Seriale - Zemsta najlepiej smakuje na zimno i z dobrą dramą x 22
BeeMeR - Sob 23 Lis, 2024 09:20
Tak, przynajmniej ją odróżniam od razu, a nie tak jak sztampowe skalpelowe piękności. Ona ma cudownie pozytywną moc w sobie, kamera ją kocha, no i nie boi się skinshipu, więc te sceny świetnie wypadają, zwłaszcza z równie intensywnym panem ale to oczywiście wisienkz na torcie, bo tu 2/3 dramy to oni się poznawali na nowo, dogrywali i też to się dobrze oglądało.
Mam z nią jeszcze na pewno Long Ballad do obejrzenia.
RaczejRozwazna - Sob 23 Lis, 2024 13:14
To piszecie, że Double jest podobne do Miecza i Haftu,?
BeeMeR - Sob 23 Lis, 2024 13:36
Jest inne, ale zdecydowanie godne uwagi
Ma bardzo ładnie rozplanowany slow burn i temat zemsty
RaczejRozwazna - Sob 23 Lis, 2024 13:39
Dojrzewam do obejrzenia czegoś, ale raczej lżejszego niż planowane (od dwóch lat ) The Princess Man.
BeeMeR - Sob 23 Lis, 2024 15:24
Myślę, że to nadmierne demonizowanie TPM
I obawiam się, że przy tym podejściu drama niechybnie by rozczarowała, bo nie jest doskonała, acz ma piękny romans, piętrową intrygę, malownicze zdjęcia, muzykę wpadającą w ucho i doskonale wredny zamach stanu. Ja jej wybaczam wszelkie niedociągnięcia bo zalety przewyższają wady, ale to nie znaczy że nie widzę pewnych niedociągnięć.
Ale Double też bardzo polecam
RaczejRozwazna - Sob 23 Lis, 2024 15:57
Nie mam nadmiernych oczekiwań - pamiętaj że (wciąż) moją ulubioną koreańską jest Faith, a jej do doskonałości daleko Raczej chodzi o to, że nie mam ochoty na gwałtowne emocje, a pisałyście, że jest w niej trochę tego.
BeeMeR - Sob 23 Lis, 2024 16:43
Faith swego czasu też wywołało we mnie gwałtowne emocje, a dramie daleko do doskonałości, jedno i drugie prawda nie wiem jak odebrałabym je teraz, po milionie innych dram, boję się sprawdzić
No i to trochę tak jakbym czytała "nie obejrzę Faith, no to takie ogromne emocje"
Ale niech sobie każdy wybiera co ogląda, a czego nie
BeeMeR - Nie 24 Lis, 2024 18:20
Skończyłam "you are my glory" - śmiało mogę napisać, że jest to jedna z lepszych chińskich dram jakie oglądałam, prosta, obyczajowa, z pięknym ciepłym romansem. Początek może jest słabszy, gra jest dla mnie nieciekawa, ale interakcje owszem, żadnych durnych rozstań (tylko odmowa bycia razem wcześniej, coś tak na jakieś trzy odcinki, ale to śmiało można przewinąć ), żadnych trójkątów miłosnych, dobra komunikacja w związku i piękny jego obraz, a do tego doskonała chemia . Widać, że główna para się ze sobą dobrze, bardzo swobodnie czuje i to procentuje dla dramy . Dilrabą już się zachwycałam na pewno będę chciała zobaczyć ją jeszcze w czymś.
Trzykrotka - Nie 24 Lis, 2024 20:05
Dopisuję Glory do listy
BeeMeR - Pon 25 Lis, 2024 08:09
Lista się wydłuża
Ale dobrze jest mieć w czym wybierać
Trzykrotka - Pon 25 Lis, 2024 10:16
O tak
Póki co nadal mam ochotę na kostiumowe; Kill Me Love Me nie ma ani połowy uroku Double, ale pod prasowanie się sprawdza. Zaczęłam też dramę z Lusi, Dziewczynę z perłą. Nie o służącą Vermeera chodzi, tylko o poławiaczkę pereł. Dwa czy trzy pierwsze odcinki to krew, pot i lzy, koszmarna perłowa "farma" trzymająca w nieludzkich warunkach ludzi - jak bydło - do nurkowania w oceanie i łowienia pereł. Lusi w zgrzebnym wydaniu jest piękna i dobrze gra, morskie klimaty po ucieczce z farmy są wspaniałe, ale nie wiem, czy chcę to oglądać. Nie ma żadnego pana, na którym można by oko zawiesić. Ot co.
BeeMeR - Pon 25 Lis, 2024 11:08
Czytałam słabe opinie o tej dramie, generalnie że po niezłym początku jest coraz gorzej. Lusi jednak też jeszcze obejrzę, bo mi się w Galaxy bardzo podobała, tylko jej postać chwilami mnie irytowała infantylnością.
RaczejRozwazna - Pon 25 Lis, 2024 17:50
Podglądnęłam Double ale jednak nie, przynajmniej teraz. Za młodzi główni Natomiast zaczęłam coś zupełnie innego, co niegdyś polecałyście - Marriage Contract - i na razie podoba mi się! Fajni głowni.
Trzykrotka - Pon 25 Lis, 2024 18:45
Najwyżej pan za młody, pani jest dość dojrzała, jak niegdyś w Faith... ale rozumiem, nie klika to nie klika i już
| BeeMeR napisał/a: | | Czytałam słabe opinie o tej dramie, generalnie że po niezłym początku jest coraz gorzej. |
A, dzięki, to tym bardziej sobie odpuszczam. Dla widoków morza, w dodatku wyraźnie na blue boxie nie warto się męczyć.
Ha, co ja przeczytałam Kręcą streamingową (no niestety neflixową... ) wersję Untold Scandal! I to z Ji Chang Wokiem Filmowy Untold Scandal to wspaniały film. JCW jako Valmonta zobaczę z dziką radością. Moim zdaniem da radę zagrać tę mieszankę uwodzicielstwa i cynicznego zepsucia.
BeeMeR - Pon 25 Lis, 2024 21:11
Double ma moim zdaniem dość słabe pierwsze dwa odcinki plus słabego aktora w roli ex-męża, potem się drama rozkręca.
Chętnie obejrzę JCW w czymkolwiek dobrym,jako Valmonta też
RaczejRozwazna - Wto 26 Lis, 2024 08:19
Obejrzałam wczoraj kilka odcinków Marriage Contract i nie do końca pasuje mi prowadzenie postaci. Wszyscy wokół głównej (może poza jej przyjaciółką) są albo wściekli, albo histeryczni, albo irytująco namolni. Wiadomo czemu głośny to taki angry bird? Bo trudne dzieciństwo chyba nie jest wytłumaczeniem.
I jeszcze ta choroba jako wisienka na torcie. Za to mała cudo
Obejrzę do końca ale raczej na podglądzie. Nie chwyciło na dobre, całość przypomina mi chińskie Because od love, które podobało mi się bardziej mimo pewnych niedorzeczności.
Aragonte - Wto 26 Lis, 2024 23:57
Czy ktoś próbował tę dramę?
https://asianwiki.com/When_The_Phone_Rings
Gra nasz Samuraj i Robotka, więc główna para fajna. Thriller.
A ja jestem przy 35. odcinku The Double i coś z jakimś ślubem kombinują
Czerwony Książę przyznał się przed królem, że zakochał się w Pani Pionek - no i słusznie, nareszcie Ale oni nadal grają, ciągle ma to drugie dno
RaczejRozwazna - Śro 27 Lis, 2024 02:01
Ale kissu i dojrzewanie do niego w Marriage Contract bardzo ładne
teraz będzie pewnie jazda bez trzymanki i melo, chyba nie dam więcej rady.
Ale widzę, że mogę tylko oglądać dramy ze starszymi aktorami, przynajmniej z jednej strony. Młodzież mnie już nie chwyta.
Co by tu teraz....
Trzykrotka - Śro 27 Lis, 2024 16:56
Tę dramę, Samurajem i Robotką bardzo chwalą na FB w tej grupie do której się zapisałam. Gdybym miała ochotę na thriller to brałabym - tyle że ona jest ongoing i trzeba czekać na odcinki.
Marriage Contract to jest Melo i przygnębia momentami strasznie. I bohater taki w starym stylu, krzyczący i szorstki. Nie wróciłabym do oglądania, ale na jeden raz mi się podobało.
Ha, na Instagramie pokazało się zdjęcie naszej Małpy z ogoloną głową i w mnisim stroju. Ciekawe, co to będzie
Aragonte - Śro 27 Lis, 2024 18:49
| Trzykrotka napisał/a: | Ha, na Instagramie pokazało się zdjęcie naszej Małpy z ogoloną głową i w mnisim stroju. Ciekawe, co to będzie |
Pokaż
RaczejRozwazna - Śro 27 Lis, 2024 20:42
Mnie MC nie przygnębiało bo całą tę medyczną otoczkę brałam w duży cudzysłów. W ogóle przeszczep od osoby chorej onkologicznie to Matka głównego irytowała mnie niepomiernie, więc w ogóle tego wątku nie śledziłam.
Zasadniczo jakoś to melo mnie nie poruszało za bardzo. Miałam wrażenie, że przedobrzyli, za dużo wszystkiego i jako przerysowane mnie nie wzrusza. Natomiast ładnie ewoluują postaci - te odpychające typu ojciec bohatera pokazują jakieś tam uczucia, on sam zaczyna panować nad gniewem. No ale jakoś nie.
Doradźcie coś bo nie mam weny
- nie za młodzi bohaterowie
- pogodne i spokojne
- dobre aktorstwo
- ładny, może być niespieszny romans
- kostiumowe bądź nie
- trójkąty mi nie przeszkadzają
- może być wątek jakiegoś kojarzenia z góry, kontraktu, początkowej niechęci etc.
BeeMeR - Śro 27 Lis, 2024 21:33
Ja MC obejrzałam na podglądzie - mnie wystarczyło
RR - na pewno coś znajdziesz
Loana - Czw 28 Lis, 2024 14:11
Marriage Contract obejrzałam, ale przyznam, że to nie jest drama, do której bym wracała. Bo właśnie ogólnie jest za ciężka. Za dużo tego złego bohaterkę spotyka - chociaż muszę przyznać, że zagrała ją aktorka świetnie. Jednak melo to nie jest ten gatunek, który bardzo lubię
Miałam oglądać dalej Wróżkę i Diabła, ale przeskoczyłam na "Judge from hell", bo na czacie dramowym donieśli, że zamykają serwis "dramacool". A tam właśnie to oglądałam... Włączyłam sobie następny odcinek, przy okazji na wszelki wypadek ściągając pozostałe odcinki - i dobrze zrobiłam, bo w ostatniej chwili zdążyłam. Zamknęli dramacool niby okej, bo to był piracki serwis, ale z drugiej strony są produkcje, które chciałabym obejrzeć, ale nie mam możliwości oglądania za kasę. I mówię to mając wykupionych większość serwisów w Polsce - naprawdę jak mam wybór to wolę oglądać legalnie. A tu akurat nie miałam -_- Tak czy siak przysiadłam i jestem już na 11 odcinku z 14, więc pewnie skończę całość. Historia nie jest spokojna i pogodna, w sumie nawet nie wiem, czy ma szansę się zakończyć pozytywnie, ale nie przeszkadza mi - jak nie przepadałam za główną aktorką to tu mi świetnie pasuje i naprawdę dobrze gra
Trzykrotka - Czw 28 Lis, 2024 20:27
| Aragonte napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | Ha, na Instagramie pokazało się zdjęcie naszej Małpy z ogoloną głową i w mnisim stroju. Ciekawe, co to będzie |
Pokaż |
Uda się?
https://www.instagram.com...A7/?img_index=1
No właśnie - a propos tego, co pisze Loana - zamyka się dużo różnych serwisów niestety, albo istnieją dalej, ale ograniczają dostęp do materiałów. Póki co ja jeszcze nie rozpaczam, na Netflixie mam dość materiału, ale pewnie z czasem poczuję ten trend.
RR - jakoś nic prócz Chocolate nie przychodzi mi do głowy...
Aragonte - Pią 29 Lis, 2024 00:45
Trzykrotko, dzięki, udało mi się podejrzeć mimo braku konta na Insta Poszukałam trochę i wyszło mi, że to zdjęcie z nowego filmu Małpy, który wyjdzie w grudniu:
https://zapzee.net/2024/11/06/lee-seung-gi-goes-bald-shocking-change-for-his-role-in-about-family/
A ja jestem przy 38. odcinku The Double, ale podejrzałam sobie końcówkę w wersji od BeeMeRka i widzę, że spaprali ją udawanymi dramatozami A tak w ogóle to tam są napisy? Bo żadne mi się nie włączały, a po chińsku to rozumiem tylko: dziękuję, mamo, tato, mężu, królu itepede
|
|
|