To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Opactwo Northanger Northanger Abbey (2007)

Anonymous - Pon 12 Maj, 2008 21:47

http://www.youtube.com/wa...feature=related :serduszkate: :serce2: :serce:
Ale się nakręciłam...Ide oglądac NA!

Caitriona - Pon 12 Maj, 2008 21:52

otherwaymistercollins napisał/a:

Za mną tez chodzi! :D

Harry_the_Cat - Pon 12 Maj, 2008 21:55

otherwaymistercollins napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=7ZwO-6X2MMU&feature=related :serduszkate: :serce2: :serce:

Dawno tego nie ogladalam (klipu! Film tydzien temu :mrgreen: )

MiMi - Pon 12 Maj, 2008 22:51

Jak to bez motylków, a ta scena, gdy JJ ściera błoto z policzka Catherine, jak ja ją oglądam, to zawsze mnie w fotel wbija! :serce:
trifle - Śro 14 Maj, 2008 12:36

MiMi napisał/a:
Jak to bez motylków, a ta scena, gdy JJ ściera błoto z policzka Catherine, jak ja ją oglądam, to zawsze mnie w fotel wbija! :serce:

A mi się bardziej podoba moment chwilę przed, jak pomaga jej zsiąść z konia :) Uwielbiam ten film :)

Amy - Śro 14 Maj, 2008 21:15

Caitriona napisał/a:
JJ jest uroczy i taki fajnie patykowaty :D
no po prostu ideał mężczyzny :mrgreen: :mrgreen: Rzeczywiście trochę z niego chuchro, może do takiej Jane z 95 to by nie pasował, ale Kasia jest taka drobniutka, ze oni obydwoje jakoś tak mi do siebie wizualnie, fizycznie pasują. W ogóle aktorów do ekranizacji zawsze dobierają tak, że by oni do siebie pasowali. Takie wrażenie mam na przykład w nowej dumie. Jane i Bingey strasznie do siebie pasują, obydwoje radośni, wysocy, mają jasne włosy i oczy. W starej dumie jest podobnie. Ja na przykład nie wyobrażam sobie połączenia Jane z 95 z Bingleyem z 05 i odwrotnie. To by się po prostu jakoś tak gryzło. Co do efektów motylkowych ja tam nie mam powodu do narzekań, przylatują dosyć szybko :mrgreen:
Caitriona - Śro 14 Maj, 2008 21:26

Amy napisał/a:
no po prostu ideał mężczyzny

różne rzeczy na różne osoby działają, nie? :mrgreen:
I zgadzam się całkowicie - oni, tzn. Kasia i JJ, sa bardzo dobrze dobrani - oboje ładni, mili, sympatyczni. Bardzo mi się razem podobają.

maenka - Pią 16 Maj, 2008 07:57

lady_kasiek napisał/a:
ale jedna jaskółka wiosny nie czyni.
ale to jednak świetna ekranizacja, najlepsza z tego trio bo perswazje.... motylkowate, ale, no własnie kilka alów by się znalazło

perswazje zeczywiście motylkowate szkoda tylko że niedokładnie książkowe.

BeeMeR - Pią 16 Maj, 2008 10:20

Hmm.... dla mnie właśnie Opactwo było o wiele bardziej motylkowate niż Perswazje - bo one z kolei w ogóle :roll:
Ale to wszystko kwestia gustu :mrgreen:

Amy - Pią 16 Maj, 2008 15:53

Ja w Perswazjach naprawdę lubię niektóre sceny, ale jeżeli chodzi o skalę motylkowatości to Opactwo u mnie jest o wiele wyżej.
Harry_the_Cat - Wto 20 Maj, 2008 01:01

Zrobiłam klip: http://www.youtube.com/watch?v=ZDrq7OocJGo

Jakość obrazu nie jest powalająca na razie, ale powinna być lepsza jakby ktoś chciał sobie zachować.

Caitriona - Wto 20 Maj, 2008 12:30

Bardzo fajny! Super muzyka, pasuje do Catherine :D :D
Gosia - Wto 20 Maj, 2008 22:58

Bardzo fajny klip i choc nie jest to moj ulubiony film, z przyjemnoscia teledysk obejrzalam. Dobry pomysl na video i swietna realizacja.
I jak? Łatwiej robic na Imacu?

Harry_the_Cat - Wto 20 Maj, 2008 23:02

Dzięki Cait i Gosiu.

@ Gosia - łatwiej bo zdecydowanie szybciej sie wszystko konwertuje. Ale muszę jeszcze nowe oprogramowanie nabyć ;)

asiek - Wto 20 Maj, 2008 23:14

Clipek cudny... :serduszkate: Film w pigułce + świetna muzyczka...
Harry_the_Cat - Wto 20 Maj, 2008 23:23

dziękować :kwiatek:
Harry_the_Cat - Śro 21 Maj, 2008 01:34

Jak ktos chce to mozna sobie zapisac tu: http://www.sweeney3296.info/fan-music-videos/ania/
achata - Śro 21 Maj, 2008 15:00

Harry, jak tylko wróce z pracy zaraz ściągam i oglądam. Twój poprzedni klip do NA był rewelacyjny więc juz nie mogę się doczekać...
Gunia - Śro 21 Maj, 2008 23:51

Świetny! Jak ja dawno tego nie widziałam... :slina:
Harry_the_Cat - Czw 22 Maj, 2008 12:08

dzięki :kwiatek:
trifle - Czw 22 Maj, 2008 13:44

Sto lat za murzynami, ale też obejrzałam klip w końcu. Super! Jak mi się podobają te płynne, lekkie przejścia :) I muzyka :)
Jaki cały ten film jest ładny, nowocześnie zrobiony, ze świetnymi aktorami, nie ma się czego przyczepić, no :mrgreen:

malmik - Nie 25 Maj, 2008 17:47

Fajny klip - taki na uspokojenie - i muzyczka sympatyczna!!!!! :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski:
Harry_the_Cat - Nie 25 Maj, 2008 17:48

Dzięki Malmik...
Iwona - Śro 26 Lis, 2008 20:28

Obejrzałam i muszę powiedzieć bardzo, ale to bardzo mi się Opactwo Northanger spodobało :mrgreen:
Harry_the_Cat - Śro 26 Lis, 2008 23:58

Bo jest baaardzo dobre :mrgreen: