To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16

Trzykrotka - Pon 03 Gru, 2018 23:06

BeeMeR napisał/a:

Mnie ta para (po zwiastunie) kojarzy się z KRW oraz SSK z Black Knight - może przez niedomkniętą buzię pani :mysle:

Tamta pani to w ogóle miszczyni niedomkniętej buzi i słabiutkiego aktorstwa. PSH jest sympatyczniejsza IMHO, taka dziewczynka z sąsiedztwa. I popatrz, w Doctors stworzyła bardzo ładną parę z KRW. A wydawali się kompletnie niedobrani.
Terius na etapie zamachu bronią biologiczną. W tej chwili dramę trzyma boski duet przystojniaków w klinice ginekologicznej (od razu miałam skojarzenie z JI i klinika raka piersi, oraz dwoma panami stłoczonymi z panią w jednej salce szpitalnej :lol: ) oraz KIS i akcja odbijania telefonu i wyciągania wiadomości po angielsku z amerykańskiej ZUej Baby. Bardzo chytre. Kiedy kuleje i romans i intryga kryminalna, można wspomóc się innymi wątkami :oklaski:
Blondyn - idol jest najmniej ciekawy z całej obsady, może przez ten mdły kolor włosów. W Alhambrze też mają idola, jednego z tępookich EXO :roll:

Aragonte - Pon 03 Gru, 2018 23:13

Alicja napisał/a:
Teraz pytanie: rzucić dramy czy zmienić rozmiar spodni. Na ćwiczenia nie mam czasu, a w oglądanie bez podjadania już nie wierzę :mysle:

Zjedz kolację przed, a potem już nie podjadaj :wink:

BeeMeR - Pon 03 Gru, 2018 23:21

Ja już finiszuję Teriusa (przedostatni odcinek), chwilami lekko wymiękam, ale dam radę. Piękniś od torebek wciąż mi się podoba jako dość pokręcona postać, romans dalej kuleje, intryga z gosposiowaniem i tajnym wyjściem pod którym wystają gołąbki i flirtują jest naiwna strasznie, obawiam się też że spodziewam się dobrze co się wydarzy teraz na koniec ale dzieci są upupione na Jeju co dramie służy.
edit: Ha, dobrze się domyśliłam, ale też wiele możliwości tu nie było ;)

Admete - Wto 04 Gru, 2018 06:32

Cytat:
Trudno o bardziej niedopasowaną aktorską parę niż tych dwoje. Od razu tak czułam i sprawdza się.

To chyba też mnie zniechęciło. Na szczęście są inne damy :) No i mam ochotę na powtórkę Life i wybranych odcinków SF. Ale to już w święta.

Trzykrotka - Wto 04 Gru, 2018 11:20

Na szczęście w Alhambrze bohaterów trzymają z dala od siebie - w sensie główną parę. Nie ma tego szaleństwa całowania się, co w W. Jeśli utrzymają trend, to może być. Już nie tak złe pary sie oglądało.
Przy Teriusie w tej chwili najbardziej trzyma mnie niedorobiony eks szef Ae Rin. Super pokręcona jest ta postać, a aktor ją świetnie ogrywa. Sceny w szpitalu położniczym były przekomiczne na swój sposób. Reszta trochę nudnawa się zrobiła.

Admete - Wto 04 Gru, 2018 15:19

To przewijaj - ja tak robiłam i wyłuskiwałam sobie jakieś sceny ;) W Alhambrze nie tylko nie interesuje mnie główna para, ale cała ta gra też nie. Na pewno gdybym lubiła aktora, to bym wytrwała, a tak nie ma po co.
Aragonte - Wto 04 Gru, 2018 15:28

Admete napisał/a:
W Alhambrze nie tylko nie interesuje mnie gówna para

Literówka w sam raz do niedawno założonego wątku :wink:

Admete - Wto 04 Gru, 2018 15:34

Poprawiłam, więc już nie ma literówki ;) Nie lubię literówek.
Aragonte - Wto 04 Gru, 2018 17:08

To jeśli chcesz, to ustawię czasówkę w poprzednim poście.

Włączyłam sobie siódmy odcinek AM88, ten okołoświąteczny. Jak mi to dobrze robi na samopoczucie :serce: Podczas tej powtórki bardziej zwracam uwagę na JH - fajny jest ten aktor, mimo durnych zachowań postaci.

Admete - Wto 04 Gru, 2018 19:03

Aragonte napisał/a:
To jeśli chcesz, to ustawię czasówkę w poprzednim poście.

Nie trzeba :)

BeeMeR - Wto 04 Gru, 2018 19:19

Trzykrotka napisał/a:
Przy Teriusie w tej chwili najbardziej trzyma mnie niedorobiony eks szef Ae Rin. Super pokręcona jest ta postać, a aktor ją świetnie ogrywa. Sceny w szpitalu położniczym były przekomiczne na swój sposób. Reszta trochę nudnawa się zrobiła.
Mam tak samo :high5:
Podoba mi się też wciąż rodzicielska paczka do zadań specjalnych, ma dobrą dynamikę.
Blondyn odkąd zmył jajecznicę a głowy podoba mi się znacznie bardziej, tj. wreszcie wygląda normalnie, do postaci zresztą nie miałam zastrzeżeń odkąd zaczęła sprytnie zdobywać odciski, podsłuchy itp. Aktor nie gra źle.

Kryminał, cóż - dobry i zły tajniak trochę przewidywalne, :wink:

Aragonte - Śro 05 Gru, 2018 00:20

Wygrzebałam Kima nr 7 i potłumaczyłam trochę. Został mi jeszcze kwadrans do zrobienia i zweryfikowanie. Poproszę o kciuki, żebym szybko się z tym uporała :trzyma_kciuki:
Wiem, że moje tempo pracy jest ślimacze :zawstydzona2: ale naprawdę się nie wyrabiam z pracą, normalnymi codziennymi aktywnościami, tfurczością i tłumaczeniem, zawsze coś na tym cierpi - na ogół sen :(

Trzykrotka - Śro 05 Gru, 2018 00:55

Jesteś dzielna, że mimo tych wszystkich spraw życiowych i jeszcze dentysty na dodatek w ogóle nie odstawiłaś Kima na boczny tor :przytul: Fighting! Czekam na siódmy odcinek i wyczyny Kima w poczekalni, a także scenę z ładowarką i czebolowiczem - ET :rotfl:

11 odcinek Life i kryminał polityczny w pełni. Szpital w oku cyklonu, doktor Ye na pierwszej linii frontu, a ładna doktor z pediatrii u boku prezesa. W bardzo niedobrej chwili. Powiało sensacją, jak dla mnie to dobra zmiana.

Aragonte - Śro 05 Gru, 2018 02:22

Trzykrotka napisał/a:
Jesteś dzielna, że mimo tych wszystkich spraw życiowych i jeszcze dentysty na dodatek w ogóle nie odstawiłaś Kima na boczny tor Fighting! Czekam na siódmy odcinek i wyczyny Kima w poczekalni, a także scenę z ładowarką i czebolowiczem - ET

Eee tam, dzielna. A Kima rzucac nie chcę, bo go za bardzo lubię :serce:
I czekam na króciutki komentarz o tym, co dostałaś na PW - chyba że nic więcej do dodania nie ma, co też zrozumiem :kwiatek: Przypominam się, bo naprawdę co i rusz mam poczucie, że to jest głupsze, niż ustawa przewiduje :zawstydzona2:

Admete - Śro 05 Gru, 2018 06:25

U mnie jak zwykle oglądanie ogranicza się tak naprawdę do weekendu, jakoś nie mam czasu w tygodniu. Nawet God's quiz z zeszłego tygodnia nie widziałam. W Life ostatecznie wszystko się jakoś rozwiąże.
BeeMeR - Śro 05 Gru, 2018 10:00

Skończyłam Teriusa - finał był dokładnie taki jak powinien, wątek główny nieco mdły, robienie macho z SJS mało mnie przekonywało, panowie drugoplanowi byli bardziej interesujący niż pani imho, choć w sumie nie była taka zła :P

KIS dostała nową osobę do przesłuchania a mini klamra warszawska mi się podobała :serce:
Czy tylko ja mam wrażenie, że mamy niepoważną ilość znaków drogowych na metr kwadratowy drogi?

Generalnie seans uważam za sympatyczny.

BeeMeR - Śro 05 Gru, 2018 11:37

Midnight Runners

Wczoraj po skończeniu Teriusa uznałam, że raz kozie śmierć - oglądam albo wylot. No i kolejny raz się okazało, że po durnowatym zwiastunie następuje całkiem przyzwoity film. To nie jest komedia policyjna/kryminalna jak się obawiałam (i jakich nie znoszę), to kryminał z elementami komedii i bardzo dobrym duetem panów: Kang Ha Neul & Park Seo Joon. Właściwa zachęta tu: :serce:
https://www.youtube.com/watch?v=olAtLqwhE_c

A było to tak: dwóch przeciętniaków postanowiło zostać policjantami, najpierw się nie lubią, potem w sytuacji kryzysowej zostają przyjaciółmi na dobre i na złe i gdy stają się świadkami porwania młodej, ładnej dziewczyny postanawiają poprowadzić własne śledztwo żeby ją uratować (albowiem drogami oficjalnymi rozbijają się o biurokrację i długie terminy). Niby nic nowego, ale ogląda się dobrze - przynajmniej do połowy, bo gdy doszło do bójek z porywaczami poczułam się zmęczona i samo mi się naciskało ffd coby zobaczyć finał tej sprawy :P .

W pozostałych rolach:

Aragonte - Śro 05 Gru, 2018 17:49

BeeMeR, zdublował ci się post o Teriusie :kwiatek:

Skończyłam tłumaczyc Kima nr 7. Naturalnie zostało mi jeszcze wprowadzenie poprawek i zweryfikowanie ostatniego kwadransa z obrazem, ale roboczą wersję mam, ufff.

BeeMeR - Śro 05 Gru, 2018 17:57

Usunęłam :kwiatek:
Coś edycja nie zadziałała poprawnie :wink:

Trzykrotka - Śro 05 Gru, 2018 20:34

Yesss :banan: Kim gotowy :banan: Bardzo potrzebuję jakiejś miłej pociechy; nie poprawiaj go za długo, proszę proszę :serduszkate:
BeeMer - film posłałaś gdzie trzeba :flirtuje1: Zdecydowanie potrzebuję tych dwoch panów :kwiatek:

Aragonte - Śro 05 Gru, 2018 21:01

No i Trzykrotka przegapiła moją cichutką prośbę w poprzednim poście - trudno się mówi :katar: :idzie_spac:

Nie wiem, czy dam radę poprawic dziś Kima, bo po pieczeniu pierniczków jestem jakoś zmęczona, a efekty znowu jakieś takie kiepskie mi się wydają :roll: Dopiero jem kolację, mam wszystkiego dośc i nie wiem, czy wykrzeszę z siebie jeszcze trochę energii :?
A jeszcze mnie coś nieziemsko wkurzyło i nie wiem, czy dam radę się wyciszyc - szczegóły w marudniku :?

BeeMeR - Śro 05 Gru, 2018 22:28

Trzykrotka napisał/a:
film posłałaś gdzie trzeba
Już jakiś czas temu ;)

Alhambra to straszne pleple, ale gra całkiem ciekawa - miałam takie miejsca w grze których nie mogłam przejść ale nigdy z samego początku ;)

pan zachował się chamsko już w 1. odcinku, a PSH faktycznie nie umie płakać :roll:
Nie rozumiem czemu facet z taką kasą nie mógł sobie wynająć całego pokoju gdzieś niżej :P

Trzykrotka - Śro 05 Gru, 2018 23:31

Aragonte napisał/a:
No i Trzykrotka przegapiła moją cichutką prośbę w poprzednim poście - trudno się mówi :katar: :idzie_spac:

Nie, nie przegapiła, tylko ma okropnie niedobry czas :kwiatek: Jak już usiądę do komputera, to najpierw długo zbieram myśli, potem przy nim zasypiam na siedząco :kwiatek: Złote czasy bycia na L4, ech...

Aragonte - Śro 05 Gru, 2018 23:34

A, okej, rozumiem i już siedzę cicho :kwiatek: I spokojnie, ja nie oczekiwałam jakiejś rozprawki historyczno-literackiej, a w życiu :mrgreen:

Wrzuciłam Kima nr 7 na Wschód. Pewnie dojdą potem jeszcze jakieś poprawki, ale na razie odstawiam plik i założyłam folderek na ósmy odcinek, chociaż jeszcze go nie ruszyłam.
W takim tempie to ja skończę to tłumaczyc za dwa lata, grrr :frustracja:

Trzykrotka - Śro 05 Gru, 2018 23:52

Obiecuję, że spełnię, com obiecała :kwiatek: :zawstydzona2:

Udało mi się dziś obejrzeć Encounter. Rany, jaki snujowy był ten odcinek, po cliffhangerze z 2 to aż dziw. I nudny dla każdego, kto jak ja był wykończony i miał problem z utrzymaniem uwagi w gotowości. Dużo patrzenia w okno, na morze, przed siebie i takie tam, ładne wizualnie. Dotarło do mnie, że ta dama to Joseon wiecznie żywy. Oto królowa wdowa trzęsąca królestwem czyli grupą jakąś-tam

jej syn, następca tronu - powinien być młodym królem, ale przy mamusi ma tak mało do powiedzenia, że to niemożliwe, żeby mógł rządzić państwem.

Tutaj księżniczka, wzgardzona i oddalona żona i synowa

Ksiażę uznał, że się zakochał naprawdę i wziął sobie konkubinę, żonie zostawił posiadłość, czyli hotel na otarcie łez. A jej jako "kobiecie króla" nie wolno już nigdy "poznać" innego mężczyzny. Raz kobieta króla z grupy jakiejś-tam, na zawsze kobieta króla. Jednak w jej posiadłości zaczyna pracować młody sługa

i księżniczka nie ma nic przeciwko odrobinie jego towarzystwa, mimo, że pilnuje jej sztab sług. Spotkania ułatwia im wierny eunuch

Ale złowroga teściowa już szykuje się do kontrnatarcia....
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mam takie samo poczucie, jak ktoś z komentujących na dramabeans: taka sytuacja bawiła mnie tylko przez pierwszych 250 razów...

Dziękuję za Kima :taniec: