Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Admete - Nie 07 Cze, 2009 12:21
Ja to naprawdę uskutecznię. Zwróce uwagę, że serial pokazano w Ale kino, że jest storna internetowa, a pisarka i jej powieści cieszy się powodzenie, a profil ich wydawnictw zgadza się z tematyka powieści. Może kiedyś przetłumaczą.
Caitriona - Nie 07 Cze, 2009 18:07
| Admete napisał/a: | | Ja to naprawdę uskutecznię |
Ja na to liczę Zawsze chetnie się podpiszę Naprawdę chciałabym przeczytać te powieści.
aneby - Czw 11 Cze, 2009 16:18
Zupełnie przez przypadek obejrzałam na AXN ostatni odc pierwszej serii Kyle XY Tutaj krótki opis http://www.filmweb.pl/f318187/Kyle+XY,2006/opisy
Wygląda ciekawie, choć to raczej serial dla nastolatków. Chyba zainteresuję się resztą.
Anonymous - Nie 14 Cze, 2009 14:59
Jestem po dwóch odcinkach Eleventh Hour i po prostu Rufus cieszę się, ze nie oglądam w TV gdzie podły lektor zagłuszyłby ten boski głos. Na drugim odcinku lekko przysypiałam, ale za krótko spałam to pewnie dlatego, bo serial jest jak dla mnie całkiem, całkiem ciekawy. No i to dopiero samiuśki początek, zobaczę jak to się rozwinie
spin_girl - Pon 15 Cze, 2009 12:45
Ostatnio przez przypadek natknęłam się na serial Gossip Girl. W zamierzeniu miał to byc chyba serial dla nastolatków (produkują go twórcy legendarnego O.C.), ale problemy tej grupy młodych ludzi jakoś chyba bardziej trafiają do mojej grupy wiekowej niż do 16, 17-sto latków w Polsce. W każdym razie zapadłam na ten serial strasznie, a że coco jumbo było super, obejrzałam w tydzień dwa sezony. Po prostu mnie wciągnęło
Komentarz na boku: odtwórczyni roli Blair Waldorf- Legihton Meester jest jedną z najpiękniejszych kobiet, jakie w życiu widziałam.
aneby - Śro 17 Cze, 2009 00:08
Całkiem dobrze ogląda mi się Miracles http://www.filmweb.pl/f40183/Cuda,2003, gdyby nie późna godzina pochłonęłabym jeszcze ze dwa odcinki
Chyba ujawnia się we mnie spaczenie spn-owe, uznaję, że serial jest fajny, gdy dzieją się w nim różne dziwne rzeczy jak nawiedzanie przez duchy, prorocze sny, niewytłumaczalne zjawiska.
Kurczę, szkoda, że tylko jeden sezon zrobili
Pemberley - Wto 11 Sie, 2009 14:46
Na arte ( de/fr) leci serial BBC " Kochanki/ Mistresses", takie skrzyzowanie Seksu w wielkim miescie z Gotowymi na wszystko w wersji brytyjskiej. Wielkim plusem jest mala ilosc odcinkow
http://www.filmweb.pl/f438667/Kochanki,2008/opisy
primavera - Wto 11 Sie, 2009 18:04
| Pemberley napisał/a: | Na arte ( de/fr) leci serial BBC " Kochanki/ Mistresses", takie skrzyzowanie Seksu w wielkim miescie z Gotowymi na wszystko w wersji brytyjskiej. Wielkim plusem jest mala ilosc odcinkow
http://www.filmweb.pl/f438667/Kochanki,2008/opisy |
ten serial leci też na BBC Entertainment!
praedzio - Wto 08 Wrz, 2009 22:11
Obejrzałam z ciekawości pierwszy odcinek New Amsterdam. Nie jest jakiś rewelacyjny, ale przyjemnie się ogląda. I teraz będę zachodzić w głowę, skąd znam gościa grającego główną rolę...
EDIT: Tak na szybkiego przeleciałam jego filmografię na FilmWebie i widzę, że parę rzeczy z nim widziałam: Mam na imię Modesty, Kat, Królestwo niebieskie...
MAAAAAAM!!!! Toż on grał w The Baker z Damianem Lewisem!!!! Tego zabójcę!!
Jak to dobrze samej z sobą pogadać. Czasem można znaleźć rozwiązanie frapującej zagadki.
Caitriona - Wto 08 Wrz, 2009 22:15
| praedzio napisał/a: | | I teraz będę zachodzić w głowę, skąd znam gościa grającego główną rolę.. |
Ja go widziałam w Wimbledonie, grał przyjaciela Paula Betany'ego.
BeeMeR - Czw 24 Wrz, 2009 10:10
Obejrzałam serial - tz. 2/3, ale już wystarczy serialu, który bym określiła jako:
oj bubu chlip...
PRIMEVAL
Jakie to durne - dooglądałam pierwszy odcinek tylko ze względu na sympatię dla jednego z aktorów (czego to się nie ogląda dla aktorów he he - King Uncle też jakoś przeżyłam ) a resztę to już w zasadzie siłą rozpędu, obrabiając zdjęcia
I to nawet nie anomalie (przenoszące w czasie) i dinozaury czy inne stwory mnie rozwalały, bo dinozaury odpowiednio podane nie są złe, ale ogólna eee, durnowatość dialogów i sytuacji
Na przykład rzucanie się z gołymi rękami na mamuta czy tygrysa szablozębnego - i wychodzenie bez uszczerbku
A najbardziej mnie rozbroił dialog:
- jesteśmy w sylurze, poznaję po piasku jakimśtam, i po tym że tu nie ma tlenu (mua: eee? )
- acha... (i dziarsko maszerują dalej bez przeszkód - mua w szoku )
Trzeciego sezonu już mi się nie chce oglądać...
Anonymous - Czw 24 Wrz, 2009 10:16
Niech mi ktoś powie dlaczego Life nie będzie kolejnej serii?? Nie wiem jak brałam od Admete odcinki, ale brakło mi 4 i teraz nadrabiam i tak sobie myślę co będzie jak się odcinki skończą, skończą...
Kocham Rudzielca
Caitriona - Czw 24 Wrz, 2009 10:16
| Cytat: | PRIMEVAL
Jakie to durne |
Obejrzałam jeden odcinek tego serialu na BBC Entertainment, z czystej ciekawości dla Jamesa Murray'a i stwierdziłam, że mi wystaczy
BeeMeR - Czw 24 Wrz, 2009 10:20
| Caitriona napisał/a: | | z czystej ciekawości dla Jamesa Murray'a | Niemożliwe a ciekawe, dla kogo ja obejrzałam
Anaru - Czw 24 Wrz, 2009 10:44
| BeeMeR napisał/a: | A najbardziej mnie rozbroił dialog:
- jesteśmy w sylurze, poznaję po piasku jakimśtam, i po tym że tu nie ma tlenu (mua: eee? )
- acha... (i dziarsko maszerują dalej bez przeszkód - mua w szoku ) |
Mua by se chyba zerknęła na robale
Skojarzyło mi się z czymś, co w TV szło i też latali między jakimiś zwierzakami i też było durne, już nie pamiętam czy się w czasie cofnęli, przeleźli do alternatywnej rzeczywistości czy przez dziurę w czasoprzestrzeni gdzieś tam, czy jaskinię jakąś...
Pamiętam blondynkę w kusych ciuchach i facetów w jakichś w miarę normalnych i koszulach
BeeMeR - Czw 24 Wrz, 2009 10:49
| Anaru napisał/a: | Skojarzyło mi się z czymś, co w TV szło i też latali między jakimiś zwierzakami i też było durne, już nie pamiętam czy się w czasie cofnęli, przeleźli do alternatywnej rzeczywistości czy przez dziurę w czasoprzestrzeni gdzieś tam, czy jaskinię jakąś...
Pamiętam blondynkę w kusych ciuchach i facetów w jakichś w miarę normalnych i koszulach | Z Twego opisu wnoszę, że chodzi o tenże sam serial
Blondyna (jest i na fotkach) biegała w mini albo mikro-mini, w zasadzie inna panna też, kolejna w malowniczo obdrapanych ciuchach
Panowie zaś w podkoszulkach - no i tak co odcinek przenosili się coraz to gdzie indziej a ja coraz to bardziej więdłam - (a Tomek nie mógł uwierzyć, że ja takie horrory oglądam bo ma dar - dokładnie jak nasza Mama - wchodzenia do pokoju, jak stwór najbardziej drze paszczę )
Anaru - Czw 24 Wrz, 2009 11:05
| BeeMeR napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | | z czystej ciekawości dla Jamesa Murray'a | Niemożliwe a ciekawe, dla kogo ja obejrzałam |
A kto to?
| BeeMeR napisał/a: | Z Twego opisu wnoszę, że chodzi o tenże sam serial |
Nie ten sam, facjat nie rozpoznaję.
Tamci chyba mieli domek na drzewie czy cuś...
BeeMeR - Czw 24 Wrz, 2009 11:09
| Anaru napisał/a: | Tamci chyba mieli domek na drzewie czy cuś... | Ci mieli krowę na drzewie - bo ją tam jakowyś stwór wrzucił
| Anaru napisał/a: | A kto to? | Obejrzyj "Pod drzewem, pod zielonym" (Under the Greenwood Tree) - to będziesz wiedzieć, kto to
zachęcałam i dałam film już dawno
Caitriona - Czw 24 Wrz, 2009 11:14
| Anaru napisał/a: | | Tamci chyba mieli domek na drzewie czy cuś... |
Jak tak czytam, to mam wrażnie, że chodzi o Zaginiony świat: http://www.filmweb.pl/f10...%C5%9Bwiat,1999
Anaru - Czw 24 Wrz, 2009 11:32
| Caitriona napisał/a: | | Jak tak czytam, to mam wrażenie, że chodzi o Zaginiony świat: |
Ooo, tak! Zdecydowanie tak!
praedzio - Czw 01 Paź, 2009 17:16
AAAAA!!!! Oglądam sobie szósty odcinek New Amsterdam i kogo tam moje oczy widzą??? Adama Storke'a!!!! Epizodycznie pojawia się również Anna z SPN. A serial jest bardzo sympatyczny. Co prawda, po pierwszym odcinku byłam trochę sceptycznie do niego nastawiona, ale.... się wkręciłam.
BeeMeR - Czw 01 Paź, 2009 19:00
| praedzio napisał/a: | | Adama Storke'a!!!! | a kto to?
praedzio - Czw 01 Paź, 2009 19:07
Jeden z moich ulubionych aktorów, na punkcie których świruję od czasu do czasu. W jego przypadku to był Świr przez duże Ś.
Caitriona - Wto 06 Paź, 2009 13:47
Skończyłam pierwszą serię Lie to me. Wrażenia moje są pozytywne. Tematyka jest bardzo ciekawa, obsada niezła, szczególnie Tim Roth. Jego bohater do najmilszych nie należy, ale z czasem człowiek zaczynago lubić. Im dalsze odcinki tym lepsze, np z naśladowcą seryjnego gwłaciciela. Plusem moim zdaniem jest wprowadzenie agenta FBI w osatnim odcinku, który chyba zostanie już w sezonie drugim. Będzie takim kontrastem dla tych wszystkich naukowców Czasami mnie drażni Torres, ale za to bardzo lubię dr Foster. Bardzo fajny serial.
Admete - Wto 06 Paź, 2009 17:03
Cieszę się, że Ci się spodobało Torres jest czasamiz byt pewna siebie i zasadnicza. Foster natomiast to głos rozsądku i uosobienie taktu Loker czasmi robi głupoty...
|
|
|