Literatura - Proza i poezja - NOWOŚCI W KSIĘGARNIACH
Admete - Nie 28 Lis, 2010 15:07
Seria Paxu - Powieść z kapturem
http://www.iwpax.pl/seria...apturem-12.html
| Cytat: | | "Powieść z kapturem” to seria beletrystyczna, dwóch kryminalnych powieści historycznych, zawierających wątki związane z historią chrześcijaństwa i średniowiecznej Europy. |
Gdyby gdzieś dało się pożyczyć, to bym się zapoznała. Thin zerknij na to u siebie, jeśli będziesz mieć okazję.
Agn - Nie 28 Lis, 2010 15:10
Hmm, mieliśmy "Piekło Guttenberga", ale jakoś nie zajrzałam do środka. Jak jeszcze będziemy mieli, to zerknę...
Trzykrotka - Nie 28 Lis, 2010 19:07
Poszłam dziś do księgarni po prezent imieninowy, a konkretnie Kuchnię Franceski, starając się nie rozglądać na boki (bo kasy niet). Miła pani w Matrasie poszła szukać książki, a mnie wpadł w oko nowy Zafon - Książę Mgły. No i kupiłam.
Napisane jest, że to pisane było dla młodzieży, ale na razie podoba mi się.
Anonymous - Nie 28 Lis, 2010 19:15
| Trzykrotka napisał/a: | | Napisane jest, że to pisane było dla młodzieży, ale na razie podoba mi się. |
Dostałąm w prezencie imieninowym.
Nie czytaj wieczorem... naprawdę
milenaj - Nie 28 Lis, 2010 19:25
| Trzykrotka napisał/a: | | nowy Zafon - Książę Mgły |
Zastanawiam się nad tym.
Anonymous - Nie 28 Lis, 2010 19:28
Ja polecam z czystym sercem, wczoraj w nocy skończyłam...
Owszem widać, że to młodzieżowa książka, ale emocje są
Trzykrotka - Nie 28 Lis, 2010 19:45
| lady_kasiek napisał/a: |
Nie czytaj wieczorem... naprawdę |
Uuuu, coś jak Marina? Tamtą zamykałam w tramwaju, bo bałam się momentami czytać dalej. A też była młodzieżowa
Tutaj jedyny minus (na razie) to to, że akcja nie dzieje się w Barcelonie.
EdiT; a, własnie - Admete - dziękuję za zwrócenie uwagi na serię Paxowską. Przyjrzę się
Anonymous - Nie 28 Lis, 2010 19:49
Bardzo coś w stylu.
Ja w nocy czytałam i strasznie się bałam
Na serię paxową też zwrócę uwagę, ale trochę na nich obrażona jestem bo wstrzymali rewydania Don Camillo.
Admete - Nie 28 Lis, 2010 20:14
Nie miałam okazji zapoznać się z tymi książkami Zafona. Trzykrotko daj znać, jeśli uda ci się zajrzeć do tych kryminałów.
Trzykrotka - Nie 28 Lis, 2010 23:20
Już jutro w pracy mi się uda
Admete - Pon 29 Lis, 2010 12:36
A to fajnie Zdaj relację
Fibula - Wto 30 Lis, 2010 18:50
Fanki Murdocha wystąp!
Oto świąteczny (a dla niektórych urodzinowy ) prezent wydawnictwa Oficynka. Nie słyszałam o nim, ale sprawdziłam, że tłumaczka wcześniej zajmowała się kryminałami C. Graham.
A tutaj wywiad z M. Jennings dla polskich czytelników.
Szkoda tylko, że okładka taka sobie...
Admete - Wto 30 Lis, 2010 19:12
AAA! Ja mam jeden po angielsku, więc będę miec porównanie Pierwsza mam
Ale kupię po polsku
Caitriona - Wto 30 Lis, 2010 21:30
Yay!!! Ale się cieszę, moze zamówię pod choinkę
Agn - Śro 01 Gru, 2010 00:14
No właśnie dzisiaj dotarło do mojej księgarni, ale nie wetknęłam jeszcze swojego nosa do środka. Nadrobię zaległości jak tylko się da.
Aragonte - Śro 01 Gru, 2010 00:16
| Fibula napisał/a: | Fanki Murdocha wystąp!
Oto świąteczny (a dla niektórych urodzinowy ) prezent wydawnictwa Oficynka. Nie słyszałam o nim, ale sprawdziłam, że tłumaczka wcześniej zajmowała się kryminałami C. Graham.
A tutaj wywiad z M. Jennings dla polskich czytelników.
Szkoda tylko, że okładka taka sobie... |
YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES!
Sori za ten wrzask, poniosło mnie trochę
Murdoch po polsku!
Admete - Śro 01 Gru, 2010 19:38
Wiedziałam, że się ucieszysz Mam realizowane zamówienie w Merlinie i czekam na dwie pozycje. Może dałoby się jeszcze coś do niego dorzucić?
Eeva - Śro 01 Gru, 2010 19:41
Yeee super. Chcę to!
Anonymous - Śro 01 Gru, 2010 19:42
Polecacie, tak serio serio?
Agn - Śro 01 Gru, 2010 19:44
Jak tylko skończę czytać nową Cherezińską, to złapię za Murdocha.
Swoją szosą - wrocławianie? W sobotę jest spotkanie z Elżbietą Cherezińską w BWA. Ja pełznę krokiem posuwistym!
Admete - Śro 01 Gru, 2010 20:00
To relację ze spotkania prosze
Jak nowa Cherezińska?
Aragonte - Śro 01 Gru, 2010 20:01
| Admete napisał/a: | Wiedziałam, że się ucieszysz Mam realizowane zamówienie w Merlinie i czekam na dwie pozycje. Może dałoby się jeszcze coś do niego dorzucić? |
Do tego zamówienia to pewnie nie, ale możesz złożyć kolejne, pewnie w tym samym czasie byłoby realizowane. Płacisz za dostawę?
Ja złożyłam zamówienie specjalnie dla Murdocha, ale ja odbieram to bezpłatnie w salonie Merlina
Anonymous - Śro 01 Gru, 2010 20:04
Chyba też zamówię sobie tego Murdocha, coby się przekonać o czym rozmawiacie
Mi najbardziej opłacają się paczkomaty, nigdy z tego nie korzystałam...
Agn - Śro 01 Gru, 2010 20:16
| Admete napisał/a: | | Jak nowa Cherezińska? |
Świetnie się czyta. Powieść ładnie zbudowana, lecą na zmianę Otto III i Bolek Chrobry. Wątek Chrobrego bardziej mi się podoba, jest taki bardziej... swojski. Otto to cesarz-prawie-że-bożek. Ale to nie znaczy, że to jest źle napisane.
I jak zwykle jeśli chodzi o opis scen intymnych Cherezińska nie zawodzi.
Nie żałuję ani jednego grosza wydanego na tę książkę. Polecę na spotkanie ze swoim egzemplarzem i poproszę o podpis. ^^
Trzykrotka - Czw 02 Gru, 2010 12:13
| lady_kasiek napisał/a: |
Mi najbardziej opłacają się paczkomaty, nigdy z tego nie korzystałam... |
Bardzo wygodne, polecam. Minimum formalności, łatwy odbiór. Trzeba tylko wybrac jakiś z dobrym dojazdem
|
|
|