To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność

Admete - Czw 01 Lip, 2021 13:48

Mad for Each Other dobrze się kończy, można oglądać.
Loana - Czw 01 Lip, 2021 14:09

Admete napisał/a:
Mad for Each Other dobrze się kończy, można oglądać.

Dziękuję! :)

Beemerko, to ja z niecierpliwością czekam na opisy jak wrócisz :) I na zdjęcia :)

Admete - Czw 01 Lip, 2021 16:33

W Mad about...jest jeszcze taki zabawny, mały piesek :)
Admete - Czw 01 Lip, 2021 18:51

Chciałam tylko napisać, że przy szóstym odcinku Monthly House Magazine śmiałam się jak szalona. Oni tam wszyscy są lekko stuknięci ;) Para głównych jest przeurocza i ma świetną chemię. Biedny CEO został trafiony i zatopiony, poszedł na dno jak Titanic i nawet o tym nie wie :lol: Całą historia z pochwałami - komplementami zaczęta jeszcze w odcinku 5 - cudne. Bardzo sympatyczna była scena w japońskiej restauracji.
Trzykrotka - Czw 01 Lip, 2021 20:46

Piesek w Mad For Each Other jest przesłodki. Rozumiem, że go znajdą? Bo u mnie akurat uciekł z domu...
Zaraz będę miała Monthly Magazine i do dzieła :banan_Bablu:
Edit: piesek znaleziony i nawet dostał nową fryzurkę z kitką :serce2: Dobrze :oklaski:
Kiedy szły odcinki MM, zapuściłam 4 odcinek MFEO i tak strasznie się uśmiałam na widok Trasha wyruszającego na akcję w damskiej kiecce i niezłym makijażu :rotfl:

Admete - Czw 01 Lip, 2021 21:27

Znajdą pieska, znajdą. W 6 odcinku MMH będzie kompleks mieszkalny dla ludzi i psów. Poza śmiechem jest w tym serialem całkiem poważna refleksja nad tym, że zwykłych ludzi nie stać na mieszkania.
Trzykrotka - Pią 02 Lip, 2021 07:59

Uśmiałam się też wczoraj przy Monthly Magazine i szefowej szkole chwalenia pracowników za spóźnienia czy śmietnik na biurku :mrgreen: i z reakcji szefa kiedy sam został pochwalony. Ten jego szczęśliwy taniec chętnie pokazałabym, bo przepiękna to była scenka
Admete - Pią 02 Lip, 2021 08:12

Oj tak, piękne to było. Może jest gdzieś na YT?

EDIT: Jest scena próby przed tańcem.

https://www.youtube.com/watch?v=SZmG3mLkYl0

BeeMeR - Sob 03 Lip, 2021 09:10

Mam za sobą dwa odcinki MMH - sympatycznie się to ogląda, panią bardzo lubię. Oszczędności robi jak ja na studiach - marniutkie :wink:
Aragonte - Sob 03 Lip, 2021 12:13

Trzykrotka napisał/a:
Piesek w Mad For Each Other jest przesłodki. Rozumiem, że go znajdą? Bo u mnie akurat uciekł z domu...

U mnie dopiero został wykąpany :wink:
Włączyłam sobie MFEO, a co mi szkodzi :wink: Bardzo dobry Trash, co do pani jeszcze muszę się jej poprzyglądać, ale moim zdaniem ona sprawdza się w rolach, w których ma działać (choćby okładać kogoś parasolką :-P ), a nie tylko się snuć.
Zachęconam :mrgreen:

Trzykrotka - Sob 03 Lip, 2021 14:54

Dwie bardzo dobre (póki co) dramy się przytrafiły :-D
Próba tańca pokazuje niezle co wyprawiał pochwalony przez podwładną szef :serce:

Aragonte - Sob 03 Lip, 2021 18:21

Oglądam dalej MFEO i dobrze się bawię :mrgreen:
Podoba mi się straż sąsiedzka :lol:
A właśnie teraz trwa makijażowanie Trasha :rotfl:

BeeMeR - Nie 04 Lip, 2021 07:54

Czwarty odcinek MMH u mnie, pan dość niezgrabnie ale póki co skutecznie chroni panią przed zbędnymi wydatkami :wink:
Swoją drogą to żałosne, tak wyłudzać od kogoś kupbo kawy, żeberek itd. :roll:

Admete - Nie 04 Lip, 2021 10:38

Może to trochę przesadzone w celach komediowych, bo drama ma skłonności do przesady.
BeeMeR - Nie 04 Lip, 2021 10:49

Też tak myślę :wink:
Ufam, że pabi nauczy się asertywnie odmawiać :wink:

Admete - Nie 04 Lip, 2021 11:04

Ona to taki typ - nic nie powie, zrobi swoje. Zaczeła sie nowa drama - Devil Judge - akcja osadzona w alternatywnej, dystopijnej rzeczywistości. Może być ciekawa. Scenariusz napisał pan, który jest autorem Miss Hammurabi. Reżyser też dobry, mam zamiar spróbować.
BeeMeR - Nie 04 Lip, 2021 11:30

Bez przesady, nue jest aż tak potulna, czasem nawet coś wykrzyczy albo kogoś popchnie :wink:
Drama jest miejscami głupiutka, ale dobrze mi się ją ogląda, odpoczynkowo :mrgreen:

Admete - Nie 04 Lip, 2021 11:48

To taka letnia drama. W sam raz na upały. Aktorka to jedna z moich ulubionych.
Aragonte - Nie 04 Lip, 2021 13:49

A ja jestem przy 11. odcinku Mad for Each Other :wink:
Admete - Nie 04 Lip, 2021 14:13

To szybko idzie, odcinki są krótkie, a dramę dobrze się ogląda :)
Aragonte - Nie 04 Lip, 2021 17:13

Dobrze się ogląda, zuol odpowiednio paskudny, a w całość wplecione motywy na topie włącznie z zasygnalizowaną niebinarnością :wink: Pewnie dziś skończę.
Admete - Nie 04 Lip, 2021 17:17

Trochę mnie wkurza wlepianie wszędzie na siłę tego całego LGBT w przyległościami :roll: Omijam te wątki.

EDIT:

Obejrzałam Devil Judge odcinek 1 i jestem zainteresowana.

Aragonte - Nie 04 Lip, 2021 19:25

Mnie to nie wkurza, tylko odbieram ten motyw jako dołożony w imię oczekiwań Netflixa, taka przyczepka, która nie ma mocnego związku z wątkiem głównych bohaterów. Ogółem ta drama wydaje mi się dość linearna, a nie "rozgałęziona", jeśli chodzi o wątki. No, ale krótka jest.
Admete - Nie 04 Lip, 2021 19:32

Ta linearność dobrze jej robi.
Aragonte - Nie 04 Lip, 2021 19:40

Admete napisał/a:
Ta linearność dobrze jej robi.

To prawda, nie narzekam. Może nie będzie przeciągania na siłę i dłużyzn. Dranatoz zresztą też nie ma, problemy bohaterów są rzeczywiste, a nie z rzyci wzięte :wink:

Edit: w scenie pościgu doszły wątki fantastyczne :rotfl: nijak nie wyobrażam sobie, żeby bohater nie zjechał w ciągu najdalej paru sekund z maski tego rozpędzonego samochodu zuola :-P Od razu mi się przypomnieli jacyś zdobywcy nagrody Darwina :wink: