To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Śro 03 Paź, 2012 21:49

Sama tu piszę...Once upon a time miało niezły początek. Podoba mi się:

Spoiler:
przeniesienie Emmy i Snow do krainy baśni

praedzio - Śro 03 Paź, 2012 22:03

Wczoraj nie wytrzymałam i zerknęłam na Once... ;) Jak dla mnie serial trochę stracił rozpęd - no, ale w sumie to było do przewidzenia. Ciekawe, jak sobie Emma i Śnieżka poradzą w nowych okolicznościach. I jestem ciekawa, jak Gold będzie sobie radził z Bellą, czy raczej ona z nim. ;)

Na dobranoc nowa postać w tym serialu, czyli seksowny (podobno) kapitan Hook: http://insidetv.ew.com/20...e-captain-hook/

P.S. Hyhy: http://images6.fanpop.com...875-639-363.jpg

:rotfl:

Admete - Czw 04 Paź, 2012 06:55

Jak dla mnie właśnie nabrał rozpędu, ale ja zawsze mam odwrotnie ;)
praedzio - Czw 04 Paź, 2012 07:16

W poprzednim sezonie siłą napędową było przełamanie klątwy, a teraz... nie wiem. Wydostanie się z baśniowej krainy? Trochę mało przekonujące, zwłaszcza, że rozdzielono bohaterów - a wiadomo - w kupie siła. ;) Praedzio nie lubić rozdzielania bohaterów. :confused3:
Caitriona - Czw 04 Paź, 2012 14:59

Nadrobiłam pierwszy sezon OUAT :) Zatrzymałam się chyba na ósmym odcinku, na pożegnaniu Szeryfa i jakoś nie mogła ruszyć dalej, nie miałam ochoty na ten serial. Ale teraz sobie nadrobiłam całość i mi się podobało. Bardzo się wciągnęłam.

Co do początku drugiego sezonu, podoba mi się przeniesienie Emmy, która miała tak duże problemy z wiarą w magię do Zaczarowanego Świata :) A, i podoba mi się Mulan.

Admete - Czw 04 Paź, 2012 18:43

Emma jest żródłem magii. zauważcie, że kapelusz zadziałał, gdy Emma dotknęła Reginy. I królowa odzyskała dzieki niej magiczne zdolności. praedzio siłą napędową będzie pragnienie powrotu do basniowej krainy. Na razie, gdy postacie próbują wydostać się ze Storybrook, znów zapominają, kim są naprawdę. W zapowiedziach podali ;) Gdyby zostawiono klatwę po staremu, byłoby nudno.
praedzio - Czw 04 Paź, 2012 19:08

Eee... Ale ja zrozumiałam, że baśniowej krainy już nie ma? Królowa swoją klątwą zniszczyła tamten świat. To, co zostało po drugiej stronie kapelusza, że się tak wyrażę ;) to tak samo obcy świat, jak Storybroke. Do czego tu wracać?
Admete - Czw 04 Paź, 2012 19:15

Kraina baśni nie została zniszczona całkowicie. Emma i Snow właśnie do niej trafiły. Regina sama nie wie, co się dokładnie stało w krainie basni. Mulan mówiła, że zostali zamrożeni na 28 lat, ale ostatnio czas znowu ruszył.
praedzio - Czw 04 Paź, 2012 19:19

Aaa, oglądałam bez napisów, to parę rzeczy mogło mi umknąć. No, ok. Przypuśćmy, że Snow i Emma będą sobie radośnie eksplorować krainę - a co z resztą ferajny? Chyba, że David/Charming oraz parę innych osób również się przedostanie do owej krainy...
Admete - Czw 04 Paź, 2012 19:26

A po co? :) Cała rzecz polega na tym, żeby byli rozdzieleni i tęsknili ;) Emma i Snow będą teraz budować nową relację, a David w końcu będzie musiał dorosnąc do roli przywódcy i stawić czoło Reginie.
praedzio - Czw 04 Paź, 2012 19:53

Admete napisał/a:
Cała rzecz polega na tym, żeby byli rozdzieleni i tęsknili
Nuuuuda. ;)
Admete - Czw 04 Paź, 2012 20:04

Gdyby byli razem to nuda ;) Musi się cos dziac ;)
praedzio - Czw 04 Paź, 2012 20:34

Ja tam wolę, jak się coś dzieje pod względem przeżywanych przygód, a nie tęsknych wzdychań. :P
Aragonte - Czw 04 Paź, 2012 21:20

praedzio napisał/a:
Ja tam wolę, jak się coś dzieje pod względem przeżywanych przygód, a nie tęsknych wzdychań. :P

Ale przecież przygody mogą też być, tylko że w dwóch różnych światach :mysle:

Sorki, że się wtrącam, chociaż nijak nie jestem na bieżąco :wink: W każdym razie pomyślałam bardzo podobnie do Admete na temat tego rozwiązania.

Admete - Czw 04 Paź, 2012 21:21

Ależ kto mówi o wzdychaniach. Akcja będzie. W jednym miejscu Regina i jej powrócone moce, w drugim walka o przetrwanie w świecie poddanym klątwie. Gdyby wszystko zostało jak dawniej, to by sobie Snow z Księciuniem wzdychali ;) Mnie dużo bardziej irytuje, jak już zrobią z kogos parę, a potem zmieniają konfiguracje co 5 minut - jak w Greysach.
praedzio - Wto 09 Paź, 2012 07:45

Na razie konfiguracje nam nie grożą. Za to powrót postaci uważanych za zmarłe/zaginione jak najbardziej. Mamuśka znaczy się wróciła. ;)

No, dobra - drugi odcinek był o wiele lepszy od pierwszego, więc może nie będzie tak źle. Z tego wszystkiego przyśniło mi się, że trafiłam do świata baśni. :thud: A moim przewodnikiem był August/Pinocchio. :P

Admete - Wto 09 Paź, 2012 14:14

To za karę ;) Albo w nagrodę. Nie oglądałam jeszcze.
Admete - Pią 12 Paź, 2012 22:27

Once upon a time robi się coraz ciekawsze. Podoba mi się teraz wątek Reginy - w basniowym świecie z dobrej będzie się stawała zła, a w Storybrooke podejmie odwrotną próbę. Rumpel znów świetny - Robert Carlyle niezmiennie mnie zachwyca. A następny odcinek nosi tytuł Lady of the Lake i pojawi się Lancelot ;)
praedzio - Sob 13 Paź, 2012 09:28

Ja jakoś nie potrafię sobie wyobrazić kogoś, kto był w stanie zdusić bijące serce w dłoni, zmieniającego się w kogoś targanego wątpliwościami. Nie powiem - ciekawszy staje się przez to serial - ale mam dystans do tej bohaterki.
Admete - Sob 13 Paź, 2012 09:42

Mnie to zupełnie nie przeszkadza, tym bardziej, że Regina na początku zła nie była. Teraz uświadomiła sobie, że zamieniła się w swoją matkę i chce z tym walczyć. Nie twierdzę, że się jej uda.
praedzio - Sob 13 Paź, 2012 10:24

Na plus jestem w stanie uznać to, że podczas złowrogiego panowania kierowały nią silne emocje. Gniew, rozpacz, poczucie samotności i gorycz wynikająca ze świadomości, że nigdy nie umiała tak naprawdę kochać (no - może raz - Daniela). No, nic - zobaczymy jak się to potoczy dalej.

Mój sceptycyzm wobec niej może wynikać z faktu, że nigdy nie podarowałam jej ubicia Huntsmana. ;)

Admete - Sob 13 Paź, 2012 13:45

To rzeczywiście wielkie przewinienie i mogę cię zrozumieć ;) Rumpel wychodzi teraz na tego najgorszego. I zobaczymy, co mamusia wymysli.
praedzio - Wto 16 Paź, 2012 05:08

Mamusia pokazuje pazurki. ;)

Abstrahując od OUAT, natknęłam się na zwiastun nowego serialu pt. Defiance: http://www.youtube.com/wa...d&v=tkpyeDks-m0 Premiera w kwietniu na antenie stacji SyFy.

Admete - Wto 16 Paź, 2012 16:08

Trochę dziwne, ale przypomnij o czasie ;)
Caitriona - Wto 16 Paź, 2012 20:07

praedzio napisał/a:
natknęłam się na zwiastun nowego serialu pt. Defiance

Poczułam się zainteresowana ;)