To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

Aragonte - Czw 22 Cze, 2017 14:27

Admete napisał/a:
Cho Seung Woody cudowny. Ewidentnie będą chcieli wrobić prokuratora w zabójstwo tej dziewczyny. Sam im ułatwia zadanie, bo nie zna strachu i robi rzeczy, których nie powinien. I nadal taki samotny :(
Kusisz, Admete, kusisz :wink: Ale dopiero w weekend może uda mi się coś nadrobić, w pracy siedzę.
Admete - Czw 22 Cze, 2017 14:33

Kuszę, żebym się nie musiała sama męczyć i stresować, że mu coś zrobią ;) Z lżejszych rzeczy - rozmowa prokuratora Hwanga z policjantką rozpoczynająca się od pytania czy ma chłopaka? :lol: Ale ogólnie to jest biedny. Jak podczas spotkania z dawnym kolegą z klasy wyjaśnia mu, dlaczego atakował inne dzieci - "Bo było głośnio i irytująco", "Ale teraz to odeszło razem ze wszystkim innym". Doskonale wie, co stracił po operacji. Zyskał możliwość życia bez bólu, ale nie odczuwa emocji, wie, że będzie zawsze sam. Nawet matka go odrzuca. Trochę dramatis personae:

Agn - Czw 22 Cze, 2017 16:22

Ja dziś machnę kolejny odcinek. I pewnie się będę stresowała jak nie wiem. Nawet jeśli wiem, że jakoś się ze wszystkiego prokurator Hwang wyplącze.
Btw podoba mi się ta policjantka. Inna sprawa, że aktorka jest wiarygodna, także pod względem aparycji. Wygląda zwyczajnie, jej fryzura nie jest jak spod igły, tylko trochę "zmechacona". Pasuje do całości. :)

Admete - Czw 22 Cze, 2017 17:33

Ona trochę nagrywała w zachodniej kinematografii.
BeeMeR - Czw 22 Cze, 2017 20:15

MSG 13-14

Dobrze się ogląda, nasz znajomy od rozwodów wreszcie ma coś do zagrania, nie tylko snucia się wśród pięknych kobiet :twisted:
Drama jest przede wszystkim wizualnie ładna :serce:

A księżniczka - cóż mało konwencjonalna ;)

Acz przy swoim panu się oczywiście uspokaja ;)

Agn - Czw 22 Cze, 2017 23:49

Admete napisał/a:
Ona trochę nagrywała w zachodniej kinematografii.

Wiem, była w Atlasie chmur, ale do dziś tego nie obejrzałam. Na razie skupię się na dramie. Tu mi się na pewno podoba. :) Bardzo fajnych dobrali aktorów, trzeba im przyznać. :)

<---------- widzicie, jaka jestem przystojna? :mrgreen:

Admete - Pią 23 Cze, 2017 05:33

Rzeczywiście casting mają w SF bardzo dobry, a to dużo daje serialowi. Wczoraj Aragonte zaczęła oglądać i jeden z pierwszych esemesów odnosił się do tego, jaki ten CSW ładny ;) Co do tego, czy prokurator Hwang Shi Mok coś czuje. Skłaniam się do opinii, ze jednak trochę tak. Tutaj podobny pogląd ze streszczenia na drambeans:

Cytat:
True, he doesn’t feel the kind of sentimentality that causes us regular humans to agonize about the opinions of strangers (Exhibit 1: His horrifying announcement to that poor man in the hospital). But his eyes change when he’s around someone he actually cares about, and I don’t think he even realizes it. He’s gotten so used to everyone treating him like a robot with no feelings and of thinking of himself that way that I doubt he even recognizes his care for others when he feels it—perhaps because it’s so muted and different from the way he experienced emotion before his surgery

I jeszcze:

Cytat:
Yet although the emotions are subtle, they’re there, and I’m so glad we have Jo Seung-woo in this role, because a lesser actor wouldn’t have been able to carry off the tiny changes in expression that say so much. I find myself almost holding my breath as I watch closely for those incredible moments when that cold, stiff mask he usually wears melts away, revealing hints of what lies beneath.

Cytat:
He’s clearly been treated very cruelly by most of the people in his life, and the loneliness that hangs around him like an aura just breaks my heart.

Agn - Pią 23 Cze, 2017 12:58

Może tak być, ale jego poziom empatii jest na pewno bardzo mocno zaniżony. Nawet bardziej niż u Sherlocka. ;)
Admete - Pią 23 Cze, 2017 15:45

Tyle, że Sherlock chyba sobie wybrał taki sposób reagowania na świat ;) A Shi Mok został zmuszony. Ja bym sie z nim jakoś dogadała - lepiej niż z niektórymi hipokrytami. Idę oglądać Lookout.

EDIT: Jak mnie obecnie Ji Soo w Lookout wnerwia ( policjantka ), to wam nie opiszę ;) Uważa, ze tylko ona ma rację. Następny serial, co mi nerwy szarpie :wink: Czyli dobrze jest :-D I jeszcze praworządny i naiwny prokurator :no_comment: Nic na to nie poradzę, ale kibicuję Do Hanowi, choć robi okropne rzeczy.

Trzykrotka - Sob 24 Cze, 2017 00:07

Czyś ty Agn widziała, jakie pliki zdjęć z bts tej sesji z Marie Claire ze złotymi majtkami wrzucili do sieci? O Jun Ki mi chodzi, dla niezorientowanych. Otworzyłam się tumblra i piszczałam jak dziecko :excited:

W MSG 13-14 bardzo podobało mi się spoważnienie i stonowanie tonu, bo księżniczka na nieustannym gazie byłaby nie do zniesienia. A tak, to są mroczności i knujstwo i chiński książę, który gada po koreańsku, mimo, że rząd wyasygnował naszego mistrza mowy chińskiej, żeby go powitał. Podobało mi się bardzo i łyknęłam prosząc o więcej. Pan od rozwodów miał do odegrania piękną scenę u rzeźnika - ciekawa jestem, kim on jest w tamtym świecie. Myślałam,że mistrz Min to jakiś ukochany księżniczki, ale wygląda, że nie, że był tylko jej informatorem. No, ładnie się to wszystko rozwija i jest na co czekać - głównie na egzekucję, a co najmniej tortury premiera i obecnej królowej.

Mam za sobą pierwszy odcinek Lookout - uuuooo! Ale się zaczęlo! Mam na myśli pierwszą scenę, tę, w której na koniec bohaterka mówi, że nie jest już policjantką. Jazda bez trzymanki.
Na razie jestem w fazie, że nic nie wiem i wszystko jest niejasne, ale wiem, że mnie zaintrygowało i chce wiedzieć, co dalej. Plaga przecudowny, rola daje mu wreszcie pograć tak, jak lubi. Postać mocno dwuznaczna. Przydałby się polski sos - ktoś to tłumaczy?

Trzykrotka - Sob 24 Cze, 2017 01:13

Ach, na tumblrze widziałam, że w SP doszło nie tylko do takiego kissu, że buty spadają (JCW jest ewidentnie nie mniej doświadczony niż nasz PSJ :flirtuje2: ) ale i sensu - z czego oczywista pokazali tylko "poranek po."
Admete - Sob 24 Cze, 2017 05:44

W którym odcinku? Poszukam sobie :wink: W Lookout wszystko stopniowo się ułoży. Plaga jest rewelacyjny. Myślę, że w końcu i prokurator Kim zacznie z nimi współpracować, jak się przekona, ze go teraz oszukano...

EDIT: no proszę - nowa era w dramach - coraz odważniejsze te sceny ;) Nawet aktorka gołe ramiona w scenie "po" pokazała, normalnie zawsze to tylko pan , a pani pod kołderką całkowicie. A tu nawet mizianie i całowanie po ramionach pani odchodziło - no w szoku jestem :shock: :wink:
Dziś nadrobię dwa odcinki Circle. W tym tygodniu serial się kończy, szkoda. To tylko 12 odcinków ( tak od razu planowano ). Buuu...Nawet nie wiem, co wchodzi po Circle. To teraz czekam na Criminal Minds. Może zacznę Siedmiodniową Królową w miejsce Circle. Już wiem - Bride of water god. Nie wiem, czy będę oglądać. Niby scenarzysta bardzo dobry, ale aktorzy mnie nie bardzo ciągną. Nikt z panów nie zwraca uwagi. Mało wyraziści. Panią znam, ale ona często gra na jednej nucie.

BeeMeR - Sob 24 Cze, 2017 07:21

Trzykrotka napisał/a:
w SP doszło nie tylko do takiego kissu, że buty spadają (JCW jest ewidentnie nie mniej doświadczony niż nasz PSJ :flirtuje2: ) ale i sensu - z czego oczywista pokazali tylko "poranek po."
Najpierw zrozumiałam, że w PSJ w FMW i zaczęłam kombinować o czym nie wiem i jak tak szybko przeszli do czynów ;) , ale naturalnie idzie obadać scenę SP...
Ładna scena - CJW jest niewątpliwie doświadczony, pamiętam, że kissu z Healera musieli powtarzać, bo było wykonane zbyt profesjonalnie jak na bohatera-samotnika ;)

Trzykrotka - Sob 24 Cze, 2017 09:02

Partnera sobie dziś obejrzę, jak się uda. Prócz całowania i takich tam była jeszcze scena bójki naszego adwokata z Mordercą, który wyraźnie zasadza się na Bong Hee. Już raz obronił ja ten drugi adwokat, ale wtedy to była prewencja. Wszyscy jeszcze udawali, że nikt nic nie wie.
Admete, jak znam manhwę, głównie z opowieści, to Water God jest łzawym romansem. Nie wiem ile fantastyki zostawią w dramie, ale bogowie mają być. Może będzie to coś w stylu Goblina. Ale nie martw się. Ktoś umieścił na tumblrze listę dram na lato i widziałam tam dla ciebie sporo materiału.

Admete - Sob 24 Cze, 2017 10:16

Tak po zwiastunach mi się wydawało. A mogłabyś przekleić listę z dramatu? Nie umiem się posługiwać tym całym Tumblrem. Znam tylko Falsify.
Agn - Sob 24 Cze, 2017 13:44

Trzykrotka napisał/a:
Czyś ty Agn widziała, jakie pliki zdjęć z bts tej sesji z Marie Claire ze złotymi majtkami wrzucili do sieci? O Jun Ki mi chodzi, dla niezorientowanych. Otworzyłam się tumblra i piszczałam jak dziecko :excited:

Widziałam! Mało zeza nie dostałam, bo nie wiedziałam, gdzie najpierw patrzeć. :serce:
Trzykrotka napisał/a:
Ach, na tumblrze widziałam, że w SP doszło nie tylko do takiego kissu, że buty spadają (JCW jest ewidentnie nie mniej doświadczony niż nasz PSJ :flirtuje2: ) ale i sensu - z czego oczywista pokazali tylko "poranek po."

No i jak ja teraz zbadam tę scenę? Siostra przybywa, nie będzie jak. Mus wytrzymać przynajmniej do poniedziałku. ;)

BeeMeR - Sob 24 Cze, 2017 13:55

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:

Widziałam! Mało zeza nie dostałam, bo nie wiedziałam, gdzie najpierw patrzeć. :serce:
A pokazać gawiedzi, hm?
Admete - Sob 24 Cze, 2017 14:17

No właśnie, pokazać ;) No to czekam teraz na zakończenie Circle. I na nowy odcinek Secret Forest.
Aragonte - Sob 24 Cze, 2017 14:43

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:

A pokazać gawiedzi, hm?

Właśnie, gawiedź czeka :mrgreen:

Zaraz sobie obejrzę czwarty odcinek Secret Forest i będę na bieżąco.
Przydałyby mi się polskie napisy, bo jakoś czasem mózg mi się zawiesza.
CSW jest fantastyczny :oklaski:

Admete - Sob 24 Cze, 2017 15:01

Prawda, że fantastyczny! Mogę na niego patrzeć cały czas.
Aragonte - Sob 24 Cze, 2017 15:36

Zaczęłam się denerwowac, w co wrobią głównego bohatera :boisie:
Admete - Sob 24 Cze, 2017 15:45

To masz tak samo jak ja. Czwarty odcinek mnie stresował. HSM w ogóle nie myśli o zagrożeniach. Robi, co uważa za konieczne w danym momencie. Nie zachowuje żadnych środków ostrożności.
Aragonte - Sob 24 Cze, 2017 16:10

W rzeczywistości ktoś taki nie miałby szansy przetrwac, obawiam się :-| Ile jest odcinków? Chyba wolałabym obejrzec całośc od razu.
Admete - Sob 24 Cze, 2017 16:17

16. Jak już oglądam, to będę kontynuować. Ciekawość by mnie zżarła. Poza tym, jakbym się dowiedziała, że zakończenie jest z mojego punktu widzenia złe, to mogłabym wcale nie oglądać. A tak będę się dowiadywać z odcinka na odcinek. Trochę jestem nastawiona na to, że prokuratorowi się coś stanie.

Piosenka z SF - bardziej chodzi o wizję niż o muzykę ;)

https://www.youtube.com/watch?v=bQ_xa7u3JpY

Znalazłam sobie jakiś japoński serial o grupie szybkiego reagowania. Piękna nawalanka w pociągu w pierwszych minutach serialu ;)

EDIT: widziałam zwiastun 6 odcinka SF - nic mu nie zrobili ;) Można oglądać.

Trzykrotka - Sob 24 Cze, 2017 23:21

Fotki Jun Ki powrzucam najpierw na pinteresta, to się podzielę - zwłaszcza te w szortach i z Jun Ki w tańcu są piekne :serduszkate:

Najpierw jednak lista dram na lato dla Admete:
Czerwiec już za nami, a w lipcu:
Bride of the Water God - po Circle
The King Loves - seguk z Sierotkiem - po Lookout
Reunited Worlds - po SP - fantasy, romance, supernatural
Fabrcation (lub Falsify) - thriller, law po My Sassy Girl (Namgoong Nim!)
Criminal Minds - wiadomo :banan:

Sierpień
Deserving of the Name - medical, sci-fi po Secret Forest
Save Me - po Duel - action, crime, mystery, psychological

Romanse i szkolne pominęłam - jak widać, nie można narzekać na jednostajność.

Wessałam się. Lookout łykam jak gęś kluski i nie mogę się nacieszyć. Bardzo polecam tym, które lubią akcję, dramy o tym, jak ukarać złych ludzi, którzy są dla policji poza prawem i tych, które lubią Plagę, bo patrzenie na niego w tej dramie to czysta rozkosz.
Jest też nasz ajussi z CH, Duszka, Lee Si Young z Valid Love (świetna jest w scenach akcji) i cała masa innych znajomych. W roli naczelnego ZUego w majestacie prawa - nasz o parę lat grubszy Safari z Cruel City, w roli prawie prokuratora generalnego. Miodzio, polecam i lecę jeszcze pooglądać.