To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Gra o tron (TV)

asiek - Wto 14 Maj, 2013 14:02

Eeva napisał/a:
Oficjalnie zakazuję Wam psucia moich romantycznych fantazji i nakazuję przytakiwać kiedy będę je sobie snuć :P

:mrgreen: Rozumiem, związek "pięknej i bestii" ciągle ma swój urok. :wink:

Anonymous - Wto 14 Maj, 2013 16:01

Eeva napisał/a:
Oficjalnie zakazuję Wam psucia moich romantycznych fantazji i nakazuję przytakiwać kiedy będę je sobie snuć :P

:lol:

praedzio - Wto 14 Maj, 2013 21:00

Taaa.... to Ty nie wiesz, że te wredoty tylko czekają, żeby zepsuć jakąkolwiek wizję? :P Będą się przerzucać spoilerami, niczym piłką do siatki plażowej. :P

Swoją szosą wypadałoby nadrobić te parę odcinków... :rumieniec:

Anonymous - Wto 14 Maj, 2013 21:14

ja twardo czekam na koniec serii :)
Deanariell - Pią 17 Maj, 2013 16:53

praedzio napisał/a:
Taaa.... to Ty nie wiesz, że te wredoty tylko czekają, żeby zepsuć jakąkolwiek wizję? :P

Tzn. ja? :mysle: :twisted:

asiek - Pią 17 Maj, 2013 17:04

praedzio napisał/a:
Taaa.... to Ty nie wiesz, że te wredoty tylko czekają, żeby zepsuć jakąkolwiek wizję?

Martin i romantyczne wizje ? :wink: Dziewczyny kochane, zmieńcie autora. :wink:

Anonymous - Pią 17 Maj, 2013 20:12

asiek napisał/a:
praedzio napisał/a:
Taaa.... to Ty nie wiesz, że te wredoty tylko czekają, żeby zepsuć jakąkolwiek wizję?

Martin i romantyczne wizje ? :wink: Dziewczyny kochane, zmieńcie autora. :wink:

a kto powiedzial, ze to Martin jest autorem tych wizji? :twisted:

asiek - Pią 17 Maj, 2013 20:18

Nie ja, to Dziewczyny oczekują od Martina zbyt wiele. :wink:
Swoją drogę, mógłby już Krasolud dać nam wielki finał. :czekam2:

milenaj - Pią 17 Maj, 2013 20:38

Mógłby, ale ciągle gdzieś czytam, że mu się generalnie nie śpieszy. Myślałam, że serial będzie tu jakąś motywacją...
Swoją droga ciekawe, jak to będzie, kiedy wykorzystają już cały materiał. Przerwa?

BeeMeR - Pią 24 Maj, 2013 20:23

Sansa i Sandor - ciekawe acz raczej nierealne ;) Tj. mnie się Ogar nijak rhomantycznie nie kojarzył :P

Skończyłam czytać "Nawałnicę mieczy" i uznaję ją za najsłabszą dotychczas - miała świetne sceny ale generalnie mi się dłużyła jednak. :mysle:

Admete - Pią 24 Maj, 2013 20:42

milenaj napisał/a:
Mógłby, ale ciągle gdzieś czytam, że mu się generalnie nie śpieszy. Myślałam, że serial będzie tu jakąś motywacją...
Swoją droga ciekawe, jak to będzie, kiedy wykorzystają już cały materiał. Przerwa?

Martin stwierdzi, że nie musi już pisać książek, wystarczy, że naskrobie scenariusz ;)

Caitriona - Pon 03 Cze, 2013 19:35

No i odbyło się Czerwone Wesele... Robi wrażenie.
Eeva - Pon 03 Cze, 2013 21:11

Dobry odcinek.
primavera - Pon 03 Cze, 2013 23:15

kurczę wyrżnięto moich faworytów .... i film zacznie sie od początku :mysle: :confused3:
Anonymous - Śro 05 Cze, 2013 19:53

czekam na koniec sezonu :P
BeeMeR - Śro 05 Cze, 2013 20:30

Ja właśnie skończyłam czytać Taniec ze smokami t1, i mam za sobą trzy odcinki trzeciego sezonu GoT - mam wrażenie że im dalej sezon, tym większe odstępstwa od książki lub przeinaczenia - czasem na korzyść, bo książkowe zawiłości spisków i matactw mogłyby mętnie lub przydługo wyjść na ekranie :mysle:
Anaru - Czw 06 Cze, 2013 00:09

A ja się szykuję do machnięcia trzech sezonów naraz. :banan_Bablu:
Deanariell - Pią 14 Cze, 2013 02:26

Ja dwóch. ;) Pierwszy oglądałam wtedy na bieżąco.
Akaterine - Nie 30 Cze, 2013 22:40

Kilka dni temu w końcu się wzięłam za ten serial, jestem już przy 9 odcinku drugiego sezonu ;) . Pierwszy bardzo mnie wciągnął, ale drugi mnie nudzi, szczególnie Jon Snow (jaka wkurzająca postać! Honorowy, prawy i sprawiedliwy, na dodatek ciągle chodzi z miną zbitego psa) i Daenerys. Mam nadzieję, że trzeci sezon jest lepszy.
asiek - Pon 01 Lip, 2013 07:33

Akaterine napisał/a:
Pierwszy bardzo mnie wciągnął, ale drugi mnie nudzi, szczególnie Jon Snow (jaka wkurzająca postać! Honorowy, prawy i sprawiedliwy, na dodatek ciągle chodzi z miną zbitego psa)

Chłopak nie ma zbyt wielu powodów do radości. :wink: Jon jest jedną z moich ulubionych postaci / mam na myśli książkę, serialu nie oglądałam w całości/. Jon jest związany z Murem i tym co poza nim, a to najciekawy wątek sagi.

Akaterine napisał/a:
Mam nadzieję, że trzeci sezon jest lepszy.

Nie liczyłabym na to. :wink:

Eeva - Pon 01 Lip, 2013 07:53

asiek napisał/a:
Jon jest jedną z moich ulubionych postaci / mam na myśli książkę

Też jest i moją ulubioną postacią w książce. W filmie faktycznie snuje się tylko z miną cierpiętnika.

Akaterine - Pon 01 Lip, 2013 08:40

asiek napisał/a:
Chłopak nie ma zbyt wielu powodów do radości. :wink:

Chyba nikt w tym serialu nie ma zbyt wielu powodów do radości ;) . Książek nie czytałam (i raczej nie przeczytam), w samym serialu najbardziej lubię Tyriona i Aryę, a wątek murowy mnie nudzi (tzn. w drugim sezonie, bo w pierwszym wszystko mi się podobało).

Admete - Pon 01 Lip, 2013 09:27

Tez najbardziej mnie interesuje watek muru i Jona. Poza tym stopniowo polubiłam Sansę i ciekawa jestem jej losów. Tyrion był świetny do pewnego momentu, w ostatniej części książki jego watek to jakaś pomyłka.
Akaterine - Pon 01 Lip, 2013 11:19

No ja nic nie wiem o Tyrionie w ostatniej części, bo dopiero drugi sezon kończę.
Caitriona - Pon 01 Lip, 2013 21:28

Jona lubię w książkach, w serialu nie szczególnie... Kit Harrington średnio mi się podoba. I może jakoś mało krytyczna jestem, ale ogólnie serial mi się póki co podoba. Owszem, seria pierwsza jest najlepsza, ale kolejne też nie są złe.

Tak czy inaczej, książki polecam :D