Fantastyka - Wampiry i wilkołaki
Deanariell - Śro 17 Cze, 2009 18:08
Praedzia napsała: | Cytat: | A wiecie, że dziś (wczoraj) premiera drugiego sezonu True Blood? Sama nie wiem, czy do tego wracać... Może jeszcze sobie poczekam. |
A ja lubię walnięte seriale Bywało, że gorsze telenowele już oglądałam
Anaru napisała: | Cytat: | | Wampir Bill chyba debiutował? Nie muszą być aż tak naturalistyczni moim zdaniem |
Debiutował w jakim sensie konkretnie? Jeśli dobrze pamiętam, to ja fanką naturalizmu byłam już w liceum Wedle renesansowej zasady: Homo sum; humani nil a me alienum puto. [Jestem człowiekiem, i nic co ludzkie nie jest mi obce]
Admete napisała: | Cytat: | Riella będzie oglądać Juz dziś piszczała w słuchawce - "Wampir Bill!" |
To już popiszczeć sobie nie można?
Nie wiem dlaczego w wyniku tej mini-dyskusji o TB ("oglądać czy nie oglądać?") przypomniał mi się "Tween Peaks" Lynch'a - to najbardziej chory i pokręcony serial, jaki znam (chociaż tym razem bez wampirów akurat - niemniej jednak sens wraz ze zrozumieniem błądziły tam momentami w głębokim, ciemnym, wilgotnym lesie, i wielu osobom też ciężko było się w tym wszystkim odnaleźć), a jednak oglądałam go swego czasu namiętnie Nawet Freud nie pokusiłby się o interpretację twórczości tego reżysera, choć zresztą kto wie? Do ciekawych wniosków mógłby dojść... Chętnie podjęłabym próbę obejrzenia tego teraz, ponownie po latach - ciekawe jakie wrażenie bym odniosła? Hmmm... Jak to ktoś słusznie zauważył - "był to serial o wariatach, dla wariatów i wyreżyserowany przez wariata" Do geniuszu poprzez obłęd - oto moja dewiza
[Dementuję z góry na wszelki wypadek ----> nie chodziło mi bynajmniej o insynuowanie, że TB jest takim TP (no cóż, nowe czasy, nowa miara), bo to trochę inna liga Tak mi się tylko skojarzyło, bo w tym miasteczku, w którym mieszka Sookie też wszyscy są wystarczająco pokręceni, a wampiry udają, ze zadowala ich syntetyczna krew w butelkach ]
Anaru - Śro 17 Cze, 2009 18:16
| Deanariell napisał/a: | Debiutował w jakim sensie konkretnie? |
W sensie rozbiórki w serialu
Wampir Bill jest niezłą postacią (i przyjemnie zgrabny jest ), za to główna bohaterka mnie drażni niestety...
Ale obawiam się, że jej to akurat nic nie zagryzie na śmierć
Deanariell - Śro 17 Cze, 2009 18:24
| Anaru napisał/a: | W sensie rozbiórki w serialu |
Domyślałam się Generalnie lubię sobie popatrzeć na nagie, ładne, estetyczne męskie ciała (z naciskiem na ładne i estetyczne) Czemu nie? Na starość tylko to mi pozostanie
Calipso - Śro 17 Cze, 2009 19:04
| Anaru napisał/a: | | Wampir Bill jest niezłą postacią (i przyjemnie zgrabny jest ) |
Wklejcie jego zdjęcie,pliss
Anaru - Śro 17 Cze, 2009 19:06
| Deanariell napisał/a: | Generalnie lubię sobie popatrzeć na nagie, ładne, estetyczne męskie ciała (z naciskiem na ładne i estetyczne) |
No ba! Ja też
Agn - Śro 17 Cze, 2009 23:41
| BeeMeR napisał/a: | A! No chyba, że tak
Nie mogłam wpaść na żaden koncept rureczki z tytułu w konfiguracji z wampirem |
To wampiry aŁtorki szeroko tu omawianej. Zastanawialiśmy się, jak one wampirzą, skoro są pozbawione kłów. I wniosek nasunął się jeden - rureczka!
praedzio - Czw 18 Cze, 2009 19:33
Yyyyy... przemogłam się i obejrzałam najnowszy odcinek True Blood. Jedna postać mnie tam intryguje. Natomiast Jason z seksoholika stał się gorliwym chrześcijaninem (albo coś koło tego ).
Blond wampirek ukazał swoje... eeee... mroczne oblicze.
BeeMeR - Czw 18 Cze, 2009 19:37
Jason... Ciekawe który to - jakoś nie umiem spamiętać imion bohaterów - tylko Bill (co za durne imię dla wampira ) i Sookie
praedzio - Czw 18 Cze, 2009 19:42
Jason to brat Sookie.
Swoją drogą, dziwne, że dopiero teraz zwróciłam uwagę na staroświecką wymowę Billa.
BeeMeR - Czw 18 Cze, 2009 19:51
| praedzio napisał/a: | | Jason to brat Sookie. | Ano tak. On mi się tak nie podoba
Podobają mi się - podobnie jak Ani - Lafayette i Tara
praedzio - Czw 18 Cze, 2009 19:52
Mnie się podoba Sam. I Tara.
BeeMeR - Czw 18 Cze, 2009 20:41
| Cytat: | | Mnie się podoba Sam | a który to?
praedzio - Czw 18 Cze, 2009 21:43
Anaru - Czw 18 Cze, 2009 23:38
| praedzio napisał/a: | | Swoją drogą, dziwne, że dopiero teraz zwróciłam uwagę na staroświecką wymowę Billa. |
On ma jakąś staroświecką wymowę?
| BeeMeR napisał/a: | | praedzio napisał/a: | | Mnie się podoba Sam | a który to? |
Już wiemy! Wiemy! Basia sprawdziła w imdb
praedzio - Pią 19 Cze, 2009 05:24
| Anaru napisał/a: | On ma jakąś staroświecką wymowę?
|
Ma! Rzuciło mi się w oczy (uszy?) w momencie kiedy rozmawiał z przemienioną przez siebie młodą wampirzycą.
| Anaru napisał/a: | Już wiemy! Wiemy! Basia sprawdziła w imdb |
BeeMeR - Pią 19 Cze, 2009 07:53
Tarę też sprawdziłam wcześniej, bo oczywiście nie pamiętałam imienia
A Bill ma staroświecką wymowę tylko od czasu do czasu - jak się komuś ze scenarzystów przypomni, mam wrażenie
Deanariell - Sob 20 Cze, 2009 00:20
| BeeMeR napisał/a: | | Bill (co za durne imię dla wampira |
Zaiste Pomyślałam dokładnie to samo, kiedy się po raz pierwszy przedstawił Sookie
Agn - Sob 20 Cze, 2009 08:21
Sookie też tak pomyślała. Pamiętacie, jak się zdziwiła? "Masz na imię BILL?"
Deanariell - Sob 20 Cze, 2009 15:37
| Agn napisał/a: | | Sookie też tak pomyślała. Pamiętacie, jak się zdziwiła? "Masz na imię BILL?" |
No właśnie, pomyślałam to prawie równocześnie z postacią na ekranie - tym większą radochę z tego miałam
Aragonte - Sob 20 Cze, 2009 22:19
Dalej oglądam Więzy krwi - i stwierdzam, że to chyba mój ulubiony wampiryczny serial
W sumie to polskim DVD też bym nie pogardziła, ale chyba nie ma na to szans, co?
W odcinku z sukubem padłam ze śmiechu słysząc końcowy dialog Henry'ego i sukuba, rozmawiających o współczesnych kobietach i romansach
praedzio - Nie 21 Cze, 2009 20:16
Fajny serial, też mi się bardzo podoba. Dialogi na linii Vicky/Henry niejednokrotnie zwaliły mnie z krzesła.
Aragonte - Nie 21 Cze, 2009 20:41
True Blood się może schować
Uwielbiam całą trójkę głównych bohaterów. Celucci własnie wpada w sidła Meduzy co znaczy się, że zbliżam się do końca I sezonu
Czy II sezon wygląda na ostatni, czy jest szansa na kontynuację?
Agn - Nie 21 Cze, 2009 20:59
Nic mi nie wiadomo o kontynuacji, a szkoda - mogliby spokojnie zrobić trzeci sezon. Mogliby też swobodnie zrobić drugi sezon Moonlight, hmpf!
Aragonte - Nie 21 Cze, 2009 21:02
Wciągnął mnie ten odcinek z Meduzą - smuuutny w gruncie rzeczy. I taka melancholijna muzyka na końcu.
Chyba wiem, gdzie zanabędę DVD po następnej wypłacie
Agn, Moonlight mi się podobało, ale zdecydowanie wolę Blood Ties.
Agn - Nie 21 Cze, 2009 21:06
Ja też wolę BT od M., ale nie przeczę - nie wściekłabym się, gdyby powstał dalszy ciąg. A tu lipa.
Wiesz co, Aragonte, zazdraszczam ci okrutnie. Oglądasz BT po raz pierwszy. Za pierwszym razem ten serial jest najlepszy. Chociaż za drugim też... A dialogi Henry-Vicky... albo Henry-Mike! Jak ci sobie potrafią dogryzać.
|
|
|