Seriale - SUPERNATURAL: Winchesterowie kontra reszta świata i zaświata
Admete - Nie 01 Lis, 2009 14:24
| praedzio napisał/a: | Paskuda jestem, wiem. |
No wiesz on był wtedy stary - nie ma się z czego śmiać A tak serio to Dean dostał teraz dodatkową perspektywę i pewne rzeczy zrozumiał. Fajna rzecz.
Agn - Nie 01 Lis, 2009 20:45
Dean: Zamierzasz zastrzelić staruszka, co?
Sam: Nawet nie wiedziałem, czym jesteś. Widziałeś się? Wyglądasz jak...
Dean: Stara laska z Titanica. Wiem. Zamknij się.
Sam: Zamierzałem powiedzieć: Imperator Palpatine.
Bobby: Widzę, że poznałeś już Johna McCaine'a...
Sam: Normalnie jak Dwa zgryźliwi tetrycy.
Dean & Bobby: Zamknij się, Sam!
*KWICZY*
RATUNKU!!!
Ale stara wersja Deana była świetna. No i jak Dean wyszedł z mieszkania wiedźmy, już odmłodzony. Ta radocha! Te podskoki!
Świetny odcinek!
Tylko ta przemowa na końcu... Znowu...
Admete - Nie 01 Lis, 2009 20:51
No co ty? Przemowa krótka była i zaraz ja obśmiali A Ironside to postać z serialu. Gliniarz po wypadku dalej prowadzi dochodzenia, mimo że jeździ na wózku
Agn - Nie 01 Lis, 2009 20:54
Ale równie głęboka i wzniosła. Czekam na odcinek, w którym żaden z bohaterów nie walnie na końcu jakiejś amerykańskiej mądrości.
praedzio - Nie 01 Lis, 2009 20:57
Co do tych przemów końcowych, chyba mam już przesyt. Trochę szkoda, bo nie potrafię się wczuć w słowa, tylko wywracam oczyma do powały.
Za to podobało mi się, kiedy Dean przeprosił Bobby'ego za nazwanie go idiotą.
Agn - Nie 01 Lis, 2009 21:49
A Bobby na to: Za którym razem?
Harry_the_Cat - Nie 01 Lis, 2009 22:46
Nadgonilam wreszcie i jestem na biezaco
praedzio - Śro 04 Lis, 2009 11:20
Świeży, właściwie jeszcze gorący artykuł: http://featuresblogs.chic...isode.html#more
Polecam zwłaszcza fotki z nadchodzących odcinków...
P.S. Jak mi ktoś znajdzie większe zdjęcie i popełni z tego tapetę na pulpet, to będę wielbić, sypać kwiecie pod stopy i takie tam....
P.S.2.
Kristin z E! Online w swojej cotygodniowej kolumnie poświęciła nieco miejsca nadchodzącemu odcinkowi pt. Changing Channels. Z jej opisu wynika, że będzie to epizod wręcz nie z tego świata.
Admete - Śro 04 Lis, 2009 13:04
| Cytat: | | Two months without angels, demons or Winchesters. Talk about hell. |
Będzie ciężko...
Caitriona - Śro 04 Lis, 2009 13:26
Obejrzałam odcinek z podstarzałym Deanem Fajny! Taki lżejszy. Całkiem dobrze dobrali aktora jako podstarzałego Deana. Podobał mi się aktor grający pana wiedźmę No i te wszystkie teksty, o których wspomniałyście, i Dean na koniec skaczący z radości Fajna była też rozmowa Deana z Bobby'm: on naprawdę jest już dla nich prawdziwą rodziną.
Admete - Śro 04 Lis, 2009 13:52
Zabawny odcinek, ale ja zaczynam tęsknic za tymi poważnymi.
Tutaj mnóstwo zdjęć z odcinka Abandon All Hope - Porzućcie wszelką nadzieję. Napis nad brama piekieł u Dantego
http://www.spoilertv.com/search/label/Supernatural
Podobno w tym najnowszym odcinku nawet muzyka będzie dobrana prawie jak w Greysach Nie wiem, czy to zniosę
Kiripke: “We share a music supervisor with ‘Grey’s,’ Alex Patsavas, so she made sure we had the perfect type of songs. I think a few may have even been used on ‘Grey’s.’” Seriously? Seriously.
Gosia - Śro 04 Lis, 2009 16:23
Zajrzałam do tego wątku (zwykle ignorowanego ) bo pewnie obejrzę ten Greysowy odcinek, a jeszcze jak muzyka będzie Greysowa to fajowo
Przy okazji ocenię czy krytyka Greysów udana czy nie.
Ale tak nawiasem to sądzę, że zrobili ten odcinek dla reklamy
Admete - Śro 04 Lis, 2009 16:39
Nie potrzebują reklamy, uwierz mi Dostaną pewnie bez kłopotu nowy sezon. Dla niewielkiej telewizji CW Supernatural to prawdziwa żyła złota. Oni nie mają takiego zasięgu jak ABC ani kasy, ale radzą sobie w swoim zakresie bardzo dobrze. A jak dodać do tego fanów internetowych, to jest niezła ilość Poza tym nie chcemy Cię rozczarowywac, ale fani Supernatural są najbardziej wierni i oddani. Zwykłe seriale mają zwykłych fanów, takie jak spn mają fanów nie z tej ziemi Twórcy to doceniają i od czasu do czasu mrugają do nas okiem. Wydaje nam się wręcz, ze czytają w naszych myslach Na przykład krawat Castiela
Promo odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=e-DRdjbcFPU
Gosia - Śro 04 Lis, 2009 16:42
Ja też jestem wierna i oddana GA, zapewniam
Obejrzę z ciekawości, ale już widzę po promo, że ogólnie będzie tak sobie...
Admete - Śro 04 Lis, 2009 16:50
Ale wydaje mi się, że jedyną tak wierną O ile spotykam zagorzałych wielbicieli Spn, to w przypadku Greysów ludzie oglądają, podoba im sie i tyle. Greysi to serial jak wiele innych - będzie, a potem zniknie i niewiele osób o nim będzie pamiętać, odwoływac się. Takie seriale jak Spn podpadają pod kategorię kultową. Mniej osób je lubi, niektórzy ich nie znoszą, ale potem trwają w świadomości oglądaczy i fanów. Tak jak teraz w Spn są nawiązania do Archiwum X, tak za kilka lat w innej tego typu produkcji będą odwołania do Spn. Spn to serial w jakiś sposób niszowy. Tak samo popkulturowy jak GA, ale zdobywający sobie wśród miłośników gatunku miejsce bardziej znaczące, od masowego, ale jednak zwykłego GA.
Szczerze Ci radzę - nie oglądaj, bo Spn nie jest dla Ciebie Tak jak w tej chwili GA nie są dla mnie Dałam sobie kategoryczny zakaz oglądania GA dla mojego zdrowia psychicznego
Gosia - Śro 04 Lis, 2009 16:52
Dla mnie GA jest kultowy
Admete - Śro 04 Lis, 2009 16:53
I dla kogo jeszcze?
Gosia - Śro 04 Lis, 2009 16:54
A to akurat mnie nie interesuje. Ale czytam forum Greysów (polskie) i ludzie kochają ten serial, naprawdę.
Admete - Śro 04 Lis, 2009 16:58
Kochają, jak się kocha kolor niebieski i różyczkę w bukieciku Ciekawe, jak długo im przetrwa pamięć po zakończeniu serialu? A mają zamiar zakończyć? Powinni. Ja tam wolę, żeby Spn skończył się w chwale i jak mi za bardzo przeciagną wątki, to zrezygnuję z oglądania. Tak zrezygnowałam z Archiwum X w pewnym momencie. W zasadzie GA przestałam oglądać dlatego, żeby zachować pamięć o tym, co w nim wartościowe. To był kiedyś dobry serial.
Dla mnie kultowym serialem jest B5, którego emisję zakończono w 1998 roku, a ja to będe oglądać za lat 20 nadal Kultowy jest dla wielu Star Trek z lat 60. GA nie mają tej siły.
Gosia - Śro 04 Lis, 2009 17:00
Jak długo przetrwa pamięć o danym serialu tego nie wie nikt. Przekonać się o tym można dopiero po jego zakończeniu.
Admete - Śro 04 Lis, 2009 17:02
| Gosia napisał/a: | Jak długo przetrwa pamięć o danym serialu tego nie wie nikt. Przekonać się o tym można dopiero po jego zakończeniu. |
SPN przetrwa Taki już los. Seriale fantastyczne mają zwykle dłuższy żywot niż te zwykłe, bo jest ich mniej, a fani są bardziej obsesyjni. SPN się załapie, bo jest dość specyficzny. Trafia w upodobania pewnej niszowej grupy, a to jest podstawa takiego przetrwania. To co bardziej popularne i dla wszystkich ma mniejsze szanse.
Gosia - Śro 04 Lis, 2009 17:08
Zobaczymy...
Caitriona - Śro 04 Lis, 2009 17:10
| Admete napisał/a: | | Seriale fantastyczne mają zwykle dłuższy żywot niż te zwykłe, bo jest ich mniej, a fani są bardziej obsesyjni. |
Z tym się zgodzę Najlepszym przykładem jestem choćby ja: wcześniej kochałam tylko The X-Files, który tak jak SPN trafia w moje zapotrzebowanie fantastyki, klimatu, odpowiednich bohaterów itp. Oglądałam inne seriale i potem o nich po prostu zapominałam. O Archiwum do tej pory pamiętam i chętnie do niego wracam. Tak samo będzie z SPN. Uwielbiam te seriale tak mocno, że nawet sprowadziłam sobie bransoletkę jednego z bohaterów, robiłam sobie z nimi kubki lub piny czy wywiesiłam plakaty na ścianie, czego nigdy wczesniej nawet będąc nastolatką nie robiłam.
Gosiu, nie obraź się, ale GA dla mnie to jeden z wielu seriali. Pewnie, może jest dobrze zrobiony i dobrze się go ogląda, ale równie szybko się go zapomina.
Gosia - Śro 04 Lis, 2009 17:11
Ja go na pewno nie zapomnę, ze względu na wiele ciekawych wątków, dr McDreamy oraz wspaniałą muzykę, która trafia idealnie w mój gust.
Admete - Śro 04 Lis, 2009 17:12
A ja mam kubki, obrączkę Deana i koszulke Piny też mam i planuję taką torebkę z Demon Hunters
Muzykę z Spn to my też zbieramy - nie ma to jak stare, rockowe kawałki. Nie to co sentymentalne emo Też nie przetrwa, produkt swoich czasów, a Kansas trwa juz prawie 40 lat
|
|
|