To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Opactwo Northanger Northanger Abbey (2007)

damamama - Pią 09 Sty, 2009 15:11

Dołączam do grona osób, które obejrzały film. Bardzo i to bardzo mi się podobał. Parę scen naprawdę motylkowatych jak to określacie :mrgreen:
Aragonte - Nie 07 Mar, 2010 00:28

Kolejny raz obejrzałam tę ekranizację - jak zwykle z szerooookim uśmiechem na twarzy :mrgreen:
Znaczny wpływ ma na to uśmiech pewnego pana :serduszkate:

Ktoś ma jakieś ładne avki, hę? Harry? :wink:

No dobra - idę ryć w wątku...

Edit: no trudno się mówi, sama wyprodukowałam Henry'ego kusiciela :wink:

Admete - Nie 07 Mar, 2010 08:50

Piękny uśmiech ma na tym avku. Może wklej go w tym wątku.
Aragonte - Nie 07 Mar, 2010 13:19

Wrzucę samo zdjęcie przed obróbką - lepiej będzie widać uśmiech.
Poza tym to co za obróbka w moim przypadku - przycięcie fotki i tyle, wstyd wklejać tu taki avek :roll:

trifle - Nie 07 Mar, 2010 14:13

Aragonte napisał/a:
Poza tym to co za obróbka w moim przypadku - przycięcie fotki i tyle, wstyd wklejać tu taki avek

Moje też są zawsze takie, także żaden wstyd ;)

Dawno już nie oglądałam Opactwa :mysle:

Harry_the_Cat - Nie 07 Mar, 2010 17:45

Aragonte napisał/a:
Ktoś ma jakieś ładne avki, hę? Harry? :wink:

Daaaawno temu robilam jakies avki... mam jeden taki:

Aragonte - Nie 07 Mar, 2010 17:49

Dzięki, Harry - jak mi się humor poprawi, to go sobie pożyczę.
Harry_the_Cat - Nie 07 Mar, 2010 17:55

No widzę, że ten uśmiech to nie bardzo do tego 'alone'... :przytul:

Ale moze NA sobie dzis obejrze :) i moze w ogole jakies avki bym porobila? albo cokolwiek! dwa dni spedzilam na remanencie mieszkania i pakowaniu i wyrzucaniu i decyzjach co zstawic... ech...

Aragonte - znalazlam troche BARDZO STARYCH avkow:

Caitriona - Nie 07 Mar, 2010 21:49

Dziwne, ale ja chyba z NA nie zrobiłam żadnych avków.... Normalnie zdumiewające, biorąc pod uwgę jak bardzo lubię ten film.

Harry_the_Cat napisał/a:
mam jeden taki:

Zawsze lubiłam tego gifa :D :D

Aragonte - Nie 07 Mar, 2010 21:58

Harry, jakie śliczne te avki :)
Humor dalej mam kiepski i fatalnie się czuję, ale założę jeden, będę czarować :wink:
Dzięki!

trifle - Nie 07 Mar, 2010 22:22

Ja też sobie zapisałam, kiedyś użyję.
Harry_the_Cat - Nie 07 Mar, 2010 22:27

Obejrzalam i ja NA :mrgreen: i nawet probowalam pograficic, ale zrobilam tylko jedna ikonke, wiec nie bardzo mam sie z czym wychylac.

Ale milusi ten film. Muzyka jest fantastycznie dopasowana do calej opowiesci :mrgreen: i Felicity Jones jest dalej rewelacyjna jako Catherine. No i JJ... spojrzenie przeszywa jak 3 lata temu... :serduszkate:

trifle - Nie 07 Mar, 2010 22:40

To było 3 lata temu? Harry, no co Ty! :paddotylu:
Harry_the_Cat - Nie 07 Mar, 2010 22:50

2007 - stoi jak byk: http://www.imdb.com/title/tt0844794/
trifle - Nie 07 Mar, 2010 22:53

To nie był okrzyk "Harry, nie możesz mieć racji", to raczej było "Powaga, już tyle?" :thud: Toż pamiętam jak się ekscytowałyśmy..
A ja głupia zapomniałam zabrać mego dvd z domu, buuuu...

Harry_the_Cat - Nie 07 Mar, 2010 22:58

I to nie byla proba udowadniania racji tylko przykra konstatacja faktu... ze to juz tyle... :rumieniec:
Caitriona - Nie 07 Mar, 2010 23:08

Już tyle, ale nadal nic nie stracił ten film na świeżości :D Na dniach i ja robię powtórkę! ;)
Aragonte - Nie 07 Mar, 2010 23:15

Harry_the_Cat napisał/a:
Obejrzalam i ja NA :mrgreen: i nawet probowalam pograficic, ale zrobilam tylko jedna ikonke, wiec nie bardzo mam sie z czym wychylac.

Ale milusi ten film. Muzyka jest fantastycznie dopasowana do calej opowiesci :mrgreen: i Felicity Jones jest dalej rewelacyjna jako Catherine. No i JJ... spojrzenie przeszywa jak 3 lata temu... :serduszkate:

Spojrzenie i uśmiech :serduszkate:

Podczytywałam wczoraj dyskusje w tym wątku. Ależ one były skrupulatne i dokładne w rozpracowywaniu, kto de facto sprawił, że para w scenie pocałunku zatoczyła się na drzewo :lol:

Uroczy jest ten film :serduszkate:

Harry_the_Cat - Nie 07 Mar, 2010 23:19

No ja dzis ogladajac tez na to dokladnie patrzylam :) I to ona sie na niego rzucila zdecydowanie pierwsza, i oboje chyba razem na to drzewo :mrgreen:
Aragonte - Nie 07 Mar, 2010 23:24

Tak czy siak, wypadło to bardzo naturalnie i przekonująco :mrgreen:
Uwielbiam tę ekranizację :serce:

Harry_the_Cat - Pon 08 Mar, 2010 00:29

No i czytam teraz watek od poczatku... ech.... :paddotylu:
Harry_the_Cat - Pon 08 Mar, 2010 22:26

Dobra. Tymczasem zrobilam kilka avkow: http://community.livejour...ocus/26481.html
Admete - Pon 08 Mar, 2010 22:43

Zawsze robisz rewelacyjne avki :)
Caitriona - Pon 08 Mar, 2010 22:59

Wszystkie Harry fajne, ale najbardziej mi się podoba 12 :D

A te dwa pierwsze z Emmą :rotfl:

musia - Śro 14 Lip, 2010 18:00

Doczekałam się Opactwa wydanego przez GW.
Tego z '86 roku.

Jakże się zawiodłam . Zajrzałam tutaj w temat ON '86 i widzę , że Wam również nie przypadł. Za to wychwalałyście ekranizację z 2007. Czyż mogłam jej nie ściągnąć??

Przed chwilą skończyłam film . Jest naprawdę dobry. Zabawny , budzi uśmiech na twarzy, takie dobrotliwe skinienie głową nad "naiwnością" Kasi.
Po chwili oglądania aktorka skojarzyła mi się z Julią Kamińską (Brzydula) . Nie wiem czy tylko mnie wydają się podobne.

Film na tyle mi się podoba , że pewnie sięgnę na półkę po książkę by ją sobie przypomnieć.

Sama jestem ciekawa czy mi się spodoba. Kiedyś mnie drażniła.