Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II
Admete - Wto 29 Sie, 2017 14:42
Obejrzałam fragment pierwszego odcinka serialu z Cormoranem Strike'iem i powiem wam, że obsada idealna. Robin piękna i zaradna jak należy. Cormoran też dobrany doskonale.
Akaterine - Wto 29 Sie, 2017 17:07
Też obejrzałam i zgadzam się co do obsady . Ale niestety fabularnie uproszczenia względem książki trochę mnie rozczarowują, zbyt świeżo mam ją w pamięci.
Admete - Wto 29 Sie, 2017 19:04
Nie za bardzo pamiętam książkę. Lula piękna.
Trzykrotka - Czw 31 Sie, 2017 09:33
Ja sobie wczoraj zapuściłam. Uważam, że obsada jest doskonale dobrana. Cormoran idealny. I duży i zwalisty, niechlujny, ale w jakiś sposób pociągający. I znużony życiem jak należy. Robin niby zwyczajna, a piękna. Taka angielska róża. I bardzo wiarygodna w scenach biurowych: sprzątania, układania papierów, odbierania telefonu. Czasami na kilometr widać, że aktor robi coś, o czym nie ma pojęcia. No i Lula prześliczna, a jej brat odpowiednio pokurczowaty.
Powiem szczerze, że nie zafrapował mnie ten odcinek na tyle, żeby obejrzeć do końca. Za dużo było ulic Londynu ze snującym się po nich Cormoranem. Ale zwalam to na karb zmęczenia i później pory. Odcinek dokończę, a oglądać będę, bo początek jest obiecujący.
Admete - Czw 31 Sie, 2017 09:41
No własnie też mnie nie wciągnęło jakoś...
Trzykrotka - Czw 31 Sie, 2017 09:43
Prawda? Jakiś taki snujący się był ten odcinek. Ale w powieści też akcja nie gnała na łeb na szyję. Może trzeba pokochać takim, jaki jest.
Admete - Czw 31 Sie, 2017 09:56
Możliwe, ta aktorka naprawdę idealna.
Trzykrotka - Czw 31 Sie, 2017 10:25
Ta która gra Robin? Jest doskonała Cormoran też, więc dobre podstawy już mamy.
milenaj - Czw 31 Sie, 2017 12:25
| Trzykrotka napisał/a: |
Ta która gra Robin? Jest doskonała Cormoran też, więc dobre podstawy już mamy. |
Jest komu kibicować.
Admete - Pią 01 Wrz, 2017 17:45
Znalazłam sobie w końcu ciekawy serial - mini serial, 8 odcinków. Historia złapania Unabombera i profilera, który się walnie do tego przyczynił. Manhunt: Unabomber. Podoba mi się, używano w śledztwie analizy lingwistycznej.
Szafran - Sob 02 Wrz, 2017 16:50
Brzmi dobrze, poszukam:D
Admete - Sob 02 Wrz, 2017 17:07
Całkiem sensownie zrobiony. Na razie jest 6 odcinków.
Akaterine - Pon 04 Wrz, 2017 13:14
Skończyłam pierwszą część Strike'a, czyli Wołanie kukułki. Pomimo lekkich uproszczeń fabularnych bardzo mi się podoba. Obsada daje dużo, nie wiem, czy bardziej podoba mi się Robin czy Strike. Co mnie ucieszyło - myślałam, że każda powieść będzie jako jeden sezon i na kolejne sobie poczekamy (tak było przedstawione na imdb), ale okazuje się, że już za tydzień będzie Jedwabnik .
Admete - Pon 04 Wrz, 2017 21:00
Obejrzę dopiero w środę.
Trzykrotka - Czw 07 Wrz, 2017 00:29
Ja pewnie zostawię sobie na koniec tyodnia. Bardzo licze, że Kukułka mnie zachwyci, bo Jedwabnika nie lubię. Może lepiej wyjdzie w ruchu, kiedy nie będą cytować tej ohydnej powieści.
Admete - Czw 07 Wrz, 2017 06:58
Dla mnie najsłabsza jest trzecia część, chyba jej nawet nie dokończyłam.
Akaterine - Czw 07 Wrz, 2017 08:29
Mi się ostatnia część podobała ze względu na osobiste zawirowania Robin. Choć i tak jestem zła, że zdecydowała się wyjść za tego sztywniaka .
milenaj - Czw 07 Wrz, 2017 13:40
Ja mam drugą zamówioną z ciekawości i tak sobie myślę czy tak z trzech książek to jednak nie wziąć ze sobą na wyjazd.... I mam na typie te najgrubsze.
Nie to żebym się nastawiała na jakieś szczególne czytanie, ale może jakaś możliwość jednak będzie.
Admete - Pon 11 Wrz, 2017 17:11
Obejrzałam 6 odcinek Unabombera. Ciekawe, czy historia Teda Kaczyńskiego pokazana w tym odcinku jest prawdziwa. Jeśli tak, to w jakiś sposób można wyjaśnić jego postępowanie. Jeśli nie zrozumieć, to wyjaśnić. Zabieram się za siódmy.
EDIT: Został jeden odcinek. Za tydzień obejrzę.
Trzykrotka - Wto 12 Wrz, 2017 09:49
| Akaterine napisał/a: | Choć i tak jestem zła, że zdecydowała się wyjść za tego sztywniaka . |
Jak się zastanowić, to wcale nie jest to takie pewne, pani Rowling zawiesiła sprawę w bardzo interesujący sposób.
Ja wolę sprawy kryminalne, niż duszne rozterki Robin i Cormorana, ale w książkach jest tyle dobrego, że dla każdego wystarczy
Akaterine - Wto 12 Wrz, 2017 19:39
Sakrament został zawarty, ale samo małżeństwo może się szybko rozpaść - Matthew raczej nie był zbyt zadowolony, że Robin "Tak" powiedziała patrząc z uśmiechem na Cormorana
Caitriona - Wto 12 Wrz, 2017 20:01
A, Strike jest świetny Obsada, klimat, tempo i świetna czołówka. Oglądam z przyjemnością.
| Admete napisał/a: | | Manhunt: Unabomber |
Zaczęłam jeszcze przed urlopem, więc musiałam przerwać oglądanie. Planuję wrócić.
A dziś obejrzałam sobie pierwszy odcinek serialu BBC Rellik. Całkiem ciekawie się zapowiada: https://www.youtube.com/watch?v=M7OMB1Nd4g0
Admete - Wto 12 Wrz, 2017 20:03
Może się zainteresuję.
milenaj - Wto 12 Wrz, 2017 20:56
To też się wydaje ciekawe
https://www.itv.com/hub/l...medium=referral
Caitriona - Wto 12 Wrz, 2017 20:59
Mam w planach, dla Ioana Gruffudda
|
|
|