00:07
| Trzykrotka napisał/a: | Oj, pamiętam, że mecze Barcy potem często w dramie się oglądało
Pamiętam, jak Mulder uciekał z karteczką na tyłku |
A teraz odcinek zakończył się znaczącym spotkaniem bohaterki, Muldera i Suczy-Drugiej, która zapewne odniosła wrażenie, że tamta dwójka szlajała się gdzieś całą noc i dopiero teraz wróciła
| Trzykrotka napisał/a: | Jeśli psina będzie grała z Jaśkiem, to Jaśkowi współczuję. Pokona go i zagarnie wszystkie piski widowni Obaj cudni. |
Oj, będą piski - cudny szczeniaczek
Ale Jasiek też niczego sobie
Agn - Pon 16 Sty, 2017 00:13
| Trzykrotka napisał/a: | | młody policjant z Achiary też ma pięknie zrobione oczy |
Nie zwróciłam uwagi. Ja na niego patrzę całościowo i mam wrażenie, że on ma może z 5 lat. No serio - wygląda jak chłopczyk!
Obejrzałam czwarty odcinek i robi się coraz gęściej. Klimat to ta drama ma taki, że palce lizać. A że z postaci każda ma coś za uszami i każda coś kryje - ojoj, jeszcze nie raz z niepokojem na krawędzi fotelika będę to oglądać.
Niezła jest wróżka z naprzeciwka. Cudna była scena, w której zjawił się u niej młody policjant.
- Skąd pani to wie?
I ona pokazuje paluchem w górę, a tam neon, obwieszczający, że to wróżka. Rozmowa trwa dalej, policjant o coś pyta, ona na to:
- A kto to może wiedzieć?
I teraz on pokazuje do góry paluchem.
Cudne!
Ale np. była w tym odcinku scena, kiedy to policjant podsumował, że ofiara zniknęła i kompletnie nikt jej nie szukał (faktycznie - dziwne, że nikt się nie zainteresował, że młoda kobieta nagle zniknęła, ale to tylko kroi większe pytanie - KTO ją zabił? i czy aby nie całe miasteczko? ). Podjeżdża do tego swojego kolegi z pracy i mówi mu, że on też mieszka sam, nie ma tu rodziny, przyjaciół, nikogo i że gdyby zniknął, to on go prosi, by go szukał, by się zainteresował, co się mogło stać, a nie przeszedł nad zniknięciem do porządku dziennego.
Twórcy serialu niepotrzebnie osłabili nastrój tego momentu, bo moim zdaniem cudownie by to zagrało w wersji na poważnie. No ale nie oparli się - poleciała weselsza muzyczka, a starszy kolega pogonił go do roboty.
Szkoda.
Inna sprawa - gówniara od pracy w czebolostwie mnie tak irytuje, że wiwatowałam, kiedy zgarnęła opieprz od policjanta. I to nie jakieś byle huknięcie - totalnie na nią nakrzyczał. Należało się smarkuli.
Swoją szosą solidne wrzaski zaliczył nasz policjant. Ale mu się oberwało! Aż trzeszczało...
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie jest to w kazdym razie drama, która trzymałaby na brzeżku krzesła - wszystko dzieje się dość spokojnie, mimo duchów, szkieletu i brzydkich sprawek mieszkańców. |
Ja siedzę na brzeżku. Tak się wkręciłam, że jak się pojawiło widmo w szybie samochodu, to podskoczyłam. Tam naprawdę jest trochę jak w Miasteczku Twin Peaks.
Jakie on rozkoszne minki do tego psiaka strzela!
Admete - Pon 16 Sty, 2017 05:34
Jasiek śliczny, piesek tylko ładny. Możecie dostać pieska
Aragonte - Pon 16 Sty, 2017 09:53
| Admete napisał/a: | Jasiek śliczny, piesek tylko ładny. Możecie dostać pieska |
A ty weźmiesz do adopcji BYH?
Hwarangi dzisiaj
Zdjęcia z ich debiutu
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C2OESrLW8AAP3d3.jpg:large&key=13e3646d2b35d641d1088caac532dff1a36f2c6514e4a555519b78a8f080b9f6
Jaka piękna baletnica (Su Ho) na pierwszym planie
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C2OEh5WWIAEeOjl.jpg:large&key=4728062652c21649a82cd3cdb7850a4674a24c14f589bab496d6cecc2a3ef029
Ban Ryu (zepsuje występ czy też nie? ):
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C2OFApzXcAAKtZA.jpg:large&key=7e4afde95e8493242f5549e24250f11644c7282a60914e059223ab5a8f68c4b4
Trzykrotka - Pon 16 Sty, 2017 10:23
Juhuuu! Doczekać się nie mogę, żeby zobaczyć ich pląsy.
Jestem pewna, że zachwycone oczy panien z Silli przeważą gniew dziadka-ojca i Ban Ryu zatańczy z nie mniejszym wdziękiem niż Su Ho - ja cie, ale ma pozę
W Achiarze póki co widać, że tam wszystko idzie jak reakcja łańcuszkowa. Ktoś, kto robi coś złego, oberwał albo obrywa od innych - i oddaje. To na pewno tyczy się czebolówny, jej matki, kto wie, czy i nie czebolowicza. Farmaceutka też w coś ewidentnie gra. Wydaje mi się, że na dodatek niecnie wykorzystywane są dzieci, ten mały z porażeniem mózgowym na pewno. Czy mnie się wydawało, czy farmaceutka sama zmieniła mu leki? Teraz wypiera się związku ze zmianami z zachowaniu dzieciaka.
Smarkata bezczelna nastolatka może się zdrowo przejechać, bo za wielu osobom zachodzi za skórę, jakby nie wiedziała, co się wokół niej dzieje.
Aragonte - Pon 16 Sty, 2017 12:34
Fiu, fiu, księżniczka z mieczem - może dostaniemy ciekawą postać?
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C2SLiIsWQAAuV0-.jpg:large&key=8454ad077480c247e9e0c1e58be76f14d9da499b9fb557fdc415b87a006b96dc
Edit: buuuu, pokaz Hwarangów dopiero jutro. Zdaje się, że ten odcinek będzie spokojniejszy, niestety (no i Ah Ro będzie miała sporo okazji do płaczu, hmmm).
Admete - Pon 16 Sty, 2017 16:53
Podejrzałam wątek soompi na temat Romantic Doctor i wszytko dobre, co się dobrze kończy Jutro odcinek specjalny, który ma być prequelem
BeeMeR - Pon 16 Sty, 2017 17:27
| Aragonte napisał/a: | Zdjęcia z ich debiutu | Hot debiut
Oj, też czekam na ten debiut Fajne mają stroje
| Cytat: | jestem pewna, że zachwycone oczy panien z Silli przeważą gniew dziadka-ojca i Ban Ryu zatańczy z nie mniejszym wdziękiem niż Su Ho - ja cie, ale ma pozę | Zwłaszcza takiej jednej panny No i pewnie oberwie od dziadka za to, tudzież od braciszka panny jak sądzę również
Agn - Pon 16 Sty, 2017 18:10
| Trzykrotka napisał/a: | | Smarkata bezczelna nastolatka może się zdrowo przejechać, bo za wielu osobom zachodzi za skórę, jakby nie wiedziała, co się wokół niej dzieje. |
Och, mam wielka nadzieję, że oberwie po dupsku tak, że się nie pozbiera. Serio, dostaję dreszczy gdy tę smarkulę widzę na ekranie.
6 odcinków za mną. Świetne to jest.
Hwarangi... może pojutrze coś obejrzę. Bo dogonić i tak was nie dogonię.
Admete - Pon 16 Sty, 2017 18:59
Kolejny zwiastun Hong Il Dong:
http://tv.naver.com/v/1377
Aragonte - Pon 16 Sty, 2017 22:36
Nie wyświetlał mi się zwiastun
Dzisiejsze Hwarangi są raczej smętnawe i mało się w nich dzieje. Jutro powinno być ciekawiej, sądząc z zajawki. Podobała mi się całkiem księżniczka - niiunią to ona na pewno nie jest, raczej nieodrodną córeczką mamusi
Mam ochotę udusić tego, kto wybrał tę piosenkę na koniec
BeeMeR - Pon 16 Sty, 2017 23:12
| Admete napisał/a: | Nie wyświetlał mi się zwiastun | Mi też nie - tu jest:
http://tv.naver.com/v/1377847
Hwarangi tez mnie nie zachwyciły - jestem w połowie, mam ochotę zdzielić króla przez łeb za twardogłowe wdupiemanie co ona myśli W tym odcinku zaczął mnie drażnić, jak go lubię
Trzykrotka - Pon 16 Sty, 2017 23:42
Sama nie wiem, czy trailer Hong Gil Dong mnie zachęca do oglądania - póki co raczej nie. Za bardzo kojarzy mi się z takim jakimś chińskim dzieUem, które Gosia właśnie ogląda z wypiekami. Bohaterka, choć jest księżniczką, mieszka w Zakazanym Mieście i będzie cesarzową, to co rusz niemal traci życie. A to ją wybiczują. A to prawie ogolą na łyso. To podtrują, to spoliczkują, to (ostatnia akcja przed pójściem spać) chcą powiesić. Ja wywracam oczami, ona się emocjonuje, a ten trailer jakoś dziwnie mi się z tym czymś kojarzy.
Taaa, dziś w Hwarangach płaczu i westchnień było tyle, że firanki się unosiły Kto wie, może powoli wygaszają kwikliwy początek i będą przechodzić do poważniejszych tematów Oby nie - to znaczy, poważniej być musi, tematów jest na tyle, ale nie tak od razu, proszę Nie tak skokowo.
Księżniczka mnie skonfudowała. Po pierwsze, to nieco zaskoczyła mnie decyzja do wysłania panny na nocleg w sam środek morza testosteronu. Choć, jak było widać, burzy hormonów nie pobudziła, więc może wszystko jedno. Po drugie - skoro królowa to jej mamusia, to jakżeż ona może być oblubienicą dla króla? Aż tak wsobny chów stosowali True Bones? Pogubiłam się chyba.
Odcinek mnie też nie powalił. Liczę na występ i dramaty (oby nie dramatozy) jutro.
Gdyby mi się głupi komp nie zaczął sam z siebie aktualizować, to miałabym czas na jeden odcinek Achiary. Co ty myślisz o tym wszystkim, Agn? Bo mnie teraz piekielna mamuśka wysforowała się na czoło peletonu potencjalnych zabójców. Choć to pewnie byłoby za proste. Zabiła czy nie, baba jest paskudna. Wszyscy w tym domu są okropni, no, może co do syna nie do końca jestem pewna.
|
|
|