To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

asiek - Pią 07 Wrz, 2012 19:45

Co to znaczy Kripkowe ?
praedzio - Pią 07 Wrz, 2012 20:32

Kripke=twórca Supernatural. ;)
Admete - Pią 07 Wrz, 2012 21:33

Widzę, że Praedzia juz wyjasniła ;)
asiek - Pią 07 Wrz, 2012 23:00

Dzięki :kwiatek:
Aragonte - Nie 09 Wrz, 2012 19:55

Obejrzałam u rodziców połowę Johna Cartera, dzisiaj pewnie skończę.
Całkiem przyjemne, faktycznie ciut steampunkowe, staroświeckie w stylu - ksiązka powstała na początku XX wieku, o ile pamiętam, więc nie ma co się dziwić. Kiedyś ją czytałam (mam wrażenie, że drukowano ją w "Fantastyce"), ale nic już nie pamiętam :rumieniec:

Admete - Nie 09 Wrz, 2012 20:10

Faktycznie drukowano ja w Fantastyce, tez ją wtedy czytałam i myślę, że teraz byłaby już całkiem staroświecka.
Anaru - Nie 09 Wrz, 2012 23:24

Aragonte napisał/a:
Obejrzałam u rodziców połowę Johna Cartera, dzisiaj pewnie skończę.
Całkiem przyjemne, faktycznie ciut steampunkowe, staroświeckie w stylu

Już przygotowane do zobaczenia jako następny film. :wink:

asiek - Sob 15 Wrz, 2012 19:58

Nie ma nowego Grimma ? Czyżby przerwa w emisji ? :-|
Admete - Sob 15 Wrz, 2012 20:01

Niestety następny odcinek dopiero 28 września. Wraca na stare miejsce - będzie emitowany w piątki.
asiek - Sob 15 Wrz, 2012 22:38

Szkoda... tyle czekania. :(
Admete - Sob 22 Wrz, 2012 23:45

Obejrzałam Igrzyska śmierci :) Fajne. Czy książki są przyzwoicie napisane?
Anaru - Nie 23 Wrz, 2012 00:19

Całkiem przyzwoicie, szczególnie pierwsza część. Tzn moim zdaniem. Bo łyknęłam wszystkie trzy super szybko, ale pierwsza była zdecydowanie najlepsza. Film oczywiście spłyca mocno niektóre wątki, chociaż jest niezły i cieszę się, że byłam na nim w kinie.
Admete - Nie 23 Wrz, 2012 08:45

To spróbuje pozyczyć, bo mają w dziale dla młodzieży. Pewnie trzeba będzie zarezerwować, bo może młodzież czyta? Mam przynajmniej taką nadzieję.
Anaru - Nie 23 Wrz, 2012 10:38

Ja stałam za tym w bibliotecznej kolejce jak jeszcze nie było nawet ani słowa o filmie. Mam nadzieję, że czytają. :-D Ale tu u nas to było nie u młodzieży tylko normalnie u dorosłych.
asiek - Nie 23 Wrz, 2012 13:46

I ja obejrzałam film, ale zachwytów brak, dobrze że nie skusiłam sie na kupno dvd z Vivą.
Obejrzałam też polecany przez Agn Lockout... Zgadzam się z Agn, Szklana pułapka w kosmosie :lol: tylko w gorszym wykonaniu. :wink: Czego tam nie ma... cuda wianki. :lol:

asiek - Pon 24 Wrz, 2012 13:14

Bitwa o Ziemię za mną. O matko z ojcem, co tam się działo. :opad_szczeny: :confused3: :lol: :excited: :zalamka:
To tyle jeśli chodzi o moje wrażenia. :mrgreen:
A tak serio, serio... jedyną rzeczą godną uwagi w tym filmie są efekty specjalne, robią wrażenie.

Caitriona - Pon 24 Wrz, 2012 14:49

asiek napisał/a:
Obejrzałam też polecany przez Agn Lockout... Zgadzam się z Agn, Szklana pułapka w kosmosie :lol: tylko w gorszym wykonaniu. :wink: Czego tam nie ma... cuda wianki. :lol:

To ja! To ja pisałam o tym filmie :D :D :D I go nie polecałam, a napisałam że mi się go dobrze oglądało, bo ja czasem lubię takie filmy pooglądać ;) :D Bawiłam się na nim dobrze. Jak na swój gatunek, jest nie zły. I Guy P. dobrze się prezentuje :cool:

asiek - Pon 24 Wrz, 2012 15:06

OMG, ale strzeliłam faux-pas :rumieniec: :zawstydzona2: ... Przepraszam, byłam przekonana, że to Agn katowała się tym filmem. :wink: :sorry3:
Caitriona - Pon 24 Wrz, 2012 15:41

A nie, bo to ja miałam PRZYJEMNOŚĆ oglądania go :mrgreen: :rotfl: :rotfl:
asiek - Pon 24 Wrz, 2012 17:04

Ja też obejrzałam i to do końca. :wink: :lol: ... A wczoraj dołożyłam sobie jeszcze Bitwę o Ziemię, a co ! :mrgreen: Dzięki Opatrzności za amerykańską armię, tylko dzięki niej jeszcze istniejemy. :mrgreen:
Admete - Pią 28 Wrz, 2012 23:25

Piszę tutaj, bo moim zdaniem serial podpada teraz bardziej pod fantastykę. Ogląda ktos Person of interest? Rewelacyjny pocątek nowego sezonu.
Admete - Sob 29 Wrz, 2012 18:19

Nowy grimm bardzo dobry. hank próbuje się wpasować w nową rzeczywistość. Na razie mu dobrze idzie, ale przeczuwam, że nie będzie tak gładko, jak się dowie reszty. Choćby o tym, że od czasu do czasu Grimm musi gdzieś zakopać albo puścić z wodą jakies ciało...
Admete - Wto 02 Paź, 2012 20:21

Revolutions jest naprawdę fajne. Dużo i szybko się dzieje, dobre dialogi, ciekawe postacie. Mnóstwo miejsca na rozwój tychże. Gdyby ktoś coco jumbo, to bym była zainteresowana.
Aragonte - Wto 02 Paź, 2012 20:29

Admete, rozejrzę się :)
Chyba zerknę sobie dzisiaj na Grimma albo coś innego dla relaksu... Dopadło mnie przekleństwo urodzaju, nie wiem, co oglądać :)

Admete - Wto 02 Paź, 2012 20:34

A zerknij :) Teraz masz czas na przyjemności :)