Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - SUPERNATURAL: Winchesterowie kontra reszta świata i zaświata
Caitriona - Czw 15 Paź, 2009 15:43 Mnie się nic nie wyświetla...
Zrobiłam trochę avków z tej fajnej sesji: http://iloveimpala67.live...890.html#cutid1Admete - Czw 15 Paź, 2009 15:59 Cudne To w rozkroku Caitriona - Czw 15 Paź, 2009 16:09 Dzięki
W ogóle śmieszna jest ta sesja: biegają, wymachują jakimiś chochelkami aneby - Pią 16 Paź, 2009 21:36 Czyżby jeszcze nikt nie obejrzał praedzio - Pią 16 Paź, 2009 22:04 Ja raczej dzisiaj nie obejrzę. Siedziałam dziś w pracy 12 godzin i jeszcze w persektywie mam ciężki weekend. Admete - Pią 16 Paź, 2009 22:40 Obejrzałyśmy, ale jestem tak zmęczona po całym tygodniu, że nie bardzo umiem sklecić sensowne zdania.
Odcinek poważny i dobry. Obaj bracia mieli ciekawe momenty. Odrobina naszego ulubionego supernaturalnego humoru też się znalazła. Świetnie dobrany do roli dziecka demona chłopiec. Taki niewinny i delikatny. Castiel się pojawił, ale nie było go wiele. Tym razem miał małe spięcie z Samem. Cały czas się zastanawiam, skąd znam aktorkę grającą prawdziwa matkę chłopca. Dobra była. Ogólnie nie było ani jednej źle obsadzonej postaci.Anonymous - Sob 17 Paź, 2009 22:18 Ja też jestem zbyt zmęczona na szerszą wypowiedź.... ale podobał mi się ten odcinek... a zamienienie Castiela w figurkę to miodzik.. ten odcinek był... taki jak z pierwszysch sezonów, zabawny, nieco straszny z dużą niespodziewajką i mimo wszystko apokalipsą na mniej bliskim palnie...
Kocham potępiający wzrok Samaaneby - Nie 18 Paź, 2009 22:04 Bardzo dobry odcinek Poważny, ale z zabawnymi momentami. Też mi przypominał wcześniejsze sezony.
Żal mi było tego dzieciaka .... Ale zachował się jak dorosły odpowiedzialny człowiek.
Zastanawiałam się czy bracia użyją przykładu Star Wars do wytłumaczenia przejścia na ciemną stronę mocy praedzio - Nie 18 Paź, 2009 22:36 Castiel siedzący na pierdzącej poduszce i z kamienną twarzą mówiący, że "to nie on" sprawił, że popłakałam się ze śmiechu.
Dobry odcinek, ale nie rewelacyjny. Jest trochę wtórny wobec wcześniejszych odcinków. Za to relacje między braćmi naprawdę mnie cieszą. Wróciło zaufanie i przede wszystkim równorzędność wobec siebie nawzajem.
Aaaa... i jeszcze coś. Fragment, w którym chłopaki idą po raz pierwszy do domu matki chłopca został okraszony przecudną muzyką. To plus piękne niebo nad głowami braci przywołało dla mnie wcale piękne myśli. spin_girl - Pon 19 Paź, 2009 10:50 Odcinek bardzo dobry, podoba mi się taka wersja antychrysta. Jak zwykle kilka zabawnych momentów: Castiel jako figurka, Castiel na pierdzącej poduszce, Dean z włosami na ręce... Gunia - Pon 19 Paź, 2009 16:49 Najlepszy był zaaferowany Sam mówiący z wyrzutem: "Wiesz, że od tego można oślepnąć?". praedzio - Pon 19 Paź, 2009 18:59 A, racja! Zapomniałam o tym! "Włochata Łapa".
No i stary poczciwy Samuel wywracający oczyma na widok umizgującego się do pielęgniarki Deana. Brakowało mi tego.Admete - Śro 21 Paź, 2009 17:33 Garść spoilerów:
Spoiler:
"In the November 19 episode of the CW sci-fi series, his character, Castiel, an angel of the Lord, will come face-to-face with you-know-who. “I’m on a very important recon mission in Missouri when Lucifer (Mark Pellegrino) captures and integrates me by trapping me in a burning ring of fire using holy oil,” says Misha. “It’s our first head-to-head.” Or halo-to-horn…"
“Changing Channels,” airs Nov. 5: "When Sam (Jared Padalecki) and Dean (Jensen Ackles) find themselves living their lives on what appear to be TV shows, it makes for a whole new style of reality television and they wonder if the Trickster (guest star Richard Speight, Jr.) is to blame. From a sitcom to a soapy hospital drama to a Japanese game show to a crime procedural, each new experience they encounter is more bizarre than the next and they want out. But is the Trickster really the mastermind behind the madness? Also starring Misha Collins as ‘Castiel.’ 'Changing Channels' was written by Jeremy Carver and directed by Charles Beeson."
One final note about the episode that airs Nov. 19: It's called "Abandon All Hope..." and it was written by Ben Edlund. It's the final episode of 2009 for "Supernatural," which returns with new episodes in early 2010.
Odcinek 11 będzie nosił tytuł Sam, Interrupted
Czy w tym tygodniu jest nowy odcinek?zuza - Śro 21 Paź, 2009 19:30 Mam pytanie, a nie mam czasu przeczytac calego watku, przepraszam. Czy tata chlopakow to wystepuje gdzies w pierwszym sezonie poza samym poczatkiem?praedzio - Śro 21 Paź, 2009 19:37 Tak. W sumie zagrał w ośmiu odcinkach pierwszego sezonu. Tutaj możesz zobaczyć więcej szczegółów: http://www.imdb.com/name/...eries#tt0460681zuza - Śro 21 Paź, 2009 19:40 Dziekuje Milo bedzie popatrzec na niego nie w Chirurgach Admete - Śro 21 Paź, 2009 20:19
zuza napisał/a:
Mam pytanie, a nie mam czasu przeczytac calego watku, przepraszam. Czy tata chlopakow to wystepuje gdzies w pierwszym sezonie poza samym poczatkiem?
Miałabyś problem z przeczytaniem całości, bo to jeden z wielu wątków na temat Spn Aragonte - Czw 22 Paź, 2009 05:14
zuza napisał/a:
Dziekuje Milo bedzie popatrzec na niego nie w Chirurgach
Czy ja dobrze pamiętam, że udostępniłam Ci kanał, na którym nadają I sezon SPN?
Jeśli nie, to łatwo da się to nadrobić zuza - Czw 22 Paź, 2009 18:30
Admete napisał/a:
zuza napisał/a:
Mam pytanie, a nie mam czasu przeczytac calego watku, przepraszam. Czy tata chlopakow to wystepuje gdzies w pierwszym sezonie poza samym poczatkiem?
Miałabyś problem z przeczytaniem całości, bo to jeden z wielu wątków na temat Spn
No ba, ja tu ciagle sie natykam na "zbyt dlugie" watki Ale chociaz kawalek kazdego milo przeczytac
Aragonte - mam, mam Agn - Czw 22 Paź, 2009 22:03 Wreszcie obejrzałam. Noremalnie pecet mnie tak wnerwił, że proszę siadać. Jak on śmiał umrzeć, kiedy ja przybywam do domu z odcinkiem 05x06?!!! No jak?! Nic to, spędziłam weekend inaczej, ale równie rozkosznie. Natomiast wczoraj łyknęłam szósteczkę...
W ogóle się prawie nie udusiłam ze śmiechu, gdy Castiel usiadł na poduszeczce. Wcale a wcale nie rechotałam, gdy dzieciak (nawiasem pisząc - świetny) zamienił go w Kena. Absolutnie nie rozśmieszyło mnie smażenie mięska.
Jezu, odpalanie tego odcinka było błędem, bo za ścianą dzieci spały, ale owinęłam paszczę szalikiem i nikogo nie zbudziłam.
Świetny był! I tym razem końcowa przemowa mi nie wadziła. Może dlatego, że Dean, miast spoglądać Samowi w oczy, zalewając się łzami i prawiąc złamanym głosem o zaufaniu, odkupieniu i takich tam, jechał, mówił tak jakoś... normalnie i w miarę krótko. I dobrym kontrapunktem była jeszcze krótsza odpowiedź Sama. No. Usatysfakcjonowanam.Calipso - Czw 22 Paź, 2009 22:18 Agn,próbowałaś namówić Marzenę na SPN? Agn - Czw 22 Paź, 2009 23:04 Wspominałam o tym, ale nie pamiętam dokładnie, czy nie przepada za serialami, czy temat nie zainteresował. W każdym razie jakoś nie wyszło z SPNem.Caitriona - Pią 23 Paź, 2009 12:19 To teraz będzie przerwa, tak?spin_girl - Pią 23 Paź, 2009 14:21 Nie było wczoraj żadnego z prime-time'owych seriali w amerykańskiej telewizji. Pewnie mają jakieś święto.aneby - Pią 23 Paź, 2009 21:52 Żadnego ???