Seriale - Dramy, czyli urok Azji - odsłona 4
Agn - Wto 04 Lis, 2014 23:31
| Cytat: | Jak taki łapie to nic tylko spadać (mu w ramiona ) |
No ba!
| Cytat: | | - czy Wam też się wydawało, że było tam nawiązanie do Króla i klauna? Te maski, akrobacje na linie? |
Nie chwyciłam tego jako nawiązanie, ale skojarzyłam oczywiście. Mnie się raczej wydaje, że w tamtych czasach to była popularna sztuka kuglarska.
2/3 odcinka nr 11 za mną - jak dotąd jestem nim bezgranicznie zachwycona. Jak dotąd jest chyba najlepszy z serii.
I nawet Junki kiedy jest Yong-eem nie błaznuje na siłę, wypada zdziebko naturalniej. A jako Il Ji Mae... O losie!
BeeMeR - Wto 04 Lis, 2014 23:32
| Trzykrotka napisał/a: | | Może to nawet to samo drzewo, pod którym Generał Choi oczekiwał na swoją Doktorkę? | Też mi się tak wydaje
JunKi będzie nim skończy się odcinek nr 2
u mnie właśnie zTazzował gracza
Agn - Wto 04 Lis, 2014 23:57
Moje serce śpiewa! 11. odcinek jest cudowny. A końcówkę ma bardzo mocno dramatyczną, aż się przykleiłam do monitora. Świetnie mi się oglądało. Argh, mus mnie iść spać, a wcale mi się nie chce...
Które to niby drzewo z Faith gra w Iljimae?
Zostawiam wam na dobranoc pewnego złodzieja o złotym sercu...
...i zmykam do łóżka. Ciekawe jak zasnę, jak tam tyle wrażeń...
BeeMeR - Śro 05 Lis, 2014 00:09
To najważniejsze
Przynajmniej tak się kojarzy.
Mnie się chce spać - na dobranoc przytulasek od KWB:
http://www.dramafever.com...ter-commercial/
i dramowe kostiumy:
http://www.dramafever.com...ontest-winners/
Agn - Śro 05 Lis, 2014 00:11
| BeeMeR napisał/a: | To najważniejsze
Przynajmniej tak się kojarzy. |
Jedyne drzewo, jakie kojarzę, to to, na którym siada z dobrą panienką. Ni choinki nie podobne, zresztą okwiecone, a tamto nie bardzo, więc coś mnie tu ściemniasz.
Admete - Śro 05 Lis, 2014 05:37
| Cytat: | Admete napisał/a:
tajemnica odnośnie przeszłości bohaterów.
Agn:
Tajemnica narodzin?
|
Bynajmniej – morderstwa sprzed 15 lat. Zginął młodszy brat bohaterki i ta uważa, że:
Do spoilera radzę nie wchodzić, bo dość istotny. Ogólnie zaczynają wychodzić też powiązania między innymi bohaterami. Szefa prokuratorów gra pan, którego znam z Wojownika Baek Dong Soo - grał tam przywódcę gangu, mistrza Miecza - Władcę Niebios.
Trzykrotka - Śro 05 Lis, 2014 08:15
Będę oglądać P&P, już gromadzę
| Agn napisał/a: |
Jedyne drzewo, jakie kojarzę, to to, na którym siada z dobrą panienką. Ni choinki nie podobne, zresztą okwiecone, a tamto nie bardzo, więc coś mnie tu ściemniasz. |
Koleżanka nieuważnie oglądała Było jeszcze jedno drzewo, acz tylko w tle. Ja o lokacjach rozpoznanych pisałam. Co do Generała, to spieraćź się nie będę, ale gostek z Scent of The Woman, jako dorosły człowiek na pewno pod drzewem z Iljimae znalazł pudełko zakopane przez niego i mamę kiedy był jeszcze dzieckiem.
I taki budynek z wyjeciem pod kolumnami i szerokimi schodami potem - to lokacja z Arang z kolei. I pewnie jeszcze niejednej dramy
Ach, jaki zgrabny zamaskowany osobnik na powitanie! Maska na pięknym obliczu to po to, żeby zwrócić uwagę na oczy, tak?
Słuszne podejście. Bo robienia takich fotek akurat Jun Ki - nie pojmę.

Jak już, to jeszce prywata i Siwon w kostiumie z filmu
BeeMeR - Śro 05 Lis, 2014 08:25
| Trzykrotka napisał/a: | to lokacja z Arang z kolei. I pewnie jeszcze niejednej dramy | A niejednej - one wszystkie piękne
I mostek Arangowy będzie - a drzewo, o które nam chodzi to to:
napisałam wcześniej, że najważniejsze - dla Faith - bo tam się znalazł Generał
Trzykrotka - Śro 05 Lis, 2014 08:50
O to, to -właśnie to drzewo wpadło mi w oko.
Będę miała niestety kłopot z robeiniem zdjęć z Iljimae - wychodzą nieostre i wieszają mi komputer, więc jakby co, będę prosić o wsparcie. Plecy Jun Ki też wyszly tak-se...
Trochę mocnych wrażeń dla silnych ludzi, czyli Jun Ki oczami fanów

O takich cudach mówi się "niemieckie zdjecia," bo niemeiccy fani w tej sztuce się lubują
BeeMeR - Śro 05 Lis, 2014 09:20
| Trzykrotka napisał/a: | | wychodzą nieostre i wieszają mi komputer, więc jakby co, będę prosić o wsparcie. Plecy Jun Ki też wyszly tak-se... | Mi też takie wyszły - na pociechę potem ponownie są plecy i fragmencik klaty - ale też z dalsza i w półmroku. Generalnie drama ma jakość taką se - to i zdjęcia wychodzą nie najlepsze
Obejrzeć do woli będziesz mogła jego brata Przypomnijmy:
| Trzykrotka napisał/a: | | czyli Jun Ki oczami fanów | Cuda, pani, cuda
Trzykrotka - Śro 05 Lis, 2014 09:44
| BeeMeR napisał/a: | Obejrzeć do woli będziesz mogła jego brata |
A tak, strzelanie z łuku już mi się w oczy rzuciło Mówicie, że z tego małego obłego dzieciaka wyrósł taki młodzian? Nie powiem, niezła zamiana
| BeeMeR napisał/a: | | na pociechę potem ponownie są plecy i fragmencik klaty - ale też z dalsza i w półmroku. |
Ten Jun Ki to jakieś skąpiradło, normalne Albo wstydliwy
Chciałam powiedzieć, że przytulasek od Woo Bina był taki, że zaczęłam mruczeć rano, razem z moim kotem
Jeszcze trochę Jun Ki w twórczości różnej - ale tym razem można sie nie bać

Żeby Min Ho nie było smutno w papużkach - parada brzydkich swetrów na ulubionych modelach

I jeszcze Czarny Łabędź

Agn - Śro 05 Lis, 2014 10:23
| Admete napisał/a: | | Do spoilera radzę nie wchodzić, bo dość istotny. |
Khah! Z rozpędu zajrzałam. Myślę jednak, że na etapie 3 czy 4 odcinków chyba nie mam się co bać. Jeszcze.
| Admete napisał/a: | Koleżanka nieuważnie oglądała Było jeszcze jedno drzewo, acz tylko w tle. Ja o lokacjach rozpoznanych pisałam. Co do Generała, to spieraćź się nie będę, ale gostek z Scent of The Woman, jako dorosły człowiek na pewno pod drzewem z Iljimae znalazł pudełko zakopane przez niego i mamę kiedy był jeszcze dzieckiem.
I taki budynek z wyjeciem pod kolumnami i szerokimi schodami potem - to lokacja z Arang z kolei. I pewnie jeszcze niejednej dramy |
Koleżanka po prostu nie jest spostrzegawcza. Twarze rozpozna, ale budynki? Dla mnie te wszystkie wioski filmowe są takie same, bo domki budowane na jedno kopyto. A już drzewa - zapomnij, bym w ogóle zwróciła uwagę na coś takiego. Jak oglądam Faith, to ważniejsze jest dla mnie, kto pod tym drzewem czeka, a nie wiecheć.
| Trzykrotka napisał/a: | Maska na pięknym obliczu to po to, żeby zwrócić uwagę na oczy, tak? |
Jestem przekonana, że o to chodziło.
Swoją szosą - niby wolę maskę sprzed wykucia (jeszcze tej metalowej Yong-ee nie ma, ale pewnie już niedługo), ale ta też nie jest zła.
W trakcie śniadania skonsumowałam 12. odcinek Iljimae - świetnie się bawię. W trakcie szkolenia myślałam, że padnę ze śmiechu, choć czasem ten śmiech mi grzęzł w gardle, bo sceny przeplatane były ze szkoleniem przyrodniego brata. Serce mi się łamie na samą myśl, że oni się będą chcieli pozabijać i będzie to ciężka walka, jak obaj będą takimi maszynami do robienia mieczem.
Plusem jest to, że Yong-ee na to szkolenie zniknął na kawał czasu, a nie tylko na weekend, po którym mnich zrobiłby z niego hiper wojownika.
Dziś wieczorem po pracy zamierzam rzucić się na kolejny odcinek.
| Trzykrotka napisał/a: | | Słuszne podejście. Bo robienia takich fotek akurat Jun Ki - nie pojmę. |
Prawie nierozpoznawalny jest. No i ten pet to go akurat szpeci.
| Cytat: | | Jak już, to jeszce prywata i Siwon w kostiumie z filmu |
Niecierpliwie czekam na ten film!
| Trzykrotka napisał/a: | | O to, to -właśnie to drzewo wpadło mi w oko. |
Ni choinki nie zwróciłam uwagi.
| Trzykrotka napisał/a: | | Plecy Jun Ki też wyszly tak-se... |
Nie bluźnij, waćpanna...
| Cytat: | O takich cudach mówi się "niemieckie zdjecia," bo niemeiccy fani w tej sztuce się lubują |
Niby graniczymy z Niemcami, ale jakoś tak mi nie po drodze z tą estetyką...
Zmykam do roboty. Na resztę odpowiem wieczorem (późnym).
Dziękuję za solidną dawkę porannej kawki!
BeeMeR - Śro 05 Lis, 2014 11:34
| Trzykrotka napisał/a: | | parada brzydkich swetrów na ulubionych modelach | Postarali się panowie
| Trzykrotka napisał/a: | Ten Jun Ki to jakieś skąpiradło, normalne Albo wstydliwy
| Tak, niewątpliwie od tej wstydliwości został aktorem
On wyraźnie dobrze wie czym się chwalić powinien, a czym nie: klaty - cóż, z pięknie wyrzeźbionymi ciałami typu PSH równać się nie może i nie robi tego, a jak pokaże fragment pleców, dekoltu czy ramienia to fandom i tak szczęśliwy i cofa ten ułamek sekundy (bo nie wierzę, że tylko ja ). Za to wdzięku, charyzmy, wysportowania nie można mu odmówić, doskonale ogrywa oczy, uśmiech i wszelkie inne zalety, pięknie oddaje emocje postaci - ja tam jestem kupiona i nie potrzebuję do tego klaty
Trzykrotka - Śro 05 Lis, 2014 12:06
Zobaczysz, zrobi jak Mahesh Mahest słynął latami z tego, że nawet krótkich rękawów nie zakładał, zapięty pod szyję grał w telugach, gdzie panowie na wyprzódki koszule zrzucają. Wstydliwy jak panna na wydaniu. Ale ostatnim czasem jakoś się ośmielił. Zaczął od całowania się na ekranie, a teraz i na koszulę przyszedł czas - zdjęcie jej i pokazanie ładnej rzeźby. Jak Junkiemu się zachce, to też to zrobi, jak nie - dalej czymś łyśnie od czasu do czasu i będzie dobrze.
BeeMeR - Śro 05 Lis, 2014 12:18
| Trzykrotka napisał/a: | | Jak Junkiemu się zachce, to też to zrobi | Otóż czytałam, że mu się właśnie nie chce, bo siłownię uznaje za stratę czasu
Ale jak się mu to odmieni - nie będę narzekać
jaki pan - taki kram
a na film Siwona to i ja też czekam...
Aragonte - Śro 05 Lis, 2014 13:19
Psiaki to Jun Ki ma chyba dwa, widziałam jakieś fotki jakiś czas temu. Jak znajdę, to wrzucę
I nie wiedziałam, że on taki leniwy jest, że mu się nie chce nad rzeźbą popracować
BeeMeR - Śro 05 Lis, 2014 14:29
pewnie te:
Agn - Śro 05 Lis, 2014 15:25
Jestem w pracy. Ćśśś!
| BeeMeR napisał/a: | A tak, strzelanie z łuku już mi się w oczy rzuciło Mówicie, że z tego małego obłego dzieciaka wyrósł taki młodzian? Nie powiem, niezła zamiana |
Prawda? Lata ganiania z mieczem i łukiem robią swoje.
| Cytat: | Jeszcze trochę Jun Ki w twórczości różnej - ale tym razem można sie nie bać |
Mnie się tylko te pierwsze dwa podobają.
| Trzykrotka napisał/a: | | Żeby Min Ho nie było smutno w papużkach - parada brzydkich swetrów na ulubionych modelach |
Brak mi słów...
| Cytat: | I jeszcze Czarny Łabędź |
A to jest interesujące.
Oczyska widać, yeah!
| BeeMeR napisał/a: | Za to wdzięku, charyzmy, wysportowania nie można mu odmówić, doskonale ogrywa oczy, uśmiech i wszelkie inne zalety, pięknie oddaje emocje postaci - ja tam jestem kupiona i nie potrzebuję do tego klaty |
Ja też nie, acz nie narzekam, jak mignie.
| BeeMeR napisał/a: | Otóż czytałam, że mu się właśnie nie chce, bo siłownię uznaje za stratę czasu |
Chyba wolę go takiego jaki jest. Nie musi wyglądać jak wszyscy. Zamiast tak wyrzeźbionego wolę, by był taki zwinny jaki jest i miękki w ruchach. Żeby rzeźbić, trzeba mieć w czym i Junki musiałby nabrać nieco masy. Robi co innego - sztuki walki pewnie też dają nieźle popalić. Może nie rzeźbią, ale zdecydowanie nie szpecą.
| Cytat: | I nie wiedziałam, że on taki leniwy jest, że mu się nie chce nad rzeźbą popracować |
Zwłaszcza że i bez rzeźby zawojował kogo trzeba. | Cytat: | pewnie te: |
Rozkoszne na fotkach, ale nie przepadam za małymi psami.
Aragonte - Śro 05 Lis, 2014 16:55
| Agn napisał/a: | | W trakcie śniadania skonsumowałam 12. odcinek Iljimae - świetnie się bawię. W trakcie szkolenia myślałam, że padnę ze śmiechu, choć czasem ten śmiech mi grzęzł w gardle, bo sceny przeplatane były ze szkoleniem przyrodniego brata. Serce mi się łamie na samą myśl, że oni się będą chcieli pozabijać i będzie to ciężka walka, jak obaj będą takimi maszynami do robienia mieczem. |
No właśnie nie do końca, bo ich szkolenie nieco się różni Miecze też będą mieli różne. Półbrat-niby-Sherlock jak najbardziej będzie tropił zajadle joseońskiego Robin Hooda i próbował go zabić, Iljimae raczej skupi się na obronie.
Motyw tego podwójnego szkolenia bardzo ciekawie wyszedł. I zajączek/króliczek będzie jeszcze występował.
Moim zdaniem do drugiej połowy dramy znacznie trudniej jest już się przyczepić - humoru kibelkowego nie ma, akcji jest dużo, Junki szaleje z mieczem i bez, rolę ma podwójną, więc zróżnicowaną, pozostałe postacie też wypadają dobrze. Najważniejsze to przetrwać do końca amnezji bohatera
| Agn napisał/a: | Zwłaszcza że i bez rzeźby zawojował kogo trzeba. |
No cóż, veritaserum nie będzie potrzebne w moim przypadku
Admete - Śro 05 Lis, 2014 17:53
W Baek Dong Soo szkolenie jest podobnie podzielone - Woon ćwiczy zabijanie, Dong Soo obronę.
BeeMeR - Śro 05 Lis, 2014 18:32
| Aragonte napisał/a: | nie wiedziałam, że on taki leniwy jest, że mu się nie chce nad rzeźbą popracować | Może woli aktywny sposób spędzania czasu - pakowanie to jednak mechaniczne jest i nudne
No i rzeźbi sylwetkę, ale daje pewnej ciężkości kroku - więc ja absolutnie nie narzekam, że on ma inny charakter
Pieski i kotki to ja lubię u kogoś innego albo najlepiej na fotce
Co di Iljimae - podoba mi się motyw, że sprytny brat tropi jeszcze sprytniejszego, zawsze pół kroku za nim. Jeśli będzie między nimi walka na miecze i chęć zabicia - przykre to ale i pewnie piękne po trochu.
Niezmiernie mi się podobają kolejne przebieranki bohatera - przy grubaśnym dostojniku dostałam głupawki koncertowej
Gdy ex-komisarz z MSH puścił oczko - również
Natomiast wyjątkowo ciężko mi wizualnie znieść tą fryzurę:
Ania zaś jest już w 5. odc. Arang
a nasza Monika chichra się przy Rooftop Prince
Admete - Śro 05 Lis, 2014 19:00
Oglądam 4 odcinek P&P i normalnie aż podskakuję z radości, bo na razie drama jest rewelacyjna. Takie rzeczy, to ja lubię.
BeeMeR - Śro 05 Lis, 2014 19:02
Kusisz niemożebnie - raz tym, raz owym - poczekam jednakże aż będzie więcej odcinków
Admete - Śro 05 Lis, 2014 19:03
A bo ja taka kusicielka jestem
BeeMeR - Śro 05 Lis, 2014 19:52
I tak trzymaj
[Trailer Pl] The Technicians
http://www.dailymotion.co...ians_shortfilms
i głupotka na dziś:
http://www.dramafever.com...s-5th-birthday/
|
|
|