North and South - serial BBC - Thornton- dziewica?
BeeMeR - Sob 15 Lis, 2008 19:48
Jak to "NIGDY"?
Tamara - Sob 15 Lis, 2008 19:49
Niee , z reguły polegało to na omijaniu informacji o czynnościach biologicznych człowieka , jako że człowiek to istota wyższa a kobieta to wręcz anioł , który ani siusiać nie musi , ani go brzuch nie boli , ani nie powinien wiedzieć skąd dzieci się biorą , bo niewinność utraci i aniołem być przestanie biologia była nader wstydliwą rzeczą
spin_girl - Sob 15 Lis, 2008 19:57
| Mag13 napisał/a: | | Victoria! Dożyłam! Warto było! Wreszcie! Lady Tamara! Powiedziała to! Że jakby chciał - to mógł! |
Mag, czuję się niedoceniona- też powiedziałam! Fakt, że mógł jeszcze nie znaczy że był. Nie był bo nie chciał!
Alicja - Sob 15 Lis, 2008 20:06
| Sofijufka napisał/a: | | Bo to jak stwierdziła we wrześnio jedna z dyskutantek na C19 - te damy, które twierdzą, że BYŁ, chciałyby, żeby to one były tą PIERWSZĄ... |
achchchch.........o to chodziło
to dlatego mężatki tak o to nie walczą
Tamara - Sob 15 Lis, 2008 21:07
To jest aspekt dyskusji , który mnie mocno frapuje - pogląd na dziewictwo Jasia a stan cywilny , ale nie wiem czy to nie dyskryminujące ujęcie tematu
nicol81 - Sob 15 Lis, 2008 22:48
| Tamara napisał/a: | Niee , z reguły polegało to na omijaniu informacji o czynnościach biologicznych człowieka , jako że człowiek to istota wyższa a kobieta to wręcz anioł , który ani siusiać nie musi , ani go brzuch nie boli , ani nie powinien wiedzieć skąd dzieci się biorą , bo niewinność utraci i aniołem być przestanie biologia była nader wstydliwą rzeczą |
Ale gdyby instynkt biologiczny byl taki silny i nie do pokonania jak pewna Damy twierdza, to panna by amanta nie atakowala krucyfiksem
Anaru - Nie 16 Lis, 2008 01:44
| Mag13 napisał/a: | Z drugiej strony, mam pytanie: Czy krucyfiks pomógł? |
W bronieniu cnoty? Pomógł pewnie pannie do rodziców wrócić...
Tamara - Nie 16 Lis, 2008 10:05
Strach jest instynktem równie silnym jak popęd , a przy uczuciu silnego zagrożenia - dziewczę nie wiedziało , czego małżonek od niej chce i myślało , że zwariował - stał się dominujący . Poza tym reakcje seksualne u mężczyzn tzn . zdolność osiągania podniecenia i orgazmu są wrodzone , a u kobiet wyuczone - stąd tyle kobiet ma rozmaite dysfunkcje , a spory procent mimo regularnego współżycia nigdy orgazmu nie miewa . A jeżeli jeszcze dziewczyna nigdy nie słyszała i nie widziała nic związanego z erotyką , nie została uświadomiona a tu znienacka mąż zaczyna ją obłapywać i próbuje rozebrać no to pasztet gotowy .
Krucyfiks owszem cnotę obronił , bo pan młody nie chciał takiej żony i nietkniętą odesłał , z czego poszła fama na całe miasto .
Wracając do meritum czyli Jasia i jego ewentualnej możliwości pozostania dziewiczym - mógłby ewentualnie wytrzymać bez kobiety przy jakiejś bardzo silnej motywacji - której jak wiadomo brak - ale nie wytrzymał by bez żadnej aktywności seksualnej , to pewne , więc pozostawałby kantorek i rękoczyny plus samoistne rozładowanie napięcia . A czy tego dla niego chcemy ?
Alicja - Nie 16 Lis, 2008 11:05
nie, tego dla niego nie chcemy
spin_girl - Nie 16 Lis, 2008 19:57
Nie chcemy bynajmniej! Nie zgadzam się, że tylko mężatki głosują za Thorntonem nie-dziewicem. Ja jestem singielką czekającą na wielką miłość i też głosuję!
Tamara - Pon 17 Lis, 2008 19:45
No właśnie , czyli związku między jednym a drugim nie ma zatem od czego innego zależy przekonanie o niedziewictwie Thorntona . Ciekawe od czego
Anonymous - Pon 17 Lis, 2008 22:46
Lewica, czy centrum czy może prawica
wie każdy, że Jasio to była dziewica
trifle - Pon 17 Lis, 2008 22:50
Kasiek, zmieniłaś frakcję?
Anonymous - Pon 17 Lis, 2008 22:51
nie napisałam tego prawda?
starzeję się nie powinnam pić.
będę musiała dopisać ciąg dalszy....
jaki wstyd
Anonymous - Pon 17 Lis, 2008 23:00
| Mag13 napisał/a: | | Trzeba wprowadzić zakaz postowania na forum po jednym piwie! |
dokładnie!!
Po kilku mam niesamowite rozkminy i rzekomo elokwencja mi rośnie do niesamowitych poziomów....
będzie napisany ciąg dalszy proszę się nie sugerować
Lewica czy centrum czy może prawica wie każdy, że z Jasia była dziewica.
lecz króciuteńko
Bo musiał dorastać rychleńko
I choć Mag się łudzi
To szybko Jaśko wyszedł na ludzi
idę... czytać...
Anonymous - Pon 17 Lis, 2008 23:06
| Mag13 napisał/a: | | jaki kolor włosów? |
mój?
nie jestem blondynką...
naprawdę!!
mam ciemne włosy ciemny bardzo ciemny brąz momentami wpadający w czarny...
ale czasami, często jestem dziwna...
trifle - Pon 17 Lis, 2008 23:14
| lady_kasiek napisał/a: | | ale czasami, często jestem dziwna... |
A to jest odpowiedź na jakie pytanie?
Anaru - Pon 17 Lis, 2008 23:17
A jaka frakcja jest za dziewictwem...? Blond czy wręcz przeciwnie?
Gosia - Pon 17 Lis, 2008 23:42
Nie wiem jakie drogie panie
macie o tym swoje zdanie
ale dla mnie oczywista
sprawa to jest bardzo czysta:
On zaświadcza swoim życiem,
że od zawsze był dziewicem!
Był nim, rzecz to całkiem pewna
choć nie był facetem z drewna,
ale sprawy ważkiej miary
od seksu go odciągały.
I tak było całe lata
poza pracą nie znał świata
ani kobiet. Aż tu wreszcie
Margaret stanęła w mieście.
I zakochał się w niej szczerze
i zbudziło się w nim zwierzę!
c.b.d.u.
Anaru - Pon 17 Lis, 2008 23:50
Oooo, jestem pod wrażeniem poetyckich rymów , zdaje się, że ten wątek pobudza - intelektualnie również
Gosia - Pon 17 Lis, 2008 23:51
Szatynka chyba
Gosia - Pon 17 Lis, 2008 23:57
Grupa krwi raczej rzadka, aczkolwiek uniwersalna a poglądy polityczne niepopularne.
Alicja - Wto 18 Lis, 2008 07:16
| lady_kasiek napisał/a: | | wie każdy, że Jasio to była dziewica |
Lady, o zgrozo
| Mag13 napisał/a: | | mianowicie blond ze skłonnościami do rudawości, |
odpada, to też ja
Tamara - Wto 18 Lis, 2008 18:10
Czy Jasio był dziewicą ?
Jasiek nie był chłopak z drewna ,
Że nią nie był - to rzecz pewna .
Również rzadka grupa krwi , szatynka , poglądy polityczne ostatnio ograniczają się do chęci , by wszystkich z prawa , lewa i środka i znaleźć jakichś rozsądnych
Tamara - Wto 18 Lis, 2008 19:07
| Mag13 napisał/a: | Oczywiście że był!
|
Oczywiście , że nie i to NIGDY co wielokrotnie zostało udowodnione
|
|
|