To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Deathly Hallows - to dopiero początek!

Anonymous - Śro 10 Sie, 2011 21:34

I jeśli mam się czepiać tych dat, to oni noszą wspólczesne ubrania za bardzo... w filmach. Bohaterowie ;)
Agn - Śro 10 Sie, 2011 21:47

Po pierwsze primo - Admete, ten Ben jest świetny! Może ciut za przystojny na Snape'a (nie jest przystojny jako taki, ale na Severusa jednak za bardzo, hehe), ale mimo wszystko... fajny!
Po drugie primo - wg potteroskopu jestem Ginny Weasley. Nice. Wiele osób uważa, że to niefajna postać, że Mary Sue czy coś tam. Chrzanić to, ja bardzo lubię Ginny jest jak ulał dla Harry'ego, a Marysi Zuzi w niej nie widzę. O!
Po trzecie primo...
Admete napisał/a:
Czy ja jestem całkiem normalna, jeśli wzruszam się przy scenie śmierci skrzata domowego? ;)

A to nie jest normalne? :co_stracilam:

Ubrań się nie czepiam. Filmy są dla współczesnego widza. A dżinsy nosiło się od wieków, Potter to lata 90-te, ja wtedy nosiłam się jakoś podobnie, więc...

Eeva - Śro 10 Sie, 2011 21:50

Tamara napisał/a:
No fajnie , jestem Draco Malfoy :thud:

Ja tez.

Agn - Śro 10 Sie, 2011 22:48

No co? Same Malfoye mnie otaczają czy jak? ;)
Deanariell - Czw 11 Sie, 2011 00:15

Agn napisał/a:
ja bardzo lubię Ginny

Ja też. ;) Dziewczyna jest w porządku, ludzie się czepiają. :roll: :-P

Też mnie wzruszyła scena śmierci Zgredka :cry2: , ale faktycznie w książce wypadła trochę lepiej. :mysle:

Aragonte - Czw 11 Sie, 2011 00:22

Agn napisał/a:
No co? Same Malfoye mnie otaczają czy jak? ;)

Trzy na pewno :wink:

Admete - Czw 11 Sie, 2011 10:16

Nie zapominajcie, ze jestem Snape ;) według potteroskopu. Thin Ben nie jest za przystojny. Łatwo by go było zbrzydzić dostatecznie do roli Snape'a :) Ben grał też w filmie, któy może by ci się spodobał - Powrót do Brideshead.

http://www.imdb.com/title/tt0412536/

Co do Ginny - szczerze mówiąc ona jest dla mnie zbyt mało wyrazista. A w filmie wygląda jak młodsza wersja Lily Potter, ale to może być akurat celowe ;)
Thin mówię o śmierci Zgredka w ten sposób, bo wyobraź sobie, że rozmawiasz z kompletnym Mugolem i mówisz: "Śmierć skrzata domowego Zgredka jest taka wzruszająca." Jak myslisz, jaka będzie reakcja? ;)

Eeva - Czw 11 Sie, 2011 17:38

A czy ktoś zauważył, że po tej całej walce o Hogwart, tarzaniu się w kurzu, gruzie i krwi różowy kaptur bluzy Herimiony pozostaje nieskazitelnie czysty i wyprasowany? :-)
Admete - Czw 11 Sie, 2011 20:26

Nie zauważyłam, bo w 3D słabo widzę. Jak wyjdzie dvd, to się popatrzę dokłądnie.
Loana - Śro 24 Sie, 2011 23:05

Ja jestem Ginny! :P
Agn - Śro 24 Sie, 2011 23:39

Admete napisał/a:
Ben grał też w filmie, któy może by ci się spodobał - Powrót do Brideshead.

http://www.imdb.com/title/tt0412536/

Widziałam. Grał, tego, no, bogatego kolegę głównego bohatera, homoseksualistę.
Admete napisał/a:
Thin mówię o śmierci Zgredka w ten sposób, bo wyobraź sobie, że rozmawiasz z kompletnym Mugolem i mówisz: "Śmierć skrzata domowego Zgredka jest taka wzruszająca." Jak myslisz, jaka będzie reakcja? ;)

Mniej więcej taka: :shock: & :co_stracilam:

Admete - Czw 25 Sie, 2011 10:31

Badal uważam, ze Ben byłby idealnym młodym Severusem. Po ostatnim odcinku The Hour jeszcze się w tym utwierdziłam.
Anonymous - Czw 25 Sie, 2011 10:38

Widziałam plakat idąc do pracy, że inne kino w moim siti będzie grało HP. Jak puszczą z napisami idę na riplej. Na początku wrześnie :) A to nie fer, że Zgredek musiał umrzeć. :cry2:
Admete - Czw 25 Sie, 2011 10:42

Też bym poszła, bo o dvd części 2 ani dychu ani słychu. A z dvd 1 części mam pecha. Kupiłam w Merlinie i okazało się, że płyta wadliwa. Zacinała się na początku. Poszłam spróbować na innym odtwarzaczu, a na nim nie zadziałała wcale ( ten pierwszy to takie byle co, na nim wszystko idzie, ten drugi to taki lepszy, firmowy i widać delikatny ). Płyta z dodatkami działała bez zarzutu na obu. Odesłałm, tylko nie wiem czy uznają reklamację, bo jak będą mieli odtwarzacz mało grymaśny i u nich zadziała?
Hortensja - Czw 25 Sie, 2011 11:10

A ja moze dzis sie wreszcie wybiore wieczorem na seans :banan_Bablu: Tak pozno, bo moj chlop zawsze musi odczekac, "bo on nie lubi po premierze od razu bo ludzi duzo" :? Ok, niech mu bedzie, w sumie sie z nim zgadzam.
- Czw 25 Sie, 2011 15:48

Admete napisał/a:
Też bym poszła, bo o dvd części 2 ani dychu ani słychu

Admete coś mi się obiło o uszy, że premiera drugiej części na DVD będzie ok. 11 listopada, ale chodziło o USA albo UK. w każdym razie, wątpię by w Polsce film wydali przed tą datą :-|

Admete - Czw 25 Sie, 2011 16:35

Na pewno przed świętami Bożego Narodzenia wydadzą.
- Wto 20 Wrz, 2011 23:01

nie wiedziałam gdzie to umieścić. zacznę od tego, że jestem wielką fanką Ellen Degeneres. jej filmiki albo fragmenty programów są najskuteczniejszym sposobem na poprawę humoru. a to co znalazłam dzisiaj na internecie: http://www.youtube.com/watch?v=7GFP76kBnv4 po prostu umarłam :rotfl: :thud: :rotfl:
Aragonte - Wto 20 Wrz, 2011 23:08

Śliczne po prostu :rotfl:
milenaj - Wto 20 Wrz, 2011 23:19

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Admete - Pon 10 Paź, 2011 16:58

Empik własnie przysłał mi zawiadomienie -
http://www.empik.com/harr...urce=newsletter

Anonymous - Sob 15 Paź, 2011 16:18

http://demotywatory.pl/34...towa-nastolatka

padłam :rotfl:

milenaj - Sob 15 Paź, 2011 16:40

Cudne. :rotfl:
Tamara - Nie 16 Paź, 2011 19:28

Święte słowa :rotfl:
Admete - Nie 16 Paź, 2011 19:38

Bardzo prawdziwe ;) Biedny Voldi - ta niespełniona miłość musiała mu ciążyć ;)