Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Admete - Śro 03 Paź, 2012 21:49
Sama tu piszę...Once upon a time miało niezły początek. Podoba mi się:
praedzio - Śro 03 Paź, 2012 22:03
Wczoraj nie wytrzymałam i zerknęłam na Once... Jak dla mnie serial trochę stracił rozpęd - no, ale w sumie to było do przewidzenia. Ciekawe, jak sobie Emma i Śnieżka poradzą w nowych okolicznościach. I jestem ciekawa, jak Gold będzie sobie radził z Bellą, czy raczej ona z nim.
Na dobranoc nowa postać w tym serialu, czyli seksowny (podobno) kapitan Hook: http://insidetv.ew.com/20...e-captain-hook/
P.S. Hyhy: http://images6.fanpop.com...875-639-363.jpg
Admete - Czw 04 Paź, 2012 06:55
Jak dla mnie właśnie nabrał rozpędu, ale ja zawsze mam odwrotnie
praedzio - Czw 04 Paź, 2012 07:16
W poprzednim sezonie siłą napędową było przełamanie klątwy, a teraz... nie wiem. Wydostanie się z baśniowej krainy? Trochę mało przekonujące, zwłaszcza, że rozdzielono bohaterów - a wiadomo - w kupie siła. Praedzio nie lubić rozdzielania bohaterów.
Caitriona - Czw 04 Paź, 2012 14:59
Nadrobiłam pierwszy sezon OUAT Zatrzymałam się chyba na ósmym odcinku, na pożegnaniu Szeryfa i jakoś nie mogła ruszyć dalej, nie miałam ochoty na ten serial. Ale teraz sobie nadrobiłam całość i mi się podobało. Bardzo się wciągnęłam.
Co do początku drugiego sezonu, podoba mi się przeniesienie Emmy, która miała tak duże problemy z wiarą w magię do Zaczarowanego Świata A, i podoba mi się Mulan.
Admete - Czw 04 Paź, 2012 18:43
Emma jest żródłem magii. zauważcie, że kapelusz zadziałał, gdy Emma dotknęła Reginy. I królowa odzyskała dzieki niej magiczne zdolności. praedzio siłą napędową będzie pragnienie powrotu do basniowej krainy. Na razie, gdy postacie próbują wydostać się ze Storybrook, znów zapominają, kim są naprawdę. W zapowiedziach podali Gdyby zostawiono klatwę po staremu, byłoby nudno.
praedzio - Czw 04 Paź, 2012 19:08
Eee... Ale ja zrozumiałam, że baśniowej krainy już nie ma? Królowa swoją klątwą zniszczyła tamten świat. To, co zostało po drugiej stronie kapelusza, że się tak wyrażę to tak samo obcy świat, jak Storybroke. Do czego tu wracać?
Admete - Czw 04 Paź, 2012 19:15
Kraina baśni nie została zniszczona całkowicie. Emma i Snow właśnie do niej trafiły. Regina sama nie wie, co się dokładnie stało w krainie basni. Mulan mówiła, że zostali zamrożeni na 28 lat, ale ostatnio czas znowu ruszył.
praedzio - Czw 04 Paź, 2012 19:19
Aaa, oglądałam bez napisów, to parę rzeczy mogło mi umknąć. No, ok. Przypuśćmy, że Snow i Emma będą sobie radośnie eksplorować krainę - a co z resztą ferajny? Chyba, że David/Charming oraz parę innych osób również się przedostanie do owej krainy...
Admete - Czw 04 Paź, 2012 19:26
A po co? Cała rzecz polega na tym, żeby byli rozdzieleni i tęsknili Emma i Snow będą teraz budować nową relację, a David w końcu będzie musiał dorosnąc do roli przywódcy i stawić czoło Reginie.
praedzio - Czw 04 Paź, 2012 19:53
| Admete napisał/a: | | Cała rzecz polega na tym, żeby byli rozdzieleni i tęsknili | Nuuuuda.
Admete - Czw 04 Paź, 2012 20:04
Gdyby byli razem to nuda Musi się cos dziac
praedzio - Czw 04 Paź, 2012 20:34
Ja tam wolę, jak się coś dzieje pod względem przeżywanych przygód, a nie tęsknych wzdychań.
Aragonte - Czw 04 Paź, 2012 21:20
| praedzio napisał/a: | Ja tam wolę, jak się coś dzieje pod względem przeżywanych przygód, a nie tęsknych wzdychań. |
Ale przecież przygody mogą też być, tylko że w dwóch różnych światach
Sorki, że się wtrącam, chociaż nijak nie jestem na bieżąco W każdym razie pomyślałam bardzo podobnie do Admete na temat tego rozwiązania.
Admete - Czw 04 Paź, 2012 21:21
Ależ kto mówi o wzdychaniach. Akcja będzie. W jednym miejscu Regina i jej powrócone moce, w drugim walka o przetrwanie w świecie poddanym klątwie. Gdyby wszystko zostało jak dawniej, to by sobie Snow z Księciuniem wzdychali Mnie dużo bardziej irytuje, jak już zrobią z kogos parę, a potem zmieniają konfiguracje co 5 minut - jak w Greysach.
praedzio - Wto 09 Paź, 2012 07:45
Na razie konfiguracje nam nie grożą. Za to powrót postaci uważanych za zmarłe/zaginione jak najbardziej. Mamuśka znaczy się wróciła.
No, dobra - drugi odcinek był o wiele lepszy od pierwszego, więc może nie będzie tak źle. Z tego wszystkiego przyśniło mi się, że trafiłam do świata baśni. A moim przewodnikiem był August/Pinocchio.
Admete - Wto 09 Paź, 2012 14:14
To za karę Albo w nagrodę. Nie oglądałam jeszcze.
Admete - Pią 12 Paź, 2012 22:27
Once upon a time robi się coraz ciekawsze. Podoba mi się teraz wątek Reginy - w basniowym świecie z dobrej będzie się stawała zła, a w Storybrooke podejmie odwrotną próbę. Rumpel znów świetny - Robert Carlyle niezmiennie mnie zachwyca. A następny odcinek nosi tytuł Lady of the Lake i pojawi się Lancelot
praedzio - Sob 13 Paź, 2012 09:28
Ja jakoś nie potrafię sobie wyobrazić kogoś, kto był w stanie zdusić bijące serce w dłoni, zmieniającego się w kogoś targanego wątpliwościami. Nie powiem - ciekawszy staje się przez to serial - ale mam dystans do tej bohaterki.
Admete - Sob 13 Paź, 2012 09:42
Mnie to zupełnie nie przeszkadza, tym bardziej, że Regina na początku zła nie była. Teraz uświadomiła sobie, że zamieniła się w swoją matkę i chce z tym walczyć. Nie twierdzę, że się jej uda.
praedzio - Sob 13 Paź, 2012 10:24
Na plus jestem w stanie uznać to, że podczas złowrogiego panowania kierowały nią silne emocje. Gniew, rozpacz, poczucie samotności i gorycz wynikająca ze świadomości, że nigdy nie umiała tak naprawdę kochać (no - może raz - Daniela). No, nic - zobaczymy jak się to potoczy dalej.
Mój sceptycyzm wobec niej może wynikać z faktu, że nigdy nie podarowałam jej ubicia Huntsmana.
Admete - Sob 13 Paź, 2012 13:45
To rzeczywiście wielkie przewinienie i mogę cię zrozumieć Rumpel wychodzi teraz na tego najgorszego. I zobaczymy, co mamusia wymysli.
praedzio - Wto 16 Paź, 2012 05:08
Mamusia pokazuje pazurki.
Abstrahując od OUAT, natknęłam się na zwiastun nowego serialu pt. Defiance: http://www.youtube.com/wa...d&v=tkpyeDks-m0 Premiera w kwietniu na antenie stacji SyFy.
Admete - Wto 16 Paź, 2012 16:08
Trochę dziwne, ale przypomnij o czasie
Caitriona - Wto 16 Paź, 2012 20:07
| praedzio napisał/a: | | natknęłam się na zwiastun nowego serialu pt. Defiance |
Poczułam się zainteresowana
|
|
|