To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie we Wrocławiu

Agn - Pią 30 Gru, 2016 10:36

praedzio napisał/a:
Ja dziś będę robić pierogi. Bratanice obiecały pomoc.

Przywieziesz pierogi??? Naprawdę??? :excited:
A jakie??? :excited:
Szafran napisał/a:
Agn, czy w Twojej okolicy są sklepy, które będą czynne jutro? Czyli czy da się tam jutro jakieś zakupy razem ogarnąć. ?

Biedronka, podejrzewam, że nasze malusie centrum handlowe będzie (tam jest Piotr i Paweł), blisko jest też Stokrotka. Jakieś szczególne marzenia macie? Mogę zrobić zakupy jutro przed południem.

praedzio - Pią 30 Gru, 2016 10:38

Mam nadzieje, ze lubicie szpinak. Anaru, możesz szpinak???
Agn - Pią 30 Gru, 2016 10:40

:slina: Ja uwielbiam, Anaru nie może, ale chyba może połknąć jakiegoś tabsa jakby co. :mysle: Choć tu się mogę mylić.

Do listy sklepów zapomniałam dołączyć małe delikatesy pod moim blokiem. :)

Szafran - Pią 30 Gru, 2016 10:51

A to spoko. Nie wiem, co uda mi się dziś kupić i zrobić, bo dzień dosyć wariacki się szykuje.
Możemy spokojnie razem się do sklepu wybrać, po ocenie, co mamy i co byśmy jeszcze chciały:D

praedzio - Pią 30 Gru, 2016 10:51

Niestety, tu wybór nadzienia mam ograniczony.
Anaru - Pią 30 Gru, 2016 11:00

praedzio napisał/a:
Ja dziś będę robić pierogi. ;) Bratanice obiecały pomoc. ;)

:banan:

praedzio napisał/a:
Mam nadzieje, ze lubicie szpinak. Anaru, możesz szpinak???

Bardzo lubię :mrgreen: , nie powinnam, ale nie szkodzi aż tak jak wieprze, więc sobie pozwalam od czasu do czasu :slina:

Agn napisał/a:
robiłam likierowy eksperyment, zobaczymy, jak wyszedł

:excited:

BeeMeR napisał/a:
Po moim krówkowym pozostało wspomnienie :party:

Ale zacny był :slina:

Agn napisał/a:
Chcecie jakieś ciasteczka? Mogę nabyć (nie umiem piec, wybaczcie).

Mam trochę pierniczków, jak pisałam gdzieś tam wyżej, wezmę ;)

Agn napisał/a:
A, może jakieś owoce? Pomar... errr... *widzi morderczy wzrok Anaru* Jabłuszka? Albo co?
Albo mandarynki? Anaru, jak reagujesz z mandarynkami? W sensie wiem, że żadne cytrusy cię nie interesują smakowo, ale czy mandarynki można przy tobie dziabać? Bo nie chcę, żeby cię jakaś alergia napadła, jak ktoś tylko tknie skórkę.

Obieranie chyba spoko, bylebym nie musiała tego robić osobiście ;) , no i w jedzeniu żeby ich nie było :kwiatek:
To nie smakowo mnie nie interesują, tylko mam po nich na skórze nietwarzowy rzucik :roll:

Barbarella - Pią 30 Gru, 2016 16:10

Agn, jak bym Cię mogła prosić o zakupienie dwóch piw cytrynowych Warka albo Lech. :flirtuje1:
Anaru - Pią 30 Gru, 2016 16:16

U mnie się nudzą dwa przywiezione z Tychów bezalkoholowe Lechy limonka z miętą, chce ktoś? :flirtuje1: Bo u mnie tylko leżą...
Agn - Pią 30 Gru, 2016 16:27

Barbarello? Reflektujesz czy mam skoczyć po Leszka?
Barbarella - Pią 30 Gru, 2016 17:05

Limonka może być.
Anaru - Pią 30 Gru, 2016 17:26

Dobra, to wezmę :)
Agn - Pią 30 Gru, 2016 19:50

*wykreśla więc piwko z listy zakupów* :mrgreen:
Anaru - Pią 30 Gru, 2016 19:53

Ale nie ma problemu, że to bezalkoholowe? :mysle:
Agn - Pią 30 Gru, 2016 21:45

Podejrzewam, ze dla Barbarelli to wielki plus, bo o ile pamietam kiepsko znosi alkohol.
Szafran - Pią 30 Gru, 2016 23:31

Zanabyłam kabanosy i jakieś takie bardziej fancy serki do pokrojenia i przegryzania.

I biorę się do robienia śledzi. Taka miła pora, hyhyhyhy. No ale jak się szlaja człowiek do kina, zamiast prosto do domu wracać, to cóż;).

praedzio - Sob 31 Gru, 2016 00:01

Ja właśnie wyłączyłam piekarnik. ;) Ania padła pół godziny temu, ale dzielnie "widelcowala" pierogi. ;) Idę się prysznicować i sruuu do łóżka.
Agn - Sob 31 Gru, 2016 00:42

Pierogi, śledzie... :slina: Umrę szczęśliwa! :mrgreen:
Szafran - Sob 31 Gru, 2016 01:01

Śledzie z zaprawą zamknięte już w słoiku. Oby były jadalne. Jeszcze nie robiłam wedle tego przepisu, tylko jadłam zrobione przez kogoś:D
Aragonte - Sob 31 Gru, 2016 01:15

A z czym te śledzie? Rzuć przepisem w odpowiednim wątku :kwiatek:
Szafran - Sob 31 Gru, 2016 01:18

Przepisem rzucę, jak będą jadalne:D:D:D
Szafran - Sob 31 Gru, 2016 07:57

Preadziu, wiesz czemu jesteśmy o tej samej porze we Wrocławiu? Tym samym pociągiem jedziemy. On z Wawy przez Kalisz:). Jam w wagonie 4.
praedzio - Sob 31 Gru, 2016 08:01

Tak podejrzewałam. ;) Ja tez w czwartym.
Admete - Sob 31 Gru, 2016 09:21

:lol: Dobre jesteście. A od jakiej godziny jedziecie razem? ;)
praedzio - Sob 31 Gru, 2016 09:23

10.32. ;)
Szafran - Sob 31 Gru, 2016 10:56

Znalazłysmy się z praedziem w pociągu i mkniemy ku Wam. Agnieszka, mamy jakieś 15-20 min opóźnienia. Chyba nie nadrobimy.