Fantastyka - Wampiry i wilkołaki
Aragonte - Nie 21 Cze, 2009 21:13
| Agn napisał/a: | Ja też wolę BT od M., ale nie przeczę - nie wściekłabym się, gdyby powstał dalszy ciąg. A tu lipa. |
A, to z tym się zgodzę - końcówka naprawdę dobrze rokowała i mógł być niezły II sezon.
| Agn napisał/a: | co, Aragonte, zazdraszczam ci okrutnie. Oglądasz BT po raz pierwszy. Za pierwszym razem ten serial jest najlepszy. Chociaż za drugim też... A dialogi Henry-Vicky... albo Henry-Mike! Jak ci sobie potrafią dogryzać. |
Genialne są te dialogi
Ale wczoraj prawie sturlałam się na podłogę, kiedy usłyszałam dialog między sukubem a Henry'm
Zastanawiam się, czy jednak nie uzbierać sobie książek Tanyi Huff Jak będzie jakaś promocja, to kto wie
Aragonte - Pon 22 Cze, 2009 23:31
No, skończyłam I sezon BT. Podobało mi się do końca, ale coś mi nie leżało w tej końcówce, sama do końca nie wiem, co
praedzio - Pon 29 Cze, 2009 18:30
O, zapomniałam się pochwalić, że wczoraj obejrzałam sobie drugi odcinek True Blood. Jakoś lepiej mi się ogląda, kiedy Jason Stockhouse nie emanuje golizną w każdym odcinku.
Ericowi chyba lepiej w krótszych włosach.
Może poobstawiajmy, kim jest ta tajemnicza babka, u której mieszka Tara? I czemu się uczepiła Sama? Bo chyba nie chodzi jej tylko i wyłącznie o kasę i chęć dopieczenia przystojnemu barmanowi?
BeeMeR - Pon 29 Cze, 2009 20:30
| praedzio napisał/a: | Jakoś lepiej mi się ogląda, kiedy Jason Stockhouse nie emanuje golizną w każdym odcinku. | U nas się przed chwilą rozbierał ten co zawsze czyżby ten właśnie?
*ależ to durne, czemu ja to oglądam *
Aragonte - Pon 29 Cze, 2009 22:14
| praedzio napisał/a: | | Może poobstawiajmy, kim jest ta tajemnicza babka, u której mieszka Tara? I czemu się uczepiła Sama? Bo chyba nie chodzi jej tylko i wyłącznie o kasę i chęć dopieczenia przystojnemu barmanowi? |
Ja miałam skojarzenia z Kirke
Ale nie mam ochoty wracać do TB, w każdym razie póki co.
praedzio - Pon 29 Cze, 2009 22:36
| Aragonte napisał/a: | Ja miałam skojarzenia z Kirke |
Właściwie by się zgadzało, bo przemieniła Sama w psa. Wbrew jego woli.
Myślę też, że może być jakąś demonicą.
Anaru - Wto 30 Cze, 2009 00:46
| BeeMeR napisał/a: | U nas się przed chwilą rozbierał ten co zawsze czyżby ten właśnie?
*ależ to durne, czemu ja to oglądam * |
*Bo Cię zmuszam*
*A czemu ja to oglądam?*
Rozebrał się na koniec również i drugi
praedzio - Śro 01 Lip, 2009 23:22
Nie, no... drugi sezon True Blood jest zdecydowanie ciekawszy od pierwszego!
P.S. Mmmmm.... Sam pływający w jeziorku....
Anaru - Sob 04 Lip, 2009 18:53
Seksowni krwiopijcy
z pięknym Edziem na czele i Billem w dalszej kolejności
http://kobieta.wp.pl/gid,....html?T[page]=1
Agn - Nie 05 Lip, 2009 11:50
Robert ładnie wyszedł na tym pierwszym zdjęciu.
Stephen... kurczę, on ma w sobie coś. Jak tak spojrzy spode łba... Chyba dokończę TB, bo skończyłam na siódmym odcinku pierwszego sezonu, potem przerwałam, bo cośtam i jakoś nie mogę się zabrać za resztę...
Mhhhhrrrr... Gary.... mhhhhrrrr... *oraz inne niekontrolowane dźwięki* Chyba sobie dziś zarzucę Draculę. Po raz stutysięczny pierwszy...
Brad... no, jak był ucharakteryzowany na Louisa wyglądał niesamowicie. W ogóle za charakteryzację w tym filmie mam ochotę ucałować speca od make-upu... Strasznie mi się podobała jego blada skóra i te widoczne żyłki na twarzy. I oczy. Ech...
Wywiad z wampirem też chyba sobie niedługo włączę...
Aragonte - Nie 05 Lip, 2009 12:00
No tak, wampiroholiczka Agn
praedzio - Nie 05 Lip, 2009 12:40
Mówię Wam, że drugi sezon True Blood jakiś ciekawszy i trochę sensowniejszy jest, bo pierwszy to się momentami ciągnął jak nie powiem co.
Agn - Nie 05 Lip, 2009 12:56
| Aragonte napisał/a: | No tak, wampiroholiczka Agn |
Nnnoo co...
Każdy powinien mieć jakieś hobby.
Btw Jest już wznowienie Hotelu Transylwania! Rzecz jasna jestem na urlopie i daleko do książki, by ją porwać w ramiona. Wiedziałam, że tak będzie!
BeeMeR - Pon 06 Lip, 2009 10:07
| Agn napisał/a: | | Robert ładnie wyszedł na tym pierwszym zdjęciu. | Nienajgorzej, owszem - nie jest w moim typie, ale w ogóle zdecydowanie lepiej mu bez tego zgniłozielonego koloru za Zmierzchu - a może po prostu ta jego rola niezdecydowanego, wampira-chłoptasia mi nie "siadła", bo w Pierścieniu Nibelungów, który obejrzałam ostatnio odebrałam go znacznie lepiej - a rola też chłopięca przecież.
Agn - Pon 06 Lip, 2009 13:19
Sympatyczny był w Pierścieniu Nibelungów, to fakt. Miał uroczą rólkę. No ale ja tam się głównie skupiłam na Brunhildzie. Ach, świetna postać.
Zbieram się w sobie i chyba zrobię nalot na empik. Ha, nawet w moim mieście takowy jest! Kociokwiku dostałam, tak się nie mogę doczekać, aż w końcu zatopię ząbki w Hotelu Transylvania. Mam niby ebooka, ale...
BeeMeR - Pon 06 Lip, 2009 16:16
| Agn napisał/a: | | głównie skupiłam na Brunhildzie. Ach, świetna postać. | a w dodatku wyszła niemal nierzeczywiście piękna - też nie mogłam się na nią dość napatrzeć - w odróżnieniu od panów którzy byli co najwyżej ok.
Aragonte - Pon 06 Lip, 2009 16:22
Heh, moim nr 1 też była Brunhilda
Agn - Pon 06 Lip, 2009 17:02
Nie dość, że piękna, to jak walczyła na topory, to ja szukałam szczęki, bo mi zleciała na podłogę.
No ale to temat o wampirach. :]
Anaru - Śro 08 Lip, 2009 23:55
Kilka plot
Sezon ogórkowy w pełni
Robert Pattinson wdzięczny za "Zmierzch"
http://nocoty.pl/title,Ro...,wiadomosc.html
Okraszone normalnie przeurokliwym zdjęciem głównego bohatera...
Robert Pattinson zostanie ojcem?!
http://nocoty.pl/title,Ro...ml?ticaid=58596
Aktorka Anna Paquin nie ma nic przeciwko scenom miłosnym w serialu "Czysta krew".
- Czuję się świetnie w scenach miłosnych - mówi Paquin, która wciela się w serialu w główną bohaterkę, Sookie Stackhouse, dziewczynę zakochaną w wampirze. - Chociaż sądząc z tego, że ludzie często mnie o to pytają, może powinnam czuć się spięta. Ale tak nie jest - mówi.
Kręcenie takich scen z życiowym partnerem, Stephenem Moyerem, tylko ułatwia jej sprawę.
- Myślę, że bez względu na rodzaj sceny, im lepiej znasz daną osobę, tym bardziej jesteś otwarty i prawdziwy - uważa. - To dotyczy scen kaskaderskich, emocjonalnych, czy scen seksu - dodaje.
http://film.onet.pl/seriale/0,2004021,plotka.html
Nie miałam pojęcia, że są parą
I jeszcze trochę takich różnych drobiazgów z TB znalezionych kiedy szukałam w googlach, który to ten Stephen Moyer
http://phlourish-icons.livejournal.com/43825.html
Agn - Pon 13 Lip, 2009 12:32
Ploty sobie odpuszczam. No dobra, musiałam zobaczyć, co to za urokliwe zdjęcie okrasiło plotę o Robercie.
Skończyłam Yabro. Re-we-lac-ja! Już się zakochałam i pożądliwie wypatruję premiery kolejnego tomu. Kocham Rebis, kocham Rebis, kocham Rebis...
Sofijufka - Pon 13 Lip, 2009 13:32
cieszę się, bo ja też Yabro kooocham! Myślisz, że Rebis wyda kolejne? Bo ja tylko opowiadania po angielsku upolowałam....
Agn - Pon 13 Lip, 2009 14:28
Zarówno na swej stronie internetowej, jak i w książce wyraźnie napisali "Kolejne tomy w przygotowaniu". Z tytułu wymienili dwa. Ale może pociągną też inne serie o Saint-Germainie, bo ponoć jest jakaś równoległa czy coś w tym guście.
W każdym razie ja się bardzo cieszę, ponieważ Yabro naprawdę świetnie pisze. Za sam język i wczucie się w klimat z tamtych czasów powinna dostać Nobla. Dodatkowo kapitalne postacie (nie tylko Saint-Germain), liźnięcie historii i klimat rodem z Hrabiego Monte Christo. Fantastyczna lektura.
Sofijufka - Pon 13 Lip, 2009 15:17
i najbardziej pozytywnym bohaterem jest wampir, ehhhh
Agn - Pon 13 Lip, 2009 15:56
Ale nie w ten naiwny, słodziaśny sposób. Jest pozytywny, ale ma charakter. I po tysiącu (?) latach życia wie więcej niż... no, niż inne wampiry, po których wieku nie widać. (Tak to była żaluzja.)
Caitriona - Pon 20 Lip, 2009 20:59
Przeczytałam kolejną odsłonę przygód wampirów wśród polskiej ABW: Renegat Magdaleny Kozak. Książka z szybką akcją, wciągająca, sporo w niej krwi, bo w tej części mamy do czynienia z prawdziwymi wampirami. Do jednokrotnego przeczytania, ale czyta się ją bardzo dobrze.
więcej: http://i-love-impala67.bl...am-nocarza.html
|
|
|