To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku

BeeMeR - Sob 14 Sty, 2017 12:07

Plotki i głupotki:

Junki x2 - właściwie to już powtórzenie, ale dobrego nigdy zbyt wiele, zwłaszcza że jest tam kilka zdjęć (na niektórych Junki wygląda na 10-15 lat mniej niż Mila :P ) :
https://www.dramafever.co...korean-culture/
https://www.dramafever.co...-resident-evil/

Śniły mi się dziś hwarangi :mrgreen:
Kiedyś zaś śniło mi się, że wraz z Siwonem pracowałam w policji - ani chybi pokłosie Posejdona ;)

Mv hwarangowe: (niektórych scen jeszcze nie widziałam - np. strzelania z łuku w trakcie jazdy konno - czekam na wyczyny PSJ w tym temacie :mrgreen: )
https://www.youtube.com/watch?v=yC4rYN5GzYs

Zerknęłam na Syrenkę 14 - ogląda ona Titanica w kinie i Smoki w tv :mrgreen:
(20. minuta - gdyby ktoś chciał sprawdzić, czy na pewno - wydaje mi się jednak, że to Jadowita Sroka naparza się z Białą Panną)

Admete - Sob 14 Sty, 2017 12:13

Nie mam co oglądać...Niech się już pozaczynają nowe dramy, może mnie na którąś ochota najdzie...Czekam na napisy do 7 odcinka Salomon's perjury. Goblina obejrzę w 10 minut, tak sądzę ;)
BeeMeR - Sob 14 Sty, 2017 12:21

Admete napisał/a:
Nie mam co oglądać..
A próbowałaś może Homicide?
http://asianwiki.com/Detectives_in_Trouble
Na którymś forum jest przetłumaczone jakby co.

Admete - Sob 14 Sty, 2017 13:14

Nie słyszałam, może sprawdzę jeden odcinek.
Oglądam jednak Goblina prawie w całości, bo to dobry odcinek. Ostateczne odsłonięcie historii Reapera. Dali jeden odcinek w tym tygodniu, chyba będą od razu trzy za tydzień. Bardzo melancholijny ten 13 odcinek, takie lubię.

BeeMeR - Sob 14 Sty, 2017 15:59

Możesz też sprawdzić właśnie zaczynającą się dramę o interesującym tytule - Nagi strażak ;)
W tytułowej roli pan prokurator z CH (jest dużą szansa, że bym nie poznała ;) ) .
Raptem 4 odcinki - zamierzam sama sprawdzić jak będzie całość.

Zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=pU2fyPHY9J4
http://asianwiki.com/Naked_Fireman

Admete - Sob 14 Sty, 2017 16:13

Cóż tytuł nie wygląda zachęcająco, ale jak tylko cztery odcinki, to spróbować można. Na razie obejrzę trzeci odcinek Emerald City i obejrzałam 1 odcinek Taboo. To z zachodnich produkcji.
BeeMeR - Sob 14 Sty, 2017 16:23

Tytuł jak tytuł, nawet nijak się ma do pozowania w spodniach :P
Wiadomo czemu taki, a nie inny, cóż zrobić, takie czasy. Kryminał może być ciekawy - zwłaszcza, że tak mało odcinków.

Aragonte - Sob 14 Sty, 2017 17:28

BeeMeR, skoro ci się Hwarangi śnią, to podrzucę ci te BTS-y z komentarzami sześciu panów - a może to już widziałaś?
https://www.youtube.com/watch?v=ruw0601jU-w
Dużo latania na linach, wiadomo, i dużo poprawek :lol:

Admete - Sob 14 Sty, 2017 17:39

BeeMeR napisał/a:
Tytuł jak tytuł, nawet nijak się ma do pozowania w spodniach

Tyle, ze ja nie wyszłam poza tytuł i nie wiedziałam, co to jest. Mam zakupiony odcinek ;) czekam na Voice, mam nadzieję, ze będzie do dostania z sosem.

BeeMeR - Sob 14 Sty, 2017 17:55

Nie, nie widziałam żadnych bts, zerknę. Ja nawet nie wiem, kim jest ten 6-ty hwarang co to im się zwalił do pokoju ostatnio - jeszcze go nie odróżniam :P
Admete - Sob 14 Sty, 2017 18:29

Ten strażak, to nie moja para kaloszy ;)
BeeMeR - Sob 14 Sty, 2017 18:46

O, ciekawe czemu?
(aż mam ochotę sprawdzić sama ;) )

Jumongiem też już nie jesteś zainteresowana pewnie? On - bohater główny jest strasznie głupi z początku, ale z czasem nabiera wszystkiego - rozumu, umiejętności, ogłady - wolę ta niż na odwrót, jak najpierw ktoś zaczyna jako ciekawa postać a potem tylko ryczy albo smęci się po planie :P
Muszę wrócić do niego po weekendzie i zobaczyć co tam dalej się będzie działo :mrgreen:

Admete - Sob 14 Sty, 2017 19:41

W Jumongu musiałabym przeskoczyć ileś tam odcinków, bo nie lubię etapu głupiego młodego ;) Poza tym ma za dużo odcinków jak na dramę przygodową. No i nie mam komu kibicować, bohater mnie nie porwał - nie to co Admirał albo nasz pałacowy klejnot. A Strażak to jest drama robiona za mniejsze pieniądze i widać, że nie jest dopracowana. I taka trochę ha ha śmieszna. Ja chcę kryminał albo sensację serio ;) Jak Signal albo Pied Piper - nic na to nie poradzę ;)
Agn - Sob 14 Sty, 2017 20:41

Oglądam sobie 3. odcinek Achiary - super klimat ma ta drama. Bardzo mi się podoba. Momentami trochę jak Twin Peaks (jest w sumie element nadprzyrodzony). Zastanawiam się, czy nasza zaginiona-zamordowana nauczycielka plastyki nie okaże się poszukiwaną siostrą głównej bohaterki. Choć to by pewnie było zbyt proste.
A ta aghassi, za którą piszczą nastoletnie panienki (te do odstrzału) to zdaje się facet? Ciekawe tylko który... :mysle: Na razie obstawiam syna głównej szychy.
Na razie paluszki lizać jakie to jest dobre. Mniam, mniam, mniam.
BeeMeR napisał/a:
Też mam, inna sprawa, że szalenie lubię aktora grającego jego dziadka :serce: nawet jeśli jest tu szują :P

Też go lubię. I faktycznie gra tu szuję, choć ja jeszcze nie poznałam pełni jego szujowatości.
Trzykrotka napisał/a:
Edit:
Cieszę się na tę dramę ze względu na obsadę; nasz hwarangowy król, Myszka od Duszki i Ji Soo :wink:
http://www.dramabeans.com...-is-on-her-way/

O, obsada zachęcająca. Bo mnie się hwarangowy król b. podoba (chyba trzecią dramę z nim widzę), nawet jeśli w Hwarangach serio wygląda bardzo, errrr, niewieścio.
Do kompletu Myszka i Ji Soo. Ludzie, toż to będzie cukiereczek. :)
Trzykrotka napisał/a:
Ciekawa jestem historii lekarza, który był pierwszą miłością królowej, a wybrał niemą służącą.

Ta historia zasługuje na spinoff.
Trzykrotka napisał/a:
Mam już awizo i kiedy tylko wrócę do siebie od Gosi (dziś albo w poniedziałek) dokonam uroczystego zawieszenia. Haczyk już czeka.

Trzykrotko, czekamy na fanfary. ;)
BeeMeR napisał/a:
Junki x2 - właściwie to już powtórzenie, ale dobrego nigdy zbyt wiele, zwłaszcza że jest tam kilka zdjęć (na niektórych Junki wygląda na 10-15 lat mniej niż Mila :P ) :

On jest od niej młodszy chyba z 7 lat i dba o siebie facet. Milla ma jakiś dziwny zwyczaj malowania się na blado z mocnym makijażem oczu, co ją postarza.
BeeMeR napisał/a:
Możesz też sprawdzić właśnie zaczynającą się dramę o interesującym tytule - Nagi strażak ;)
W tytułowej roli pan prokurator z CH (jest dużą szansa, że bym nie poznała ;) ) .
Raptem 4 odcinki - zamierzam sama sprawdzić jak będzie całość.

Zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=pU2fyPHY9J4
http://asianwiki.com/Naked_Fireman

Khem, jaki tytuł! :rotfl:

BeeMeR - Sob 14 Sty, 2017 21:06

Admete napisał/a:
Strażak to jest drama robiona za mniejsze pieniądze i widać, że nie jest dopracowana. I taka trochę ha ha śmieszna.
Szkoda.

Admete napisał/a:
W Jumongu musiałabym przeskoczyć ileś tam odcinków, bo nie lubię etapu głupiego młodego ;) Poza tym ma za dużo odcinków jak na dramę przygodową. No i nie mam komu kibicować, bohater mnie nie porwał - nie to co Admirał albo nasz pałacowy klejnot.
Też szkoda. Etap "głupiego Jasia" trwał faktycznie dobre kilka odcinków, ale właściwie już po nim ;) Ogarnął się szybciej niż Jang Geum w tym, żeby nie chlapać na lewo i prawo jakie ma plany i już kombinuje nie gorzej niż inni (jestem wciąż w 16. odc.) - założę się, że przyniesie królowi więcej soli, bo wyruszył znaleźć kopalnię, która by państwo Buyeo uniezależniła od potężnych sąsiadów dyktujących warunki. Mnie też bohater nie porwał, ale całość mi się podoba - tereny, postaci, intrygi. A bohater zyska jeszcze bardziej z czasem - wiek aktora i jego gra bardziej serio niż początkowe "jestem młody i niedouczony" będzie procentować - właściwie już procentuje.
No ale nic to - będę kontynuować, tylko nie dziś :mrgreen:

Trzykrotka - Sob 14 Sty, 2017 22:34

Ho, ho jaki tytuł dramy strażackiej :mrgreen: Zakupiłam, a co, może mój poziom haha śmieszności jest inny od Admete :lol:
Chłopaki Hwarangi cudne, ale wyglądają faktycznie tak, że trzeba się wpatrywać, który jest który. Ten młodziak, który wlazł im do sypialni i zanocował w łóżeczku Mordercy tańczy teraz z nimi na szóstego; to jeden z braci, z których każdy należy do innej frakcji politycznej; brata półkrwi na razie było mało.

Jestem strasznie ciekawa, jak rozwinie się Achiara. Po 4 odcinku - o ile to nie zmyłka - wiem, kim była nauczycielka. Wiem, z kim się spotykała i kto jechał z Moonówną autobusem, kiedy przyjeżdżała do Achiary i szedł potem za nią w deszczu. Tak jak podejrzewałam, uśmiechnięty czebolowicz pewnie też coś ma za uszami; za dobry jest, żeby był prawdziwy.
Do szału doprowadza mnie ta smarkula, która wcisnęła się do pracy w korporacji.
Skończyłam napisy do 15 JI (Aragonte, chwytaj :kwiatek: ) i idę do następnego odcinka.

Admete :kwiatek: Voice zaczyna się lada chwila, będę czekać na słowo od ciebie,czy warto zaczynać.

Admete - Nie 15 Sty, 2017 08:01

Trzykrotka napisał/a:
może mój poziom haha śmieszności jest inny od Admete

Na pewno jest ;) Jumongowi dam szansę, bo tak ogólnie to mi się podobało. Po prostu mam moment marudności - wiecie, że miewam i nic na to nie można poradzić poza przeczekaniem ;) Dziś zacznę Voice, to humor mi się poprawi ;) Trzykrotko Voice może być dla ciebie za krwawy :mysle: Dam znać oczywiście. Achiara trzyma cały czas poziom. Moonówna przestała cię drażnić?

Trzykrotka - Nie 15 Sty, 2017 10:02

Na szczęście dla Moonówny w tej dramie jest tyle postaci, że można przymknąć na nią oko. Ale nie podoba mi się nadal, z tą płaczliwą miną i szeroko otwartymi oczyma. Na tym mniej więcej zasadza się jej gra.
Odcinek 5 za mną.

Agn - Nie 15 Sty, 2017 10:10

Trzykrotka napisał/a:
Jestem strasznie ciekawa, jak rozwinie się Achiara. Po 4 odcinku - o ile to nie zmyłka - wiem, kim była nauczycielka.

To jesteś dopiero na 4 odcinku? Czemu mi się wydawało, że na 8? :mysle: Ejże, to ja cię chyba dziś dogonię, bo na wieczór planuję czwóreczkę. :)
Trzykrotka napisał/a:
Tak jak podejrzewałam, uśmiechnięty czebolowicz pewnie też coś ma za uszami; za dobry jest, żeby był prawdziwy.

Ten czebolowicz ma urodę nieco jak Boguś Radziwiłł Policjant z Duszki, nie uważasz? I też jest podejrzany jak 7 nieszczęść.
Swoją szosą z wnerwiających postaci - nastolatka niestety nie padła ofiarą mordu, na co liczyłam na końcu drugiego odcinka, ale tak między nami mówiąc - ta smarkula, co widzi zmarłych też jest irytująca jak nie wiem.
Trzykrotka napisał/a:
Odcinek 5 za mną.

A... no to cię nie dogonię. ;)

Mnie Moonówna nie wadzi. Nie jestem nią zachwycona, ale fakt - tam jest mnóstwo ciekawych postaci, ona jest po prostu jedną z nich. Inna sprawa, że akurat cieszę się, że do tej roli zaangażowano aktorkę, która nie ma jakiejś oszałamiającej urody. W sumie jak dla mnie Moonówna jest wręcz brzydka. Ale jakoś pasuje do całości. I fajnie ją ubierają - normalnie, a nie jak z żurnala. Takie ciuchy ma przeciętna osoba w szafie. :)

Aragonte - Nie 15 Sty, 2017 12:24

Włączyłam sobie testowo Flower Boy Next Door. Na razie zapoznaję się z postaciami i szczerzę się do znajomych twarzy (no proszę, Duszka też tam gra :mrgreen: I jej tatuś dramowy, i nasz Mulder z Joseon X-Files, i Jung Won z JI, a w cameo także jeden z czwórki bohaterów AGD, rozflirtowany mąż chebolki). Na razie najbardziej podoba mi się Mulder :mrgreen: i uroczy psiak sąsiada :mrgreen:
Muszę dooglądać ten odcinek choć do tego etapu, żeby się dowiedzieć, czy psiak nie ucierpiał :wink:

Admete - Nie 15 Sty, 2017 12:29

Też lubię jak aktorka w dramie udaje przeciętną ;) Dlatego pasuje mi Lee Ha Na jako Kang Kwon-Joo policjantka w Voice. A co do Voice - o reżyserię się nie martwiłam, bo za nią odpowiada pan od Pied Piper, Liar Game, Wojownika Baek Dong Soo i co ciekawe Korean Mystery Detective Jung Yak Yong ( Trzykrotko podeślij mi linka proszę ). Co do scenariusza na razie nie mam zastrzeżeń, ale po pierwszym odcinku nie widać jeszcze całości. Jak dla mnie odcinek udany - mam wszytko, co lubię - udręczonego bohatera, który szuka mordercy żony, bohaterkę z misją i odrobiną supermocy ;) , akcję i napięcie. Na pewno oglądam dalej. Odcinek zaczął się od morderstwa żony detektywa Moo Jin-Hyuka i scen znanych z trailera, a dotyczących aresztowania gangu. Potem są dramatyczne sceny w sądzie i przeskok o trzy lata. Zdegradowany bohater nadal szuka mordercy, a bohaterka wraca z Ameryki, by założyć specjalny odział reagowania.Jak to ujął ktoś na soompi: "Tense, dark and full of actions!"
Aragonte te Flowersy specjalnie dla ciebie ;)

Aragonte - Nie 15 Sty, 2017 12:43

Admete napisał/a:
Aragonte te Flowersy specjalnie dla ciebie ;)

Wiem, wiem i bardzo ci dziękuję :kwiatki_wyciaga:
Obejrzałam do końca pierwszy odcinek Flowerów z Sąsiedztwa. Podoba mi się tło - faktycznie blokowisko jak nasze, żadne wypasione apartamentowce. No i to przymusowe podglądanie znam z autopsji - tak to jest, jak się ma okna mieszkania wychodzące na podwórko-studnię :-P
Zastanawiałam się, czemu bohaterka chodzi okutana w szaliki, kurtki i śpi w wielu warstwach ciuchów, ale po przeczytaniu jej porad dotyczących zmniejszenia rachunków w mieszkaniu już się nie dziwię :-P

Edit: rzucam sobie wyzwanie - mam ambicję nauczyć się rysować sobie takie piękne kreski wokół oczu, jakie ma Ban Ryu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I Hwarangowe fotki (z 9. odcinka):
https://forums.soompi.com...6a5d9950968f93a
Trójkącik rysuje się już wyraźny :wink:
Lubię postać młodego króla, ale kibicować mu w romansie nie umiem, dla dobra samej Ah Ro - w tak kastowym społeczeństwie miałaby szansę jedynie na status niskiej rangi konkubiny, a życie w pałacu to nie bajka, pewnie wkrótce by komuś zaczęła przeszkadzać i by ją otruto albo co :roll: Lepiej będzie jej żyć na uboczu, z dala od tego wszystkiego.

Admete - Nie 15 Sty, 2017 16:42

Crime squad przypomina trochę Mrs Cop 1, więc mogę pooglądać. Będę tylko przewijać dziwaczne sceny z szefem dziennikarki.
Aragonte - Nie 15 Sty, 2017 17:19

Oglądam Flowera z Sąsiedztwa nr 3. Pierwszy mnie nie powala, ale też nie wkurza.
Trzykrotko, jak ci się podobały uśmieszki Jung Wona, kiedy zauważył zauroczenie swego przyjaciela/współlokatora, tj. Muldera? :lol: A teraz pośmiałam się z tekstów o pogodynkach, choć to akurat efekt oglądania JI, wiadomo :mrgreen:
Bitch w różowym futrze jest do odstrzału.

Trzykrotka - Nie 15 Sty, 2017 18:58

Bitch okropna; jak ja się cieszę, że akurat ta aktorka wyszła za mąż i nie będzie nas dłużej cieszyć swoim widokiem. To ta słynna żona poślubiona po 3 tygodniach znajomości przez słynnego Księcia z Legend.
Jung Wona lubiłam od pierwszego spojrzenia, zwłaszcza, kiedy się dowiedziałam, że będzie kobieciarzem i playboyem :lol: Rola nie była wielka, ale on bardzo ładnie zaznaczył swoją obecność. Zauważyłaś, że nie mówił jeszcze tym pięknym, głębokim głosem Jung Woo?
Yoon Si Yoon ma straszne ADHD, ale też tak absurdalnie dużo uroku, że nie mogłam mu się oprzeć i nie lubić go. Ale romansowo kibicowałam panu Mulderowi.

Ban Ryu, któremu poluzował się mentalny i realny warkoczyk, bardzo zyskuje na urodzie :oklaski: A taki prosto z kąpieli, to do zapatrzenia się.
Król od początku nie ma szans w stosunku do Ah Ro z wymienionych względów, co nie przeszkadza, że jakoś miło mi się patrzy na jego trochę nieporadne, ale jednak bardzo królewskie zaloty.