To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Winchesterowie kontra reszta świata i zaświata

Admete - Nie 01 Lis, 2009 14:24

praedzio napisał/a:
Paskuda jestem, wiem. :mrgreen:

No wiesz on był wtedy stary - nie ma się z czego śmiać ;) A tak serio to Dean dostał teraz dodatkową perspektywę i pewne rzeczy zrozumiał. Fajna rzecz.

Agn - Nie 01 Lis, 2009 20:45

Dean: Zamierzasz zastrzelić staruszka, co?
Sam: Nawet nie wiedziałem, czym jesteś. Widziałeś się? Wyglądasz jak...
Dean: Stara laska z Titanica. Wiem. Zamknij się.
Sam: Zamierzałem powiedzieć: Imperator Palpatine.
Bobby: Widzę, że poznałeś już Johna McCaine'a...
:rotfl:
Sam: Normalnie jak Dwa zgryźliwi tetrycy.
Dean & Bobby: Zamknij się, Sam!
*KWICZY*
RATUNKU!!!

Ale stara wersja Deana była świetna. No i jak Dean wyszedł z mieszkania wiedźmy, już odmłodzony. Ta radocha! Te podskoki! :rotfl:
Świetny odcinek!

Tylko ta przemowa na końcu... Znowu... :roll:

Admete - Nie 01 Lis, 2009 20:51

No co ty? Przemowa krótka była i zaraz ja obśmiali ;) A Ironside to postać z serialu. Gliniarz po wypadku dalej prowadzi dochodzenia, mimo że jeździ na wózku ;)
Agn - Nie 01 Lis, 2009 20:54

Ale równie głęboka i wzniosła. Czekam na odcinek, w którym żaden z bohaterów nie walnie na końcu jakiejś amerykańskiej mądrości.
praedzio - Nie 01 Lis, 2009 20:57

Co do tych przemów końcowych, chyba mam już przesyt. Trochę szkoda, bo nie potrafię się wczuć w słowa, tylko wywracam oczyma do powały.

Za to podobało mi się, kiedy Dean przeprosił Bobby'ego za nazwanie go idiotą. :mrgreen:

Agn - Nie 01 Lis, 2009 21:49

A Bobby na to: Za którym razem? :lol:
Harry_the_Cat - Nie 01 Lis, 2009 22:46

Nadgonilam wreszcie i jestem na biezaco :)
praedzio - Śro 04 Lis, 2009 11:20

Świeży, właściwie jeszcze gorący artykuł: http://featuresblogs.chic...isode.html#more

Polecam zwłaszcza fotki z nadchodzących odcinków... :thud:

P.S. Jak mi ktoś znajdzie większe zdjęcie i popełni z tego tapetę na pulpet, to będę wielbić, sypać kwiecie pod stopy i takie tam....

P.S.2.
Kristin z E! Online w swojej cotygodniowej kolumnie poświęciła nieco miejsca nadchodzącemu odcinkowi pt. Changing Channels. Z jej opisu wynika, że będzie to epizod wręcz nie z tego świata.

Spoiler:
Czwartkowego odcinka nie można przegapić. Chłopaki jadą na wycieczką do świata telewizji, co rozbawi wszystkich fanów seriali takich jak my. Trickster przeniesie Sama i Deana na plan "Seattle Mercy Hospital", gdzie spotkają takie postaci jak dr Seksowny, M.D. i seksowną, szczupłą, poważną Ellen Piccolo. Wiele razy padnie słowo "serio" i pojawi się sporo muzyki w stylu emo. Będzie wiele okazji do nabawienia się bólu brzucha ze śmiechu np. kiedy Dean będzie tłumaczył Samowi śmierć Denny'ego, a Sam zapyta: "To w tym serialu są duchy? Po co?" (Fani obydwu seriali będą oczywiście śmiali się do rozpuku, gdyż Jeffrey Dean Morgan zarówna jako ojciec Sama i Deana, John, oraz Denny nie żyje. To jednak nie przeszkadza mu pojawiać w obu produkcjach.).

Admete - Śro 04 Lis, 2009 13:04

Cytat:
Two months without angels, demons or Winchesters. Talk about hell.

Będzie ciężko...

Caitriona - Śro 04 Lis, 2009 13:26

Obejrzałam odcinek z podstarzałym Deanem :D :D Fajny! Taki lżejszy. Całkiem dobrze dobrali aktora jako podstarzałego Deana. Podobał mi się aktor grający pana wiedźmę ;) No i te wszystkie teksty, o których wspomniałyście, i Dean na koniec skaczący z radości :D Fajna była też rozmowa Deana z Bobby'm: on naprawdę jest już dla nich prawdziwą rodziną.
Admete - Śro 04 Lis, 2009 13:52

Zabawny odcinek, ale ja zaczynam tęsknic za tymi poważnymi.

Tutaj mnóstwo zdjęć z odcinka Abandon All Hope - Porzućcie wszelką nadzieję. Napis nad brama piekieł u Dantego ;)

http://www.spoilertv.com/search/label/Supernatural

Podobno w tym najnowszym odcinku nawet muzyka będzie dobrana prawie jak w Greysach ;) Nie wiem, czy to zniosę ;)

Kiripke: “We share a music supervisor with ‘Grey’s,’ Alex Patsavas, so she made sure we had the perfect type of songs. I think a few may have even been used on ‘Grey’s.’” Seriously? Seriously.

Gosia - Śro 04 Lis, 2009 16:23

Zajrzałam do tego wątku (zwykle ignorowanego :mrgreen: ) bo pewnie obejrzę ten Greysowy odcinek, a jeszcze jak muzyka będzie Greysowa to fajowo :-D
Przy okazji ocenię czy krytyka Greysów udana czy nie.
Ale tak nawiasem to sądzę, że zrobili ten odcinek dla reklamy :lol:

Admete - Śro 04 Lis, 2009 16:39

Nie potrzebują reklamy, uwierz mi :) Dostaną pewnie bez kłopotu nowy sezon. Dla niewielkiej telewizji CW Supernatural to prawdziwa żyła złota. Oni nie mają takiego zasięgu jak ABC ani kasy, ale radzą sobie w swoim zakresie bardzo dobrze. A jak dodać do tego fanów internetowych, to jest niezła ilość ;) Poza tym nie chcemy Cię rozczarowywac, ale fani Supernatural są najbardziej wierni i oddani. Zwykłe seriale mają zwykłych fanów, takie jak spn mają fanów nie z tej ziemi ;) Twórcy to doceniają i od czasu do czasu mrugają do nas okiem. Wydaje nam się wręcz, ze czytają w naszych myslach ;) Na przykład krawat Castiela ;)

Promo odcinka:

http://www.youtube.com/watch?v=e-DRdjbcFPU

Gosia - Śro 04 Lis, 2009 16:42

Ja też jestem wierna i oddana GA, zapewniam ;)

Obejrzę z ciekawości, ale już widzę po promo, że ogólnie będzie tak sobie...

Admete - Śro 04 Lis, 2009 16:50

Ale wydaje mi się, że jedyną tak wierną ;) O ile spotykam zagorzałych wielbicieli Spn, to w przypadku Greysów ludzie oglądają, podoba im sie i tyle. Greysi to serial jak wiele innych - będzie, a potem zniknie i niewiele osób o nim będzie pamiętać, odwoływac się. Takie seriale jak Spn podpadają pod kategorię kultową. Mniej osób je lubi, niektórzy ich nie znoszą, ale potem trwają w świadomości oglądaczy i fanów. Tak jak teraz w Spn są nawiązania do Archiwum X, tak za kilka lat w innej tego typu produkcji będą odwołania do Spn. Spn to serial w jakiś sposób niszowy. Tak samo popkulturowy jak GA, ale zdobywający sobie wśród miłośników gatunku miejsce bardziej znaczące, od masowego, ale jednak zwykłego GA.

Szczerze Ci radzę - nie oglądaj, bo Spn nie jest dla Ciebie ;) Tak jak w tej chwili GA nie są dla mnie ;) Dałam sobie kategoryczny zakaz oglądania GA dla mojego zdrowia psychicznego ;)

Gosia - Śro 04 Lis, 2009 16:52

Dla mnie GA jest kultowy :mrgreen:
Admete - Śro 04 Lis, 2009 16:53

I dla kogo jeszcze? ;)
Gosia - Śro 04 Lis, 2009 16:54

A to akurat mnie nie interesuje. Ale czytam forum Greysów (polskie) i ludzie kochają ten serial, naprawdę.
Admete - Śro 04 Lis, 2009 16:58

Kochają, jak się kocha kolor niebieski i różyczkę w bukieciku ;) Ciekawe, jak długo im przetrwa pamięć po zakończeniu serialu? A mają zamiar zakończyć? Powinni. Ja tam wolę, żeby Spn skończył się w chwale i jak mi za bardzo przeciagną wątki, to zrezygnuję z oglądania. Tak zrezygnowałam z Archiwum X w pewnym momencie. W zasadzie GA przestałam oglądać dlatego, żeby zachować pamięć o tym, co w nim wartościowe. To był kiedyś dobry serial.

Dla mnie kultowym serialem jest B5, którego emisję zakończono w 1998 roku, a ja to będe oglądać za lat 20 nadal :) Kultowy jest dla wielu Star Trek z lat 60. GA nie mają tej siły.

Gosia - Śro 04 Lis, 2009 17:00

Jak długo przetrwa pamięć o danym serialu tego nie wie nikt. Przekonać się o tym można dopiero po jego zakończeniu. ;)
Admete - Śro 04 Lis, 2009 17:02

Gosia napisał/a:
Jak długo przetrwa pamięć o danym serialu tego nie wie nikt. Przekonać się o tym można dopiero po jego zakończeniu. ;)

SPN przetrwa ;) Taki już los. Seriale fantastyczne mają zwykle dłuższy żywot niż te zwykłe, bo jest ich mniej, a fani są bardziej obsesyjni. SPN się załapie, bo jest dość specyficzny. Trafia w upodobania pewnej niszowej grupy, a to jest podstawa takiego przetrwania. To co bardziej popularne i dla wszystkich ma mniejsze szanse.

Gosia - Śro 04 Lis, 2009 17:08

Zobaczymy...
Caitriona - Śro 04 Lis, 2009 17:10

Admete napisał/a:
Seriale fantastyczne mają zwykle dłuższy żywot niż te zwykłe, bo jest ich mniej, a fani są bardziej obsesyjni.

Z tym się zgodzę ;) Najlepszym przykładem jestem choćby ja: wcześniej kochałam tylko The X-Files, który tak jak SPN trafia w moje zapotrzebowanie fantastyki, klimatu, odpowiednich bohaterów itp. Oglądałam inne seriale i potem o nich po prostu zapominałam. O Archiwum do tej pory pamiętam i chętnie do niego wracam. Tak samo będzie z SPN. Uwielbiam te seriale tak mocno, że nawet sprowadziłam sobie bransoletkę jednego z bohaterów, robiłam sobie z nimi kubki lub piny czy wywiesiłam plakaty na ścianie, czego nigdy wczesniej nawet będąc nastolatką nie robiłam.

Gosiu, nie obraź się, ale GA dla mnie to jeden z wielu seriali. Pewnie, może jest dobrze zrobiony i dobrze się go ogląda, ale równie szybko się go zapomina.

Gosia - Śro 04 Lis, 2009 17:11

Ja go na pewno nie zapomnę, ze względu na wiele ciekawych wątków, dr McDreamy oraz wspaniałą muzykę, która trafia idealnie w mój gust.
Admete - Śro 04 Lis, 2009 17:12

A ja mam kubki, obrączkę Deana i koszulke ;) Piny też mam i planuję taką torebkę z Demon Hunters ;)

Muzykę z Spn to my też zbieramy - nie ma to jak stare, rockowe kawałki. Nie to co sentymentalne emo ;) Też nie przetrwa, produkt swoich czasów, a Kansas trwa juz prawie 40 lat ;)