Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
asiek - Pią 07 Wrz, 2012 19:45
Co to znaczy Kripkowe ?
praedzio - Pią 07 Wrz, 2012 20:32
Kripke=twórca Supernatural.
Admete - Pią 07 Wrz, 2012 21:33
Widzę, że Praedzia juz wyjasniła
asiek - Pią 07 Wrz, 2012 23:00
Dzięki
Aragonte - Nie 09 Wrz, 2012 19:55
Obejrzałam u rodziców połowę Johna Cartera, dzisiaj pewnie skończę.
Całkiem przyjemne, faktycznie ciut steampunkowe, staroświeckie w stylu - ksiązka powstała na początku XX wieku, o ile pamiętam, więc nie ma co się dziwić. Kiedyś ją czytałam (mam wrażenie, że drukowano ją w "Fantastyce"), ale nic już nie pamiętam
Admete - Nie 09 Wrz, 2012 20:10
Faktycznie drukowano ja w Fantastyce, tez ją wtedy czytałam i myślę, że teraz byłaby już całkiem staroświecka.
Anaru - Nie 09 Wrz, 2012 23:24
| Aragonte napisał/a: | Obejrzałam u rodziców połowę Johna Cartera, dzisiaj pewnie skończę.
Całkiem przyjemne, faktycznie ciut steampunkowe, staroświeckie w stylu |
Już przygotowane do zobaczenia jako następny film.
asiek - Sob 15 Wrz, 2012 19:58
Nie ma nowego Grimma ? Czyżby przerwa w emisji ?
Admete - Sob 15 Wrz, 2012 20:01
Niestety następny odcinek dopiero 28 września. Wraca na stare miejsce - będzie emitowany w piątki.
asiek - Sob 15 Wrz, 2012 22:38
Szkoda... tyle czekania.
Admete - Sob 22 Wrz, 2012 23:45
Obejrzałam Igrzyska śmierci Fajne. Czy książki są przyzwoicie napisane?
Anaru - Nie 23 Wrz, 2012 00:19
Całkiem przyzwoicie, szczególnie pierwsza część. Tzn moim zdaniem. Bo łyknęłam wszystkie trzy super szybko, ale pierwsza była zdecydowanie najlepsza. Film oczywiście spłyca mocno niektóre wątki, chociaż jest niezły i cieszę się, że byłam na nim w kinie.
Admete - Nie 23 Wrz, 2012 08:45
To spróbuje pozyczyć, bo mają w dziale dla młodzieży. Pewnie trzeba będzie zarezerwować, bo może młodzież czyta? Mam przynajmniej taką nadzieję.
Anaru - Nie 23 Wrz, 2012 10:38
Ja stałam za tym w bibliotecznej kolejce jak jeszcze nie było nawet ani słowa o filmie. Mam nadzieję, że czytają. Ale tu u nas to było nie u młodzieży tylko normalnie u dorosłych.
asiek - Nie 23 Wrz, 2012 13:46
I ja obejrzałam film, ale zachwytów brak, dobrze że nie skusiłam sie na kupno dvd z Vivą.
Obejrzałam też polecany przez Agn Lockout... Zgadzam się z Agn, Szklana pułapka w kosmosie tylko w gorszym wykonaniu. Czego tam nie ma... cuda wianki.
asiek - Pon 24 Wrz, 2012 13:14
Bitwa o Ziemię za mną. O matko z ojcem, co tam się działo.
To tyle jeśli chodzi o moje wrażenia.
A tak serio, serio... jedyną rzeczą godną uwagi w tym filmie są efekty specjalne, robią wrażenie.
Caitriona - Pon 24 Wrz, 2012 14:49
| asiek napisał/a: | Obejrzałam też polecany przez Agn Lockout... Zgadzam się z Agn, Szklana pułapka w kosmosie tylko w gorszym wykonaniu. Czego tam nie ma... cuda wianki. |
To ja! To ja pisałam o tym filmie I go nie polecałam, a napisałam że mi się go dobrze oglądało, bo ja czasem lubię takie filmy pooglądać Bawiłam się na nim dobrze. Jak na swój gatunek, jest nie zły. I Guy P. dobrze się prezentuje
asiek - Pon 24 Wrz, 2012 15:06
OMG, ale strzeliłam faux-pas ... Przepraszam, byłam przekonana, że to Agn katowała się tym filmem.
Caitriona - Pon 24 Wrz, 2012 15:41
A nie, bo to ja miałam PRZYJEMNOŚĆ oglądania go
asiek - Pon 24 Wrz, 2012 17:04
Ja też obejrzałam i to do końca. ... A wczoraj dołożyłam sobie jeszcze Bitwę o Ziemię, a co ! Dzięki Opatrzności za amerykańską armię, tylko dzięki niej jeszcze istniejemy.
Admete - Pią 28 Wrz, 2012 23:25
Piszę tutaj, bo moim zdaniem serial podpada teraz bardziej pod fantastykę. Ogląda ktos Person of interest? Rewelacyjny pocątek nowego sezonu.
Admete - Sob 29 Wrz, 2012 18:19
Nowy grimm bardzo dobry. hank próbuje się wpasować w nową rzeczywistość. Na razie mu dobrze idzie, ale przeczuwam, że nie będzie tak gładko, jak się dowie reszty. Choćby o tym, że od czasu do czasu Grimm musi gdzieś zakopać albo puścić z wodą jakies ciało...
Admete - Wto 02 Paź, 2012 20:21
Revolutions jest naprawdę fajne. Dużo i szybko się dzieje, dobre dialogi, ciekawe postacie. Mnóstwo miejsca na rozwój tychże. Gdyby ktoś coco jumbo, to bym była zainteresowana.
Aragonte - Wto 02 Paź, 2012 20:29
Admete, rozejrzę się
Chyba zerknę sobie dzisiaj na Grimma albo coś innego dla relaksu... Dopadło mnie przekleństwo urodzaju, nie wiem, co oglądać
Admete - Wto 02 Paź, 2012 20:34
A zerknij Teraz masz czas na przyjemności
|
|
|