To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Czas honoru

Agn - Śro 16 Lis, 2011 21:35

No właśnie, to mnie martwi. Jak kropną Larsa... to im ujdzie na sucho. Bo o poczynaniach Reinera... wie ktoś? Ktoś wyżej? On nie ma żadnego zabezpieczenia. Ot, rozwalą go pod płotem, powiedzą, że to Polacy i wszystko cacy, a wyżej nikt się nie skapnie, że Fisher i Stock coś kombinują.
nicol81 - Śro 16 Lis, 2011 21:38

Larsa chyba tak łatwo nie kropną- za ważną rolę ma w serialu. Bo chyba będzie kolejny sezon?
Agn - Śro 16 Lis, 2011 22:32

A czort ich wie! Aczkolwiek wszystko wskazuje na to, że będzie. Tak przynajmniej po treści wnioskuję...
Anonymous - Czw 17 Lis, 2011 08:36

To jak podobało Wam się puszczanie dymka, to niedzielny odcinek Was rozwali :rotfl:
Agn - Czw 17 Lis, 2011 10:05

Odpali rakietę? :rotfl:
Anonymous - Czw 17 Lis, 2011 12:29

To będzie zabójcze :wink:
RaczejRozwazna - Czw 17 Lis, 2011 14:46

Kasiek znowu zaczynasz :cry2: Dawaj spojler ale już :bejsbol: :wink:
Anonymous - Czw 17 Lis, 2011 14:52

Nie zaczynam, tylko to jest nie do opisania. Trzeba to zobaczyć. :wink:
Agn - Czw 17 Lis, 2011 21:28

Wierzę w twój talent prozatorski. Dawaj!
RaczejRozwazna - Czw 17 Lis, 2011 21:34

... zwłaszcza, że najprawdopodobniej nie dam rady zobaczyć odcinka w najblizszą niedzielę,
Anonymous - Pon 21 Lis, 2011 18:37

Wychodzi na to, że ostatni odcinek... tego sezonu.

Spoiler:
strasznie dużo naładowali, bo i odbicie Marii i teraz będzie się ona z Ottem ukrywać do niewiadomo kiedy w mieszkaniu po Ossmańskiej, która Hit sezonu okazała się jednak nasza :roll: Michał nie był szczęśliwy, szkoda mi bylo aż miałam świeczki w oczach prawie. Lars pojechał do berlina i nakapował na Fischera, który w tym czasie, ale też do końca nie rzeknę, że w tym bo przeskoki czasowe są dla mnie nie do ogarniecia. Ale ten Berlin śmierdzi.... nie wiem czym, ale jest nie halo. No i co zamach na Fiszera, strzelali do naszych jak do kaczek, ale nasi górą, Romek chował się po krzokach :co_stracilam: ale gdy Fischer nawiewał to poleciał za nim i zamiast zatłuc na śmierć, to uznał, że Fischer nie żyje bo wpadł do wody. Romek nie był według mnie nigdy kandydatem na bystrzachę roku, ale, że jest tak glupi to nie przypuszczałam.

A i Gertruda pokazała klase, szkoda mi jej i miałam rację! A powitanie z chłopakami Marii było :cry2:

milenaj - Pon 21 Lis, 2011 18:48

To będzie jeszcze jeden sezon? Myślałam, że to jest ostatni.
Anonymous - Pon 21 Lis, 2011 18:54

bez sensu gdyby to zostawili otwarte... w ten sposób
milenaj - Pon 21 Lis, 2011 18:56

No bez sensu. Ja po prostu nie śledziłam ilości odcinków jakoś i wydawało mi się, że będzie jeszcze trochę. A tak to chyba faktycznie nie ma innego wyjścia, jak nastepny sezon.
Fajnie. :mrgreen:

nicol81 - Pon 21 Lis, 2011 21:00

Chyba miało się skończyć
Chyba miało być do powstawia, a potem przeskok do po wojnie.

Spoiler:
Z Fischerem chyba nie mogli inaczej, patrz historia

Trochę szkoda, że Romek nie podziałał jednak w ŻOBie...
Lena za to szapoba :shock:

Nie, żebym miękkie serce miała, czy cóś, ale ta kolejka do ubicia Osmańskiej teochę nie teges była... Ale mnie mieli, to że Ruda się zgłosiła na ochotnika na akcję, to myslałam, że będzie walka dziewczynek.
Mogli jednak się wstrzymać z ukatrupieniem Osmańskiej i spróbować coś z niej wyciągnąć.

Biedny Rainter, tak się cieszył :wink:

Admete - Śro 23 Lis, 2011 18:35

Nie wiem, czy juz widziałyście -

http://www.empik.com/czas...97533,ksiazka-p

Czas honoru
Sokół Jarosław

milenaj - Śro 23 Lis, 2011 18:44

Widziałam już jakiś czas temu na stronie. Ciągle się zastanawiam, ale muszę sobie przeglądnąć na żywo.
Agn - Sob 26 Lis, 2011 21:32

Nadrobiłam poprzedni odcinek - w końcu! Już mnie skręcało.
Po krótce - podwójne "ożeszkuuuuu...", ale są i plusy - ta cholerna Osmańska już się nie pojawi, chyba że jako zły duch. :-P Albo wspomnienia Michała (oby nie). Mam nadzieję, że po tym Michał zrobi się ciut nieufny względem kobiet i może trochę przyhamuje.
Janek - brawo za ucieczkę. I cieszę się, że jakoś to się rozwiązało. Ale niech do ciężkiej zarazy odbiją Lenę!!! Boję się, że urodzi na tym Pawiaku... Pomocnik Reinera to cieć, nie lubię go. Rainer, jak zwykle, klasa sama w sobie. A jak tańcował do muzyczki, hihihi. :mrgreen:
Po historii z Niną na sam widok Weroniki robię się nieufna jak siedem nieszczęść. Mam nadzieje, że jest po prostu więźniarką!
Otto, jak widzę, mimo wszystko pomaga. I nagle oświadcza "To musisz stąd uciekać". Khem, fajnie, a wcześniej to ciągle było "Nie mogę, Marysiu". Mam nadzieję, że Maria naprawdę zwieje. Eeeech, pewnie tak. :D

Jeśli chodzi o książkę - to po prostu powieść na podstawie serialu jest. Zdjęć nie ma, poza fotką na zadniej części okładki.

milenaj - Sob 26 Lis, 2011 21:37

Agn napisał/a:
Jeśli chodzi o książkę - to po prostu powieść na podstawie serialu jest.

To nie kupię. :-P

Agn - Sob 26 Lis, 2011 21:39

Ale jak dojdzie do mnie, to wgłębię się bardziej i napiszę coś więcej, ok? :)
milenaj - Sob 26 Lis, 2011 21:45

Będę wdzięczna. :mrgreen: :kwiatki_wyciaga:
Anonymous - Nie 27 Lis, 2011 12:47

Ciekawam Waszych reakcji na finał...
Agn - Nie 27 Lis, 2011 13:03

Aaaaaach to już dziś wieczorem!!! :excited:

O boru, ja się jednak boję... :shock:

nicol81 - Nie 27 Lis, 2011 13:12

Agn napisał/a:
Janek - brawo za ucieczkę.

Czy jednak zostawienie żony i pośrednio dziecka było ok? :? Rainer to świnia, ale chyba trochę miał racji...

Agn - Nie 27 Lis, 2011 16:09

Nie sądzę, by pozostanie na usługach Rainera było lepszym pomysłem. Od kiedy to Niemcom można ufać, że zrobią tak, jak powiedzą, jeśli będzie współpracował? Raczej odwrotnie. Poza tym Rainer chciał go dokumentnie wkopać, jak lubię Rainera, tak nie sądzę, by był to człowiek, z którym jakiekolwiek układy mają większy sens, bo też potrafi wywinąć numer.
Poza tym Janek to jest cichociemny, on ma pewne priorytety. Jakkolwiek brutalnie to brzmi, on ma przede wszystkim walczyć o swój kraj, a nie zakładać rodzinę. Przykre to jak cholera, ale prawdziwe. Gdyby nie zwiał, to pewnie by w którymś momencie ktoś go dorwał i zatłukł i tyle by się przydał i Lenie, i Polsce.
Nie wspominając już o tym, że gdy Lena dowiedziała się, że Janek uciekł, to się tak wymownie uśmiechnęła, jakby ją duma rozpierała.