To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - serial BBC - Thornton- dziewica?

BeeMeR - Sob 15 Lis, 2008 19:48

Jak to "NIGDY"? :paddotylu: ;)
Tamara - Sob 15 Lis, 2008 19:49

Niee , z reguły polegało to na omijaniu informacji o czynnościach biologicznych człowieka , jako że człowiek to istota wyższa a kobieta to wręcz anioł , który ani siusiać nie musi , ani go brzuch nie boli , ani nie powinien wiedzieć skąd dzieci się biorą , bo niewinność utraci i aniołem być przestanie :roll: biologia była nader wstydliwą rzeczą :ops1:
spin_girl - Sob 15 Lis, 2008 19:57

Mag13 napisał/a:
Victoria! Dożyłam! Warto było! Wreszcie! Lady Tamara! Powiedziała to! Że jakby chciał - to mógł!

Mag, czuję się niedoceniona- też powiedziałam! :-P Fakt, że mógł jeszcze nie znaczy że był. Nie był bo nie chciał! :mrgreen:

Alicja - Sob 15 Lis, 2008 20:06

Sofijufka napisał/a:
Bo to jak stwierdziła we wrześnio jedna z dyskutantek na C19 - te damy, które twierdzą, że BYŁ, chciałyby, żeby to one były tą PIERWSZĄ...

achchchch.........o to chodziło :thud: :mrgreen:
to dlatego mężatki tak o to nie walczą :wink:

Tamara - Sob 15 Lis, 2008 21:07

To jest aspekt dyskusji , który mnie mocno frapuje - pogląd na dziewictwo Jasia a stan cywilny , ale nie wiem czy to nie dyskryminujące ujęcie tematu :mysle:
nicol81 - Sob 15 Lis, 2008 22:48

Tamara napisał/a:
Niee , z reguły polegało to na omijaniu informacji o czynnościach biologicznych człowieka , jako że człowiek to istota wyższa a kobieta to wręcz anioł , który ani siusiać nie musi , ani go brzuch nie boli , ani nie powinien wiedzieć skąd dzieci się biorą , bo niewinność utraci i aniołem być przestanie :roll: biologia była nader wstydliwą rzeczą :ops1:

Ale gdyby instynkt biologiczny byl taki silny i nie do pokonania jak pewna Damy twierdza, to panna by amanta nie atakowala krucyfiksem :mrgreen:

Anaru - Nie 16 Lis, 2008 01:44

Mag13 napisał/a:
Z drugiej strony, mam pytanie: Czy krucyfiks pomógł? :wink:

W bronieniu cnoty? Pomógł pewnie pannie do rodziców wrócić... :confused3:

Tamara - Nie 16 Lis, 2008 10:05

Strach jest instynktem równie silnym jak popęd , a przy uczuciu silnego zagrożenia - dziewczę nie wiedziało , czego małżonek od niej chce i myślało , że zwariował - stał się dominujący . Poza tym reakcje seksualne u mężczyzn tzn . zdolność osiągania podniecenia i orgazmu są wrodzone , a u kobiet wyuczone :-P - stąd tyle kobiet ma rozmaite dysfunkcje , a spory procent mimo regularnego współżycia nigdy orgazmu nie miewa . A jeżeli jeszcze dziewczyna nigdy nie słyszała i nie widziała nic związanego z erotyką , nie została uświadomiona a tu znienacka mąż zaczyna ją obłapywać i próbuje rozebrać :paddotylu: no to pasztet gotowy .

Krucyfiks owszem cnotę obronił , bo pan młody nie chciał takiej żony i nietkniętą odesłał , z czego poszła fama na całe miasto .

Wracając do meritum czyli Jasia i jego ewentualnej możliwości pozostania dziewiczym :rotfl: - mógłby ewentualnie wytrzymać bez kobiety przy jakiejś bardzo silnej motywacji - której jak wiadomo brak :-P - ale nie wytrzymał by bez żadnej aktywności seksualnej , to pewne , więc pozostawałby kantorek i rękoczyny :ops1: plus samoistne rozładowanie napięcia . A czy tego dla niego chcemy ? :confused3:

Alicja - Nie 16 Lis, 2008 11:05

nie, tego dla niego nie chcemy :confused3:
spin_girl - Nie 16 Lis, 2008 19:57

Nie chcemy bynajmniej! Nie zgadzam się, że tylko mężatki głosują za Thorntonem nie-dziewicem. Ja jestem singielką czekającą na wielką miłość i też głosuję!
Tamara - Pon 17 Lis, 2008 19:45

No właśnie , czyli związku między jednym a drugim nie ma :wink: zatem od czego innego zależy przekonanie o niedziewictwie Thorntona :mrgreen: . Ciekawe od czego :mysle: :mysle: :mysle:
Anonymous - Pon 17 Lis, 2008 22:46

Lewica, czy centrum czy może prawica
wie każdy, że Jasio to była dziewica :mrgreen:

trifle - Pon 17 Lis, 2008 22:50

Kasiek, zmieniłaś frakcję? :rotfl:
Anonymous - Pon 17 Lis, 2008 22:51

nie napisałam tego prawda?
starzeję się nie powinnam pić.
będę musiała dopisać ciąg dalszy....
jaki wstyd :rumieniec: :frustracja:

:grobek:

Anonymous - Pon 17 Lis, 2008 23:00

Mag13 napisał/a:
Trzeba wprowadzić zakaz postowania na forum po jednym piwie!

dokładnie!!
Po kilku mam niesamowite rozkminy i rzekomo elokwencja mi rośnie do niesamowitych poziomów....

będzie napisany ciąg dalszy proszę się nie sugerować
Lewica czy centrum czy może prawica wie każdy, że z Jasia była dziewica.
lecz króciuteńko
Bo musiał dorastać rychleńko
I choć Mag się łudzi
To szybko Jaśko wyszedł na ludzi :mrgreen:

idę... czytać...

Anonymous - Pon 17 Lis, 2008 23:06

Mag13 napisał/a:
jaki kolor włosów?

mój?
nie jestem blondynką...
naprawdę!!
mam ciemne włosy ciemny bardzo ciemny brąz momentami wpadający w czarny...

ale czasami, często jestem dziwna...

trifle - Pon 17 Lis, 2008 23:14

lady_kasiek napisał/a:
ale czasami, często jestem dziwna...

A to jest odpowiedź na jakie pytanie? :lol:

Anaru - Pon 17 Lis, 2008 23:17

A jaka frakcja jest za dziewictwem...? :mysle: Blond czy wręcz przeciwnie? :mysle:
Gosia - Pon 17 Lis, 2008 23:42

Nie wiem jakie drogie panie
macie o tym swoje zdanie
ale dla mnie oczywista
sprawa to jest bardzo czysta:
On zaświadcza swoim życiem,
że od zawsze był dziewicem! :rumieniec:

Był nim, rzecz to całkiem pewna
choć nie był facetem z drewna,
ale sprawy ważkiej miary
od seksu go odciągały.
I tak było całe lata
poza pracą nie znał świata
ani kobiet. Aż tu wreszcie
Margaret stanęła w mieście.
I zakochał się w niej szczerze
i zbudziło się w nim zwierzę!
:twisted:

c.b.d.u.

Anaru - Pon 17 Lis, 2008 23:50

Oooo, jestem pod wrażeniem poetyckich rymów :thud: , zdaje się, że ten wątek pobudza - intelektualnie również :mrgreen:
Gosia - Pon 17 Lis, 2008 23:51

Szatynka chyba :rumieniec:
Gosia - Pon 17 Lis, 2008 23:57

Grupa krwi raczej rzadka, aczkolwiek uniwersalna ;) a poglądy polityczne niepopularne.
Alicja - Wto 18 Lis, 2008 07:16

lady_kasiek napisał/a:
wie każdy, że Jasio to była dziewica

Lady, o zgrozo :confused3:
Mag13 napisał/a:
mianowicie blond ze skłonnościami do rudawości,

odpada, to też ja :-D

Tamara - Wto 18 Lis, 2008 18:10

Czy Jasio był dziewicą ?

Jasiek nie był chłopak z drewna ,
Że nią nie był - to rzecz pewna . :mrgreen: :-P :party:

Również rzadka grupa krwi , szatynka , poglądy polityczne ostatnio ograniczają się do chęci , by :uzi: wszystkich z prawa , lewa i środka i znaleźć jakichś rozsądnych :mrgreen:

Tamara - Wto 18 Lis, 2008 19:07

Mag13 napisał/a:
Oczywiście że był! :pociesz:

Oczywiście , że nie :pociesz: i to NIGDY :pociesz: :pociesz: :pociesz: co wielokrotnie zostało udowodnione :mrgreen: :party: :cheerleader2: