Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Admete - Czw 11 Wrz, 2008 21:41
Harry pierwsza seria jest dobra. Drugiej nie obejrzałam do końca. W trzeciej to juz nawet nie wiem, co się podziało.
Harry_the_Cat - Czw 11 Wrz, 2008 21:44
No właśnie, czytałam, że początkowo miało być w ogóle 13 odcinków, potem zrobili 22 a potem pociągnęli to dalej. To chyba za dobrze nie wróży. No nic, pomyślę jeszcze
aneby - Czw 11 Wrz, 2008 22:13
W tym sezonie zanosi się na powtórkę z ucieczki, tym razem w Panamie. Mam nadzieję, że wymyślili coś ciekawego a nie takie ciągnięcie na siłę następnej serii.
aneby - Nie 14 Wrz, 2008 22:12
Już myślałam, że Erica w CSI uśmiercili Przestałabym oglądać.
Caitriona - Wto 16 Wrz, 2008 13:15
Nie powinnam, ale że spać ostatnio jakoś nie mogę, zaczęłam więc oglądać Prison Break seria IV. Cóż, póki co o dziwo mi się spodobało. Zamiast zwiewać to się teraz włamują. No, zobaczymy co dlaje
praedzio - Wto 16 Wrz, 2008 15:18
Ajajaj, ale będę miała zaległości...
nyota - Wto 16 Wrz, 2008 20:17
Ktoś juz gdzieś proponował- spać co drugą noc. Pomysł świetny,ale z jego wykonaniem moze być już gorzej. Dla mnie Prison Break 1 sezon- to było coś, wtedy na studiach naprawdę to zrealizowałam (1 seria w 2 doby) Późniejsze sezony można już sobie faktycznie odpuścić. Tylko że ja z sentymentalna jestem, więc oglądałam dalej.
Co do zaległości to chyba cię praedzio pobiłam: jestem w połowie Supernatural 3, a tutaj nowe odcinki PB, Dextera i Heroes wychodzą. Doba dla mnie to za mało
praedzio - Śro 17 Wrz, 2008 08:03
Już ja nie będę wymieniać, co mnie omija, bo pozostanie mi w łeb sobie palnąć... Jak pomyślę, że będę miała tylko piątkowy wieczór, część soboty i być może część niedzieli.... AAAAAAA!!!!!!
Już kilka nocy z rzędu mi się śni, że kupiłam sobie laptop. To tylko dowodzi stopnia mojej desperacji....
Admete - Sob 20 Wrz, 2008 21:57
Na horyzoncie pojawia się nowy serial The Mentalist. Gra w nim Simon Baker, którego może ktoś znac z Obrońcy.
"A mentalist turned private investigator uses his skills to help the police." Zapowiada się lepiej niż wynika z opisu
praedzio - Sob 20 Wrz, 2008 21:58
Ja się zastanawiam, jak obejrzeć 4 odc. PB pod rząd....
nyota - Nie 21 Wrz, 2008 11:58
Ja już nadrobiłam PB i muszę powiedzieć, że ta seria bardziej mi się podoba Wreszcie coś się dzieje i znów trzymają widza w napięciu.
Ale 1 sezon nie do przebicia- jak ja szalałam na samo słowo Scofield
Później bardziej kręcił mnie T-Bag, świetny w każdym momencie, tylko w inny sposób.
praedzio - Nie 21 Wrz, 2008 14:15
No, ja na razie obejrzałam 1 odc. 4 serii i musze przyznać, iż pomimo, że
to odcinek był bardzo równy. No i
Caitriona - Nie 21 Wrz, 2008 15:23
Pierwszy spoiler był mi że tak powiem obojętny, ale ten drugi już mi się raczej nie podobał...
praedzio - Nie 21 Wrz, 2008 16:03
| Caitriona napisał/a: | | Pierwszy spoiler był mi że tak powiem obojętny |
No mi tak nie bardzo...
*praedzio w szale pakowania*
aneby - Nie 21 Wrz, 2008 21:01
Zamiast tradycyjnie oglądać CSI o potem PB to co robię ? Czytam posty wczorajszego quizu SPN
Harry_the_Cat - Nie 21 Wrz, 2008 21:32
| aneby napisał/a: | Zamiast tradycyjnie oglądać CSI o potem PB to co robię ? Czytam posty wczorajszego quizu SPN |
Dobrze, dobrze Ja się dobrze bawłam - chociaż ciężko było nadążyć (ale chyba dlatego to taka świetna zabawa )
Calipso - Nie 21 Wrz, 2008 21:57
Dziewczyny,nie przypominajcie mi,bo już raz paliłam się ze wstydu,jak przeczytałam co wczoraj nabazgroliłam
| Harry_the_Cat napisał/a: | | ciężko było nadążyć |
tylko sami-wiecie-to wie,ile przez to nerwów straciłam,ten mój wredny net chwilami nie chciał wysyłać wiadomości
przecinek - Śro 24 Wrz, 2008 10:05
Amerykanie nie dosyć że kopiują pomysłu angielskie, to jeszcze się nudzą i przed premierowym odcinkiem zmieniają głównych aktorów, pewnie żeby mieć wakacje pełne zajęć, bo chyba nie chodzi o oglądalność
Chodzi o Life on Mars, premiera 9 października
Miało być tak
http://pl.youtube.com/wat...feature=related
A będzie tak
http://pl.youtube.com/watch?v=NETeADSzyzo
I z tej drugiej wersji bardziej się cieszę. Chociaż pierwowzoru nie ma szans przebić.
Admete - Śro 24 Wrz, 2008 14:43
Ten drugi wybór o wiele lepszy! No to teraz chyba obejrzę także wersje amerykańską.
Caitriona - Śro 24 Wrz, 2008 16:02
No proszę Harvey
Caitriona - Pią 26 Wrz, 2008 21:21
Nadal mi się PB jako historia o włamaniu podoba. W sumie tempo jest, przeszkody są, straty też i jest ok Zobaczymy jak się bedzie dalej to wszystko rozwijało.
Harry_the_Cat - Pią 26 Wrz, 2008 22:22
A czy ja mówiłam, że obejrzałam pierwszą serię PB? Podobała mi się. Podobało mi się tempo, podoba mi się W.Miller jako Michael - ma taki niespokojny wzrok, dobrze pasuje do tej roli.
Oczywiście są słabsze elementy tej historii - widać w sumie, że serial miał mieć początkowo 13 odcinków i tatuaż jest pomysłem fascynującym, ale wydaje mi się, że nie do końca przekonywującym. Teraz zaczęłam sezon 2 i wydaje mi się, że będzie sporo słabszy - no i chyba jednak wątki innych bohaterów już nie będą mnie tak interesować - bo chyba się wszyscy znowu nie spotkają, nie? A, no i istnienie "firmy" to dla mnie nie jest jakiś fascynujący motyw. Bardziej mi się podobało planowanie.
Czy to co napisałam trzyma się w ogóle kupy?
Caitriona - Pią 26 Wrz, 2008 22:36
Trzyma
Pierwsza część jest najlepsza. I szczerze mówiąc najlepiej by było jakby pozostali tylko na niej. Ale widocznie za dużo serial przyniósł zysków. Choć przyznaję że z tym serialem jest tak że jak sie zacznie oglądać to ciężko przestać...takie bagienko
Harry_the_Cat - Pią 26 Wrz, 2008 22:55
Bagienko?
No bo większość takich długich seriali - 22 odcinków w sezonie - nie jest całą jedną historią. Tak jak Bones - wypadasz z jednego odcinka i nie tracisz tak wiele, nie? Możesz oglądać dalej. Z PB tak nie jest. Czy druga i trzecia seria też mają takie otwarte zakończenia?
Caitriona - Sob 27 Wrz, 2008 16:28
No bagienko, wpadasz i Cię wciąga. Nie ma szans ucieczki Tak somo nazywam np Losta
Jej, już nie pamiętam zakończeń... Wiesz o czym jest III seria?
|
|
|