Fantastyka - Przygody Merlina
Anonymous - Wto 08 Lut, 2011 17:22
Ale Ramzes mógł mieć i drugiego brata, I wtedy Artur żyłby... też.
Pisz Agn pisz, doczekac się nie mogę.
Agn - Wto 08 Lut, 2011 18:13
Stan mego konta nie wpływa dobrze na moją wenę. *ponuro* Dalej nie mam wypłaty, kurza twarz... I za co nabędę pergamin, gęsie pióro i inkaust?!
EDYCJA 1: 2x02: Na razie żadnych trolli nie ma, za to Artur ukrywa swoją tożsamość, a jego tropem podąża bardzo zły pan zabójca. Odcinek niepoprawny politycznie, bo zły jest ciemnoskóry, a ścigany to niebieskooki blondyn.
EDYCJA II: Widzę, że to odcinek wielkich przemów. Najpierw Merlin wygarnął Gaiusowi, gdy ten się przyczepił, że nic nie robi. Teraz Ginewra wygarnęła Arturowi jego zachowanie... A Artur w nagrodę obiecał przygotować obiad. I have a baaaad feeling about this.
EDYCJA III: Artur zajrzał w kurczaka...
EDYCJA IV: Wooooow! Artur pocałował Ginewrę! Ładna scena. A jaka śliczna muzyka w tle poleciała. Lubię takie motywy.
EDYCJA V: A niech mnie, jakie napięcie na końcu! Bomba! Świetnie się bawiłam na tym odcinku.
EDYCJA VI: Nabyłam drogą kupna dwa pierwsze sezony zagranicznej wersji Merlina.
Alicja - Wto 08 Lut, 2011 19:59
ale Andrzej??? gdy będę czytała oczami wyobraźni widzieć będę męża
Zenek też jest fajny
| Agn napisał/a: | | : Nabyłam drogą kupna dwa pierwsze sezony zagranicznej wersji Merlina. |
tak bez wypłaty? popatrz, w księgarni sporo zarabiają
| Agn napisał/a: | | 2x02: Na razie żadnych trolli nie ma, |
już niedługo...
Anonymous - Wto 08 Lut, 2011 20:01
Zazdroszczę!!
Studenci zarabiają tak mało, że nie stać mnie na mini wersję Yody, nie mówiąc już o dwóch Merlinach
Aragonte - Wto 08 Lut, 2011 20:05
| Agn napisał/a: | EDYCJA VI: Nabyłam drogą kupna dwa pierwsze sezony zagranicznej wersji Merlina. |
Wooooow! No to Cię wzięło najwyraźniej Ja dwa pierwsze (brytyjskie) dopiero zamierzam nabyć
Kupiłaś na Allegro? Za ile?
A troll(-ica) pojawi się w odcinku piątym II serii i będzie występować także w szóstym
Edit: zerknęłam na Allegro i z tego, co widzę, to kompletnie mi się nie opłaca kupować tutaj. Te ceny Amazon rządzi zdecydowanie.
Alicja - Wto 08 Lut, 2011 20:09
| Aragonte napisał/a: | | A troll(-ica) pojawi się w odcinku piątym II serii i będzie występować także w szóstym |
ulitowałaś się nad Agn
Agn - Wto 08 Lut, 2011 20:15
No przykro mi, ale nie ochrzczę go już Henrykiem czy innym Mietkiem, bo będzie mi się myliło. Dla mnie to już jest Andrzej. Ej, ale jak ty będziesz widziała swego męża, to może to dobrze?
O ile oczywiście napiszę to cholerstwo...
Dostałam przed chwilą wypłatę, dlatego zaszalałam. Pierwszy kosztował mnie 99 zł, drugi 129 zł. Z amazonu nigdy nie korzystałam. Przeżyję. Dostałam dodatkowe pieniążki, więc akurat było na Merlina. Mnie miałoby brać? Nie, no skąd... Ale jak kiedyś będę chciała nabyć Camelot (który już niedługo startuje), to czy będę mogła zwrócić się o pomoc "jak się to coś obsługuje?"?
Anonymous - Wto 08 Lut, 2011 20:18
Ja nabędę jak podszkolę inglisz i zacznę pracować. O! Za pierwszą wypłatę nabędę sobie Allo Allo, Merlina i małego Yode
Camelot od kwietnia ja?
Agn - Wto 08 Lut, 2011 20:26
Tzn. pierwszy odcinek Camelotu ma być już w lutym, a reszta w kwietniu. Jaja sobie jakieś robią, ale cóż...
Tymczasem nasz drogi Merlin poleciał na wycieczkę, by pomóc (jak mniemam) Morganie. Zadziwia mnie jedno u Morgany - ilekroć chce się wymknąć z pałacu, zakłada pelerynę we wściekłej czerwieni. Ktoś powinien tej kobiecie powiedzieć, że w ciemnym płaszczu bardziej by się wtopiła w tło...
Yvain - Wto 08 Lut, 2011 20:30
| Agn napisał/a: | | zakłada pelerynę we wściekłej czerwieni. Ktoś powinien tej kobiecie powiedzieć, że w ciemnym płaszczu bardziej by się wtopiła w tło... |
takie same miałam skojarzenia, na cholerę jej ta jarzeniówka. Ja wiem, że brunetkom dobrze w czerwieni ale konspira to konspira
Właśnie zauważyłam, że to 1000 post. Trza by to oblać czy cuś
Anonymous - Wto 08 Lut, 2011 20:31
Morgana na te wycieczko to moim zdaniem przyegina, nawet nie chodzi o czerwień, ale o te aksamitne szatki. Ale ona nie wtapia się w otoczenie, tylko zapomina zabrać jeszcze transparentu "Lady Morgana idzie - z drogi"!
Alicja - Wto 08 Lut, 2011 20:34
| Agn napisał/a: | | . Ej, ale jak ty będziesz widziała swego męża, to może to dobrze? |
niekoniecznie, bo to wieśniactwo miało takie brzmienie, hm, pejoratywne
| Agn napisał/a: | | Zadziwia mnie jedno u Morgany - ilekroć chce się wymknąć z pałacu, zakłada pelerynę we wściekłej czerwieni. Ktoś powinien tej kobiecie powiedzieć, że w ciemnym płaszczu bardziej by się wtopiła w tło... |
ale wiesz, to jest takie na czasie, no pretendentka do roli czarwonicy i czerwony płaszcz do tego powinny być obowiązkowo czerwone usta i paznokcie blada cera i kruczoczarne włosy
Agn - Wto 08 Lut, 2011 20:50
Tak, i jeszcze wielkie kły do kompletu!
| lady_kasiek napisał/a: | | tylko zapomina zabrać jeszcze transparentu "Lady Morgana idzie - z drogi"! |
My thoughts exactly! Myślę, że mogłaby wobec tego przestać zachowywać jakieś dziwne pozory, że się niby wymyka, tylko po prostu wymaszerować z zamku w biały dzień przy pełnej obstawie.
| Alicja napisał/a: | niekoniecznie, bo to wieśniactwo miało takie brzmienie, hm, pejoratywne |
Bo moje opowiadanie będzie niesamowicie wieśniackie! Albowiem z moim grafomańskim stylem nie może z tego wyjść nic dobrego. Przepraszam, że twój mąż się w to wszystko wplątał. Acz pomyślałam, że może dzięki temu zajaśnieje tu jakieś światełko, w tym długim, ciemnym tunelu...
Anonymous - Wto 08 Lut, 2011 21:21
| Agn napisał/a: | | My thoughts exactly! |
Wielkie umysły!
Agn - Wto 08 Lut, 2011 21:25
| lady_kasiek napisał/a: | | Agn napisał/a: | | My thoughts exactly! |
Wielkie umysły! |
Itd.
2x04: No nie, Lancelot... i już powłóczystym spojrzeniem rzuca. WARA OD GINEWRY!!! Ona należy do Artura!!!
Swoją szosą Artura wielbię za jego ciche wycieczki, by kogoś ratować.
Alicja - Wto 08 Lut, 2011 21:49
| Agn napisał/a: | | Przepraszam, że twój mąż się w to wszystko wplątał |
z pewnością nie on tylko imię, które nosi
| Agn napisał/a: | | WARA OD GINEWRY!!! Ona należy do Artura!!! |
Właśnie!!!!!!
| Agn napisał/a: | | Swoją szosą Artura wielbię za jego ciche wycieczki, by kogoś ratować. |
i co mu z tego przychodzi? jak tylko się odwróci panna posyła powłóczyste spojrzenia ku innemu
Agn - Wto 08 Lut, 2011 21:52
I właśnie dlatego nigdy nie zrozumiem popularności Lancelota. Gada taki o honorze, a kręci tyłkiem wokół czyjejś kobity. Cała nadzieja w tym, że Ginewra naprawdę coś czuje do Artura. Zna go dłużej, lepiej. Z Lancelotem krótka chwilka i nawet buzi nie było (i niech tak, błagam, zostanie!).
EDYCJA: CO TO ZA CZUŁE WYZNANIA Z LANCEM PRZEZ KRATĘ?!!!
EDYCJA 2: A Artur takie piękne wyznanie nad rzeką przed Merlinem czyni! Jeśli Gwen puści go w trąbę z Lancelotem, przysięgam, że walnę ją w łeb miotłą!
Alicja - Wto 08 Lut, 2011 21:58
| Agn napisał/a: | | Z Lancelotem krótka chwilka i nawet buzi nie było (i niech tak, błagam, zostanie!). |
eeeeeee....
| Agn napisał/a: | | Cała nadzieja w tym, że Ginewra naprawdę coś czuje do Artura. |
ale pamiętasz jak zakończyła się legenda o Arturze? Taka Ginewra zawsze coś czuje, do czasu aż znowu pojawi się nie-rycerski Lancelot na horyzoncie
Agn - Wto 08 Lut, 2011 22:05
Nie, proszę, nie mów mi, że i w tej wersji będzie go kantowała!
Zresztą chciałabym zauważyć, że nie każda wersja się tak kończy. Po pierwsze w oryginalnych legendach w ogóle nie ma tej postaci. A po drugie pamiętajmy o "Królu Arturze" z Clivem Owenem, gdzie Ginewra wybrała Artura.
I chcę oficjalnie oświadczyć, że NIENAWIDZĘ LANCELOTA!!!
EDYCJA: "Jak długo będę żyła moje uczucia do ciebie się nie zmienią!"
KRETYNKA! Wolę jednego Artura z jajami na miejscu, niż 50 Lancelotów...
Swoją szosą to ciekawe, że najpierw było jej fajnie, że ją Artur całuje i wypala mu z tekstem "Może jak będziesz królem, coś się zmieni", a potem leci w ramiona Lancelota. Baby!
Agn - Wto 08 Lut, 2011 22:31
Ciekawostka przyrodnicza - co pijają nieokrzesani ludzie w czasach tuż przed koronacją Artura na króla...
Na końcu było mi ciut smutno. Jakie Ginewrze Artur rzucił spojrzenie... raaaaany, mnie by od razu wszyscy faceci tego świata wyparowali z głowy. Ech...
Kurczę, to teraz trolle? Nie dam rady dwóch odcinków obejrzeć. No to zostanie na jutrzejszy wieczór. Jak Bozia pozwoli...
Dobranoc!
Anonymous - Wto 08 Lut, 2011 22:47
| Agn napisał/a: | | Swoją szosą to ciekawe, że najpierw było jej fajnie, że ją Artur całuje i wypala mu z tekstem "Może jak będziesz królem, coś się zmieni", a potem leci w ramiona Lancelota. Baby! |
Dlatego ja do Lancelota pretensji nie mam. Znalazł swój cel w życiu, swoje ideały. "Tą za którą walczyć chce", wszyscy chcą kochać, i serce nie sługa nie zna co to pany, nie da się przemocą zakuwać w kajdany. Ale Ona? Niech się ogarnie i zdecyduje a nie każdy w wiosce musi być jej. Ja Cię Agn rozumiem, bo ja Artura bym wolała, ale mogłaby ona wybrać inaczej. Jej prawo. ale niech wybierze!
Anonymous - Wto 08 Lut, 2011 23:11
Na wygaszaczu ekranu pokazała mi się fotka pewnego brodatego zioma I wyobraziłam sobie kwik śmiechu Agn.
Alicja - Śro 09 Lut, 2011 07:51
| Agn napisał/a: | | najpierw było jej fajnie, że ją Artur całuje i wypala mu z tekstem "Może jak będziesz królem, coś się zmieni", a potem leci w ramiona Lancelota. Baby! |
właśnie o tym wcześniej pisałam
| lady_kasiek napisał/a: | | Dlatego ja do Lancelota pretensji nie mam. |
a powinnaś, jeśli sobie przypominam pisałaś coś prędzej o honorze rycerskim nawet gdyby do stóp mu padła bez ubrania...
Agn - Śro 09 Lut, 2011 09:43
I stąd mój sprzeciw wobec postaci Lancelota w ogóle. Jak go nie dorzucać, to Ginewra nie ma takich dyrdymałowatych dylematów i po prostu jest z Arturem. A Artur ma na głowie politykę i wojnę, bez dodatkowych atrakcji w postaci problemów małżeńskich.
(Nie powiem, kto właśnie sobie klepnął także 3 sezon...)
| Alicja napisał/a: | lady_kasiek napisał/a:
Dlatego ja do Lancelota pretensji nie mam.
a powinnaś, jeśli sobie przypominam pisałaś coś prędzej o honorze rycerskim nawet gdyby do stóp mu padła bez ubrania... |
Otóż to! Gdzie jego honor, gdy podrywa czyjąś kobietę? Już pomijając wszelkie za i przeciw honoru i podrywu - ten facet zanudzi ją na śmierć. A między nią a Arturem to tak ładnie iskrzy, że hej!
Aragonte - Śro 09 Lut, 2011 10:36
| Agn napisał/a: | | (Nie powiem, kto właśnie sobie klepnął także 3 sezon...) |
Też na Allegro?
Wjeżdżasz mi na ambicję, chyba będę musiała szybko na Amazonie pierwszy i drugi sobie domówić
|
|
|