Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje
RaczejRozwazna - Śro 02 Lip, 2008 22:48
Wróciłam na chwilę po tygodniowej (ponad) nieobecność, wchodzę do pokoju a tu ze ściany patrzy na mnie Kaspian (plakat z kina), włączam komputer, a tam tapeta ze zmultiplikowanym Kaspianem; jednym słowem - moja rozsądna siostra przeżywa fazę Prawdopodobnie zresztą zawita wkrótce na nasze salony ze względu na naszą ożywioną dyskusję w wątku... Długo będę wypominać jej to pukanie się w czoło gdy ja przeżywałam fazę
I zgadnijcie, na co razem wybieramy się jutro do kina??? (Ostatni seans!! byłam na pierwszym, to trzeba jakośc zaakcentować swoje przywiązanie do Narnii )
Moje damy, ale się za Wami stęskniłam!!! Ale jaką mam przyjemność czytania tych wszystkich nowości!!!
Achato - ta scena z gry była już gdzieś w wątku, mnie się wydaało, że nawet Ty ją zamieszczałaś.. W każdym razie jakość była dobra
Świetnie, że będą kręcić kolejne części!!! Co wy na to, żeby trochę zmieniony przez charaktertyzację Ben zagrał Rilliana... Np Ben z brodą.
No i widzę, że część dopadła willomania. Will podoba mi się za swój luz i wrodzoną (chyba) dobroć, ale co do urody, to poczekam aż się rozwnie. Bardzo jestem go ciekawa za jakieś kilka lat...
Paryska premiera PC. Nie powiem, co mnie trafia jak pomyślę, że podobnie mogłoby być w Polsce (PIERWSI W EUROPIE!!!!). Ale chyba zaczynam wątpić w dobry gust Anny co do sukienek...
http://www.narniaweb.com/...&p=1&n=12&new=1
achata - Czw 03 Lip, 2008 18:09
Dla mnie jakość tamtej scenki mogłaby być lepsza, ale dobra nie będę już zawracać głowy.
Ben jako Rilian- tak! To by było zdecydowanie to. W końcu Kaspian był bardzo podobny do swojego tatuśka to może i Rilian być podobny do Kaspiana. Chyba, że ta "gwiezdna krew" i blond włosy mamusi w genach trochę namieszały
Paryskie sukienki Anny... No cóż, widać chciała zaprezentować trochę francuskiego szyku, ale chyba lepiej jej w prostych i długich.
RaczejRozwazna - Czw 03 Lip, 2008 19:46
| achata napisał/a: |
Ben jako Rilian- tak! To by było zdecydowanie to. W końcu Kaspian był bardzo podobny do swojego tatuśka to może i Rilian być podobny do Kaspiana. Chyba, że ta "gwiezdna krew" i blond włosy mamusi w genach trochę namieszały
Paryskie sukienki Anny... No cóż, widać chciała zaprezentować trochę francuskiego szyku, ale chyba lepiej jej w prostych i długich. |
No, jeszcze nie wiemy, czy córka Ramandu będzie blond. W sumie według książeki to i Kaspian powinien być "jasny".
A co do francuskiego szyku - no nie wiem nie wiem, czy to do końca to. Jakoś styl a la Paris inaczej sobie wyobrażam. A bardzo podobne sukienki, zwłaszcza z tą okropną koronkową falbanką u dołu widziałam w zeszłym roku w każdym niemal sklepie z odzieżą damską Poza tym Anna w takich mało wyrazistych kolorach wygląda bardzo blado i niekorzystnie... No dobrze, już więcej nie narzekam. Właśnie wróciłam z trzeciego seansu i stwierdzam, że chyba wreszcie jastem nasycona . Jeszcze bardziej podobał mi się Piotr, więc jeszcze trochę i dołączę do wllomaniaków.
Chociaż chociaż, jak będę jeszcze chwilę grać w Krakowie z napisami, to może uda mi się załapać, bo do tej pory jednak nie miałam czasu..
Gunia - Czw 03 Lip, 2008 20:50
Ta gra jest dla mnie za trudna. W ogóle nie mogę się połapać w sterownikach.
RaczejRozwazna - Czw 03 Lip, 2008 20:59
Coś dla fanek Willa - niektóre ujęcia cudne (jak całuje Georgie na przykład), ale niektóre okropne - takie braviaste (na TYM jednym wygląda jak młody George Michael Że też zgodził się na taką sesję widać nie ma ideałów....). Chba jestem nieco wiktoriańska...
http://pl.youtube.com/watch?v=JRtJLxevkOo
I już zaczyna się przesuwanie daty rozpoczęcia z djęć do "Wędrowca". Nie podoba mi się to...
http://film.onet.pl/0,0,1782562,wiadomosci.html
Nellie - Pią 04 Lip, 2008 12:58
Też mi się to przesuwanie daty nie podoba... I co to znaczy, że PC mało zarobił? Naprawdę jest tak źle? A nie wiadomo nic o tym, czy będą choć troszkę kręcić w POlsce?
achata - Pią 04 Lip, 2008 13:47
Podobno w ogóle na razie nie jest pewne gdzie będą kręcić. Zaklepane jest jedynie wodne studio w Meksyku- tam gdzie powstawał Titanic.
Co do córki Ramadu- teoretycznie mogą zmienić kolor włosów, ale jakoś wtedy nie wyglądałaby jak gwiazda- brakowałoby świetlistości. Nie wydaje mi się, żeby sobie pozwolili na taki zabieg.
Diana - Pią 04 Lip, 2008 20:13
Wspaniały pomysł, by Ben zagrał też Riliana! Trochę pozłocić mu włoski, mniej samoopalacza czy solarium- i syn Kaspiana gotowy! Byłoby super!
Agn - Pią 04 Lip, 2008 21:45
| achata napisał/a: | | Jak masz grę to masz też gdzieś tam ten filmik z usuniętą sceną o którym tutaj piszą http://www.narniaweb.com/...82&dl=19040670. Czy byłabyś w stanie go udostępnić w przyzwoitej jakości? To co zamieszczają tubisie jest trochę kiepskie- zgrywane chyba aparatem z ekranu. |
JAKĄ USUNIĘTĄ SCENĄ?!!!!
Ben jako Rillian? A ja już myślałam o Charliem Coxie.
| achata napisał/a: | Ben jako Rilian- tak! To by było zdecydowanie to. W końcu Kaspian był bardzo podobny do swojego tatuśka to może i Rilian być podobny do Kaspiana. Chyba, że ta "gwiezdna krew" i blond włosy mamusi w genach trochę namieszały |
Czy ja wiem? Najczęściej się spotykam z sytuacją, że "ciemne" geny są silniejsze.
RaczejRozwazna - Pią 04 Lip, 2008 22:08
Ta scena. Baaardzo narnijska
http://au.youtube.com/watch?v=SQM4P5cXYRU
| Agn napisał/a: | | A ja już myślałam o Charliem Coxie. |
Ale swoją drogą to by się nadawał...
Relacja telewizyjna z premiery w UK. Bieeedny Ben. Chyba ma już dość tych oznak zachwytu, zwłaszcza, że reszta się nieźle przy tym bawi (pretty boy ). No, może poza Anną, która jednak jest nieco skonfundowana, jak myśle
http://pl.youtube.com/watch?v=-LoImJaVI4Q
http://pl.youtube.com/watch?v=dtS1n4TVl5g
Odpowiedzi Liama w tym quizie - bezcenne nie ma to jak znać się na rzeczy.
Agn - Sob 05 Lip, 2008 11:19
Moment, muszę pokombinować, bo morska małpa twierdzi, że (pomimo instalacji!!!) nie mam playera. Kurde, jeszcze tydzień temu był. Zmył się czy co?
Ed.: Aktualizacja pomogła. Działa. Jak to jest, że ja tych scenek nie widziałam??? Jakaś ślepa jestem. Jak się fajnie Caspian ucieszył, że Narnijczycy przetrwali!
Kurczę, na tym klipie widać, że tam jest więcej takich scenek (sznurki mają dopisek FILM na końcu). A tu tylko dwie... Zachłanna jezdem, wiem...
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Ale swoją drogą to by się nadawał... |
Nie mów, że nie przyszło ci to na myśl.
Ed.: Drugi filmik - szkoda mi Bena. Ewidentnie chłopak ma tych wszystkich scenek dosyć. Aczkolwiek konia miał ładnego - uwielbiam takie łaciate (niech znawcy się wypowiedzą, jak się na takiego konia mówi. Srokacz czy coś?). Aczkolwiek wolę czarno-białe, nie brązowo-białe. Ale nie można mieć wszystkiego.
Gość prowadzący, który niby wzywa Caspiana do walki... mało śmieszny. I ja też powolutku mam dosyć tych wszystkich filmidełek, w których Ben musi non stop z jakimś idiotą walczyć na miecze i odgrywać księcia. Żenada... Nie mogli się ograniczyć do zwykłych wywiadów? Przynajmniej nikt nie usiłuje być śmieszny...
Aczkolwiek ucieszyłam się, że po tym, jak już wezwał ewidentnie zmęczonego Bena (z hiszpańskim akcentem), to już sobie zasiedli, Ben już nie był w zbroi. I była rozmowa. Podoba mi się ta kurteczka, którą Ben ma na sobie.
Btw ciekawość, co sobie Will w łapkę zrobił... (wypowiedź z czerwonego dywanu - lewą dłoń ma obandażowaną)
Dobra, włączam filmik nr 3 (czyli chyba dalszy ciąg drugiego???), zobaczymy, co tam dają.
Ed.: Niestety, jednak wywijają mieczami. Ugh... Walka jest głupia. Ustawiana, bez życia, nienaturalna.
I jeszcze to zachowanie prowadzącego, jak przewrócił Bena. Co. To. Miało. Być?
Aczkolwiek jedna rzecz była zabawna - cenzura.
No, Liam był na poziomie. Łiiii!!! Wiedziałam, że można na niego liczyć. Ale co tu się dziwić - jego nie zmuszają do udziału w różnych durnowatych "walkach". Pfff...
A, i jeszcze wypowiedź Willa z quizu o tym, kto miał róg jako pierwszy - prawidłowa wypowiedź, a twórcy pewnie tego nawet nie wzięli pod uwagę. Brawo, Will!
Wywiady z aktorami: http://www.narniaweb.com/...898&dl=20280130
I osobny z Willem: http://www.telegraph.co.u...a103.xml&page=1
Aragonte - Sob 05 Lip, 2008 12:16
| Agn napisał/a: | | Czy ja wiem? Najczęściej się spotykam z sytuacją, że "ciemne" geny są silniejsze. |
Bo są, jeśli dobrze pamiętam z lekcji biologii. Niebieskie oczy jako cecha pojawiły się późno, chyba dopiero w końcu epoki lodowcowej, i są cechą recesywną (podobnie jak jasne włosy, a rude tym bardziej). Dlatego oboje rodziców muszą mieć takowy gen (choćby w stanie "utajonym", tzn. oboje mogą być ciemnowłosi i ciemnoocy, ale mają tenże gen) i przekazać go dziecku, żeby to się ujawniło w wyglądzie. Tak przynajmniej to kojarzę.
| Agn napisał/a: | | Ed.: Drugi filmik - szkoda mi Bena. Ewidentnie chłopak ma tych wszystkich scenek dosyć. Aczkolwiek konia miał ładnego - uwielbiam takie łaciate (niech znawcy się wypowiedzą, jak się na takiego konia mówi. Srokacz czy coś?). Aczkolwiek wolę czarno-białe, nie brązowo-białe. Ale nie można mieć wszystkiego. |
Srokacz Też je wcale lubię
Agn - Sob 05 Lip, 2008 12:21
Tak, tylko koleżanka mi wyjaśniała, że srokacze to te czarno-białe, a brązowo-białe się chyba jeszcze inaczej nazywają. Ale ja jezdem laik, dla mnie ładny koń to taki, który ma 4 nogi i łeb na miejscu, więc nie powinnam się w ogóle w tej materii wypowiadać.
Muszę ją jeszcze raz spytać.
Gunia - Sob 05 Lip, 2008 20:27
Niezły ten wywiad. Uśmiałam się w paru miejscach, cenzurka mnie rozwaliła. No i uwielbiam Liama. Ogromnie się cieszę, że go wybrali, bo on ma naprawdę wspaniały głos.
Agn - Sob 05 Lip, 2008 20:57
Owszem, Liam ma idealny głos. Taki głęboki, jakby przesiąknięty mądrością. Idealny dla Aslana.
Agn - Pon 07 Lip, 2008 08:57
Kumpela sobie zrobiła świetny avek! Muszę wam pokazać.
achata - Pon 07 Lip, 2008 09:19
Czy to Ryczypisk, ta maskotka? I kim jest ta panienka? Ben wreszcie odprężony i naturalny. Śliczne!
Agn - Pon 07 Lip, 2008 09:32
Pewnie jakaś japońska gwiazda telewizji, za którą stanął Ben. Ale fotka jest przeurocza, prawda?
Loana - Pon 07 Lip, 2008 10:40
Brrr, Agn, co Ty masz w aviku? Bena przejechanego kosiarka??? Poczekaj, az mu wlosy odrosna i dopiero wtedy go prezentuj swiatu, na tym avku wyglada jak obstrzyzony kot ;P.
Co do kubka, ktory ja mam, to jest to zwykly kubek plastikowy na cole, pol litra, z pokrywka i rurka, z nadrukiem takim jak na plakacie - czyli Kasprian i z boku Aslan. Ladny i uzywam go, ale tylko do zimnych napojow .
Agn - Pon 07 Lip, 2008 11:19
Loano, na avku mam wersję Bena, która mi się najbardziej podoba, tj. BEN OSTRZYŻONY. Mi się on właśnie taki podoba. Wolę u niego krótkie włosy od długich (już to zresztą wyjaśniałam w wątku o Benie, pierwszy post na ostatniej stronie). Przykro mi, zamierzam to cudo obnosić po całym forum, musisz przecierpieć, hehehe.
A swojego kubaska zrób fotkę.
Gunia - Pon 07 Lip, 2008 14:05
Fajny myszoavek. Ja z przyjaciółką umieram ze śmiechu nad tym zdjęciem:
.
Świetne!
Agn - Pon 07 Lip, 2008 15:40
Eee... w sensie że co w tym takiego zabawnego? (Btw Anna wygląda b. ładnie w jasnych kolorach & lubię tak ostrzyżonego Skandara *thin i jej obsesja krótkowłośna*)
Gunia - Pon 07 Lip, 2008 15:58
Absolutnie mnie zabijają te spojrzenia. Szczególnie mina Skandara rozkoszna.
Agn - Pon 07 Lip, 2008 16:05
Eee, lepszy był caps z FOTRa, na którym Legolas i Aragorn wyglądali jak totalnie naćpani.
Gunia - Wto 08 Lip, 2008 15:53
Ze sporym opóźnieniem, ale obejrzałam sobie jedynkę z komentarzem wielkiej czwórki i reżysera i muszę przyznać, że świetnie się bawiłam. Masa zabawnych anegdotek i ciekawych uwag, cała ekipa wydała mi się bardzo sympatyczna, tylko Georgie mnie trochę drażniła. Mam z nią na pieńku za ściskanie Bena , ale poza tym wydaje mi się, że ma taką drażniącą manierę juniorka i małej gwiazdeczki, co jest trochę denerwujące. Co nie zmienia mojego zdanie w kwestii jej roli w filmie, którą uważam za bardzo dobrą.
|
|
|